Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Guven4627 Ankara mulakat verdimi? Bu surecte ne yasadiniz?

• @tumra Hiç bir arkadaşımın genel bilgiden geri kalmasını asla istemem, ben de tüm bilgiyi yine forumdan öğreniyorum. Önemli bir durum olduğunda mutlaka paylaşıyorum. Kesinlikle paylaşırım da bundan dolayı tüm arkadaşlarımında bilgisi olsun.

Excell sürekli bozuluyor, birileri gereksiz bir şekilde değişiklik yapıyor.

• @earslann Case numara mı açık bir şekil de yazamadığım için mülakat alanlardan biri olarak sanılıyorum ama açıklanan yeni bülten de current oldum.

2NL mailini bekliyorum. Geldiğinde yine neler yaptığımı mutlaka paylaşacağım.

Umarım hepimiz bir an evvel vizelerimizi alırız.

• @Guven4627 Tebrik ederim. Sizden once tasiyan varmi merak ettim yoktur diye dusunuyorum. Surecinizi burdan paylasmaniz cok faydali olur. Sorunsuz bi surec dilerim

• ⭐⭐⭐⭐

@Guven4627 hayırlısı olsun, cn 7750 nin üzerindeyse 78xx gibi bir güncelleme yapabilir misiniz? Bekleyen arkadaşlar için de bir işaret olur sizin de deneyimleriniz, ankaraya dosyasını geri taşımız bir talihli olarak. Şimdiden bol şans diliyorum, sürecinizle ilgili paylaşımda bulunacak olmanız ayrıca kıymetli, tebrik ederim.

• @earslann Ben den önceki herkes vizesini aldı. Case numaram bir önceki bültene çok yakın bir numara o yüzden ilk kişi benim şu an benden önce hiç kimse yok

• Vize bülteni değişmemiş 7750 hala, 8500 e nerden baktınız ben mi yanlış görüyorum 🙂

• @meral baktığınız vize bülteni sayfasında en alt bölüme bakın Meral hanım orası

• @aysegul Case değiştirmedim ama current olduğuma dair bilgileri değiştirdim.

Şu an Ankara için 11 Kişi var excel de başka yok

• @Fatime-İncebaş case number’ınızın 1 rakamını daha yazabilir misiniz? 8700 mü 8400 mü vs. Aktif olup olmadığınız belli olmuyor . Excel’de de düzeltebilirseniz çok iyi olur 🙏

• @Guven4627 Takiipteyiz....

• @Guven4627 7XXX bir X daha açarsan anlaşılır olur.

• ⭐⭐⭐⭐

@doga-ugur
    2026 DV talihlileri excel tablosunda alt taraftaki beyaz alana bilgilerinizi girmeniz
    ve sorularınızı
    DV2026 Green Card Lotosu Aşamaları başlığında sormanız rica olunur.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Serapp Serapp 

• Arkadaşlar iyi akşamlar .
    Bu ay Eu için 750 sayısı gerçekten çok az ..
    Benim Case 35XX lerde ama hala ne mail aldım nede mülakat tarihi benim numaramda olan nerdeyse herkes mülakatına girdiler .. İkinci Tip mail alıyorum ds-260 dosyaniz işlendi diye bülten açıklandıktan sonra kcc ye mail atmadım @gucarslan bey sizce ne tür bir mail atmalıyım bu süreçte elimizden bir şey gelmiyor mu ? Bekliyoruz sadece .. deneyimli arkadaşların yorumlarını bekliyorum teşekkür ediyorum

• @ucangeyik, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Peyk74 https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin/2026/visa-bulletin-for-december-2025.html

C. THE DIVERSITY IMMIGRANT (DV) CATEGORY RANK CUT-OFFS WHICH WILL APPLY IN JANUARY

bu basligin altinda bulabilirsiniz

ben baktığımda henüz açıklanmamıştı sanırım benden sonra güncellemişler teşekkür ederim. afrika ve asyada bayağı ilerleme var EU bölgesi çok az ilerlemiş

• Merhabalar,
    Birçok kez forumu soru sormak için kullandım.
    Bugün ise bir nebze yardımcı olabileceğimi umarak mülakat ve sağlık muayenesi sürecini paylaşacağım sizlere.

14 Kasım 2025 tarihli greencard mülakatım için 12 Kasım 2025 günü sabaha karşı
    Ankara'ya geldim ve taksi ile sağlık muayenesi olacağım Unganlar'a doğru yola çıktım.
    Unganlar'a taksi ile ulaşacaksanız "Kuğulu Park" a gitmek istediğinizi belirtirseniz yeterli olacaktır.
    Ben bütçemi kontrol altına alabilmek adına otel yerine SGK Misafirhanesi buldum internetten.
    Size de faydalı olabilmesi adına belirtmek isterim.
    Sağlık muayenesi olduğunuz günden 1 iş günü sonra evrak teslimi gerçekleşeceği için aslında 2 gününüzü sağlık belgesi almış oluyor.
    Benim kaldığım misafirhane ile Unganlar yan yana konumlanmış durumda.
    Ankara SGK Kavaklıdere Misafirhanesi olarak aratırsanız Unganlar polikliniği yanında süper bir konumda konaklayabilirsiniz.
    Oda ve banyo asgari standartlarda olduğu için otel kalitesi beklemeyin ancak 1275 TL'ye gecelik konaklama yapabiliyorsunuz.
    Bu yöntem benim gibi sağlık muayenesinden emin olduğunu gözeterek son 2 gün kala gelecek arkadaşlar için bir tercih olabilir.

SAĞLIK MUAYENESİ
    Sabah 09.00 gibi hizmete başlıyorlar.
    İlk muhatabınız 4. katta evrak teslimi ile gerçekeşiyor.
    Her aşama için yönlendirildiğiniz için forumda yazılan her şeyi akılda tutucam gibi control freak olmanıza gerek yok.
    Üst kata çıkıyorsunuz 50-60 dolar gibi bir ücret ile kan alınıyor.
    Sonra 3. kata iniyorsunuz akciğer grafisi çekiliyor.
    Sonra size 12.45 civarı burda olun diyerekten gönderiyorlar.(randevu saatinize göre farklılık gösterebilir.)
    12.45 muayenesinde ameliyata girecekmiş gibi elbiselerinizi çıkarıp önlük giyiyorsunuz.
    Hocalarımızdan birisi gelip sizinle sohbet ediyor.
    Nerden geliyorsun ? Ne iş yapıyorsun ? Nereye gideceksin ? Kalp , tansiyon , şeker vs var mı ?
    Bulaşıcı ya da cinsel yolla geçen hastalık mevcut mu ? Canına kıymayı düşündün mü ? Psikoloik rahatsızlığın var mı ?
    Birisine zarar vermek istedin mi ? Dövme-piercing var mı ? Uyuşturucu kullandın mı ? Alkok - sigara kullanıyor musun ?
    gibi soruları sorarken kompleks iğneler yapıyor. ( 3 adet iğne oldum- kağıtta 6 aşı olarak yer aldı.)
    Aşı kartlarım olmadığı için totalde 500 dolar gibi uçuk bir ücret ödeyerek muayenemi tamamladım.
    1 gün sonra akşam 4-5 arası gelip zarfınızı alabilirsiniz dediler.

VİZE MÜLAKATI
    14 Kasım 2025 07.30 tarihli mülakatım için 6.30'da kapıya geldim.
    Sanıyorum ki bu yaptığım en büyük hataydı.
    Ankara ayazı ile tanıştım ve 7.45'e kadar şık köseli ayakkabılarımla titreyerek bekledim 🙂

7.45 itibarıyla randevu sırasına göre takribi 200-250 kişilik kalabalığı kategorize ederek alıyorar içeriye.
    Güvenlikten direktiflerle içeri alınıyorsunuz.
    Greencard için gelenleri ayrı bir kısımdan harç ödemek için tek bir vezneye alıyorlar.
    330 dolarınızı ödeyip sıra numarası alıyorsunuz.
    Kredi kartı geçiyor ve gözümün önünde kredi kartı ile ödeme alındı.
    Döviz bürosu gezmek zorunda değilsiniz.İşlem en fazla 30 sn uzuyor.
    Ödememi yaptıktan sonra makbuz ve sıra numarası ile orta alanda monitöre alıyorlar talihlileri ve monitörden sıra numaranızı takip ediyorsunuz.
    Sıranız geldikten sonra bir odaya girip evraklarınızı Türk görevliye teslim edip geri çıkıyorsunuz.
    İstenen evraklar gelen mailde neyse o.Ne 1 eksik ne 1 fazla evrak istediler.
    Konfirmasyon ekranı , ek belgeler vs soran olmadı.

Tekrardan sıra numaranız gelince bankoda bir Amerikan memur ile görüşme gerçekleştiriyorsunuz.
    Ben mülakatımı ingilizce yaptığım için tercüman istemedim ancak talebe göre tercüman çeviriyor.
    Nereye gideceğim , ne iş yapmayı hedeflediğim, medeni durumum , yurt dışında 1 yıldan fazla yaşayıp yaşamadığım gibi basit sorularla evraklarım kontrol edildi.
    Parmak izlerim alındı ve " everything looks fine, im approving your visa " duyduktan sonra teşekkür edip alandan ayrıldım ve bu süreç tamamlanmış oldu.
    İçeri girmek için beklediğim 1 saati saymazsak içerde geçireceğiniz süre 15 dakikayı geçmeyecek süper rahat bir süreç olacaktır.
    Pasaportum onlarda kaldı ve kargo için mail alacağımı söylediler.

Herkese sürecinde kolaylıklar dilerim.

• @yasinaf Travel Ban durumunun etkili oldugu cok bariz. Sahsi dusuncem, oradaki dosyalari bir an once tamamlayip diger region`lara gececekleri, ki ne kadar basilmayan vize kaldi acikta gormek icin. Bu durumda 2021 yilindaki gibi ani bir sicrama olabilir diye dusunup umut ediyorum EU icin

(Umut fakirin ekmegi 🙂 )

• Arkadaşlar bu banka hesap dökümünde, tüm birikimlerimiz eşimin banka hesabında tl mevduat faizinde. bunun illa benim üzerime transfer etmem mi gerekir ? ya da illa dolar olarak mı tutmak gerekiyor. Bankadan bir döküm aldık ancak TL olarak görünüyor ve eşimin üzerine sorun olur mu ? asil talihli benim.

• @kucurizm hayir kendi uzerinize almaniza gerek yok. TL olmasi da problem degil, daha once bazi arkadaslarin dokumandaki miktarin yanina guncel kurla dolar karsiligini yazdigini okumustum. o sekilde ne kadar dolar oldugunu gosterebilirsiniz. ben ayri bir dokuman seklinde excel uzerinden tablo hazirlayarak ciktisini aldim resmi banka dokumaninin uzerine yazmak istemedigim icin, bu da bir secenek. kolay gelsin

• @ucangeyik teşekkür ederim bunu hemen yapıyorum haftaya cuma mülakat bizide bir heyecan bastı 🙂 cevap için teşekkür ederim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

145

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |