Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhabalar,
    sürece çok uzak kaldım. başvuru henüz başlamadı değil mi?
    net bir tarih var mı acaba?

• ⭐⭐

@donquijote henüz yok

• Amerika göç almayı bırakmak gibi bir yanılsama içerisine girmiyor arkadaşlar biraz gevşeyin derim 🙂
    Amerika birleşik devletleri göç almaya devam etmek zorunda bu bir zorunluluk onlar için ancak kontrolsüz göç büyük sorunlar açıyor bunun önüne geçmek içinde sebepler arıyorlar, green card gibi çeşitlilik vizesi dahi geçmiş dönemlerde anlaşılmış zorunlu göç alım politikasının bir örneği zaten. Ben bu gelişmelerin ileride green card çekilişi ile gidecek kişilere daha büyük istekler dayatılmasınında geleceğini düşünenlerdenim. Öz nitelik anlamında daha dolu, amerikanın sırtına yük olmayacak ancak katma değer üretecek birey arayışları olduğunu düşünüyorum. Bunun elemesi daha sıkılaşacak gibi duruyor bu aşamada ülkenizde zaten üretken ve katma değer üreten biriyseniz korkmanızada gerek olduğunu düşünmüyorum bu sizin için aslında güzel bir durum. Mesela sağlık sektöründe açık oluşmaya başladı hedefe göre 2036 yılına kadar 200.000 den fazla hemşire onbinlerce doktor açığı oluşacağı öngörülüyor. Eğer bu mesleği icra ediyorsanız atıyorum green card çekişinin yanında belki farklı fırsatlar bile sunulmaya başlanabilir.
    Eğer ülkenizde zaten adli sicili bembeyaz, ülke ekonomisine katkıda bulunan, gideceği ülkedede katkı sağlayacağını düşünen ve suçla işi olmayıp hukuk kurallarının dışına çıkmamış bireylerseniz bence fırsat olarak görülebilir bu durum zira temizlenmiş bir ülkeye göç etme herzaman daha güvenli duruyor 🙂

• Yasaklı

18-25 yaş arasındaki arkadaşlarda çokca heves görüyorum bunda hiçbi anormallik yok ama benden sizlere müthiş bi tavsiye , abdye gitmek kadar etkili , ingilizceyi müthiş seviyede bilin , tüm bilimsel - teknolojik kaynaklar hep ingilizce , zaten çoğumuza yeşil kart çıkmayacak hevesiniz kırılmasın şimdiden , ingilizceniz ielts 6-7 seviyesinde olursa tamamdır abi gerisi kolay

• @heyysanadiyom gc çıkmasada ingilizce öğrenmiş olursunuz mu demek istiyorsunuz yani 🙂

• @Yaheli bence doğru bir şey söylüyor. standart bir Türk göçmen dünyanın neresine giderse gitsin, öğrendiği kalıp okul ingilizcesiyle çok zorlanır, kendini ifade edemez, hakkını savunamaz daha da önemlisi kendi ırkı dışında çevre yapamaz. Madem bu yola baş koydunuz, en azından oturun günde 2 saat önce ingilizce altyazılı daha sonra tamamen altyazısız Amerikan dizileri izleyin, günlük konuşma kalıplarını, en çok kullanılan phrasal verb leri öğrenebildiğiniz kadar öğrenin. Özellikle Amerikan İngilizcesi deyimler ve phrasal kalıplar üzerine kurulu. Arkadaş diyor ki kendinize yatırım yapın, Amerika'ya gidemeseniz bile, nerede olursanız olun İngilizce sizin bir artınız ise her türlü gerisi gelir ve her yerde yaşarsınız. Bence de haklı..

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@Serdar-Emre-Ünsal Tavsiye veriyorsak eğer o zaman bende bir tavsiye vereyim. Bu kadar İngilizce öğrenmeniz yerine belirli seviyede İngilizce öğrenip ( gündelik hayatınıza devam edebileceğiniz kadar ), kalan vaktinizi Kombi bakım, Ev boyama, tesisat tarzı işleri öğrenmeye ayırın arkadaşlar. Kendinize yatırım yapmak istiyorsanız inanın çok iyi derecede İngilizce bilmekten daha faydalı olacak bunlar. Dünyanın neresine giderseniz gidin az buçuk İngilizce ile bir şekilde anlaşır kaldığınız süre boyunca da İngilizce'nizi geliştirirsiniz fakat bu dediklerim kolay kolay öğrenebilecek şeyler değil. O yüzden imkanınız varsa dediğim tarzda işlerde kendinizi geliştirmeniz çok daha faydalı olacaktır.

• @Atlantis00 %100 katılıyorum, aynı mantıkla uluslararası geçerli, (kaymakamlık apostil ofislerinden geçerlilik yaptırabilirsiniz eğer sertifika veren kurs uluslararası geçerlilik veriyorsa) sertifikalar ediniyorum. union lara yani sendikalara bağlı işler için sertifika edinmek, sendikal güvence de alabileceğiniz bir sisteme dahil olmak çok önemli. aslında benim dediğim ve senin dediğin bir paket. Hem güzel bir ingilizce hem de gelmeden bir union job elde etmek uzun vadede Amerika'da hatta dünyanın her yerinde tutunmanızı sağlar diye düşünüyorum. Union jobs in US diye aratıp detaylı bilgiler edinebilirsiniz.

• Selamlar bu 1 dolar seçeneğini hep kredi kartı ile ödeyeceksiniz lafları görüyorum normal banka kartı ile odeyemiyor muyuz kredi kartı kullanmıyorum

• Dil elbette önemli ama yukarıda bahsedildiği üzere meslek öğrenme bence de yabancı dili geliştirmekten daha önemli. Bakın yabancı dil bilmek demiyorum; Geliştirmek. Elbette üç beş bir şeyler bileceğiz. Misal A1-A2 seviyedeysek "Aman 1 yıl içinde C1-C2 olmam lazım telaşına gerek yok. Meslek, özellikle yine yukarıda belirtildiği üzere boya, badana, elektrikli ve mekanik eşya onarımı vb işlerin gerçekten orada para kazandırdığını biliyorum.
    Dil konusuna dönecek olursak ben de neredeyse 2 yıldır Duolingo ile çalışıyorum. Ona göre ben C2 falan oldum. Ama değilim. A2'den B1'e tam bir geçiş yapabilsem öpüp te başıma koyacağım. Konuşma pratiği yapmıyorum. Ama asla telaş endişe de yapmıyorum. Alt yapıyı tabiri caizse içini dolduruyorum. Çanta dolu olursa onları kullanmaya kalır işim. Ben bu mantıkla bakıyorum.
    NOT: Orada Super sembolüne aldanmayın. Hayatım boyunca 1 kuruş bile ödemedim Duolingo'ya. 1 yıl arkadaşım aile planına dahil etti beni. Kalan zamanda da ücretsiz versiyonla devam ettim. Arada 1 haftalık Süper deneme veriyor. Falan filan.
    ![alt metni](görsel url)image.png

• Yasaklı

26 yıldır başvurmak ve sonunda vizeyi alabilmek , dile kolay

Ekran görüntüsü 2025-11-30 165908.jpg

• Ee bugün de açılmadı 😱😱😱

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@heyysanadiyom Demek ki 300 kişide katılsa, 500 bin kişide katılsa tamamen nasip işte. Bazen pasaport şartı cart curt diye tutturuyoruz ama nasip olmadıktan sonra isterse 1 milyon kişi alsınlar yine çıkmaz. Mektupla başvuru yapılan dönemlerde çıkmıyor ama gelen giden herkesin zaten çıkmayacak imkansız kazanamazsınız dediği yıllarda kazanmış. Tebrik ederim yolu açık olsun. Ben zaten artık gitmek istemiyorum fakat gidecek olan arkadaşlar için söylüyorum durmadan gelip ''nasıl olsa çıkmayacak başka yol arayın, çıkması imkansız zaten boşa umutlanmayın'' gibi cümlelerine aldırmayın

• Yazı turanın sonsuza dek tura gelme ihtimali gibi düşünmek lazım bazı şeyler olmuyorsa olmuyordur 🙂

• @Serdar-Emre-Ünsal zaten kişisel yatırımın hic bir zararı olmaz. Bende bu minvalde söylemek istemiştim.

• Basvurularin ne zaman acilacagi belli mi? Yoksa her gun bekliyor muyuz boyle bir umut?

• Çarşamba geleneği devam edecek gibi Hayırlısı...

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

1 dolar başvuru ücreti ile çoğu spam başvurudan kurtulmuş oluyoruz fakat inşallah pasaport şartı gelmez. 1-2 üniversite öğrencisi tanıdığım var gelirse başvuru yapamayacaklar. İnşallah zorunlu tutmazlar pasaport şartını. Şunu da tekrar söylemek istiyorum başvuru ücreti 1000 dolar da olsa ve siz bu 1000 doları verecek güçte iseniz bu sizin ABD'ye çok daha fazla gitmek istediğinizi göstermez. Ya da başvuru sırasında bu ücreti veremeyecek kişinin green cardı kazanmış olsa bu parayı bulamayacağı anlamına da gelmez. Yani inanın kimseden çok daha fazla hak etmiyorsunuz ABD'ye gitmeyi seçilmiş kişi felan değilsiniz. (Bunu başvuru ücreti 1000 dolar olsun en çok isteyen gitsin yeağğ, başvururken bu parayı veremeyen adam gc çıkınca nasıl gidecek yeağğğ) diyen tayfa için söylüyorum lütfen diğerleri alınmasın. Dediğim gibi spam başvurulardan kurtulmak için cüzi bir miktar başvuru ücreti şart fakat sırf katılım sayısı aşırı az olsun diye 1000 dolar başvuru ücreti olsun diyen bencillerin kazanamamasını görmek çok mutlu ediyor ne yalan söyleyeyim. Sonuçta bu bir çekiliş ve herkes için eşit şartlarda katılım şartları sağlanması gerek. Bu çekilişe dünyanın en fakir ülkelerinden katılanlarda oluyor. Onları geçtim ülkemizde bir umut çıksa bir şekilde para bulup gitmeye can atan öğrenci dostlarımız var. Fakat malum ekonomide döner bile alamayacak durumda oldukları için başvuru şartları konusunda bu kadar bencil düşünmeniz cidden çok kötü. Herkes kalbindekini yaşar bunu unutmayın

• @heyysanadiyom Kesinlikle katılıyorum biraz kaba gelebilir ama Hedefi göç etmek biri olan birinin Özellikle ABD'ye İngilizce bilmesi gerekiyor bu kesinlikle cepte olmalı. Yani insanlar çok hafif bakıyorlar ama Green card çekilişi sadece göçün bir yolu tek yolu değil. Ki ben şunu da açık söyleyeyim kimse alınmasın Green card çekilişi Nadiren evlilik ve aile bağı dışında İngilizce bilmeyenler kolay kolay ABD'ye göç edemiyor hayal olarak kalıyor çünkü yolunu çizemiyor.

Ki evlilik bile çoğu ingilizce bilmeyen kişi için hayal çünkü bir çok kişi ingilizce bilmediği zaman karşısındaki kişi ile evliliğe kadar götürücek derinlikte bir ilişki kuramıyor ki o işte yalan oluyor arada çıkabiliyor veyahut Aile bağları kaçımızın ailesinin ABD'de green card verebilicek kadar gücü var ki öyle bir bağı vs...

İşte tam bu noktada H2-B olabilir H1-B olabilir ondan sonra E2 Olabilir kısacası iş ve yatırım amaçlı vizeler kullanılabiliyor ama dürüst olmak lazım İngilizce bilmeyen kişiler bu yollarını kapatıyor İngilizce bilmeyen bir adam H2-B işi bulamaz bulsa bile kolay kolay mülakatları geçemez o işi kapamaz Türkiyede mühendis olsun H1-B için deneyimli olsun dil bilmeden o işlere başlayamaz E2 Yatırımcısı olsun elinden tutucak biri yoksa gidip Dil bilmeden o işi kurup idare edemez. Yani gidiceğiniz ülkenin dilini bilmek bence kesinlikle bir anahtar.

Yani bunu kötü anlamda söylemiyorum ama bazen uyanmak lazım Green Card çekilişi dışında ingilizce bilmeyenlerin göç etmek için hemen hemen kullanabilicekleri bir yolu yok. Bu yüzden ben kesinlikle herkesin dil öğrenmesini öneriyorum İngilizceyi bilmek kesinlikle bir hayat anahtarı gibi bir şey yani ABD'ye göç etmeyi başaramasanız bile gelecek hayatınızda bir çok şeyin kapısını açıyor ben Türkiyede çalışıyorum işim Remote ve İngilizce odaklı öyle çalışıyorum. İngilizcem çok iyi olduğu için bu işi yapabiliyorum. Daha buradayken bile faydasını görüyorum ben.

farklı farklı otellerde çalıştım mutfakta çalışıyordu insanlar benle ya yakın maaşa ya bir kaç bin lira üstüne ben ingilizce bildiğim için geçiyordum resepsyiona evrak işi yapıp misafirler ile konuşuyordum yani İngilizce her açıdan sizi bir puan öne geçiriyor arkadaşlar daha nasıl açıklayabilirim bilmiyorum ama kesinlikle haklı bir yorum...

• @oz4nkilic muhtemelen troy kartları kullanılmayacaktır onun yerine mastercard ile ödeme yapılacak ve kartın tek seferlik için bile olsa yurt dışı alışveriş seçeneğini açık tutmanız gerekecek

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

151

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |