Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Turhan-0 davayı açabiliyoruz toplam süre 24 ayı gecerse ve aynı zamanda normal şartlarda bir abd vatandaşımı 6 aydan uzun süredir bekletiliyorsa da açılabilir tabii 6 ay çok uzun süre sayılmadığı için mandamus sıcak bakmıyor avukatlar 8 ayı makul görüyor

• Bunların mülakat vereceği falan yok bunlar bizi unuttu bu saatten sonra bunların verecegi mülakatın ta a.s.

• @Zeyno-0 Skandal 2026 randevularının verilmesi. Zaten 2027yi de başlatır ve randevu da verirlerse yatacak yerleri yok. Hayır Greencard paralı diyeyse bu tantana biz de bir ton para veriyoruz, kimse bize bedavaya gel demiyor ki

• @ahmetZ hocam acaba hep
    Birlikte cimere yazsak mı dışişlerine işe yarar mı bilmiyorum ki

• @rock Aslında bunu biz de düşündük. Konsolosluk Türkiye toprağı sayılmadığı için müdahale etme şansları yok ama çok şikayet olursa bir bilgi talep etme hakları var. Resmi bir yazı gelirse cevap vermek zorunda kalırlar. Denemeye değer herkes olur derse.

• @beta83 valla deneyelim arkadaşlar böyle olmaz bu ne ya 7 aydır bekliyoruz insanlar 1 ayda mail aldı 2 bilemedin max 3 ayda gitti bu sene geçen senelerde max 5 ay bekleyen oldu berbat bir
    Durum oğlum 2 yaşına gelecek daha amerikaya gidemiyorum eşim işe başalayacak bir daha da gelebileceğini düşünmüyorum 5.gelişleri inanılmaz zor 10 aralıkta ülkeden ayrılacaklar mail gelir diye geldiler tekrar aynı zamanda pediatrist oğlumun babasının yanında olması gerektiğini de söyledi eşime yine geldiler ama bu sefer çok zor gelemleri eşim çalışmak zorunda financal olarak ve zaman olarak ve en önemlisi duygusal olarak artık bittik

• @rock cimere bir hafta önce yazdım

• @ahmetZ Öyle mi? Ne cevap verdiler?

• @beta83 cevap yazan bile olmadı 😂

• @beta83 cevap yazan bile olmadı 😂

• @ahmetZ PES ARTIK! Ya aile birleşimi vizesi tüm vizeler arasında en kutsal görünen,hakları yasalarla en sabit korunan vize türüydü. Nasıl bu hale geldik biz

• cumhurbaskanlıgı iletişim hattının Amerika birleşik devletleri türkiye büyükelciligi/ konsolosluğu iş yüküyle hiçbir bağlantısı yoktur cimere yazarak vakit kaybetmenizi tavsiye etmem ama karar sizlerin tabii..

• Inanin saka demiyorum, toplu bir sekilde ankaradaki ABD konsoloslugu onunde basin aciklamasi yapilabilir. Bu ses getirirdi,Inanin turkiyede olsaydim hic dusunmeden katilirdim. Tek sorun ankara konsoloslugunun islem yukunun cok olmasi ve eleman azligi.

• Arkadaşlar her işte bi hayır vardır demekten başka bişe kalmıyor geriye ben artık böyle avutuyorum kendimi. Sabır dilicez. İyi yönünden bakmaya çalışıyorum 10 yıllık alırız belki diye. Başka da bi yönü yok zaten 🙂 millete hesap vermekten bu gece rüyamda randevu veriliyordu ocak ayına :)) uyanıp buraya baktım yine olumsuz herşey. Hayırlısı hakkımızda..

• @beta83 biz daha once tampa/st.ptersburg florida da yasamistik tekrar o bolgeye gitmeyi dusunuyoruz bildigimiz yerler ve tanidigmiz insanlar oldugu icin, is nedeniyle floridada kalmak zorundayiz simdilik

• Merhaba arkadaşlar ben Arizona Phoenix de olacağım vize sürecim tamamlanınca . Amerika vatandaşı bir Amerikalıyla evliyim. Amerika’dan başvuru yaptık ve Süreç hiç farketmiyor. Bize söylenen tahmini zamanlama devam ediyor . 5 Eylül 2024 yılında başvurumuz .. Şükran günü yılbaşı tatilleriyle beraber bekleme sürelerini daha da uzatacakmışız gibi görünüyor hepimize sabır diliyorum.

• İletileri görüyorum da ben kılpayı randevu alıp sonra vize almışım. Bu green card almak bayağı uzun sürmüştü ama sizinki extra uzun. Sabır diliyorum

• @Alfa-Centauri Ben EB1'liyim sizden farklı bir süreç, ama vizemizin adı "Extraordinary ability visa" diye geçiyor. Bir dolu evrak gönderdik, ilk seferde onay aldım, current ve Mayıs DQ'luyum.

Tüm süreç Nisan'a kadar tıkır tıkır işledi, sonra ne oldu bilemiyorum, bizim gruptakiler ve EB2-NIW, IR-1/CR-1 herkesi olumsuz etkiledi süreç. Ben 6 ayı doldurdum, ekim-kasım bomboş geçti yine. Bir umut Aralık ayında bir şey olur diye düşünüyorum. Sanırım sürecin en kötü tarafı "belirsizlik".

• @sbsb2025 merhaba hocam bizim de maalesef öyle 15 mayıs dq olmama rağmen ağustos gibi gidebileceğimizi düşündük bir çok şeyin planını da yaptık fakat ne oldu bilemiyoruz 7 ay olacak önümüzdeki 8 aralıkta ankaranın türk vatandaşlarına mülakat maili dağıtmaması umarım büyük bir batch gelir bekleyen herkes vizesine kavuşur.

• @rock Yakın bir zamanda bir email dalgası mı bekliyorsunuz ? Ekim -Kasım'da boş geçti, her ayın 20 ya da 21'i oluyordu.. Aralık için öngörünüz var mı?

Benzer Başlıklar

• 58
  • 3116
  • 1589
  • 1360
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

158

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |