Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @aysegul Ds260 Formun da çalışma bilgilerinizi giriyorsunuz.

• ⭐⭐⭐⭐

@Guven4627 biliyorum, ben de girdim 🙂 ds260 formunda gerçekte hangi zamanda nerede ne iş yaptıysanız bunu giriyorsunuz zaten, beyanınız esas.

"hizmet dökümü istediğinde" demişsiniz ya, kim istiyor diyorum hizmet dökümünü?

Tarih çakışmaması için uygun gördüğünüz veya tercih ettiğiniz biçimde/sırayla yaptığınız işleri yazın, bu kadar.

• @aysegul Bazı arkadaşlar yanında hizmet dökümü alıp gidiyor. Kimisi bizden istedi kimisi istemedi diyor.

Ds260 Formunda son 10 yıl içinde ki çalışmalarınızı yazın diyor ama Ankara Konsolosluğu sitesinde tüm geçmişi eksiksiz yazın diyor.
    .

• ⭐⭐⭐⭐

@bketcrsur rica ederim, siz ve aileniz için hayırlısı olsun eşinizin aldığı karar.

Mali yıl bittikten sonra (30.09.2026) alınması muhtemel karar değişikliği ve eşinizin ABD’ye gelmek istemesi durumunda eşiniz bu greencard alma hakkını kaybedecek, aile birleşimi için daha uzun ve meşakkatli bir yol olacaktır. Mülakata siz ve evladınız ile birlikte gelmemesi ve ilk girişi sizlerle yapmaması hususunu düşünmediyseniz ailecek tekrar düşünmenizi naçizane tavsiye ederim.

Yine de mülakata eşiniz gelmeyecekse ve süreci devam ettirmeyecekse kendisi için evrak hazırlığı dahi yapmanıza gerek yok. Bol şans 🍀

• Herkese merhaba, dosyamı 28 Ağustos’tan önce Viyana’ya taşımıştım, Schengen vizesinde sorun çıkmazsa orada mülakata gireceğim. Ancak Ankara bu yıl hızlı ilerliyor gibi. Dosyayı tekrar Ankara’ya taşımak mantıklı mı? Yorumlarınıza ve fikirlerinize açığım.

• ⭐⭐⭐⭐

@Guven4627 Ankara için; kendisinden hizmet dökümü istenen greencard talihlisi pek hatırlayamadım ben, gelen emaildeki istenen evraklarda da yok böyle birşey, forumun 2026 veya 2025 başlıklarında da ilk iletilerde yer alan evrak listesinde de göremedim böyle bir madde.(en az lise mezunu değilse kişi ve meslek şartını karşılamakla ilgili destekleyici döküman olarak götürmesi gerekirse o ayrı, onu bilemem) Kısacası yok yani böyle birşey. Bilgi kirliliği olmaması adına bunu yazmak zorundayım, sonra dilden dile yanlış şekilde yayılıyor, herkes diyorki hizmet dökümü de götürülüyormuş, çığ gibi büyüyor sonra bu iş, gerek yok kimsenin kendini zahmete sokmasına.

• ⭐⭐⭐⭐

@Dogukan-Oge belirttiğiniz şekilde Ankara’ya geri taşıyan, bu şekilde son bülten ile cut off olup mülakat alan var mı son zamanlar takip edemedim forumda.

Kişisel görüşüm maddi & manevi imkanlarınız el veriyorsa, olası bir aksaklık yaşamamak için, acaba Ankara mülakat ataması yapacak mı stresine girmemek için girdiğim yoldan çıkmazdım ben. Karar ve tercih sizin

• @aysegul Ankara konsolosluğunun Mülakat Yönergeleri kısmına göz atmakta fayda var. Mülakat Yönergesi İpuçları olarak aşağıda ki gibi belirtilmiş

Yönergede açıkça söylemiş, https://tr.usembassy.gov/interview-guideline/

İpuçları
    DS-260 Formu (çevrimiçi göçmen vize başvuru formu), başvuranın yalnızca son 10 yılı değil, tüm çalışma geçmişini de içerecek şekilde doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır. "Emekli" veya "serbest meslek sahibi" gibi açıklama yapılmadan verilen yanıtlar gecikmelere neden olabilir. Ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri'ne yapılan her seyahatin kesin tarihleri ​​(yalnızca yıl değil) belirtilmelidir. Başvuru sahibi, turist vizesiyle Amerika Birleşik Devletleri'nde altı aydan fazla kaldıysa, mülakata ABD İç Güvenlik Bakanlığı'nın kalış süresini uzattığına dair kanıt getirmelidir.

• @aysegul hanıım, buradan size bir sorum daha var 🥹
    dediginiz fee ücreti nedir? ben amerikaya giriş yapmadan kartım basılıyor mu? araştırdıgımda ilk amerikaya girdikten sonra kart basılıyor dendi yanlış mı biliyorum 😞 ücreti ödeyeceğimiz site gelen mailler arasında yoktu sanırsam

• ⭐⭐⭐⭐

@Guven4627 Gayet anlaşılır ve net ifade ettiğimi düşünüyorum. Kolay gelsin.

• ⭐⭐⭐⭐

@defne-şimşek USCIS fee'yi greencard ücreti gibi düşünebilirsiniz.
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle/1203 bu başlığı da önce ilk iletisi, sonrasında güncel sayfalar olmak üzere okursanız faydanıza 🙂
    Hem ücreti ödeyip hem de giriş yapmış olmanız gerekiyor, basım aşamasına geçilmesi için. O yüzden giriş yapmadan (kısa bir süre öncesinde olabilir) ücreti öderseniz, giriş yaptığınızda süreç başlamış olur.

Giriş yaptıktan sonrası için de greencardınızın takibi için şu başlık faydanıza olur.
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1979/yeşil-kart-ın-adresinize-ulaşmasını-nasıl-takip-edersiniz/780

• @aysegul evet. ilk önce farkında olmadan kurye hizmetine girmişim . biraz devam edincede bari olsun bitsin artık dedim. esasen vfs istanbul şubesinden talepte bulunacaktım ama randevu falan beklemek istemedim açıkçası.:) hayırlısı olsun.

• @aysegul cok cok teşekkür ederimm

• @aysegul Size de kolay gelsin...

• @tulay çok teşekkür ediyorum kolaylıklar 🙏

• @aysegul aysegül hnm, USCIS ve ödeme yaptıysanız süreçle ilgili rehberliğinizi bekliyor olacağız. slmlr

• ⭐⭐⭐⭐

@Subutay Marta doğru yaparız herhalde ödemeyi, martta yapmayı planlıyoruz ilk girişi çünkü. Ancak ilgili başlıkta 2026 talihlilerimizden ödemeyi yapan ve bunu paylaşan arkadaşlarımız oldu, okudum ben de sağolsunlar. Yakın zamanda ödeyecek olanlar bu iletilerden faydalanabilirler 🙂

Ben dayanamaz biraz daha didik didik yazarım muhtemelen o ayrı :))

• ⭐⭐⭐⭐

@bketcrsur, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

eşim ABD ye gitmekten vazgeçti ben ve 5 yaşındaki oğlum ikimiz mülakata girip vizemizi alabilir miyiz yinede. tüm evraklarda ve dosyalarda eşiminde bilgilerini girmiştik. Ds-260 ta da bilgileri var ama benimle gelmeyecek mülakata sorun yaşar myım bu durumda ?

Eşinizle evliliği bitirme noktasına geldiyseniz elbette söyleyecek bir sözüm yok. Ancak gelmek istememesinin nedeni farklı sebepler ise, bu fırsat bir daha kolay kolay gelmeyeceğinden mülakata gitmesini ve vizesini almasını tavsiye ederim. Sağlık kontrolünden sonra ilk altı ay içinde ABD’ye ilk girişini yapabileceği için, bu süre ona düşünmek için de zaman tanır. Hatta ilk girişini yapıp geri döner ve temelli yerleşmek istemezse, vizesini kullanmamayı seçebilir.

• @Murat-c lise diplomasını sormadılar. En yüksek seviyeli hangi diplomanız varsa onu götürünüz. Tabi eğer bu diplomanızı DS-260da belirttiyseniz

• Pasaportum bugün evime geldi. Çok şükür süreci sorunsuz ve çok hızlı atlattım. Vfs ile sorun yaşayanları görünce bu kadar hızlı gelmesini beklemiyordum. Saygılar sevgiler

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

124

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |