DV2027 Sohbet Odası
-
Vatandaşlık durumlarına göre bazı değerlendirmeler yapılabilir ama kişinin Türkiye’de yaşıyor olması bence süreci çok değiştirmez. Sonuçta önemli olan başvuranın vatandaşı olduğu ülke ve o ülkenin kategorisi.
Trump’ın söylemlerinde; bunlar yasal süreçlerden geçip resmileşmediği sürece tek başına bir anlam ifade etmez. Ancak şöyle bir gerçek de var bu tarz politik açıklamalar, süreçlerde özellikle bazı ülke vatandaşları için dolaylı etkiler yaratabilir. Green Card kazansalar bile mülakatta ek inceleme, AP süreci ya da vize reddi ihtimali her zaman mevcut. Konsolosluklar, gerekli gördüklerinde bunu dayanaklandırıp daha detaylı sorgulama yapabilir, süreç ilerlemeyebilir.
Ama bunların hepsi şu an için sadece çıkan haberler ve yorumlarımız bence. Resmi süreçle ilgili net ve bağlayıcı olarak https://dvprogram.state.gov/ adresinde yapılacak açıklamalar olacak. Şu anda elimizde olanlar sadece basında dolaşan haberler ve bunlara yönelik değerlendirmeler var. Resmi açıklama geldiğinde hep birlikte göreceğiz.
-
Amerikada sadece green kartlılar değil sonradan vatandaş olan göçmenlerde güvenlik incelemesinden geçirilecekmiş arkadaşlar
-
@SUAT-GUNAY Maalesef Suat abi. Bende büyük lider için bazen böyle düşünüyorum. Bu millet hak-adalet-hukuk ve insan gibi yaşamayı, modern bir hayatı hak ediyor mu acaba?
Daha önceki mesajımda bahsettim.
Umutsuz değilim, başarılı olacağıma inanıyorum. Tek Fark, Anavatan yerine gurbette başaracağım. Kurduğum her iş, yapacağım her proje Türk unvanı taşıyacak ve Atatürk"ün değerini yaşatacak.Maalesef Ana vatan benim kariyerimi, projelerimi ve hayalimi &m planlarımı engelliyor.
-
@emircan_, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
@Keremtk Açıklanan 19 ülkenin içinde Türkiye yok. Greencard kazananların bile reexamine yapılacağı açıklandı o 19 ülke için. Merak edenler için 19 ülke şu şekilde;
1-Afganistan
2-Burma
3-Chad
4-Republic of the Congo
5-Equatorial Guinea
6-Eritrea
7-Haiti
8-İran
9-Libya
10-Somalia
11-Sudan
12-Yemen
13-Burundi
14-Cuba
15-Laos
16-Sierra Leone
17-Togo
18-Turkmenistan
19-VenezuelaBu durumda bu ulkeleri DV lottery sisteminden cikartmalari gerekiyor, yani sistemde yeni guncellemeler olabilir.
-
pasaport sarti olup olmayacagina dair bilgisi olan var mi acaba
-
@MySea Yani bu kadar sert çıkıldığına göre greencard boyutunda da el atarlar muhtemelen. Çok fazla soru işareti birikti, bu senenin durumu resmi olarak nedir ne değildir açıklansa herkes bir rahatlasa :)
-
Dv2027 ile ilgili yapılan tek resmi açıklama talihlilerin aynı tarihlerde(Ekim-2026 Eylül-2027) mülakatların başlayacağını sürecin gecikmeyeceği ile ilgiliydi. Muhtemel 30 Kasım tarihi gerçekçi gibi görünüyor.
-
Merhabalar,
sürece çok uzak kaldım. başvuru henüz başlamadı değil mi?
net bir tarih var mı acaba? -
@donquijote henüz yok
-
Amerika göç almayı bırakmak gibi bir yanılsama içerisine girmiyor arkadaşlar biraz gevşeyin derim :)
Amerika birleşik devletleri göç almaya devam etmek zorunda bu bir zorunluluk onlar için ancak kontrolsüz göç büyük sorunlar açıyor bunun önüne geçmek içinde sebepler arıyorlar, green card gibi çeşitlilik vizesi dahi geçmiş dönemlerde anlaşılmış zorunlu göç alım politikasının bir örneği zaten. Ben bu gelişmelerin ileride green card çekilişi ile gidecek kişilere daha büyük istekler dayatılmasınında geleceğini düşünenlerdenim. Öz nitelik anlamında daha dolu, amerikanın sırtına yük olmayacak ancak katma değer üretecek birey arayışları olduğunu düşünüyorum. Bunun elemesi daha sıkılaşacak gibi duruyor bu aşamada ülkenizde zaten üretken ve katma değer üreten biriyseniz korkmanızada gerek olduğunu düşünmüyorum bu sizin için aslında güzel bir durum. Mesela sağlık sektöründe açık oluşmaya başladı hedefe göre 2036 yılına kadar 200.000 den fazla hemşire onbinlerce doktor açığı oluşacağı öngörülüyor. Eğer bu mesleği icra ediyorsanız atıyorum green card çekişinin yanında belki farklı fırsatlar bile sunulmaya başlanabilir.
Eğer ülkenizde zaten adli sicili bembeyaz, ülke ekonomisine katkıda bulunan, gideceği ülkedede katkı sağlayacağını düşünen ve suçla işi olmayıp hukuk kurallarının dışına çıkmamış bireylerseniz bence fırsat olarak görülebilir bu durum zira temizlenmiş bir ülkeye göç etme herzaman daha güvenli duruyor :) -
18-25 yaş arasındaki arkadaşlarda çokca heves görüyorum bunda hiçbi anormallik yok ama benden sizlere müthiş bi tavsiye , abdye gitmek kadar etkili , ingilizceyi müthiş seviyede bilin , tüm bilimsel - teknolojik kaynaklar hep ingilizce , zaten çoğumuza yeşil kart çıkmayacak hevesiniz kırılmasın şimdiden , ingilizceniz ielts 6-7 seviyesinde olursa tamamdır abi gerisi kolay
-
@heyysanadiyom gc çıkmasada ingilizce öğrenmiş olursunuz mu demek istiyorsunuz yani :)
-
@Yaheli bence doğru bir şey söylüyor. standart bir Türk göçmen dünyanın neresine giderse gitsin, öğrendiği kalıp okul ingilizcesiyle çok zorlanır, kendini ifade edemez, hakkını savunamaz daha da önemlisi kendi ırkı dışında çevre yapamaz. Madem bu yola baş koydunuz, en azından oturun günde 2 saat önce ingilizce altyazılı daha sonra tamamen altyazısız Amerikan dizileri izleyin, günlük konuşma kalıplarını, en çok kullanılan phrasal verb leri öğrenebildiğiniz kadar öğrenin. Özellikle Amerikan İngilizcesi deyimler ve phrasal kalıplar üzerine kurulu. Arkadaş diyor ki kendinize yatırım yapın, Amerika'ya gidemeseniz bile, nerede olursanız olun İngilizce sizin bir artınız ise her türlü gerisi gelir ve her yerde yaşarsınız. Bence de haklı..
-
@Serdar-Emre-Ünsal Tavsiye veriyorsak eğer o zaman bende bir tavsiye vereyim. Bu kadar İngilizce öğrenmeniz yerine belirli seviyede İngilizce öğrenip ( gündelik hayatınıza devam edebileceğiniz kadar ), kalan vaktinizi Kombi bakım, Ev boyama, tesisat tarzı işleri öğrenmeye ayırın arkadaşlar. Kendinize yatırım yapmak istiyorsanız inanın çok iyi derecede İngilizce bilmekten daha faydalı olacak bunlar. Dünyanın neresine giderseniz gidin az buçuk İngilizce ile bir şekilde anlaşır kaldığınız süre boyunca da İngilizce'nizi geliştirirsiniz fakat bu dediklerim kolay kolay öğrenebilecek şeyler değil. O yüzden imkanınız varsa dediğim tarzda işlerde kendinizi geliştirmeniz çok daha faydalı olacaktır.
-
@Atlantis00 %100 katılıyorum, aynı mantıkla uluslararası geçerli, (kaymakamlık apostil ofislerinden geçerlilik yaptırabilirsiniz eğer sertifika veren kurs uluslararası geçerlilik veriyorsa) sertifikalar ediniyorum. union lara yani sendikalara bağlı işler için sertifika edinmek, sendikal güvence de alabileceğiniz bir sisteme dahil olmak çok önemli. aslında benim dediğim ve senin dediğin bir paket. Hem güzel bir ingilizce hem de gelmeden bir union job elde etmek uzun vadede Amerika'da hatta dünyanın her yerinde tutunmanızı sağlar diye düşünüyorum. Union jobs in US diye aratıp detaylı bilgiler edinebilirsiniz.
-
Selamlar bu 1 dolar seçeneğini hep kredi kartı ile ödeyeceksiniz lafları görüyorum normal banka kartı ile odeyemiyor muyuz kredi kartı kullanmıyorum
-
Dil elbette önemli ama yukarıda bahsedildiği üzere meslek öğrenme bence de yabancı dili geliştirmekten daha önemli. Bakın yabancı dil bilmek demiyorum; Geliştirmek. Elbette üç beş bir şeyler bileceğiz. Misal A1-A2 seviyedeysek "Aman 1 yıl içinde C1-C2 olmam lazım telaşına gerek yok. Meslek, özellikle yine yukarıda belirtildiği üzere boya, badana, elektrikli ve mekanik eşya onarımı vb işlerin gerçekten orada para kazandırdığını biliyorum.
Dil konusuna dönecek olursak ben de neredeyse 2 yıldır Duolingo ile çalışıyorum. Ona göre ben C2 falan oldum. Ama değilim. A2'den B1'e tam bir geçiş yapabilsem öpüp te başıma koyacağım. Konuşma pratiği yapmıyorum. Ama asla telaş endişe de yapmıyorum. Alt yapıyı tabiri caizse içini dolduruyorum. Çanta dolu olursa onları kullanmaya kalır işim. Ben bu mantıkla bakıyorum.
NOT: Orada Super sembolüne aldanmayın. Hayatım boyunca 1 kuruş bile ödemedim Duolingo'ya. 1 yıl arkadaşım aile planına dahil etti beni. Kalan zamanda da ücretsiz versiyonla devam ettim. Arada 1 haftalık Süper deneme veriyor. Falan filan.

-
26 yıldır başvurmak ve sonunda vizeyi alabilmek , dile kolay

-
Ee bugün de açılmadı 😱😱😱
-
@heyysanadiyom Demek ki 300 kişide katılsa, 500 bin kişide katılsa tamamen nasip işte. Bazen pasaport şartı cart curt diye tutturuyoruz ama nasip olmadıktan sonra isterse 1 milyon kişi alsınlar yine çıkmaz. Mektupla başvuru yapılan dönemlerde çıkmıyor ama gelen giden herkesin zaten çıkmayacak imkansız kazanamazsınız dediği yıllarda kazanmış. Tebrik ederim yolu açık olsun. Ben zaten artık gitmek istemiyorum fakat gidecek olan arkadaşlar için söylüyorum durmadan gelip ''nasıl olsa çıkmayacak başka yol arayın, çıkması imkansız zaten boşa umutlanmayın'' gibi cümlelerine aldırmayın
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
15
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum