Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @beta83 Allah başka bu kadar uzun sancılı bekleyişler vermesin. Amin.

• @beta83 bu hafta 10 kasım ve veteran felan araya girdi ben de önümüzdeki haftadan çok ümitliyim umarım gelir

• @beta83 23 ay sürecek gibi süreçler umarım hepimize mailler gelir aynı gün olsun hepimiz gidelim gerekirse valla bıktık 18 ayda giden adamlar düzenlerini neredeyse kurdu biz daha burada mail bekliyoruz

• @rock Konsolosluğun önünde toplanıp birbirimize taktik veririz,ne güzel olur 🙂 Bahsettiğiniz adaletsizlik benim de çok canımı sıkıyor. Bir yanda 1 ayda randevu alanlar bir yanda 6 ayda alamayanlar. Çok bozuk bir sistem, çok.

• Merhaba, biz Haziran 2025'de başvurduk. 18 Ay kaldı gösteriyordu. Üzerinden 5 Ay geçti ve şimdi 16 Ay Kaldığı yazıyor. Bizim gibi böyle bir durumda olan var mı? Neden 5 ay geçtiği halde 2 ay geçmiş gösteriyor?

• @beta83 kesinlikle umarım bir an önce gelir taktiğe gerek olacağını sanmıyorum ama hiç olmazsa heycanımızı paylaşırız birbimize sakinlik veririz umarım olur

• @BBB-K Merhabalar, bu normal bir durum bizimde öyle gözüküyordu her gün ayrı yarın girseniz 20 ay bile diyebilir endişe etmenize gerek yok süreç en az 15 ayı buluyor artık I 130 için, burdaki herkeste bu durumu yaşadı o yüzden beklemeniz gerekiyor kendinizi strese sokmayın 🌸

• @BBB-K Merhaba öncelikle aynı Başvuru tarihlerine sahibi bende 4 Haziran 2025 PD sahibiyim. I-130 Adımı ile alakalı bilmeniz gereken şey en iyimser ihtimalle 12 Ay en kötü ihtimalle 16 ay kadar sürebilen bir süreç o yüzden bunu düşünmek için çok erken aşamadasınız Pratikte baktığınız zaman en kötü ihtimale göre tasarlarsak 8.İnci ayı görmeden yolu yarıladık bile diyemeyiz bizim daha yolu yarılamamız için bile 3 ay var. Tabi şansımız yaver gider erken onay alırız onlar ayrı konular

Şuanda TMVN kullanıyorum sizede öneririm bir çeşit veri havuzu bu konu ile alakalı detaylı veri sunan bir uygulama ve o açıdan çok faydalı benim için Şuanda ortalama onay alıcağım tarihi Mayıs 2026'nın ilk 2 haftası olarak öngörüyor uygulama. Sizde Haziran 2025 PD olduğunuz için aşağı yukarı sonuç benimkiyle eşdeğer olucaktır.

Eğer USCIS Yavaşlamazsa benimle birlikte Bu Mayıs ayında bir onay bekleyebilirsiniz. Fakat dediğim gibi bu uygulamanın yaptığı temel şey USCIS'in hangi caselere baktığını tespit edip onun üzerinden süre tahmini yapmak günün sonunda USCIS yavaşlarsa bekleyeceğimiz süre uzayabilir. Ama şimdilik Mayıs 2026 olarak düşünebilirsiniz hocam ^^

• Merhaba arkadaslar; anladigim kadari ile I-130 onayindan sonra ,ilk is harclari yatirmak olacak. Kac tane harc yatiracagimizi acilan CEAC sistemine kayit olduktan sonra gorebilecekmiyiz.? Birde I-864 u nasil gonderiyoruz, online olarak DS-260 a mi ekleniyor!. Cevaplariniz icin simdiden cok tesekkur ederim.

• @Bircan Merhabalar, bildiğim kadarıyla yanıtlayayım sorularınızı.

Evlilik vizesi için vizeyi alacak kişi ve dosyayı açan kişi için ayrı ayrı ödeme yapılıyor. Farklı vize türleri için buna çocuklar ekleniyor. Ödemenin alınması zaman alıyor ve yalnızca spesifik ödeme türleri kabul ediliyor. Size welcome letter maili gelecek. O mailde CEAC sistemine giriş bilgileriniz yer alacak. Bu bilgiler ile sisteme girdiğinizde ödeme tutarlarını ve kaç kişi olduğunu görebileceksiniz. Ödeme yaptıktan sonra bir süre daha bekletecek sistem sizi, ödeme kabul edildikten sonra sisteme girip evrak yüklemeye başlayabileceksiniz

Vizeyi alacak kişinin doldurulması gereken DS-260 formu online olarak dolduruluyor. Formu doldururken dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Formun sonunda numara verilecek o sayfanın çıktısını almanız gerek, belki mulakatta sorabilirler. Farklı bir durumu varsa bu numaranın henüz bilmiyorum

I-864 formu sponsor ve dosyayı açan kişinin doldurması gerekiyor. İnternette örnekleri var indirip inceleyebilirsiniz. PDF üzerinden doldurabilirsiniz, youtubede pek çok farklı rehber videolar var.

USCIS'den onay aldıysanız veya alması yakın olan tüm arkadaşlar için şunu öneririm, I-864 formu ile birlikte sponsor ayarlayın ve evrakları doldurun. Sponsorun gelirlerini kanıtlayacak evrakları alın, bu şekilde hemen CEAC sistemine yüklersiniz ve çabuk DQ olursunuz. Bu evraklar toplaması ve doldurması dert, doldurmayı öğrenmek gerek. Yapay zeka çekinceniz yok ise Chatgpt gibi uygulamalardan da yardım alabilirsiniz

Şimdilik bu kadar, umarım yardımcı olmuştur 🙂

• @Seyduna yanitlariniz icin cok tesekkur ederim, fazlasi ile yardimci oldunuz. Elleriniz dert gormesin. Bir iki ufak sorum olacak musadenizle. Belirtmis oldugunuz gibi Youtubede bir cok video mevcut.
    1.DS-260 formunu turkiyede bekleyen esim icin ben doldurabilirmiyim?
    2.I-864 formunu CEAC sayfasina mi yukleyecegim.?

Mulakat surecinizde basarilar dilerim.

• @Bircan DS-260 Formunu siz doldurabilirsiniz nitekim ikiniz de sisteme giriş yapabiliyorsunuz. Ancak biriniz sistemdeyken, diğeriniz deneyince sistem sizi atar. Böyle bir durum olunca sistem kitleniyor daha almıyor ancak farklı taracıyalardan denerseniz şifrenizle girebilirsiniz. DS-260 formu biraz zaman alıyor. Vize alacak kişinin tüm bilgileri gerekebiliyor. Eğer biliyorsanız siz de doldurabilirsiniz, hatta zamanınız yoksa kaydedip, daha sonradan devam edebiliyorsunuz. Hatta her sayfayı yanıtladığınızda önden kaydetmenizi öneririm

I-864 formu bence kendini çok açıklayan bir form. Örnek verecek olursam sponsorun yani dosyayı açan kişinin yıllık gelirini yazmanızı istiyor, haliyle şunu düşünmenizi bekliyor form sizden ben buraya sallıyorum 30 bin dollar gelir yazarsam, bunu kanıtlamam gerekir gibi. Kanıtlamak için de maaş çeki gibi evrakların görüntüsünü yükleyebilirsiniz. Yani CEAC sistemine sunduğumuz kanıtlar ile I-864 formu eşleşmesi gerekir 🙂 Formu PDF şeklinde indirip dijital olarak doldurabiliyorsunuz ancak bazı kısımlarını doldurmanıza izin vermiyor PDF o kısımları da kalemle doldurabilirsiniz. İmzaların ıslak imza olması gerekiyor. Ardından taratıp sisteme yüklemeniz gerek. Ben ne olur ne olmaz diye bu formların orjinalini talep etmiştim eşimden, mülakata götüreceğim, memur isterse gösteririm

Ek sponsor gerekirse onunda I-864 formu ile birlikte I-864A formu doldurması gerekiyor diye biliyorum ancak ana sponsor ile ek sponsor aynı evde yaşıyorlarsa ek sponsorun sadece I-864A formunu doldurması yeterli oluyor. Benim öyle olmuştu, ek sponsor farklı bir evde yaşıyorsa sanırım onunda I-864 formu doldurması gerekiyor ancak bu kısmı çok da bilmiyorum, yanıltmış olmayayım

• Hello everyone! This is the update from my medical appointment: yesterday what I observed was that people weren’t many and the few I saw there ate 90% DV visa applicants because I also asked questions from one of them. It safe to say I was the only Ir1 that went for my appointment yesterday because the doctor even said I came so early because my interview is still next month but I told her I needed to do it on time so I will
    Know I’m done with that. So to the main gist

So when I got there at the first i went to the 4th floor, they took my passport and confirm my appointment and asked me if I was once in North Cyrus before now and I said Yes. She made photocopy of my passport and printed something out to sign, After the signature, I was told to go to the 5th floor and when I got there , I just waited about 30 minutes then they called my name. I paid about 2000 Turkish lira? This payment was probably for bloodtest, urine test and x ray. For the x-ray, I was told to remove my necklace

After bloodtest and stuff they sent me to the 3rd floor . I waited 7 minutes there again. And I was called for my x-ray to undress and
    Pack my hair properly and it takes like 1 mins to do my x-ray and he sent me back to the 4th floor and she collected my passport and the stuff they put inside and I was told to come back by 1pm for physical body examination

I came back by 12:20 and waited and waited until 13.10 and I was called inside and was given a nose mask 😷 and my body weight and height was checked then I changed to a medical clothes and the doctor came in
    The doctor asked about so many diseases and I told her No that I don’t have any

She pressed my body and asked if I had done surgery before and I said yes appendix and she said ok and she said it’s time for my vaccines and I got two two shots on both shoulder (total 4 vaccines) 💉 and told me not to try to get pregnant in one month. Then I went to the counter and I paid more 18.590 lira (eighteen thousands five hundred and ninety lira) for the whole medical today I paid 20,590 lira 👀

The lady that collected the money told me they would send me an email about it tomorrow and they will send my medical to the embassy.

God be praised in heaven. Hallelujah 🙏🙏🙏🌸 Thank you Jesus

This afternoon around 12:30 pm, my medical results had been sent to the embassy and I got my own copies via my email. I paid around $485 dollars in total when I converted the lira to dollars. I went with cash (Turkish lira) you can also pay with debit card.

Best of luck to everyone waiting and I pray you all get your İL soon by Gods grace 🙏🙏🙏

• @uniquenessO Thanks for the info and I appreciate your prayers 🙏🏻 I'll pray for your interview. Hope your visa will be ready before Christmas so you can spend it with your spouse 🙂

• @PhantomRaven Amen 🙏 thank you so much 😊

• Merhaba,mülakata giderken ds-260 formu yanımızda olmak zorundamı acaba

• @Ekto-Oktan benim case de nisan sonu gozukuyor trackmyvisanow sitesinde

• @umayy yes 260 confirmation page

• @uniquenessO DS-260 where find ? Bro

• Everyone! They officially updated the IV scheduling tool to April 2025. Hopefully now we will see the IL being issued for IR/CR.

Benzer Başlıklar

• 148
  • 1589
  • 3116
  • 22
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

134

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |