Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• K3 vizesi icin posta olarak notice alan var mi aranizda ? 26 eylulde gonderdik ,1 ekim notice date olarak yollamislar ,olumlu bir sey mi yoksa standart gondorilen bir NOA mi?

• @PhantomRaven Rica ederim. Güzel şeyler duymaya hasrettik hepimiz. Umarım dedikleri gibi Nisan dosyalarındadır ve en yakın zamanda sıra bize gelir 🙂

• @gokcesak tekrardan merhaba k3 icin basvurdugunuzda notice of action postasi aldiniz mi ? Bugun bizim elimize receipt geldi acaba biseylerin habercisi olabilir mi i130 yolunda merak ediyorum.Simdiden tesekkurler.

• Merhabalar, evet bizde postayı aldık birkaç hafta sonra I-130 formumuz onaylanmıştı. Umarım sizinde böyle olur 🙏🏻

• @gokcesak ay insallah , cok cok tesekkur ederim. gelismeleri paylasacagim

• merhabalar arkadaslar beni işitme engelliyim hala mülakat e mail haber yok mu?

• Bu ileti silindi!

• Merhabalar arkadaşlar,

1. Günde ABD Hükümeti geçici bir bütçe ile fonlanacak. Cumhuriyetçiler birkaç demokratın oyunu alarak geçici bir bütçe geçirmeyi başarmışlar. Bu geçici bütçe 31 Ocak 2026 tarihine kadar hükümeti geçici olarak fonlayacak. Ancak halen hükümet açılmadı ve tartışmalar sürüyor. IRS ve FBI gibi hükümetin önemli organları geçici bütçe sayesinde çalışabilir hale gelecek. Ancak Konsolosluklar çalışıyor mu geçici bütçe bizi ne kadar etkiliyor onu bilmiyorum. Bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim

• @Seyduna hocam geçiçi bütçe her şeyi kapsar heryer tam takır çalışacak tekrardan anlaşam olucak olmazsa tekrar kapanacak öyle düşün

• @rock Teşekkürler, İnşallah bize yarar da Ocak sonunda kendimizi Amerika'da buluruz 🙂

• @Seyduna inşallah 🙏🏼

• Merhabalar, arkadaşlar profilde randevu tarihimiz gözükmemesi normal mi? Profil oluşturdum bilgilerimi girdim ama herhangi bir randevu teyit edilmedi diye yazyor. Yardımcı olursanız sevinirim

• Herkese Selamlar,

Kız arkadaşım Türk ve ABD vatandaşı; ABD'de doğduğu için Amerikan pasaportuna sahip ama yaklaşık 35 sene Amerikaya gitmemişti; en son bu yaz (2025) 2 ay Amerika'da antrenör olarak çalıştı (SSN numarası bir kaç belge eksikliğinden dolayı alamadı ve maaş ödemesi yapılmasına rağmen tax ödemedi). Geçtiğimiz günlerde yazın çalıştığı işyerinden uzun dönemli çalışması için iş teklif aldı ve karşılıklı kontrat imzalandı. Ocak 2026 başında Amerikaya çalışmaya gidecek.
    CR-1 greencard başvuru için soracağımız konular:

1. Aralık ayında Türkiye'de evlenmeyi planlıyoruz ve evlilikten sonra CR-1 için I-130 başvurusu yapacağız, ikametgah/domicile için belgeyi nasıl doldurmamız lazım?
    2. Ekstra support için orada uzun süre yaşayan ve tax ödeyen bir Amerikan vatandaşını support olarak göstermemiz mi lazım?
    3. Sözleşmede yıllık 50.000 USD kazanacağı belirtiyor bu ekonomik olarak petition edebilmesi için yeterli mi?

Teşekkürler

• Arkadaşlar bugün bebeğimin vatandaşlık ve pasaport işlemleri için Ankara’da konsolosluktaydım inanılmaz bir yoğunluk vardı, işlemler bitince orada çalışan birkaç kişiden randevuların neden çok geciktiği hakkında bilgi almaya çalıştım ancak onların da konuyla ilgili yetkiye sahip olmadıklarından başka bir bilgi alamadım.

Ancak aynı işlem için 5 Eylül’de konsolosluğa giden arkadaşım önünde sadece beş kişinin olduğunu ve herhangi bir sıra beklemediğini söyledi. Ben gittiğimde ise en az 100 kişi vardı bekleyen. Bir yandan da acaba diyorum işlemleri yavaştan sıraya alıp herkese randevu dağıtmaya mı başladılar..

• @erncndr inşallah öyledir.

• @rock ben ucsic i arayarak memurla yarim saat konustum, hukumetin kapanmasinin vize isleyisi ve mulakatlara olumsuz bir yansimasinin olmadigini soyledi, ben memurun yalancisiyim. Tek sorun gordugum kadari ile, ankara konsoloslugunun yogunlugu, cunku sadece turkiye degil, turkiyenin komsusu olan bir cok ulke vize basvurularini aliyorlar. Onumuzdeki hafta herkesin mulakat alacagina inancim cok buyuk, hadi hayirlisi.

• @Bircan anladım hocam umarım öyledir ve ayrıca artık herkes mülakat alamayacak ankaradan bence bu da bizim işimize gelir umarım en geç önümüzdeki hafta alırız gerçekten 🙏🏼

• @rock Ben Pazartesi randevu maili geleceğinden çok ümitliydim aslında ama yine olmadı...

• Ay bitene kadar kesin alıyoruz maili son günler en kötü ocak başı için bize vermeleri gerek yeter artık

• @burak2344 Eğer ocak ortası-sonu olursa pasaport gelene kadar çoğumuzun neredeyse 24 ay dolmuş olacak. Bu biraz acı veriyor çünkü vizeyi alıp beklemekle aynı şey değil, ucu ucuna ve çok stresli olur.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

130

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |