Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• BANGKOK MÜLAKAT DENEYİMİ ÇIKTIIII:)
    Arkadaşlar merhaba, öncelikle atladıgım bi şey olursa sorabilirsiniz seve seve yardımcı olurum, çünkü burda bana herkes seve seve yardımcı oldu. @Serapp @ATS16 @aysegul @zero @onuru sizlere de ekstra ekstra teşekkür ederim bu süreçte her şeye bıkmaddan yardımcı oldunuz.

Biz kccye sorup tarihi öğrendikten sonra ilk iş bumrungranda whatsapp üzerinden yazıp bir randevu tarihi oluşturduk sağlık muaynesi için. Bizden whatsapp üzerinden genel bilgilerimizi isteyip 1 gün sonra maille dönüş yapıp randevuyu onayladılar. Mailde gerekli olan evrak listesini aşıları ilettiler.
    -Tetanus, Diphtheria and Polio (Tdap)
    -Measles,Mumps,Rubella(MMR Vaccine)
    -Hepatit B Vaccine
    -Varicella Vaccine
    -İnfluenza Vaccine
    -Hepatit A
    Bunlar yazıyordu. Şehirdeki devlet hastanesine gidip belgede yazan bu aşıların antikorunu istediğimizi söyledik. Tdapin antikoru bakılmıyor onun dışında hepsine baktı doktor fakat bazı testler 10-15 günü buluyor buna göre gidin hatta bazıları e nabız hiç düşmüyor mutlaka hastaneye gidip veya arayıp sorun. Bizim sonuçlar 9 günde çıktı. Biz direkt hastaneden imzalı kaşeli aldık e nabıza düşmediği için çıkaramadık ordan. Sonuclara göre aile hekimine gidip aşıları olmamız gerektiğini söyledik fakat önce biraz kota yok bunlar gebelere yapılıyor bir bakalım vs dediler, üstüne düştük il veya ilçe sağlık müdürünnü sağlık bakanlığını arayıpp soralım dedik bu sefer tamam tamam yapalım dediler 🙂 grip aşısı dışında eksik aşılarımızı yaptılar. Grip aşısını dışardan alıp yaptırdım. Canlı aşı durumundan dolayı 2 aşımı 1 hafta 2 aşımı 1 hafta yaptılar, eşimin de aynı şekilde. Hatta eşimin grip aşısını çok aşı oldu diye yapmadı onu bk'da yaptırdık anlatıcam 🙂 2 hafta içinde tüm aşılarımızı olup aşı kartımızı doldurup uçak biletine geçtik. AŞI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ BİR DETAY VERECEĞİM SAĞLIK MUAYNE KISMINDA.

UÇAK+KONAKLAMA
    Arkadaşlar biz 2 kişiyiz eşimle birlikte 1 Kasımda İST-DELHİ-BANGKOK aktarmasıyla uçtuk. Bileti biraz geç aldık bu sebeple en uygun indigo havayoluydu bunu tercih ettik. 15 gün kala aldık biletleri, sadece dönüş olarak. Tek Pnr ile havayolu sorumluluğunda aktarma şeklinde aldık. 2 kişi 16 binden 32 bine aldık. İstanbuldan checkin yaptık ve bangkoka kadar başka bir işlem yapmadık. İST-DEHİ uçağı genişti, yazılanların aksine ne abartılı koku ne zor yolculuk yaşadık. Koltuk araları iyiydi 3-4-3 şeklindeydi, tek pnr ile uçtuğumuz için ve transit alandan cıkmadıgımız için hindistan transit vize istemiyor. 4 saat aktarmalıydı. 19:15 bindik gece 04:45 gibi Delhideydik. Delhi havalimanında direkt bangkok'a aktarma yapcakları ayırıp güvenlik noktasına götürüyolar, güvenlik noktası 1 tık yavaş ilerliyor ve detaylı arama oluyor ama abartıldıgı gibi zorluk yok. Güvenlik geçişi vs derken aktarma süresi zaten 3 saat kaldı. 08:45de Bk uçağına bindik bu daha küçük uçaktı ve biraz daha yorucu geçti 🙂 Gelmeden 72 saat önce tdac formunu doldurmanız gerekiyor. Gelmeden 1 gün önce doldurduk dönüş biletimiz yoktu boş bıraktık o kısmı. Detaylı sorunuz olursa yazabilirsiniz. 2 Kasımda 14:50 gibi Bangkok'a indik tdac formunu doldurdugumuz için direkt pasaport kontrolüne girdik, çok kalabalık oldugu için mi bilinmez ama herhangi bir dönüş bileti sorulmadı, herhangi bir soru bile sorulmadı direkt geçtik bagaj alıp yanılmıyorsam 2 alt kattaki grabların oldugu yere indik. Biz metro vs kullanmadık hiç bu sebeple yanlıs bilgi vermim. Hattı da havalimanından almadık pahalıydı. Wifiden grab çağırdık otele, gelmeden kapalı çarşıdan baht almıştık biraz onunla ödeme yaptık. Biz ilk 1 hafta Bumrungranda yürüme 2 dk, hastane sokağında olan bi otelde kaldık. Vaov değildi ama hastaneye 2 kere gideceğimiz için bizi çok rahatlattı ve uygun bi oteldi. Otel Adı: FuramaXclusive Sukhumvit yani bence kurtarır. Otelin hemen yanında meşhur seven elevenden hat aldık. 350 baht sınırsız hat aldık biz true diye marka. (Taylandda hiçbir otelde sigara içilmiyor odalar,balkonlar,lobby vs dahil sadece dışarıda belli alanda bilginiz olsun 🙂

