Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @ahmetZ PES ARTIK! Ya aile birleşimi vizesi tüm vizeler arasında en kutsal görünen,hakları yasalarla en sabit korunan vize türüydü. Nasıl bu hale geldik biz


  • cumhurbaskanlıgı iletişim hattının Amerika birleşik devletleri türkiye büyükelciligi/ konsolosluğu iş yüküyle hiçbir bağlantısı yoktur cimere yazarak vakit kaybetmenizi tavsiye etmem ama karar sizlerin tabii..


  • Inanin saka demiyorum, toplu bir sekilde ankaradaki ABD konsoloslugu onunde basin aciklamasi yapilabilir. Bu ses getirirdi,Inanin turkiyede olsaydim hic dusunmeden katilirdim. Tek sorun ankara konsoloslugunun islem yukunun cok olmasi ve eleman azligi.


  • Arkadaşlar her işte bi hayır vardır demekten başka bişe kalmıyor geriye ben artık böyle avutuyorum kendimi. Sabır dilicez. İyi yönünden bakmaya çalışıyorum 10 yıllık alırız belki diye. Başka da bi yönü yok zaten 🙂 millete hesap vermekten bu gece rüyamda randevu veriliyordu ocak ayına :)) uyanıp buraya baktım yine olumsuz herşey. Hayırlısı hakkımızda..


  • @beta83 biz daha once tampa/st.ptersburg florida da yasamistik tekrar o bolgeye gitmeyi dusunuyoruz bildigimiz yerler ve tanidigmiz insanlar oldugu icin, is nedeniyle floridada kalmak zorundayiz simdilik


  • Merhaba arkadaşlar ben Arizona Phoenix de olacağım vize sürecim tamamlanınca . Amerika vatandaşı bir Amerikalıyla evliyim. Amerika’dan başvuru yaptık ve Süreç hiç farketmiyor. Bize söylenen tahmini zamanlama devam ediyor . 5 Eylül 2024 yılında başvurumuz .. Şükran günü yılbaşı tatilleriyle beraber bekleme sürelerini daha da uzatacakmışız gibi görünüyor hepimize sabır diliyorum.


  • İletileri görüyorum da ben kılpayı randevu alıp sonra vize almışım. Bu green card almak bayağı uzun sürmüştü ama sizinki extra uzun. Sabır diliyorum


  • @Alfa-Centauri Ben EB1'liyim sizden farklı bir süreç, ama vizemizin adı "Extraordinary ability visa" diye geçiyor. Bir dolu evrak gönderdik, ilk seferde onay aldım, current ve Mayıs DQ'luyum.

    Tüm süreç Nisan'a kadar tıkır tıkır işledi, sonra ne oldu bilemiyorum, bizim gruptakiler ve EB2-NIW, IR-1/CR-1 herkesi olumsuz etkiledi süreç. Ben 6 ayı doldurdum, ekim-kasım bomboş geçti yine. Bir umut Aralık ayında bir şey olur diye düşünüyorum. Sanırım sürecin en kötü tarafı "belirsizlik".


  • @sbsb2025 merhaba hocam bizim de maalesef öyle 15 mayıs dq olmama rağmen ağustos gibi gidebileceğimizi düşündük bir çok şeyin planını da yaptık fakat ne oldu bilemiyoruz 7 ay olacak önümüzdeki 8 aralıkta ankaranın türk vatandaşlarına mülakat maili dağıtmaması umarım büyük bir batch gelir bekleyen herkes vizesine kavuşur.


  • @rock Yakın bir zamanda bir email dalgası mı bekliyorsunuz ? Ekim -Kasım'da boş geçti, her ayın 20 ya da 21'i oluyordu.. Aralık için öngörünüz var mı?


  • @sbsb2025 valla artık öngörüleri de hesap edemiyoruz çünkü iyice tükendik bakalım önümüzdeki hafta umarım bir dalga gelir ya da aralık ilk haftası aksi halde ocak 22 de 24 ay dolacak bizim mandamus davası açacak eşim amerikadan bıktık tükendik hem psikolojik olarak bizi tükettilet hem 18 aylık oğlumuzun duygusal olarak bozdular


  • @rock Konsolosluk elemanı mı az, konsolosluğun yükü mü çok bilemiyorum. Bir bilgi de verilmeyince, umutlar tükeniyor. Ama sizin durumunuz çok daha zor, biz ailece Türkiye'de bekliyoruz. Yaza kadar da bir giriş yaparız galiba, şu an işimiz de olmayınca gitmemizin hemen bir anlamı da yok. Ama herkes soruyor, ve sürecin aklımızda tam oturması için bir de sonuç gerekiyor. Dediğiniz gibi olmasını umut ediyorum.


  • Senatör aracılığıyla Ankara Büyükelçiliği'ne ulaşmayı deneyen oldu mu hiç? (NVC değil)


  • @PhantomRaven senator araciligiyla ulasmak en kolayi diye dusunuyorum. bir cok kisi bu sekilde sureci yakindan takip etmisti


  • @PhantomRaven biz senatöre başvuru yaptık gerekçeleride sunduk çok yakından ilgilendiler ama konsolosluk durumun yakında çözüleceğini biraz daha sabırla beklememizi iletmiş. Nisan ayı dosyalarına bakıyoruz diye söyleyip süreci takip edebileceğimiz bir bağlantı paylaştılar. Ne yazık ki herkeste aynı şekilde olumlu sonuçlanmıyor. Fakat denemekte fayda var.


  • @Turhan-0 hocam direkt konsolosluk ile mi iletişim kurdunuz


  • @PhantomRaven Vallahi her yolu denedik. Bekleyin diyip durdular. Yahu insaf 22 aydır bekliyoruz zaten.İmkanım olsa kapılarına dayanıp ''Mayısın 5inden sonra meteor mu düştü ne oldu da 7 aydır bir allahın kuluna randevu vermediniz'' diye sorasım var.


  • @rock Eşim yaşadığı bölgedeki senatöre bilgilerimizin ve neden hızlandırma talep ettiğimize dair detaylı bir dilekçe yazdı verdi onlar bizim için Nvc ve konsoloslukla iletişime geçtiler. Birkaç hafta sürdü. Gerçekten çok yakından ilgilendiler ve içinde bulunduğumuz süreçte bizi anladıklarını ellerinden geleni yapacaklarını söylediler ama olumlu bir netice edinemedik. Sürecin normal işlediğini sabırlı olmamız gerektiğini vs. Yazdılar. Senatörlük biraz daha bekleyin randevu maili gelmezse yine bizimle iletişime geçin dedi.


  • Avukatımız süreç normal bekleyin diyor. O kadar ilgisiz ki onun bu tavırları inanılmaz sinirlerimi bozuyor. Bugün bir vize şirketi ile yüzyüze görüşme fırsatım oldu. Geçen sene bir yıla yakın randevu maili beklediğimiz danışanlarımız oldu Amerikan konsolosluğu inanılmaz yavaş ve onlara göre bu süreç normal bu kadar beklemeyi gecikmeden saymıyorlar dedi. Sizi anlıyorum ama beklemekten başka yapabileceğiniz hiçbir şey yok dedi. Elimizin kolumuzun bağlı olduğunu bir kez daha anlayıp çaresizce ordan ayrıldım.


  • @Turhan-0 Biz de senatörle birkaç kez iletişime geçtik bu süreçte. Gerçekten çok ilgililerdi. Ancak bir noktadan sonra anladık ki senatörün ofisindeki bir stajyer aslında muhattap olduğumuz kişi. Eminim sizlerin de öyledir. Yani anlayacağınız bizim mail göndermemiz ve onların mail göndermesi arasında pek de bir fark yok maalesef...


Benzer Başlıklar

  • K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

    Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    908 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum