@heyysanadiyom Kesinlikle katılıyorum biraz kaba gelebilir ama Hedefi göç etmek biri olan birinin Özellikle ABD'ye İngilizce bilmesi gerekiyor bu kesinlikle cepte olmalı. Yani insanlar çok hafif bakıyorlar ama Green card çekilişi sadece göçün bir yolu tek yolu değil. Ki ben şunu da açık söyleyeyim kimse alınmasın Green card çekilişi Nadiren evlilik ve aile bağı dışında İngilizce bilmeyenler kolay kolay ABD'ye göç edemiyor hayal olarak kalıyor çünkü yolunu çizemiyor.
Ki evlilik bile çoğu ingilizce bilmeyen kişi için hayal çünkü bir çok kişi ingilizce bilmediği zaman karşısındaki kişi ile evliliğe kadar götürücek derinlikte bir ilişki kuramıyor ki o işte yalan oluyor arada çıkabiliyor veyahut Aile bağları kaçımızın ailesinin ABD'de green card verebilicek kadar gücü var ki öyle bir bağı vs...
İşte tam bu noktada H2-B olabilir H1-B olabilir ondan sonra E2 Olabilir kısacası iş ve yatırım amaçlı vizeler kullanılabiliyor ama dürüst olmak lazım İngilizce bilmeyen kişiler bu yollarını kapatıyor İngilizce bilmeyen bir adam H2-B işi bulamaz bulsa bile kolay kolay mülakatları geçemez o işi kapamaz Türkiyede mühendis olsun H1-B için deneyimli olsun dil bilmeden o işlere başlayamaz E2 Yatırımcısı olsun elinden tutucak biri yoksa gidip Dil bilmeden o işi kurup idare edemez. Yani gidiceğiniz ülkenin dilini bilmek bence kesinlikle bir anahtar.
Yani bunu kötü anlamda söylemiyorum ama bazen uyanmak lazım Green Card çekilişi dışında ingilizce bilmeyenlerin göç etmek için hemen hemen kullanabilicekleri bir yolu yok. Bu yüzden ben kesinlikle herkesin dil öğrenmesini öneriyorum İngilizceyi bilmek kesinlikle bir hayat anahtarı gibi bir şey yani ABD'ye göç etmeyi başaramasanız bile gelecek hayatınızda bir çok şeyin kapısını açıyor ben Türkiyede çalışıyorum işim Remote ve İngilizce odaklı öyle çalışıyorum. İngilizcem çok iyi olduğu için bu işi yapabiliyorum. Daha buradayken bile faydasını görüyorum ben.
farklı farklı otellerde çalıştım mutfakta çalışıyordu insanlar benle ya yakın maaşa ya bir kaç bin lira üstüne ben ingilizce bildiğim için geçiyordum resepsyiona evrak işi yapıp misafirler ile konuşuyordum yani İngilizce her açıdan sizi bir puan öne geçiriyor arkadaşlar daha nasıl açıklayabilirim bilmiyorum ama kesinlikle haklı bir yorum...