4 KASIM BUMRUNGRAND SAĞLIK MUAYNESİ
    Bizim Randevu Saatimiz yollanan belgede 07:00-11:00 gözüküyordu, 07:00 de ordaydık.
    Öncelikle A Binasına 10. Kata geldik ve orda personel karşıladı kayıt oluşturduk bileklik taktılar kolumuza ve kağıt verdiler yapılacak işlem için.
    Biz çeviriyle anlaştık herhangi bir destek almadık çat pat akıyor bazen anlaşamayınca sinirleniyolar ama salıyolar 🙂 Verdiği kağıdı takip ettik tüm işlemleri 15. Katta C bölümünde gerçekleştirdik. Girişte deskte çeviriyle evrakları istediler, istenen evraklar;
    -Pasaport
    -1 fotoğraf 2x2 inç (5cm)
    -Ds260 confirme sumbit formu
    -Mülakat davet mektubu
    -Antikor sonuçları ve aşı kartı
    -Eğer daha önce işlem geçirdiyseniz belgeleri. (biz ekstra adli sicil kaydı götürdük öyle okudugumuz için ama almadılar ne oldugunu anlamadılar bile)
    EN ÖNEMLİ KONU BİZ TÜRKİYEDE TÜM AŞILARIMIZI OLDUK FAKAT TDAP DENİLEN AŞIYI AİLE HEKİMİMİZ DİREKT TDAP OLARAK YAZDI BU SEBEPLE İÇİNDE POLİO OLDUGUNA İKNA EDEMEDİK, ISRARLA KARMA AŞI OLDUGUNU POLİO OLDUGUNU SÖYLEDİK AMA KABUL ETMEDİ TETRAXİM YAZMASI GEREKİYORMUŞ Kİ BİLECEKLERMİŞ İÇİNDE NE VAR. BU SEBEPLE AŞI KARTINIZA İSTEDİKLERİ MARKAYI MUTLAKA YAZDIRIN. ÖRNEĞİN GRİP AŞIMIZ VAXİGRİP YAZIYORDU KABUL ETTİ. YANİ BOŞUNA AŞI OLDUK TEKRAR 1700 BAHTTI.
    Rutin muaynede göz,boy,kilo kontrolü yapıldı. Klasik alkol,sigara,kullandıgınız ilaç,alerji vs soruluyor 5 dk sürmedi rutin muayne çeviriden anlaştık rahatça
    Sonra birde doktor rutin muayne yaptı aynı soruları sordu kağıda işaretledi bide boğazımıza,kulağımıza,karnımıza baktı 🙂
    Daha sonra röntgen çektirdik, en son aşı olduk. Sonra yanılmıyorsam 12. kattaydı ödeme yaptık kartla işlemlerimiz bitti. 4 kasımda girdik 6 kasımda 14:00 de alabilirsiniz dediler. Unuttugum bi şey varsa sorun lütfen 🙂
    6 kasımda hastaneden belgelerimizi aldık açılmaması gerektiğini ve son geçerlilik tarihini iletip yapıştırdılar meşhur sarı zarfa 🙂 sonra biz hastane yanındaki otelden çıktık daha turistik bölgeye yakın bi otele geçtik.

12 KASIM VİZE MÜLAKAT DENEYİMİ
    Öncelikle biz Tercüman Emre bey ile çalıştık forumda görüp konuşmuştum, o kadar yardımcı oldu ki her konuda öneririm ve foruma teşekkür ederim.
    Bizim mülakat saatimiz 08:00 di. Biz heyecandan uyayamadıgımız için 6:15te ordaydık 😃 konsoloslugun karşısında kafe vardı gidip oturduk.
    07.30da emre beyle sıraya girdik, gelmeden ustravel kaydı yapmıştık ücretsiz seçenek aramexi seçtik direkt, girişte pasaportumuza barkodu yapıştırdılar ds260 sumbit formunu alıp baktıla ve bir kağıt verip içeri aldılaar. İçeri girmeden çakmak,powerbank,usb vs varsa ya bi yere bırakın ya atın 🙂 telefonu girmeden kapattılar ve girişte bi sepete koyduk anahtarlık gibi sayı aldık. Hemen alana girdik, çok kalabalık değildi emre bey yardımcı oldu pasaport fotokopisini alıp vize ücretini ödedik, üstüna paid damgası vuruldu. Sonra evrak teslim sırasına girdik. Biz toplam 6 türktük sıra hızlı geldi. Önce asıl talihli benim evraklarımı istediler ben gittim eşim sırada bekledi.
    İSTENEN EVRAKLAR ASIL TALİHLİ:
    -Pasaport-Ds260 Sumbit Formu
    -Formül A ve çevirisi
    -Evlilik Cüzdanı, Fotokopisi, çevirisi
    -Formül B ve çevirisi
    -En son mezun oldugum okulun diploması,fotokopisi, çevirisi (Üniversiteyi verdim liseye bakmadı bile)
    -Üniversite Transkript ve çevirisi
    -Adli sicil kaydı
    -2 adet fotoğraf arkasına isim yazın
    -Sağlık raporu(hastane veriyor)
    Benden bu belgeleri istedi evrak kısmındaki kadın. Sağ ve sol el parmak izi aldı. Birkaç soru sordu ne zamandır taylanddasın, formül a ile formul b deki soyadı farkını sordu evlilik oldugunu söyledik. Üniversite bölümümü sordu iyice bi inceledi 5 dk falan sonra ben çıktım eşim girdi.

İstenen evraklar Ekstra:
    Askerlik belgesi (tecilli ama ona rağmen götürülmesi gerekiyor neden yapmadıgına dair çevirisiyle)
    Onunda dışında benimle aynı belgeleri istediler
    Evlilik cüzdanı fotokopisi 2 tane çektirin eşimden de ayrı istediler
    Transkript,evlilik cüzdanı, diploma bunların mutlaka orijinallerinin fotokopisi olsun çünkü orijinalini geri verip fotokopiyi alıyor
    Eşimde onay aldıktan sonra vize görüşme sırasına girdik. 15 dk falan bekledikten sonra sıra bize geldi.

Banka veznesi gibi camekan arkasında görevli, biz ayakta bu sefer eşimle aynı anda girdik. Önce sağ el parmak izi aldı tekrar, sağ eli kaldırdık yemin ettik.
    Daha sonra yukarıdaki evrakları verdik tekrar hem ben eşimi inceledi klasik birkaç soru sordu bana, ne zaman tanıştınız, ne zaman evlendiniz, nasıl tanıştınız, nerde yaşamayı düşünüyorsunuz, tanış var mı, ne mezunusun dedi. okey okey perfect dedi geçti. Sonra eşime geldi ne iş yapıyosun, ne iş yapacaksın dedi o kadar. Eşimin arşivinde dosya vardı bunu ds260da belirttiğimiz için ordan gördü sordu tercüman anlattı herhangi bir mahkame kaydı gerekçeli karar vs almadı biz götürmüştük. Avukat dilekçemiz vardı çevirisiyle birlikte onu verdik okudu, okey okey dedi. Sonra tak bir damga ve tebrikleeeerrr dediiii 🙂 o an hiç geçmeyecek sandık ama su gibi aktı. Hastane randevusu daha zordu gerçekten 😃 2 haftaya kadar teslim edilir pasaport dediler ama o kadar kalmaz umarım, herkese öyle dediler bu arada 🙂

Yanımızda götürdüğümüz ama istenmeyen evrak. Lise diploma,Lise transkript,Banka dökümü,İlişki kanıtı, Mahkeme kayıtları. Eşim lise mezunu ondan son okulu lise oldugu için onu istediler. Yani biz fazla fazla götürdük ama onlar istediklerini aldı 🙂

Benim deneyimim ve aklıma gelen bu, aklınıza takılan her şeyi sorabilirsiniz. Ustravelı bilerek yazmadım benim hatalı bi süreç geçmişti. Ama öğrendim seve seve yardımcı olurum 🙂 Dilerim hepimizin deneyim yazdıgı bir yıl olur! 🙂

• @melisbasdurmus Tebrikleeer Bangkok mülakat deneyimleri geldikçe içimiz rahatlıyor. Darısı başımıza inşallah. Yeni kıtada bol şanslar

• @aysegul hayırlı olsun ayşegül hanım

• @melisbasdurmus tebrik ederim, her şey gönlünüzce olsun.👾

• @melisbasdurmus Tebriklerrr. Anlattığınız şeylerle içimiz rahatladı. Yolunuz açık olsun.

• merhaba sevgili yeşil kart forum üyeleri.
    viyana mülakatımızla ilgili yaşadıklarımızı paylaşmak istedim. vizelerimizi aldıktan sonra öyle bir yorgunluk hissettik ki anca toparlanabildik.
    bilmiyorum belki de viyana'dan bundan sonra mülakata girebilen olacak mı ama yine de paylaşmak istedik.
    bizler önce mülakatları iptal edilen sonra yeniden verilen o gruptanız 🙂
    30 ekim mülakatımız için 27 ekimde sağlık kuruluşundan(molnar) randevu aldık. tr de antikor testlerimizin sonuçlarına göre eksik aşımız yoktu, yalnızca tdap aşılarımızı olduk. e-nabızdan aldığımız aşı listesini aile hekimimize imzalattık. antikor testlerimizinde barkodlu çıktılarını aldık. muayene öncesi fotoğraflarımız çekildi ve bir form doldurduk ve kısa kısa benim,eşim ve kızım için sorular soruldu. geçirdiğimiz ameliyatlar(sezeryanla doğum dahil), sürekli kullandığımız ilaçlar(inisülün direnci için kullandığım ilacın raporunu gösterdim), gözlük kullanıp kullanmadığımız(eşim gözlük ve lens kullanıyor, son aldığı reçetesini gösterdi), sigara ve alkol kullanımımızı (sosyal içici olduğumuzu söyledik) sordular. ateşimiz ve tansiyonumuz ölçüldü. sonrasında sn.molnar tarafından çok nazik bir şekilde muayene edildik tek tek. yalnızca benden kan alındı. ödememizi yaptıktan sonra akciğer filminin çekilmesi için verilen adrese gittik. orada da kaydımızı yaptırdıktan 15 dk sonra işlemlerimiz bitti ve cd'lerimiz bize teslim edildi. sonuçların dr.molnar'a gönderileceği söylendi. molnar'dan çıkarken tüm sonuçların konsolosluğa gönderileceği, bizlerin tekrar oraya gitmemizin gerekli olmadığı ve mail olarak gönderilecek olan aşı kartlarımızın uluslararası geçerliliğin olacağı bilgisi verildi.
    30 ekim günü mülakat saatimizde yüreğimiz ağzımızda konsolosluğa geldik. kapıda bir polis memuru pasaportlarımızı aldı hangi bankoya gideceğimizi söyleyip içeriye aldı. soyadımız okundu ve güler yüzlü bir hanımefendiye evrak teslimine başladık,(tüm süreç ingilizce ilerledi) asıl talihli olan benden, en yüksek eğitim(master) diploma aslı ve fotokopi, formül a, formül b, adli sicil, fotoğraf ve banka dökümü alındı. eşimden formül a, formül b ve adli sicil kaydı, fotoğraf istendi, kızımız içinde formül a ve fotoğraf istendi. belgelerimizin tamam olduğu ve ödeme için diğer bankoya geçmemiz söylendi. her birimiz için 330.00 usd ödeme yaptık. sonrasında yeniden çağrılacağımız söylendi. yaklaşık 10 dk sonra soyadımızla çağrıldık. çok güler yüzlü ve her halinden işinin ehli olan hanımefendi ile mülakatımız yemin ederek başladı sohbet havasında. ne iş yaptığım ve abd de ne iş yapmayı planladığım, adresini verdiğimiz kişinin neyimiz olduğu,ne okuduğum... gibi sorulardan sonra bizi tebrik etti ve bayrağımızı verdi. ne zaman döneceğimiz soruldu ve ertesi güne pasaportlarımızı yetiştirmeye çalışacaklarını, bize mail atacaklarını söylediler. eşim ve ben bayılmak üzereydik, bitti mi bu kadar mı diye inanamıyorduk. ertesi gün sabah saatlerinde pasaportlarımızı teslim alabileceğimiz saat aralığını belirttikleri maili aldık. hep birlikte gittik, ama yalnızca beni içeri aldılar bu kez. pasaportlarımızla birlikte 3 ayrı sarı zarfı dosya içinde aldık. evraklarımızı teslim eden o nazik hanımefendi bu belgeleri el bagajımızda taşımamız için uyardı. aşağıya inip tekrar tekrar pasaportlarımıza baktık, üzerimizden sanki tır geçmiş gibi hissediyorduk.
    şimdi bu satırları yazarken bile heyecanlanıyorum, biz bu mutluluğu yaşadık, umarım ve dilerim isteyen herkes bu mutluluğu yaşasın.
    başından sonuna tüm bu süreçte bilgi, birikim ve deneyimlerini esirgemeyen forum yöneticilerine ve üyelerine sonsuz teşekkürler. iyi ki varsınız.

• ⭐⭐⭐⭐

@Ibrahim-K Montreal deneyimi çok az olduğu için yazdıklarınız çok kıymetli. Vizeniz hayırlı olsun, çok tebrik ederim🎉🍀

• ⭐⭐⭐⭐

@melisbasdurmus Detaylı güzel bir yazı olmuş elinize sağlık. ABD'de eşinizle birlikte çok güzel bir hayat sizi bulsun. Can ve gönülden tebrikler şimdi kutlama zamanı 🎉🥂

• ⭐⭐⭐⭐

@melisbasdurmus

Tebrikler, bundan sonraki planlamalarinizda da bol sans ve yolunuz acik olsun

• @mert-gural tebrikler.Sansiniz bol olsun🧿

• @ucangeyik teşekkürler. Çok sağolun.

• @mert-gural vizeniz ve yeni hayatınız hayırlı uğurlu olsun, Viyana'da mülakata girecek bizler için bu yönde deneyimleri okumak ( hatta tüm arkadaşlara ait mutlu sonlu deneyimleri okumak) bizlere çok mutluluk veriyor.

• @mert-gural Bu arada imzanıza ve exeldeki bilgileriniz gözükmüyor. https://yesilkartforum.com/forum/topic/7664/dv2026-2026-green-card-lotosu-aşamaları?page=1 bu iletinin 1. gönderisindeki gibi imzanızı ve bilgilerinizi düzenlerseniz süreci takip eden arkadaşlara yardımcı olmuş olursunuz.

• ⭐⭐⭐⭐

@Ibrahim-K nispeten daha az deneyime sahip olunan lokasyonlarla ilgili paylaşımlar çok kıymetli, onun için ayrıca tebrik ederim sizi, vizeniz de hayırlı uğurlu olsun, bundan sonrası için işleriniz su gibi aksın 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@Gokhan-Gec estağfirullah, siz kendiniz merak edip, sürecinize hakim olmak için elinizden geleni yaptınız, birçokları gibi üşenmediniz emek harcadınız, okudunuz, bu çok kıymetli. Malesef derya deniz olan bu güzel forumdan iki satır okumaktan imtina eden, üşenen çok insan var. O yüzden sizi ayrıca çok tebrik ederim 👏🏻
    Şimdi önce keyfini çıkarma, sonra hazırlık yapma zamanı, kolaylıklar dilerim.

• ⭐⭐⭐⭐

@melisbasdurmus yaaa tazecik, mis gibi bir bangkok deneyimi çıkmış fırından :))) çok tebrik ederim, şimdiye kadar verdiğiniz emek, bundan sonraki abd deki yaşamınızı da sağlam temellere kuracağınızın işaretidir bence. Hayırlı olsun vizeniz Melis Hanımcım 🙂 Bundan sonrası için, herşeyin dilediğiniz gibi güzelliklerle, kolaylıkla gerçekleşmesini diliyorum. Yeni hayatınızın tadını çıkarın 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@itsahmet çok teşekkür ederim, çok gecikmeden inşallah sizlerin de güzel haberlerini alalım 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@mert-gural aynı heyecanı tekrar yaşadım 🙂 çok tebrik ederim sizi, vizeniz hayırlı olsun, bunun mutluluğunu bir ömür boyu yaşayın inşallah, yeni hayatınızı da dolu dolu yaşayın, işleriniz su gibi aksın 🙂

• Bu ileti silindi!

• @drbaykal Çokkk teşekkürler

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

136

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |