@nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
-
@Ekto-Oktan umarım kasımdaki senato seçimini ezici bir çoğunlukla kaybeder
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2027 Sohbet Odası
-
Selamlar, başvurular hala açılmadı sanıyorum. Herhangi bir bilgi veya gelişmelerden haberiniz var mı?
-
Bu ileti silindi! -
@ebaris86 Troy kart bence bir çeşit zırva zaten TROY ile ABD için ödemeyi boşverin yurt içi olmayan kisacasi yurt disi kaynakli hiçbir servise ödeme yapılmıyor TROY resmen nasil parayi Türkiyede tutarız adı altında geliştirilmiş bir sistem gibi bir şey.
Ama aynı zamanda TROY'u destekliyorum yani Gündelik hayatta kullanmam ama kendi yerli altyapımızın olması zor günler için ideal Ciddi bir savaş veya Yaptırım olsa Visa Ve Mastercard çekse kilitlese sistemi TROY ile yurt icinde mağduriyetler olmadan devam edebilir çark dönmeye
Yani bence gündelik hayatta şu haliyle çok saçma bir proje ama gün geldiğinde ve öyle bir felaket yaşanırsa finansal olarak bence sistem için can simidi yani
-
Arkadaşlar neden para konusunu artniyet olarak görüyorsunuz başvuru ücreti 100 dolar olsa ne olur 50 olsa ne bu işi ciddiye alan kişiler başvuru yapar, pasaport şartının gelmesini dahi istemiyorsun peki bu iş basıl olsun ?
-
@Atlantis00 Üniversite öğrencileri bir yıllık harçsız pasaport alabilmekte. [Nüfus ve Vatandaşlık İşlemleri Resmi Sitesi (https://www.nvi.gov.tr/sss-pasaport-hizmetleri) Bu yüzden pasaport zorunluluğu yerinde bir karar gibi çünkü yurtdışında geçerli tek kimliğimiz pasaportumuzdur.
-
@Youmut Yurtdışına çıkamadıktan sonra geçerli tek kimliğin bir faydası olmuyor bundan bahsediyorum zaten. Kazandıktan sonra herkes bir yolunu bulur gider çıkarır zaten, pasaport zorunluluğunun olması için bir gerekçe değil bu. Gerekçeniz değişik olmuş. Zaten 1 yıllık pasaport 3450 lira. Defter bedeli de bunun yarısı. Son yılında olan birine zaten en fazla 6 aylık veriyorlar. Sonra tekrar çıkarmak zorunda harç ücretiyle birlikte. Peşin olarak çoğu insan gidip 12 bin tl verip 10 yıllık alamıyor. Yıllık alınca da çok pahalıya geliyor. Yazdığım yazıyı anlayamamışsınız. Herkesin kendi fikri tabii
-
@Atlantis00 Aslında ben de kimsenin önüne ekstra bir bariyer konulsun demiyorum. DV’nin zaten çok düşük olan ihtimalini düşündüğümüzde burada tartışmanın kimseye fayda sağlamadığını söylüyorum. Kazananların büyük kısmı yıllardır forumda olan kişiler değil; genelde çekilişten sonra “acaba süreç nasıl işliyor?” diye araştırırken buraya denk geliyorlar.
Pasaport konusuna gelince… Yurt dışına çıkamayacak durumda olmak başka, başvuru sırasında temel bir kimlik standardı istemek başka bir şey. ABD tarafı kendi sistemini sadeleştirmek istiyor; yoksa kimsenin ekonomik durumunu tartmak değil amaç. Üniversitelilerin bir yıllık harçsız pasaport hakkı da o yüzden örnek verdim.
Sonuçta DV bir kura. Kimsenin kimseden daha “haklı” ya da “hakediyor” konumunda olmadığı, tamamen şans işi bir süreç. Biz burada ne kadar tartışırsak tartışalım sonucu etkileme şansımız yok. Yine de fikir paylaşmak güzel ama gereksiz polemiğe gerek yok. Herkes kendi penceresinden değerlendiriyor.
-
@Atlantis00 Herkes kendi cebine göre konuşuyor. Ama şunu atlıyorsun. Bu iş başından sonuna tamamen parayla yürüyor. Aşıları-Kazandıktan sonra ücretleri,Kart basımı bankada para göstermesi uçak bileti vb. Zaten sen kazandıktan sonra bu ücretleri ödeyeceksin. Ben şu kafayı anlamıyorum. Parasız olsun pasaport istemesin ama şansımda olmasın öyle olmuyor arkadaşlar. Bu kriterler senin benim kazanma ihtimalimi arttırıyor. Yurt dışına gidip yaşama amacınız var. Ama pasaporta verecek cebinizde para yok. Daha sonra ne oluyor kazanıyorsun ne pasaporta ne sağlık muyanesine ne harçlara paranız yetmiyor süreci yarım bırakıyorsunuz olan kazanma ihtimali olup herşeyi karşılayabilecek insanlara oluyor. Bu işi ciddiyet olması amacıyla gelebilecek tüm şartlara varım ben. Sen diyorsun ki hiç bir şeyim yok ama başvuru hakkım olsun gitmek istiyorum diyorsun ama bir şansımı deneyeyim belki giderim diyenlerle aynı şartlarda başvuru yapıyorsun adil olmayan noktası burada. En azından bu işi gerçekten ciddiye alabilecek başvuruların olması taraftarıyım. Bunun için gerekirse yatırım yapacak kaynak ayıracak insanlara. Bende üniversite okurken gidip part time çalışarak aldım ilk pasaportumu ve o dönemde öğrenci olduğum için daha ucuza almıştım. Bu tamamen istemekle alakalı armut piş ağzıma düş yıllarca öyleydi ve bak imzama kaç yıl oldu.
-
daha pasaport alamayacak durumda olan, para yatıramayacak durumda olan birisi zaten bence neden katılıyor ki? çıkarsa ne yapacak benim pasaport çıkaracak param yok mu diyecek? muhtemelen gidemeyecek zaten, gerçekten niyeti olan adam bunları bariyer olarak görmez, lafını bile yapmaz. bunun uçak bileti var, sağlık muayenesi var, hesapta gösterilmesi gereken para var iş pasaport kısmında tıkanıyorsa zaten başkasının hakkına yazık
-
@Serdar-Emre-Ünsal Ben ne yazmışım siz ne yazıyorsunuz
yazdığımın 1 kelimesini bile anlamamışsınız. Bu yazdıklarınızın hepsine zaten o yazımda cevap vermişim bunları o kadar çok duydum ki çünkü tahmin ettim ona rağmen yine gelip aynı şeyleri yazacağınızı tahmin etmemiştim benim hatam
Tamam en çok parayı siz yatırın kazanır gidersiniz başarılar -
@Keremtk Başvuru yaptığınız ilk 2 yıl pasaport şartı vardı kazandınız mı? Pasaport şartı gelince armut piş ağzıma düş olmayacak mı?
Kendi yazdıklarınla kendin çelişiyorsun arkadaşım onca sene kazanamamanın nedeni pasaport şartı olmaması değil nasibinde olmaması. Pasaport şartı gelsin, seneye mayıs ayında görüşelim umarım kazanmış olursun ama kazanamazsan armut piş ağzıma düşe devam. Keşke başvuru ücretini 50 bin dolar yapsalar o zamanda her sene başvuru yapacak mıydın yoksa daha fazla maddi durumu olduğu için senden daha fazla gitmeyi hak edenler mi başvuru yapacaktı? 
-
@Serdar-Emre-Ünsal Dediğim gibi inşallah pasaport şartı gelir bu sene @Keremtk ve senin sonucunu özellikle bekleyeceğim arkadaşım. Hepinize başarılar

-
@Atlantis00 Daha iki ileti önce yurt dışına gidemiyoruz diye ağlamışsın kardeşim. Ama yurt dışına gitmek için esas gerekli olan PASAPORT u çıkarmak için yine aynı ağlıyorsun. Kimsenin önüne birşeyler altın tepsiyle sunulmuyor. Bir şeyler için çabalamayıp her işini şansa bırakan adamlardan değiliz. Bak ben turist vizemi almışım çıksada çıkmasada planımı yapmışım. Biz Amerika'ya gidip yerleştiğimizde oradan sana fotoğraflar atarım sen rahat ol...
-
@Youmut Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. O şekilde uzun uzun yazma nedenim tam olarak sizin de söylediğiniz gibi bazı arkadaşların seçilmiş kişi olduğuna inanmaları ve en çok onların gitmeyi hak ettiğini düşünmeleri. Söylediklerinize de katılıyorum. Başarılar hocam
-
@Keremtk 2 ileti önce ben Amerika'da yaşama hayalimin kalmadığını, artık eskisi kadar cazip gelmediğini, ülkemde elhamdulillah işlerimin çok iyi gittiğini ve aileme istediğim an ulaşılabilir olmanın beni daha fazla mutlu ettiğini ve bu sene GC çekilişine dahi katılmayacağımı söylemişim. Daha dikkatli okuyun iletilerimi
8 yıl boyunca gayet güzel şansa bırakmışsınız. Vizeniz içinde tebrik ederim. Amerika'da bol bol fotoğraf çekilmeyi unutmayın kolay gelsin 
-
@Atlantis00 Madem ailenle mutlusun kardeşim konuyu bulandırıp durma. Sırf çıkarsa diye başvuracaksan hiç başvurma bizimde burada senin gibi çıkarsa giderim kafasında olanların başvuru yapmaması için yapılacak tüm engelleri destekliyoruz. İki yolumuz var birisi maliyetli bunu karşılayacak durumdayım ! Diğeri şans ve daha az maliyetli. Yurt dışına yerleşme isteği olan kişi her türlü yolu takip eder planını yapar ona göre yatırımını yapar. Tam da bizim istediğimiz bizden de daha fazla ihtiyacı olup bu yolda gerektiğinde herşeyi karşılayıp orada muhtaç duruma düşmeyecek kişilerin başvuru yapmasıdır. Çevremde bu sene çok fazla greencard talihlisi var. Doktorundan polisine öğretmenine kadar inşallah mantığı kavrarsın ona göre kendini geliştirecek bir yol bulursun.
-
@Keremtk Ben benim için bir engel demedim ki? Zaten günlerdir @T-C-Kubilay-Dikici abd gezi turu konuşuyoruz. Pasaport benim için sorun değil zaten
Başvuru yapmayacağımı insanların hakkını yemek istemediğimi zaten söylemişim hala başvuru yapma diyorsun
Ayrıca GC çıkarsa giderim kafasında olmak yanlış mı
Sen iki yolundan devam et !
Seneye Mayıs ayında görüşmek üzere kardeşim. Seni özellikle takip edeceğim bakalım işi ne kadar şansa bırakmıyorsun
Başarılar daha da fazla meşgul etmeyelim sohbet odasını
ama sana tavsiyem kendinle bu kadar çelişme. Biraz sakin ol. Tamam gitmeyi en çok sen hak ediyorsun 8 yıldır şansa bırakmışsın ve bu da 9. yılın çünkü ! 
-
@Atlantis00 Çocuk musun birader gülücük falan atıp aklınca dalga geçmeye çalışıyorsun. Daha iki ileti önce pasaport parasına ağlayan adam amerikada gezi planlıyor muş vay bee. İşine bak kardeşim sohbeti bulandırma burada yardıma ihtiyacı olan arkadaşlar oluyor sırf senin şu yorumların yüzünden konuya girip bakasım gelmiyor.
-
@Keremtk Yahu pasaport ücretine ben kendim için mi yorum yaptım
Hayırdır ne yazıp yazmayacağımı sana mı soracağım
Okuduğunu anlamıyor daha bende oturmuş muhatap alıyorum bunu
Hadi sen kazanacaksın bu sene
9. yılın bak şansa bırakmayı da sevmiyorsun sen. Amerika'dan bol bol fotoğraf bekliyorum. Daha fazla muhatap almayacağım seni Mayıs ayında görüşürüz, inşallah 10. yıla da şansa bırakmazsın 
-
Tamam koçum hadi git sende amerika hayalini kur bir köşede insanların işine de karışma ne yapacağına da sağa sola salça olup durma.
Benzer Başlıklar
144
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k