Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Serapp Banka hesabini ilk girdigimiz eyaletten acmak sorun olmaz herhalde? Giris yapilan eyalette yasamayacagim icin merak ettim.

• ⭐⭐⭐⭐

@meke, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

@Serapp Banka hesabini ilk girdigimiz eyaletten acmak sorun olmaz herhalde? Giris yapilan eyalette yasamayacagim icin merak ettim.

Hayır sorun olmaz. Yerleşeceğiniz yerdeki şubesine gidip işlem yapabilirsiniz.

• @MySea çok teşekkür ederim, daha önce size birkaç sorum olmuştu, sanırım siz de Mersinden gelmiştiniz. Ben de Mersinliyim, ordan geldik. Şuan ehliyet yazılı sınavı bizi çok düşündürüyor, eşim ingilizce çok bilmediği için. Onun dışında çok büyük bir sıkıntımız yok. Düşündüğünüz ve yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. 🙏

• Greencard ve ssn i alanlar ne kadar zamanda aldilar paylaşabilirsiniz

• @Nacrumates, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Merhaba; bizde de aynı durum geçerli şu an Türkiye’deyiz fakat usciste hala ödeme yaptığımız tarih ve ödeme alındı şeklinde gözüküyor. İlerleme yok şu an için. 11 days ago.
    @zeynepebe

Merhaba, ABD’ye giris yapmadiginiz surece GC’niz basim asamasina gecmez. Giris yaptiktan sonra da bir aksilik olmaz ise 4-6 hafta icerisinde elinizde olur.

• Merhaba; teşekkürler geri bildiriminiz için. 25’inde amerikaya giriş yaptık. Ssnlerimiz arkadaşımıza gelmis greencarddan şu an için ses yok bekliyoruz.
    @deebee

• Merhaba,

25/11/2025 tarihinde ADB-IST-DTW uçuşumuzu tamamladık ve ABD'ye giriş yaptık. Bagajlarımızı İzmir'den verdik İstanbul'a indiğimizde tekrar bagajları almak gerekmedi. ABD'de alacağımız söylendi. İki kişi toplam 4 büyük bagaj ve birer tane sırt çantası verdik. Sırt çantalarını kabin içine alabilirdik ama ağırlardı ve almak istemedik İzmir'deki görevliden onları da uçak altına vermeyi rica ettik kabul ettiler. 23 kg olmasına dikkat etmenizi tavsiye ederim valiz başına. Biz o konuda biraz sorun yaşadık ama neticede çözümledik. Yine de havaalanının ortasında valizleri tek tek açıp tekrar tekrar tartmak, gereksiz şeyleri tespit edip çöpe atmak vs. yorucu oldu. Elinize aldığınızda valiz anormal ağır geliyorsa o valiz size sorun yaşatabilir diyebilirim. İstanbul'da kapıda Gözen birçok ek güvenlik kontrolü gerçekleştiriyor. Eşimi yanlarına çağırıp aradılar bana siz oturup bekleyebilirsiniz dediler. Çantalara vs. bakılabiliyor üst araması yapılıyor ama çok zor bir prosedür değil. Sadece biraz bekliyorsunuz. Tüm bu süreçte en çok yorulduğum kısım İstanbul'dan uçağa biniş oldu.

Değinmek istediğim bir nokta da yurt dışı çıkış harcı. Göçmen vize olduğu için denemek istedik şansımızı. Polis harç ödediniz mi diye sordu vizeyi gösterdik göçmen vize olduğu için ödemedik dedik. Tamam bir sorayım dedi danıştı ama olumsuz cevap aldı ödemeniz gerekiyor dedi. Sıranın başında ATM gibi yurt dışı çıkış harcı ödeyebileceğimiz bir cihaz vardı. Oraya gidip kartla ödeme yapıp tekrar geldik ve geçtik.
    Sigara içenler için İstanbul'daki DutyFree'ye gittik kafamız karışıktı. İnternette baktığımızda yasal sınırın kişi başı 1 karton sigara olduğunu gördük. Bu yüzden iki karton sigara aldık. Daha fazla mıdır bilmiyorum ama risk almak istemedik.

Uzun bir uçuşun ardından Detroit'e vardık. Bizde tek bir sıra vardı. Turist ya da vatandaş ayrımı yoktu. İnsanları takip ederek sıraya ilerledik. Uzun bir sıraydı. 1 saat civarı bekledik sanıyorum sıramızı. Dört beş polis görev yapıyordu ortalama. Sıranın en başına geldiğimizde polislerden biri bizi masasına çağırdı. Sarı zarfları görünce anladı konuşmamıza bile gerek kalmadı. Zarfları yırttı ekranda işlemler yaptı. Adresi teyit etti, biz adres değişikliğinde bulunmadık. Pasaportumuza damga bastı ve bitti. 2-3 dk içinde tamamlandı. Hemen arkası bagaj alanıydı bagajlarımızı aldık ve çıkışa ilerledik. Orada ayakta duran bir polis memuru daha vardı. Yanınızda et getirdiniz mi gibi bir şeyler sordu biz hiçbir gıda ürünü getirmemiştik. Sadece bunları getirdik diye aldığımız sigaraları gösterdik. OK dedi geçirdi bizi. Ve dışarıdaydık. 🙂

Detaysız bir yazı gibi gelebilir ama gerçekten bu kadar kolaydı ve bundan ibaretti. Umarım bizden sonra gelecek olanlar da bizimki gibi rahat bir yolculuk ve giriş süreci geçirirler.

• herkese merhaba, Amerika'ya ucarken Istanbul aktarmali olarak ucmayi planliyorum. Istanbul'da 18-20 saat gibi bir aktarma suresi olunca havaalani disina cikip, Amerika ucagi icin geri donmem mumkundur degil mi? Tek bilet olarak kesilecek ve bildigim kadariyla 24 saate kadar bagajlari tutuyorlar. Fakat tek bilet oldugu icin cikip tekrar geri girmekte bir problem olur mu diye merak ettim.

• ⭐⭐⭐⭐

@ucangeyik

24 saate kadar bagajinizin baglanti ucusunuz icin muhafaza edildiginden eminseniz, Istanbul havalimani disinda zaman gecirebilirsiniz. Ilk binis noktasindan Istanbul - ABD ucusunuza ait boarding kartinizi ve bagaj etiketlerinizi aldiginiza emin olun. ABD ucusunuzun kalkis saatinden en az 2.5-3 saat once Istanbul Havalimani kontuara ugramaksizin guvenlik ve pasaport kontrolden gecmek uzere hazir olmaniz yarariniza olacaktir. Tek bilet olarak duzenlenmis olmasi havalimani terminal binasindan cikisinizi kisitlayan/engelleyen bir durum degil.

• @ATS16 tesekkurler

• arkadaşlar merhaba, ben amerikaya giriş yapacağım ama yanımda 50.000 dolar para getirsem, gümrüğe deklare etmem gerekiyor sanırım. orada bana sorarlar mı? çünkü bu parayı biz evde saklıyorduk, neden bankada tutmadınız falan diye sorarlar mı (bankadan çektiğine dair belge sorarlar mı)? çalışırken biriktirdiğim bir para ve bir kısmı da ablamın parası. biraz saçma ama bu dolarların üzeri mühürlü yazılı veya eski 100 dolarlar, Türkiyede geçmiyor, gümrükte desemki abd de değiştireceğiz diye, böyle açıklasam ne derler?

• ⭐⭐⭐⭐

@mrkc, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

arkadaşlar merhaba, ben amerikaya giriş yapacağım ama yanımda 50.000 dolar para getirsem, gümrüğe deklare etmem gerekiyor sanırım. orada bana sorarlar mı? çünkü bu parayı biz evde saklıyorduk, neden bankada tutmadınız falan diye sorarlar mı (bankadan çektiğine dair belge sorarlar mı)? çalışırken biriktirdiğim bir para ve bir kısmı da ablamın parası. biraz saçma ama bu dolarların üzeri mühürlü yazılı veya eski 100 dolarlar, Türkiyede geçmiyor, gümrükte desemki abd de değiştireceğiz diye, böyle açıklasam ne derler?

ABD’ye girişte beyan ettiğiniz sürece bahsettiğiniz tutarı beraberinizde getirebilirsiniz, Türkiye’den cikis yaparken de sorgulanma durumunu araştırmanız yararınıza olacaktır. Doldurulması gereken form ve prosedür ile ilgili aşağıdaki iletiyi inceleyebilirsiniz. Banknotlar sahte olmadığı sürece neden bankada tutmadiginiz, Turkiye’de eski dolarların geçmemesi veya üzerinde yazılar olması giriş esnasında işlemlerinizi yapacak CBP memurunun ilgileneceği bir konu değil. İyi yolculuklar 🙏🏻

https://yesilkartforum.com/forum/post/468573

• Sayin @ATS16’in gonderisine ek olarak birkac detay vermek isterim. Getireceginiz nakit miktarini deklere ederek her seyi prosedure uygun yapsaniz bile paranizin kaynagini her zaman sorabilirler, neden bu kadar yuklu bir miktar ile geliyorsunuz diyebilirler. Eger tatmin edici cevaplar vermezseniz, sizi risk olarak gorerek girisinizde ek guvenlik sorusturmasina alabilirler. Bu tarz sorulara hazir olmaniz girisinizi sorunsuzca yapmanizi saglayabilir. Eger egitim alacaksaniz ilgili kurumun masraflarini iceren belgeleriniz, geldiginizde yapacak oldugunuz kisisel masraflarinizi iceren belgeleriniz, konaklama ve ulasim vb. olusabilecek masraflarinizin belgelerini yaninizda bulundurmanizi ve getireceginiz paranizin nereden geldigini aciklamaniz icin destekleyici belgelerinizi yaninizda bulundurmanizi tavsiye ederim. Kolayliklar. @mrkc

• @ugursway teşekkür ederim. j-1 ile geleceğim ve self sponsor olarak giriş yapacağım. bu parayı çalışırken biriktirdim diyeceğim. amerikada 1 yıl boyunca kullanacağım para diyeceğim. ama bu parayı bankadan çekmeyeceğim, evde biriktirdiğimiz bir para. bundan dolayı çekiniyorum, neden bankaya yatırmadınız derler mi? ev güvenliydi evde tuttum parayı (açıklamam).

• ⭐⭐

@mrkc abd de bankaya yatırırken banka girişte beyan edip etmediğinizi de sorguluyor bu konuyu da araştırın

• ⭐⭐⭐⭐

Sn. @mesut1905'un ilettigi uzere mutlaka beyan ederim ilk giriste CBP memuruna onceden doldurulmus Fincen 105 formu ile veya giris esnasinda memurun nezaretinde @mrkc

• ⭐⭐⭐⭐

@emels dv2026 nın ilk giriş deneyimi sizden geldi Emel Hanım, tebrik ederim 🙂 İnşallah diğer konulardaki ilk deneyimlerinizi de fırsat buldukça paylaşırsanız biz de ilgili başlıklarda okuyabiliriz. Herşey olabilecek en kolay ve akıcı haliyle halloluyordur inşallah. Mutluluklar dilerim 🌸

• Herkese iyi forumlar bir sorum olacaktı çarşamba günü Amerika'ya uçuşum var ama ilk başta forumda belirttiğim adresle şu an gideceğim adres farklı bir sıkıntı olur mu

• ⭐⭐⭐⭐

• @goktug1122 ds260 formunda belirttiğiniz adrese gitme zorunluğu yok. Sadece çıkarken istanbul havalimanında adres istemişlerdi. Oraya farklı bir yer olan Airbnb adresi yazdırdım ve sorun olmadı. İyi uçuşlar.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

154

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |