Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
-
@Özgür-Yiğit imzalı, kaşeli ve imzaları atan banka personelinin imza sirkülerini de almalısınız.
-
Herkese merhaba,
28 Mayıs tarihli Viyana mülakat deneyimimiz:
Sağlık raporu almadan görüşmeye gittik. Evraklar istenirken bununla ilgili bir şey de sorulmadı.
İlgili binanın(Marriot Hotel) yan girişinden girip, 4. katına çıktık, İlk girişte güvenlik kontrolünde çantamızdaki powerbanki emanete aldılar. Onun haricinde telefonlarımız bizde kaldı, hatta açıktı ve içerde kullanmaya da devam ettik. (Mülakat sırasında greencardın postalanacağı adresi yazdığım kağıtta zip kodunu yazmayı unutmuşum, o sırada telefondan-whatsup dan bakıp söyledim.)
İlk kapıdan girince sağda bekleme bölümü var, oraya geçip bekmeye başladık.
Daha önce söylendi mi bilmiyorum ama, bu bekleme alanında fotograf çekme kabinleri var, 4 adeti 8 Euro, sanırım Türkiye'den çok daha ucuz bir fiyat. Yola çıkacağımız gün biz fotograf çektirmek için bayaa zaman harcadık, orada olduğunu bilsek hiç uğraşmazdık.
Sonra soyadımızla çağrıldık. Hangi dili tercih ettiğimiz soruldu, İngilizce devam ettik. Sırasıyla, pasaport, 2 adet fotoğraf, üniversite diploması aslı ve fotokopisi, Formül A, Formül B, banka hesap dökümü( imza sirküleri alınmadı.) ve adli sicil kaydı alındı.
Sonrasında ücret ödenmesi için bir yandaki bankoya geçtik. Burada kredi kartı ile ödememizi yaptık.
Sonra tekrar beklemeye başladık. Çağrılınca fazlaca bir soru sorulmadı, sadece meslek ve daha önce evlendiniz mi diye soruldu. En sonunda, herşeyin yolunda olduğu ancak pause kararı sebebiyle vizemizi basamadıklarını söyledi. Beyaz renkli kağıtta 221(g) belgesini verdi. Bir gelişme olursa sizinle iletişime geçeceğiz dendi.
Çok sorunsuz ve stressiz bir süreç oldu. İnşallah devamı da böyle olur ve herkes için hayırlı bir şekilde süreç sonlanır.
-
ÖNÜMÜZDEKİ BÜLTEN NE OLUR?
-
@Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
-
@caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
@EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz.
Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama 🙂
-
Merhabalar, mülakatıma 3 gün kaldı ve yakın zamanda tekrardan adres arayışına girdim. [email protected]’a attığım maillere günlerdir dönüş alamadım. Hâlâ adres desteği veriliyor mu?
-
@yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari
Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi,
sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..?https://yesilkartforum.com/forum/post/525096
https://yesilkartforum.com/forum/post/501371Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
-
@herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
-
Merhaba arkadaşlar.
Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek.
Bilgilerle birlikte sorum ise;
Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok.Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile.
Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
-
@bkaraca hatta bazen bu ikisi bile yetmiyor, çok az da olsa bazı arkadaşlarımızın dosyaları current olduğu halde, veya dosyasını da taşıdığı halde, kendisinden sonrakiler mülakat almasına ragmen noluyorsa arada 1 taneyi atlıyorlar ve mülakat tarihi alabilmek için günlerce haftalarca ekstra email trafiği yönetmek durumunda kalıyorlar. Ds260ı açtırıp bir iki harf değiştirip tekrar submit edip deneyenler falan oldu. Yani aslında nihayetinde hepsi şans işi, zaten en başında da şans işi olan lottery ye katılmıyor muyuz 😏
-
@mellykara merhaba complited yazıyorsa kaydolmuştur tekrar bu konuda bir iletişime geçmenize gerek yok. Benim dosyam açılmıştı ve eş zamanlı daha önce gönderdiğim emaile yanıt olarak mülakat tarihimin olduğu bir email aldım. Dosyamı düzenleyememiştim bile. Yani sistemde bir şeyler düzeldi açıldığında. Dilerseniz dosya durumunuzu mülakat bilgilerinizi soran bir email atın KCCye. Şu sıra öğrenmeye başladılar gördüğüm kadarıyla. Başka yapabileceğim bir şey varsa lütfen yazın.
-
@Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
-
-
@EasternStar iran da dv kazanan 5bin kusur ,sanirim hepsi ankarada mulakata giriyo,bizde viyana honkog bankoga tirmaliyoruz,,
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2019 Azərbaycan Green Card lotereyasi qalibləri
🇦🇿🇦🇿 Green Card Lotereyası qazanan Azərbaycanlı dostları təbrik edirəm. 🇦🇿🇦🇿 Qalib dostlar bu mərhələləri izləməlidirlər: 🇦🇿🇦🇿
(Qısaca) Siz qazandığınızı öyrəndikdən sonra görüləcək işlər bunlardır:
Ərizdə göstərilən bütün Green Kart iştirakçıları üçün DS260 formasını doldurmaq və təqdim etmək Case (fayl) nömrəsinin aktiv olmasını və müsahibənin veriləcəyi tarixi gözləmək ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis Konsulluğunda Viza görüşünə və müsahibəyə hazırlaşmaq Səyahətə hazırlıq və ABŞ-a ilk giriş etmək (vizanın etibarlılıq müddəti bitmədən)Qeyd 1: Azərbaycan vətəndaşları üçün immiqrant vizaları ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis konsulluğunda verilir. Təəssüf ki, Azərbaycanda Amerika konsulluğu immiqrant viza ərizələrini qəbul etmir. Buna görə də həmin qalib yoldaşlar müsahibə üçün Gürcüstana getməlidirlər.
Qeyd 2: Bunu başa düşmək üçün bu mövzunu iki dəfə oxumağınız faydalıdır . Müddətin özünəməxsus bir xüsusiyyəti olduğundan, buna öyrəşməniz müəyyən bir vaxt tələb edəcəkdir.
DV2019 aşağıdakı mərhələlərdən ibarətdir:
1) Dvlottery.state.gov saytından qalib olduğunuzu öyrəndikdən sonra, DS-260 formasını özünüz və ilkin müraciət ərizəsində göstərilən ailə üzvləriniz üçün də doldurmaq lazımdır. Əgər ilkin müraciət ərizəsində qeyd etdiyiniz məlumatlarınızda (evlilik, boşanma, doğum və s.) müəyyən bir dəyişiklik olubsa , yeni doldurulacaq olan DS260 formasında məlumatlarınızı yeniləməyi unutmayın!
Qalib olduğunuzu və sonradan intervyu tarixinizi öyrənə biləcəyiniz yeganə ünvan dvlottery.state.gov internet saytıdır.2) DS260 formalarını goo.gl/YKHmct internet ünvanında hazırlamış olduğum nümunəyə əsasən doldurun. (Bu paketdə siz DS260 formasında hər bir sualın ingilis dilində olan mənasını anlayacaqsınız) Formaları tez doldurmuş dostların bir çoxu daha sonra formalarda hər hansısa səhvlər etdiklərini görürlər. Buna görə formaları dərhal doldurmanızı tövsiyyə etmirəm , formanı doldurmanı bir həftəyə kimi uzadın və sonda cavablarınızı yenidən yoxlayıb formalarınızı təsdiq edib göndərin. Bu yaxınlarda mən pulsuz depozitlərdən istifadə edərək maraqlı mini oyunlar oynadığım https://mostbett2.com.az/promo/bonus/ platformasında əylənməyə başladım. Bu, işdən sonra istirahət etməyimə və nəfəsimi tutmağıma kömək edir. Ayrica formalarınızı doldurarkən Youtube Kanalimizi də su videolarından istifadə edə bilərsiniz:
Formalarınızı doldurduqdan və onlayn göndərdikdən sonra etməniz lazım olan tək şey səbirlə gözləməkdir. DV2019 prosesi 2018-ci ilin oktyabrında başlayacaq və 2019-cu ilin sentyabr ayında başa çatacaq. Bu müddət ərzində yesilkartforum.com forumunda ABŞ-da həyat haqqında olan məlumatları oxumağı və ABŞ-da yaşayan dostların təcrübəsindən faydalanmağı tövsiyyə edirəm.
3) Formanı online olaraq doldurduqdan sonra, sonda barkodlaşdırılmış təsdiq səhifəsi alacaqsınız və bu səhifəni özünüzlə birlikdə viza görüşməsinə gedərkən aparmaq lazım olacaq (Sonradan da istənilən vaxt səhifəyə daxil olaraq həmin barkodlu təsdiq səhifəsini əldə edə bilərsiniz).
4) DS-260 formalarınızı təsdiq edib göndərdikdən və nömrəniz aktiv olduqdan sonra, dvlottery.state.gov ünvanında şəxsi səhifənizə daxil olaraq müsahibə tarixinizi öyrənə bilərsiniz. Müsahibə tarixiniz məlum olduqdan sonra, sizə dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq şəxsi kabinetinizi yoxlamaq üçün KCC-dən bir e-mail gələcək. Bu məlumat ilkin müraciət ərizənizdə qeyd etdiyiniz e-mail ünvanınıza göndəriləcək.
5) DS260 formalarını doldurub təsdiq edib göndərdikdən sonra sizə müsahibə üçün bir tarix təyin olunması üçün case nömrəniz "aktiv" (current) olmalıdır. Viza görüşünüz sıra nömrəniz aktiv yəni cut off olduqda 6 həftə qabaq bəlli olacaq. O şərtlə ki, həmin nömrə aktiv olan müddətə kimi siz Ds260 formasını təsdiq edib göndərmiş olasınız. Sıra nömrələri kiçik olanlar sıra nömrələri yüksək olanlardan öncə görüşə çağırılacaqlar.
Hansı "case nömrələrinin" aktiv olduğunu hər ay açıqlanan viza bületenindən bilmək olar. Hər ayın 15-nə kimi növbəti viza bülleteni çıxır və açıqlanacaq viza bülletenində “Europe” bölməsində olan "cari" nömrəyə baxmaq lazımdır. Azərbaycan ve Türkiyə “Europe” kateqoriyasında yerləşən ölkələrdəndir.
Bundan başqa növbəti aylarda açıqlanacaq nömrələr haqqında məlumat visa bülletenində "C. DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT OFF WHICH WILL APPLY..." başlığı adı altında açıqlanır. Beləliklə, misal üçün biz indi may ayındayıq, həmin ay “İyun” adı altında iyul ayı ərzində görüşə çağrılacaq növbəti sıra nömrələri elan olunacaq.
Bu link vasitəsilə ötən illərdə hansı nömrələrin hansı aylarda açıqlandığını görə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/bulten/
Zəhmət olmasa bu ünvana daxil olaraq özünə aid məlumatları excel faylında qeyd edin:
DV2019 cədvəli: http://bit.ly/2L0H2pM
Zəhmət olmasa bu tablonu forumda qeydiyyatdan keçən və ya keçməyən bütün DV2019 qalibləri doldursun. Bu, bütün Dv2019 qalibləri üçün faydalı bir məlumat olacaqdır.
DV2015 cədvəli: http://bit.ly/1CgoTHT
DV2016 cədvəli: http://bit.ly/1JRqgEd
DV2017 cədvəli: http://bit.ly/2538r1F
DV2018 cədvəli: http://bit.ly/2oUsb7rSizin sıra nömrəniz aktiv olduqdan sonra görüş tarixinizi dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq öyrənə bilərsiniz. Dvlottery.state.gov səhifəniz yeniləndiyi zaman sizə KCC-dan bir e-mail gələcəkdir. ( Bəzən e-mail gəldikdən 3-4 saat sonra səhifədə məlumatlarınız yenilənmiş olur).
Müsahibə tarixiniz KCC tərəfindən təyin edilir və sonra sizin şəxsi dosyeniz online olaraq təyin etdiyiniz konsulluğa göndərilir . Azərbaycanda yaşayan Azərbaycanlılar üçün viza görüşü Amerikanın Gürcüstandakı Konsulluğunda keçirilir.
Vacib QEYD: Surecte-a bəzi dəyişikliklər olmuşdur. İndi sənədləri KCC-yə elektron poçtla göndərməlisiniz.
Əgər ‘intervyu tarixi’ emaili əvəzinə, KCCdən intervyu üçün lazım olan sənədləri online formada onlara göndərməyiniz haqqda bir email gəlibsə, intervyu üçün lazım olan sənədləri KCCə email vasitəsiylə göndərməlisiniz. Əlavə məlumat üçün daxil olun:
***=Əgər KKCə intervyu sənədlərini göndərməlisinizsə aşağıdakı linkə daxil olun***
İçeriği GösterSadəcə olaraq, bu sənədləri KCCnin email ünvanına, yəni [email protected]’a göndərməlisiniz. Bu sənədləri online əldə edə bilsəniz, alın. Əks halda dövlət qurumlarından kağız halında əldə edib özünüz online versiyaya çevirin. Bir foto kamera ilə və ya telefonunuzla da sənədlərin şəkillərini çəkə bilərsiniz. Önəmli olan sənədlərin oxunula bilməsidir. Sənədlər Azərbaycan və ya İngilis dilində olmalıdır. KCC'ə bu sənədləri göndərməmiş, intervyu tarixi aila bilməyəcəksiniz. Ona görə də əgər belə bir email qəbul etsəniz, sənədləri KKCə göndərməlisiniz, əgər belə bir email sizə gəlməyibsə, o halda sənədləri KKC üçün yox, konsulluqdakı intervyu üçün hazırlamalısınız. KKCə bu sənədləri göndərdikdən sonra, intervyu tarixinin çıxmağını gözləməlisiniz. İntervyu tarixi bəlli olanda sizi məlumatlandıracaqlar.
Documents Required for All Applicants:
Copy of passport biodata page (no translation required) - pasaportunuzun ilk səhifələrinin kserokopiyası
Birth certificate - doğum haqqında şəhadətnamə
Military records for any applicant who has previously served in the military - hərbi bilet
Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries - heç bir cinayət törətmədiyinizə dair arayış (ASAN xidmətdən ala bilərsiniz) [Əgər başqa ölkədə yaşamısınızsa, o ölkənin səfirliyindən də belə sənəd almalısınız]
If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record - əgər hər hansı bir cinayət törətmiş və cəza almısınızsa məhkəmədən bu haqda qeydləri (tərcüməsi ilə birlikdə) almalısınız
6) Müsahibə tarixinizi öyrəndikdən sonra etməniz gərəcək şeylər aşağıdakıladır:
müsahibə üçün sənədlərin hazırlanması təyin edilmiş tibb mərkəzindən sağlamlıq arayışının alınması Konsulluqda Viza görüşməsi Vizanın alınması və gediş üçün hazırlıqlara başlamaq ABŞ-a daxil olmazdan əvvəl online olaraq USCİS rüsumunun ödənilməsi7) Müsahibə üçün aşağıdakı sənədləri hazırlamalısınız:
Müsahibəyə girəcək hər bir kəs üçün:
DV lottery saytında qazandığınızı bildirən məktub Ən azı 6 ay etibarlılıq müddəti olan passport və pasportun biometrik səhifəsinin kopiyası özünüzün və sizinlə səfirliyə gedən hər bir ailə üzvünün arxa fon ağ rəng 5 x5 ölçülü 2 ədəd şəkil DS260 formanızın "confirmation" səhifəsi (ən sonda barkodlu olan səhifə) doğum şəhadətnaməsinin əsli , İngilis dilinə tərcüməsi və notarial təsdiqi (mühasibəyə gedəcək hər bir kəs üçün) Nigah haqqında şəhadətnamə və ingilis dilinə tərcüməsi (əgər evlisinizsə) Əgər boşanmısınızsa , boşanma haqqında şəhadətnamə Xarici ölkədən Məhkumluq haqqında arayış (əgər özünüz və ya digər ailə üzvləriniz hansısa ölkədə ən azı 6 ay yaşamısınızsa həmin ölkədən də polisdən məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır. 16 yaşdan yuxarı şəxslərə aiddir bu. Əgər hal hazırda xaricdəsinizsə və həmin ölkədə olmağınız ən azı 6 aydırsa, həmin ölkədən də məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır) Hərbi bilet - yalnız kişilər üçün (əsgərlikdə olub olmamağınız fərq etmir). Əgər oxuyursunuzsa və hərbi biletiniz yoxdursa, yaşadığınız rayonun voenkomatından sizə hərbi bileti əvəz edən sənəd vermiş olmalıdırlar. Məhkumluq haqqında arayış (evlisinizsə həyat yoldaşınız və 16 yaşdan yuxarı uşaqlar üçün də bu arayışı alın. Bu arayışı 1 günə ASAN xidmətdən ala bilərsiniz. Bu sənədi səfirlikdə görüşünüzə bir iki həftə qalmış alın. Çox erkəndən almağa ehtiyac yoxdur)
Qeyd: Əgər özünüzün və ya həyat yoldaşınızın başqa soyadı (məsələn qızlıq soyadı) olubsa həmin soyadlar üçün də ayrıca məhkumluq haqqında arayış alınmalıdır.Yalnız qalib üçün:
Atestat (9 illik məktəbi bitirmək şəhadətnaməsi yox, 11 illik məktəbi bitirmə atestatı). Bu yalnız qalib olmuş şəxsə aiddir. Digər ailə üzvlərinə ehtiyac yoxdur. Attestatınız normalda evinizdə olmalıdır, əgər evinizdə deyilsə böyük ehtimal sonuncu oxuduğunuz universitetdə olmalıdır. Əgər universitet oxumusunuzsa, universitet diplomunu da tərcümə təsdiq etdirib səfirliyə apara bilərsiniz. Əgər hal hazırda universitet oxuyursunuzsa, böyük ehtimal universitetdən atestatın orijinalını almaqda çətinliyiniz ola bilər, keçən ilki qaliblərimizdə də bu çətinlik olmuşdu. Amma istənilən halda almalısınız və attestatın özünü səfirliyə aparmalısınız.
Əgər orta təhsil haqqında attestata malik deyilsinizsə keçmiş iş təcrübənizə dair sənəd təqdim etməlisiniz.(Həmin iş təcrübəniz Amerika Əmək Nazirliyi'nın O* net iş bazasının tələblərinə uğun olmalıdır. O*Net OnLine verilənlər bazası iş təcrübələrini beş iş sahəsinə (job zone) bölmüşdür. Əmək Nazirliyi web saytında bir çox işlərdən bəhs edilsə də yalnız müəyyən peşələr green kart lotereyası proqramına iştirak üçün uyğundur. Peşənizə əsaslanaraq green kart lotereyası proqramına qatılmaq istəyirsinizsə, son beş il içində, verilənlər bazasında iş sahəsi (job zone) 4 və ya 5 olan və xüsusi Peşə Hazırlıq səviyyəsi (Specific Vocational Preperation - SVP) 7.0 və ya daha yüksək olan bir peşədə , ən az 2 (iki) illik bir iş təcrübəsinə malik bir işə sahib olmalısınız.
Qeyd:
İngilis dilində olmayan bütün sənədləriniz ingilis dilinə tərcümə olunmalı və notarial qaydada tərcüməçi tərəfindən təsdiq olunmalıdır. Əgər İngilis dili və ya gürcü dili bilmirsinizsə konsulluqda olan müsahibənizə bir tərcüməçi ilə də gedə bilərsiniz. 330 dollar viza rüsumunuzu müsahibə gününüzdə Tiflisdə konsulluğunda ABŞ dolları və ya gürcü larisi ilə nağd şəkildə ödəyə bilərsiniz. Müsahibənizi uğurla keçsəniz pasportunuz konsulluqda qalacaq, səhərisi günü pasportunuz viza vurulmuş şəkildə sizə təqdim olunacaq.😎 Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.
Sağlamlıq haqqında arayışı alacağınız ünvan:
International SOS Clinic Baku
Xətai rayonu, Yusif Səfərov küçəsi 1, AZ 1025, Baku , Azerbaijan
Tel: (994 12) 489-54 71
Fax: (994 12) 489-54 70
E-mail: [email protected]Telefon vasitəsilə xəstəxanada müayinə günü aldıqdan sonra, aşağıdakı sənədlərlə ora yaxınlaşmalısınız:
Pasport Konsulluqda görüşünüzü bildirən məktub (https://dvlottery.state.gov/ səhifəsindən çap edin) Son zamanlarda çəkilmiş 4 şəkil (3x4) Əvvəllər olunduğunuz peyvəndlərin siyahısı (əgər varsa)Qeyd:
Sağlamlıq yoxlanışınızı keçdikdən sonra sizə konsulluqda viza görüşünüzə aparmaq üçün bağlı bir zərf veriləcəkdir. Bu zərfi açmaq olmaz ! Sizə təqdim olunacaq sağlamlıq haqqında arayış 6 ay ərzində etibarlı olacaqdır. Amerikaya ilk girişinizi sağlamlıq haqqında arayışınızın etibarlılıq müddəti bitənə qədər etməlisiniz.Ayrıca olaraq əlavə məlumat üçün bu saytları da nəzərdən keçirə bilərsiniz :
http://www.ustraveldocs.com/ge/ge-iv-visaapplyinfo.asp https://travel.state.gov/content/dam/visas/iv-dv-supplemental/TBL_Tbilisi.pdf9) Vizanızı aldıqdan sonra ABŞ-a girməzdən öncə online olaraq 220 $ USCİS rüsumunu ödəməlisiniz. Bu rüsumu ödəməsiniz, Green Kartınız sizə göndərilməyəcəkdir. Ətraflı məlumat üçün su seansını nəzərdən keçirə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle
10) Green Kartla ABŞ-da qalma müddətləri lə bağlı ətraflı məlumatları da burdan dəqiqləşdirə bilərsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-sürelerikeywords: Azerbaycan / Azerice / Azeri / Tiflis / Baku / Lotereya / Galip / Qalip
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
DV2026 Mülakat Deneyimleri
-
BANGKOK MÜLAKAT DENEYİMİ ÇIKTIIII:)
Arkadaşlar merhaba, öncelikle atladıgım bi şey olursa sorabilirsiniz seve seve yardımcı olurum, çünkü burda bana herkes seve seve yardımcı oldu. @Serapp @ATS16 @aysegul @zero @onuru sizlere de ekstra ekstra teşekkür ederim bu süreçte her şeye bıkmaddan yardımcı oldunuz.Biz kccye sorup tarihi öğrendikten sonra ilk iş bumrungranda whatsapp üzerinden yazıp bir randevu tarihi oluşturduk sağlık muaynesi için. Bizden whatsapp üzerinden genel bilgilerimizi isteyip 1 gün sonra maille dönüş yapıp randevuyu onayladılar. Mailde gerekli olan evrak listesini aşıları ilettiler.
-Tetanus, Diphtheria and Polio (Tdap)
-Measles,Mumps,Rubella(MMR Vaccine)
-Hepatit B Vaccine
-Varicella Vaccine
-İnfluenza Vaccine
-Hepatit A
Bunlar yazıyordu. Şehirdeki devlet hastanesine gidip belgede yazan bu aşıların antikorunu istediğimizi söyledik. Tdapin antikoru bakılmıyor onun dışında hepsine baktı doktor fakat bazı testler 10-15 günü buluyor buna göre gidin hatta bazıları e nabız hiç düşmüyor mutlaka hastaneye gidip veya arayıp sorun. Bizim sonuçlar 9 günde çıktı. Biz direkt hastaneden imzalı kaşeli aldık e nabıza düşmediği için çıkaramadık ordan. Sonuclara göre aile hekimine gidip aşıları olmamız gerektiğini söyledik fakat önce biraz kota yok bunlar gebelere yapılıyor bir bakalım vs dediler, üstüne düştük il veya ilçe sağlık müdürünnü sağlık bakanlığını arayıpp soralım dedik bu sefer tamam tamam yapalım dediler
grip aşısı dışında eksik aşılarımızı yaptılar. Grip aşısını dışardan alıp yaptırdım. Canlı aşı durumundan dolayı 2 aşımı 1 hafta 2 aşımı 1 hafta yaptılar, eşimin de aynı şekilde. Hatta eşimin grip aşısını çok aşı oldu diye yapmadı onu bk'da yaptırdık anlatıcam
2 hafta içinde tüm aşılarımızı olup aşı kartımızı doldurup uçak biletine geçtik. AŞI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ BİR DETAY VERECEĞİM SAĞLIK MUAYNE KISMINDA.UÇAK+KONAKLAMA
Arkadaşlar biz 2 kişiyiz eşimle birlikte 1 Kasımda İST-DELHİ-BANGKOK aktarmasıyla uçtuk. Bileti biraz geç aldık bu sebeple en uygun indigo havayoluydu bunu tercih ettik. 15 gün kala aldık biletleri, sadece dönüş olarak. Tek Pnr ile havayolu sorumluluğunda aktarma şeklinde aldık. 2 kişi 16 binden 32 bine aldık. İstanbuldan checkin yaptık ve bangkoka kadar başka bir işlem yapmadık. İST-DEHİ uçağı genişti, yazılanların aksine ne abartılı koku ne zor yolculuk yaşadık. Koltuk araları iyiydi 3-4-3 şeklindeydi, tek pnr ile uçtuğumuz için ve transit alandan cıkmadıgımız için hindistan transit vize istemiyor. 4 saat aktarmalıydı. 19:15 bindik gece 04:45 gibi Delhideydik. Delhi havalimanında direkt bangkok'a aktarma yapcakları ayırıp güvenlik noktasına götürüyolar, güvenlik noktası 1 tık yavaş ilerliyor ve detaylı arama oluyor ama abartıldıgı gibi zorluk yok. Güvenlik geçişi vs derken aktarma süresi zaten 3 saat kaldı. 08:45de Bk uçağına bindik bu daha küçük uçaktı ve biraz daha yorucu geçti
Gelmeden 72 saat önce tdac formunu doldurmanız gerekiyor. Gelmeden 1 gün önce doldurduk dönüş biletimiz yoktu boş bıraktık o kısmı. Detaylı sorunuz olursa yazabilirsiniz. 2 Kasımda 14:50 gibi Bangkok'a indik tdac formunu doldurdugumuz için direkt pasaport kontrolüne girdik, çok kalabalık oldugu için mi bilinmez ama herhangi bir dönüş bileti sorulmadı, herhangi bir soru bile sorulmadı direkt geçtik bagaj alıp yanılmıyorsam 2 alt kattaki grabların oldugu yere indik. Biz metro vs kullanmadık hiç bu sebeple yanlıs bilgi vermim. Hattı da havalimanından almadık pahalıydı. Wifiden grab çağırdık otele, gelmeden kapalı çarşıdan baht almıştık biraz onunla ödeme yaptık. Biz ilk 1 hafta Bumrungranda yürüme 2 dk, hastane sokağında olan bi otelde kaldık. Vaov değildi ama hastaneye 2 kere gideceğimiz için bizi çok rahatlattı ve uygun bi oteldi. Otel Adı: FuramaXclusive Sukhumvit yani bence kurtarır. Otelin hemen yanında meşhur seven elevenden hat aldık. 350 baht sınırsız hat aldık biz true diye marka. (Taylandda hiçbir otelde sigara içilmiyor odalar,balkonlar,lobby vs dahil sadece dışarıda belli alanda bilginiz olsun 
4 KASIM BUMRUNGRAND SAĞLIK MUAYNESİ
Bizim Randevu Saatimiz yollanan belgede 07:00-11:00 gözüküyordu, 07:00 de ordaydık.
Öncelikle A Binasına 10. Kata geldik ve orda personel karşıladı kayıt oluşturduk bileklik taktılar kolumuza ve kağıt verdiler yapılacak işlem için.
Biz çeviriyle anlaştık herhangi bir destek almadık çat pat akıyor bazen anlaşamayınca sinirleniyolar ama salıyolar
Verdiği kağıdı takip ettik tüm işlemleri 15. Katta C bölümünde gerçekleştirdik. Girişte deskte çeviriyle evrakları istediler, istenen evraklar;
-Pasaport
-1 fotoğraf 2x2 inç (5cm)
-Ds260 confirme sumbit formu
-Mülakat davet mektubu
-Antikor sonuçları ve aşı kartı
-Eğer daha önce işlem geçirdiyseniz belgeleri. (biz ekstra adli sicil kaydı götürdük öyle okudugumuz için ama almadılar ne oldugunu anlamadılar bile)
EN ÖNEMLİ KONU BİZ TÜRKİYEDE TÜM AŞILARIMIZI OLDUK FAKAT TDAP DENİLEN AŞIYI AİLE HEKİMİMİZ DİREKT TDAP OLARAK YAZDI BU SEBEPLE İÇİNDE POLİO OLDUGUNA İKNA EDEMEDİK, ISRARLA KARMA AŞI OLDUGUNU POLİO OLDUGUNU SÖYLEDİK AMA KABUL ETMEDİ TETRAXİM YAZMASI GEREKİYORMUŞ Kİ BİLECEKLERMİŞ İÇİNDE NE VAR. BU SEBEPLE AŞI KARTINIZA İSTEDİKLERİ MARKAYI MUTLAKA YAZDIRIN. ÖRNEĞİN GRİP AŞIMIZ VAXİGRİP YAZIYORDU KABUL ETTİ. YANİ BOŞUNA AŞI OLDUK TEKRAR 1700 BAHTTI.
Rutin muaynede göz,boy,kilo kontrolü yapıldı. Klasik alkol,sigara,kullandıgınız ilaç,alerji vs soruluyor 5 dk sürmedi rutin muayne çeviriden anlaştık rahatça
Sonra birde doktor rutin muayne yaptı aynı soruları sordu kağıda işaretledi bide boğazımıza,kulağımıza,karnımıza baktı
Daha sonra röntgen çektirdik, en son aşı olduk. Sonra yanılmıyorsam 12. kattaydı ödeme yaptık kartla işlemlerimiz bitti. 4 kasımda girdik 6 kasımda 14:00 de alabilirsiniz dediler. Unuttugum bi şey varsa sorun lütfen
6 kasımda hastaneden belgelerimizi aldık açılmaması gerektiğini ve son geçerlilik tarihini iletip yapıştırdılar meşhur sarı zarfa
sonra biz hastane yanındaki otelden çıktık daha turistik bölgeye yakın bi otele geçtik.12 KASIM VİZE MÜLAKAT DENEYİMİ
Öncelikle biz Tercüman Emre bey ile çalıştık forumda görüp konuşmuştum, o kadar yardımcı oldu ki her konuda öneririm ve foruma teşekkür ederim.
Bizim mülakat saatimiz 08:00 di. Biz heyecandan uyayamadıgımız için 6:15te ordaydık
konsoloslugun karşısında kafe vardı gidip oturduk.
07.30da emre beyle sıraya girdik, gelmeden ustravel kaydı yapmıştık ücretsiz seçenek aramexi seçtik direkt, girişte pasaportumuza barkodu yapıştırdılar ds260 sumbit formunu alıp baktıla ve bir kağıt verip içeri aldılaar. İçeri girmeden çakmak,powerbank,usb vs varsa ya bi yere bırakın ya atın
telefonu girmeden kapattılar ve girişte bi sepete koyduk anahtarlık gibi sayı aldık. Hemen alana girdik, çok kalabalık değildi emre bey yardımcı oldu pasaport fotokopisini alıp vize ücretini ödedik, üstüna paid damgası vuruldu. Sonra evrak teslim sırasına girdik. Biz toplam 6 türktük sıra hızlı geldi. Önce asıl talihli benim evraklarımı istediler ben gittim eşim sırada bekledi.
İSTENEN EVRAKLAR ASIL TALİHLİ:
-Pasaport-Ds260 Sumbit Formu
-Formül A ve çevirisi
-Evlilik Cüzdanı, Fotokopisi, çevirisi
-Formül B ve çevirisi
-En son mezun oldugum okulun diploması,fotokopisi, çevirisi (Üniversiteyi verdim liseye bakmadı bile)
-Üniversite Transkript ve çevirisi
-Adli sicil kaydı
-2 adet fotoğraf arkasına isim yazın
-Sağlık raporu(hastane veriyor)
Benden bu belgeleri istedi evrak kısmındaki kadın. Sağ ve sol el parmak izi aldı. Birkaç soru sordu ne zamandır taylanddasın, formül a ile formul b deki soyadı farkını sordu evlilik oldugunu söyledik. Üniversite bölümümü sordu iyice bi inceledi 5 dk falan sonra ben çıktım eşim girdi.İstenen evraklar Ekstra:
Askerlik belgesi (tecilli ama ona rağmen götürülmesi gerekiyor neden yapmadıgına dair çevirisiyle)
Onunda dışında benimle aynı belgeleri istediler
Evlilik cüzdanı fotokopisi 2 tane çektirin eşimden de ayrı istediler
Transkript,evlilik cüzdanı, diploma bunların mutlaka orijinallerinin fotokopisi olsun çünkü orijinalini geri verip fotokopiyi alıyor
Eşimde onay aldıktan sonra vize görüşme sırasına girdik. 15 dk falan bekledikten sonra sıra bize geldi.Banka veznesi gibi camekan arkasında görevli, biz ayakta bu sefer eşimle aynı anda girdik. Önce sağ el parmak izi aldı tekrar, sağ eli kaldırdık yemin ettik.
Daha sonra yukarıdaki evrakları verdik tekrar hem ben eşimi inceledi klasik birkaç soru sordu bana, ne zaman tanıştınız, ne zaman evlendiniz, nasıl tanıştınız, nerde yaşamayı düşünüyorsunuz, tanış var mı, ne mezunusun dedi. okey okey perfect dedi geçti. Sonra eşime geldi ne iş yapıyosun, ne iş yapacaksın dedi o kadar. Eşimin arşivinde dosya vardı bunu ds260da belirttiğimiz için ordan gördü sordu tercüman anlattı herhangi bir mahkame kaydı gerekçeli karar vs almadı biz götürmüştük. Avukat dilekçemiz vardı çevirisiyle birlikte onu verdik okudu, okey okey dedi. Sonra tak bir damga ve tebrikleeeerrr dediiii
o an hiç geçmeyecek sandık ama su gibi aktı. Hastane randevusu daha zordu gerçekten
2 haftaya kadar teslim edilir pasaport dediler ama o kadar kalmaz umarım, herkese öyle dediler bu arada 
Yanımızda götürdüğümüz ama istenmeyen evrak. Lise diploma,Lise transkript,Banka dökümü,İlişki kanıtı, Mahkeme kayıtları. Eşim lise mezunu ondan son okulu lise oldugu için onu istediler. Yani biz fazla fazla götürdük ama onlar istediklerini aldı

Benim deneyimim ve aklıma gelen bu, aklınıza takılan her şeyi sorabilirsiniz. Ustravelı bilerek yazmadım benim hatalı bi süreç geçmişti. Ama öğrendim seve seve yardımcı olurum
Dilerim hepimizin deneyim yazdıgı bir yıl olur! 
-
@melisbasdurmus Tebrikleeer Bangkok mülakat deneyimleri geldikçe içimiz rahatlıyor. Darısı başımıza inşallah. Yeni kıtada bol şanslar
-
@aysegul hayırlı olsun ayşegül hanım
-
@melisbasdurmus tebrik ederim, her şey gönlünüzce olsun.

-
@melisbasdurmus Tebriklerrr. Anlattığınız şeylerle içimiz rahatladı. Yolunuz açık olsun.
-
merhaba sevgili yeşil kart forum üyeleri.
viyana mülakatımızla ilgili yaşadıklarımızı paylaşmak istedim. vizelerimizi aldıktan sonra öyle bir yorgunluk hissettik ki anca toparlanabildik.
bilmiyorum belki de viyana'dan bundan sonra mülakata girebilen olacak mı ama yine de paylaşmak istedik.
bizler önce mülakatları iptal edilen sonra yeniden verilen o gruptanız
30 ekim mülakatımız için 27 ekimde sağlık kuruluşundan(molnar) randevu aldık. tr de antikor testlerimizin sonuçlarına göre eksik aşımız yoktu, yalnızca tdap aşılarımızı olduk. e-nabızdan aldığımız aşı listesini aile hekimimize imzalattık. antikor testlerimizinde barkodlu çıktılarını aldık. muayene öncesi fotoğraflarımız çekildi ve bir form doldurduk ve kısa kısa benim,eşim ve kızım için sorular soruldu. geçirdiğimiz ameliyatlar(sezeryanla doğum dahil), sürekli kullandığımız ilaçlar(inisülün direnci için kullandığım ilacın raporunu gösterdim), gözlük kullanıp kullanmadığımız(eşim gözlük ve lens kullanıyor, son aldığı reçetesini gösterdi), sigara ve alkol kullanımımızı (sosyal içici olduğumuzu söyledik) sordular. ateşimiz ve tansiyonumuz ölçüldü. sonrasında sn.molnar tarafından çok nazik bir şekilde muayene edildik tek tek. yalnızca benden kan alındı. ödememizi yaptıktan sonra akciğer filminin çekilmesi için verilen adrese gittik. orada da kaydımızı yaptırdıktan 15 dk sonra işlemlerimiz bitti ve cd'lerimiz bize teslim edildi. sonuçların dr.molnar'a gönderileceği söylendi. molnar'dan çıkarken tüm sonuçların konsolosluğa gönderileceği, bizlerin tekrar oraya gitmemizin gerekli olmadığı ve mail olarak gönderilecek olan aşı kartlarımızın uluslararası geçerliliğin olacağı bilgisi verildi.
30 ekim günü mülakat saatimizde yüreğimiz ağzımızda konsolosluğa geldik. kapıda bir polis memuru pasaportlarımızı aldı hangi bankoya gideceğimizi söyleyip içeriye aldı. soyadımız okundu ve güler yüzlü bir hanımefendiye evrak teslimine başladık,(tüm süreç ingilizce ilerledi) asıl talihli olan benden, en yüksek eğitim(master) diploma aslı ve fotokopi, formül a, formül b, adli sicil, fotoğraf ve banka dökümü alındı. eşimden formül a, formül b ve adli sicil kaydı, fotoğraf istendi, kızımız içinde formül a ve fotoğraf istendi. belgelerimizin tamam olduğu ve ödeme için diğer bankoya geçmemiz söylendi. her birimiz için 330.00 usd ödeme yaptık. sonrasında yeniden çağrılacağımız söylendi. yaklaşık 10 dk sonra soyadımızla çağrıldık. çok güler yüzlü ve her halinden işinin ehli olan hanımefendi ile mülakatımız yemin ederek başladı sohbet havasında. ne iş yaptığım ve abd de ne iş yapmayı planladığım, adresini verdiğimiz kişinin neyimiz olduğu,ne okuduğum... gibi sorulardan sonra bizi tebrik etti ve bayrağımızı verdi. ne zaman döneceğimiz soruldu ve ertesi güne pasaportlarımızı yetiştirmeye çalışacaklarını, bize mail atacaklarını söylediler. eşim ve ben bayılmak üzereydik, bitti mi bu kadar mı diye inanamıyorduk. ertesi gün sabah saatlerinde pasaportlarımızı teslim alabileceğimiz saat aralığını belirttikleri maili aldık. hep birlikte gittik, ama yalnızca beni içeri aldılar bu kez. pasaportlarımızla birlikte 3 ayrı sarı zarfı dosya içinde aldık. evraklarımızı teslim eden o nazik hanımefendi bu belgeleri el bagajımızda taşımamız için uyardı. aşağıya inip tekrar tekrar pasaportlarımıza baktık, üzerimizden sanki tır geçmiş gibi hissediyorduk.
şimdi bu satırları yazarken bile heyecanlanıyorum, biz bu mutluluğu yaşadık, umarım ve dilerim isteyen herkes bu mutluluğu yaşasın.
başından sonuna tüm bu süreçte bilgi, birikim ve deneyimlerini esirgemeyen forum yöneticilerine ve üyelerine sonsuz teşekkürler. iyi ki varsınız. -
@Ibrahim-K Montreal deneyimi çok az olduğu için yazdıklarınız çok kıymetli. Vizeniz hayırlı olsun, çok tebrik ederim

-
@melisbasdurmus Detaylı güzel bir yazı olmuş elinize sağlık. ABD'de eşinizle birlikte çok güzel bir hayat sizi bulsun. Can ve gönülden tebrikler şimdi kutlama zamanı

-
Tebrikler, bundan sonraki planlamalarinizda da bol sans ve yolunuz acik olsun
-
@mert-gural tebrikler.Sansiniz bol olsun🧿
-
@ucangeyik teşekkürler. Çok sağolun.
-
@mert-gural vizeniz ve yeni hayatınız hayırlı uğurlu olsun, Viyana'da mülakata girecek bizler için bu yönde deneyimleri okumak ( hatta tüm arkadaşlara ait mutlu sonlu deneyimleri okumak) bizlere çok mutluluk veriyor.
-
@mert-gural Bu arada imzanıza ve exeldeki bilgileriniz gözükmüyor. https://yesilkartforum.com/forum/topic/7664/dv2026-2026-green-card-lotosu-aşamaları?page=1 bu iletinin 1. gönderisindeki gibi imzanızı ve bilgilerinizi düzenlerseniz süreci takip eden arkadaşlara yardımcı olmuş olursunuz.
-
@Ibrahim-K nispeten daha az deneyime sahip olunan lokasyonlarla ilgili paylaşımlar çok kıymetli, onun için ayrıca tebrik ederim sizi, vizeniz de hayırlı uğurlu olsun, bundan sonrası için işleriniz su gibi aksın

-
@Gokhan-Gec estağfirullah, siz kendiniz merak edip, sürecinize hakim olmak için elinizden geleni yaptınız, birçokları gibi üşenmediniz emek harcadınız, okudunuz, bu çok kıymetli. Malesef derya deniz olan bu güzel forumdan iki satır okumaktan imtina eden, üşenen çok insan var. O yüzden sizi ayrıca çok tebrik ederim

Şimdi önce keyfini çıkarma, sonra hazırlık yapma zamanı, kolaylıklar dilerim. -
@melisbasdurmus yaaa tazecik, mis gibi bir bangkok deneyimi çıkmış fırından :))) çok tebrik ederim, şimdiye kadar verdiğiniz emek, bundan sonraki abd deki yaşamınızı da sağlam temellere kuracağınızın işaretidir bence. Hayırlı olsun vizeniz Melis Hanımcım
Bundan sonrası için, herşeyin dilediğiniz gibi güzelliklerle, kolaylıkla gerçekleşmesini diliyorum. Yeni hayatınızın tadını çıkarın 
-
@itsahmet çok teşekkür ederim, çok gecikmeden inşallah sizlerin de güzel haberlerini alalım

-
@mert-gural aynı heyecanı tekrar yaşadım
çok tebrik ederim sizi, vizeniz hayırlı olsun, bunun mutluluğunu bir ömür boyu yaşayın inşallah, yeni hayatınızı da dolu dolu yaşayın, işleriniz su gibi aksın 
-
Bu ileti silindi! -
@drbaykal Çokkk teşekkürler
Benzer Başlıklar
162
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k