Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
@johnlennon bende üniversite öğrenciyim ve mülakat öncesi mail atıp dedim ki kurum belgemi veremiyor ne yapabilirim? Tarzında mail atmıştım bana viyananın dönüşü kurumdan resmi belge al lise diplomanın onların elinde olduğuna dair demişti ve bende dekanlıkla konuşup resmi belge almıştım kaşeli imzalı + aslı gibidir+ edevletteki çıktısını götürdüm kabul ettiler böylelikle.
@özlem-GÜZEL iletinizi büyük harflerle yazdığınız için sürekli eksi alacaksınız 😊haberiniz olsun
Herkese merhaba,
28 Mayıs tarihli Viyana mülakat deneyimimiz:
Sağlık raporu almadan görüşmeye gittik. Evraklar istenirken bununla ilgili bir şey de sorulmadı.
İlgili binanın(Marriot Hotel) yan girişinden girip, 4. katına çıktık, İlk girişte güvenlik kontrolünde çantamızdaki powerbanki emanete aldılar. Onun haricinde telefonlarımız bizde kaldı, hatta açıktı ve içerde kullanmaya da devam ettik. (Mülakat sırasında greencardın postalanacağı adresi yazdığım kağıtta zip kodunu yazmayı unutmuşum, o sırada telefondan-whatsup dan bakıp söyledim.)
İlk kapıdan girince sağda bekleme bölümü var, oraya geçip bekmeye başladık.
Daha önce söylendi mi bilmiyorum ama, bu bekleme alanında fotograf çekme kabinleri var, 4 adeti 8 Euro, sanırım Türkiye'den çok daha ucuz bir fiyat. Yola çıkacağımız gün biz fotograf çektirmek için bayaa zaman harcadık, orada olduğunu bilsek hiç uğraşmazdık.
Sonra soyadımızla çağrıldık. Hangi dili tercih ettiğimiz soruldu, İngilizce devam ettik. Sırasıyla, pasaport, 2 adet fotoğraf, üniversite diploması aslı ve fotokopisi, Formül A, Formül B, banka hesap dökümü( imza sirküleri alınmadı.) ve adli sicil kaydı alındı.
Sonrasında ücret ödenmesi için bir yandaki bankoya geçtik. Burada kredi kartı ile ödememizi yaptık.
Sonra tekrar beklemeye başladık. Çağrılınca fazlaca bir soru sorulmadı, sadece meslek ve daha önce evlendiniz mi diye soruldu. En sonunda, herşeyin yolunda olduğu ancak pause kararı sebebiyle vizemizi basamadıklarını söyledi. Beyaz renkli kağıtta 221(g) belgesini verdi. Bir gelişme olursa sizinle iletişime geçeceğiz dendi.
Çok sorunsuz ve stressiz bir süreç oldu. İnşallah devamı da böyle olur ve herkes için hayırlı bir şekilde süreç sonlanır.
@Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
@caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
@EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz.
Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama 🙂
Merhabalar, mülakatıma 3 gün kaldı ve yakın zamanda tekrardan adres arayışına girdim. [email protected]’a attığım maillere günlerdir dönüş alamadım. Hâlâ adres desteği veriliyor mu?
@yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari
Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi,
sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..?
https://yesilkartforum.com/forum/post/525096
https://yesilkartforum.com/forum/post/501371
Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
@herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
Merhaba arkadaşlar.
Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek.
Bilgilerle birlikte sorum ise;
Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok.
Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile.
Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
@bkaraca hatta bazen bu ikisi bile yetmiyor, çok az da olsa bazı arkadaşlarımızın dosyaları current olduğu halde, veya dosyasını da taşıdığı halde, kendisinden sonrakiler mülakat almasına ragmen noluyorsa arada 1 taneyi atlıyorlar ve mülakat tarihi alabilmek için günlerce haftalarca ekstra email trafiği yönetmek durumunda kalıyorlar. Ds260ı açtırıp bir iki harf değiştirip tekrar submit edip deneyenler falan oldu. Yani aslında nihayetinde hepsi şans işi, zaten en başında da şans işi olan lottery ye katılmıyor muyuz 😏
@mellykara merhaba complited yazıyorsa kaydolmuştur tekrar bu konuda bir iletişime geçmenize gerek yok. Benim dosyam açılmıştı ve eş zamanlı daha önce gönderdiğim emaile yanıt olarak mülakat tarihimin olduğu bir email aldım. Dosyamı düzenleyememiştim bile. Yani sistemde bir şeyler düzeldi açıldığında. Dilerseniz dosya durumunuzu mülakat bilgilerinizi soran bir email atın KCCye. Şu sıra öğrenmeye başladılar gördüğüm kadarıyla. Başka yapabileceğim bir şey varsa lütfen yazın.
@Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
@EasternStar iran da dv kazanan 5bin kusur ,sanirim hepsi ankarada mulakata giriyo,bizde viyana honkog bankoga tirmaliyoruz,,
@crazycells, içinde söyledi: DV2019 Azərbaycan Green Card lotereyasi qalibləri
🇦🇿🇦🇿 Green Card Lotereyası qazanan Azərbaycanlı dostları təbrik edirəm. 🇦🇿🇦🇿 Qalib dostlar bu mərhələləri izləməlidirlər: 🇦🇿🇦🇿
(Qısaca) Siz qazandığınızı öyrəndikdən sonra görüləcək işlər bunlardır:
Ərizdə göstərilən bütün Green Kart iştirakçıları üçün DS260 formasını doldurmaq və təqdim etmək Case (fayl) nömrəsinin aktiv olmasını və müsahibənin veriləcəyi tarixi gözləmək ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis Konsulluğunda Viza görüşünə və müsahibəyə hazırlaşmaq Səyahətə hazırlıq və ABŞ-a ilk giriş etmək (vizanın etibarlılıq müddəti bitmədən)Qeyd 1: Azərbaycan vətəndaşları üçün immiqrant vizaları ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis konsulluğunda verilir. Təəssüf ki, Azərbaycanda Amerika konsulluğu immiqrant viza ərizələrini qəbul etmir. Buna görə də həmin qalib yoldaşlar müsahibə üçün Gürcüstana getməlidirlər.
Qeyd 2: Bunu başa düşmək üçün bu mövzunu iki dəfə oxumağınız faydalıdır . Müddətin özünəməxsus bir xüsusiyyəti olduğundan, buna öyrəşməniz müəyyən bir vaxt tələb edəcəkdir.
DV2019 aşağıdakı mərhələlərdən ibarətdir:
1) Dvlottery.state.gov saytından qalib olduğunuzu öyrəndikdən sonra, DS-260 formasını özünüz və ilkin müraciət ərizəsində göstərilən ailə üzvləriniz üçün də doldurmaq lazımdır. Əgər ilkin müraciət ərizəsində qeyd etdiyiniz məlumatlarınızda (evlilik, boşanma, doğum və s.) müəyyən bir dəyişiklik olubsa , yeni doldurulacaq olan DS260 formasında məlumatlarınızı yeniləməyi unutmayın!
Qalib olduğunuzu və sonradan intervyu tarixinizi öyrənə biləcəyiniz yeganə ünvan dvlottery.state.gov internet saytıdır.2) DS260 formalarını goo.gl/YKHmct internet ünvanında hazırlamış olduğum nümunəyə əsasən doldurun. (Bu paketdə siz DS260 formasında hər bir sualın ingilis dilində olan mənasını anlayacaqsınız) Formaları tez doldurmuş dostların bir çoxu daha sonra formalarda hər hansısa səhvlər etdiklərini görürlər. Buna görə formaları dərhal doldurmanızı tövsiyyə etmirəm , formanı doldurmanı bir həftəyə kimi uzadın və sonda cavablarınızı yenidən yoxlayıb formalarınızı təsdiq edib göndərin. Bu yaxınlarda mən pulsuz depozitlərdən istifadə edərək maraqlı mini oyunlar oynadığım https://mostbett2.com.az/promo/bonus/ platformasında əylənməyə başladım. Bu, işdən sonra istirahət etməyimə və nəfəsimi tutmağıma kömək edir. Ayrica formalarınızı doldurarkən Youtube Kanalimizi də su videolarından istifadə edə bilərsiniz:
Formalarınızı doldurduqdan və onlayn göndərdikdən sonra etməniz lazım olan tək şey səbirlə gözləməkdir. DV2019 prosesi 2018-ci ilin oktyabrında başlayacaq və 2019-cu ilin sentyabr ayında başa çatacaq. Bu müddət ərzində yesilkartforum.com forumunda ABŞ-da həyat haqqında olan məlumatları oxumağı və ABŞ-da yaşayan dostların təcrübəsindən faydalanmağı tövsiyyə edirəm.
3) Formanı online olaraq doldurduqdan sonra, sonda barkodlaşdırılmış təsdiq səhifəsi alacaqsınız və bu səhifəni özünüzlə birlikdə viza görüşməsinə gedərkən aparmaq lazım olacaq (Sonradan da istənilən vaxt səhifəyə daxil olaraq həmin barkodlu təsdiq səhifəsini əldə edə bilərsiniz).
4) DS-260 formalarınızı təsdiq edib göndərdikdən və nömrəniz aktiv olduqdan sonra, dvlottery.state.gov ünvanında şəxsi səhifənizə daxil olaraq müsahibə tarixinizi öyrənə bilərsiniz. Müsahibə tarixiniz məlum olduqdan sonra, sizə dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq şəxsi kabinetinizi yoxlamaq üçün KCC-dən bir e-mail gələcək. Bu məlumat ilkin müraciət ərizənizdə qeyd etdiyiniz e-mail ünvanınıza göndəriləcək.
5) DS260 formalarını doldurub təsdiq edib göndərdikdən sonra sizə müsahibə üçün bir tarix təyin olunması üçün case nömrəniz "aktiv" (current) olmalıdır. Viza görüşünüz sıra nömrəniz aktiv yəni cut off olduqda 6 həftə qabaq bəlli olacaq. O şərtlə ki, həmin nömrə aktiv olan müddətə kimi siz Ds260 formasını təsdiq edib göndərmiş olasınız. Sıra nömrələri kiçik olanlar sıra nömrələri yüksək olanlardan öncə görüşə çağırılacaqlar.
Hansı "case nömrələrinin" aktiv olduğunu hər ay açıqlanan viza bületenindən bilmək olar. Hər ayın 15-nə kimi növbəti viza bülleteni çıxır və açıqlanacaq viza bülletenində “Europe” bölməsində olan "cari" nömrəyə baxmaq lazımdır. Azərbaycan ve Türkiyə “Europe” kateqoriyasında yerləşən ölkələrdəndir.
Bundan başqa növbəti aylarda açıqlanacaq nömrələr haqqında məlumat visa bülletenində "C. DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT OFF WHICH WILL APPLY..." başlığı adı altında açıqlanır. Beləliklə, misal üçün biz indi may ayındayıq, həmin ay “İyun” adı altında iyul ayı ərzində görüşə çağrılacaq növbəti sıra nömrələri elan olunacaq.
Bu link vasitəsilə ötən illərdə hansı nömrələrin hansı aylarda açıqlandığını görə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/bulten/
Zəhmət olmasa bu ünvana daxil olaraq özünə aid məlumatları excel faylında qeyd edin:
DV2019 cədvəli: http://bit.ly/2L0H2pM
Zəhmət olmasa bu tablonu forumda qeydiyyatdan keçən və ya keçməyən bütün DV2019 qalibləri doldursun. Bu, bütün Dv2019 qalibləri üçün faydalı bir məlumat olacaqdır.
DV2015 cədvəli: http://bit.ly/1CgoTHT
DV2016 cədvəli: http://bit.ly/1JRqgEd
DV2017 cədvəli: http://bit.ly/2538r1F
DV2018 cədvəli: http://bit.ly/2oUsb7rSizin sıra nömrəniz aktiv olduqdan sonra görüş tarixinizi dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq öyrənə bilərsiniz. Dvlottery.state.gov səhifəniz yeniləndiyi zaman sizə KCC-dan bir e-mail gələcəkdir. ( Bəzən e-mail gəldikdən 3-4 saat sonra səhifədə məlumatlarınız yenilənmiş olur).
Müsahibə tarixiniz KCC tərəfindən təyin edilir və sonra sizin şəxsi dosyeniz online olaraq təyin etdiyiniz konsulluğa göndərilir . Azərbaycanda yaşayan Azərbaycanlılar üçün viza görüşü Amerikanın Gürcüstandakı Konsulluğunda keçirilir.
Vacib QEYD: Surecte-a bəzi dəyişikliklər olmuşdur. İndi sənədləri KCC-yə elektron poçtla göndərməlisiniz.
Əgər ‘intervyu tarixi’ emaili əvəzinə, KCCdən intervyu üçün lazım olan sənədləri online formada onlara göndərməyiniz haqqda bir email gəlibsə, intervyu üçün lazım olan sənədləri KCCə email vasitəsiylə göndərməlisiniz. Əlavə məlumat üçün daxil olun:
***=Əgər KKCə intervyu sənədlərini göndərməlisinizsə aşağıdakı linkə daxil olun***
İçeriği GösterSadəcə olaraq, bu sənədləri KCCnin email ünvanına, yəni [email protected]’a göndərməlisiniz. Bu sənədləri online əldə edə bilsəniz, alın. Əks halda dövlət qurumlarından kağız halında əldə edib özünüz online versiyaya çevirin. Bir foto kamera ilə və ya telefonunuzla da sənədlərin şəkillərini çəkə bilərsiniz. Önəmli olan sənədlərin oxunula bilməsidir. Sənədlər Azərbaycan və ya İngilis dilində olmalıdır. KCC'ə bu sənədləri göndərməmiş, intervyu tarixi aila bilməyəcəksiniz. Ona görə də əgər belə bir email qəbul etsəniz, sənədləri KKCə göndərməlisiniz, əgər belə bir email sizə gəlməyibsə, o halda sənədləri KKC üçün yox, konsulluqdakı intervyu üçün hazırlamalısınız. KKCə bu sənədləri göndərdikdən sonra, intervyu tarixinin çıxmağını gözləməlisiniz. İntervyu tarixi bəlli olanda sizi məlumatlandıracaqlar.
Documents Required for All Applicants:
Copy of passport biodata page (no translation required) - pasaportunuzun ilk səhifələrinin kserokopiyası
Birth certificate - doğum haqqında şəhadətnamə
Military records for any applicant who has previously served in the military - hərbi bilet
Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries - heç bir cinayət törətmədiyinizə dair arayış (ASAN xidmətdən ala bilərsiniz) [Əgər başqa ölkədə yaşamısınızsa, o ölkənin səfirliyindən də belə sənəd almalısınız]
If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record - əgər hər hansı bir cinayət törətmiş və cəza almısınızsa məhkəmədən bu haqda qeydləri (tərcüməsi ilə birlikdə) almalısınız
6) Müsahibə tarixinizi öyrəndikdən sonra etməniz gərəcək şeylər aşağıdakıladır:
müsahibə üçün sənədlərin hazırlanması təyin edilmiş tibb mərkəzindən sağlamlıq arayışının alınması Konsulluqda Viza görüşməsi Vizanın alınması və gediş üçün hazırlıqlara başlamaq ABŞ-a daxil olmazdan əvvəl online olaraq USCİS rüsumunun ödənilməsi7) Müsahibə üçün aşağıdakı sənədləri hazırlamalısınız:
Müsahibəyə girəcək hər bir kəs üçün:
DV lottery saytında qazandığınızı bildirən məktub Ən azı 6 ay etibarlılıq müddəti olan passport və pasportun biometrik səhifəsinin kopiyası özünüzün və sizinlə səfirliyə gedən hər bir ailə üzvünün arxa fon ağ rəng 5 x5 ölçülü 2 ədəd şəkil DS260 formanızın "confirmation" səhifəsi (ən sonda barkodlu olan səhifə) doğum şəhadətnaməsinin əsli , İngilis dilinə tərcüməsi və notarial təsdiqi (mühasibəyə gedəcək hər bir kəs üçün) Nigah haqqında şəhadətnamə və ingilis dilinə tərcüməsi (əgər evlisinizsə) Əgər boşanmısınızsa , boşanma haqqında şəhadətnamə Xarici ölkədən Məhkumluq haqqında arayış (əgər özünüz və ya digər ailə üzvləriniz hansısa ölkədə ən azı 6 ay yaşamısınızsa həmin ölkədən də polisdən məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır. 16 yaşdan yuxarı şəxslərə aiddir bu. Əgər hal hazırda xaricdəsinizsə və həmin ölkədə olmağınız ən azı 6 aydırsa, həmin ölkədən də məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır) Hərbi bilet - yalnız kişilər üçün (əsgərlikdə olub olmamağınız fərq etmir). Əgər oxuyursunuzsa və hərbi biletiniz yoxdursa, yaşadığınız rayonun voenkomatından sizə hərbi bileti əvəz edən sənəd vermiş olmalıdırlar. Məhkumluq haqqında arayış (evlisinizsə həyat yoldaşınız və 16 yaşdan yuxarı uşaqlar üçün də bu arayışı alın. Bu arayışı 1 günə ASAN xidmətdən ala bilərsiniz. Bu sənədi səfirlikdə görüşünüzə bir iki həftə qalmış alın. Çox erkəndən almağa ehtiyac yoxdur)
Qeyd: Əgər özünüzün və ya həyat yoldaşınızın başqa soyadı (məsələn qızlıq soyadı) olubsa həmin soyadlar üçün də ayrıca məhkumluq haqqında arayış alınmalıdır.Yalnız qalib üçün:
Atestat (9 illik məktəbi bitirmək şəhadətnaməsi yox, 11 illik məktəbi bitirmə atestatı). Bu yalnız qalib olmuş şəxsə aiddir. Digər ailə üzvlərinə ehtiyac yoxdur. Attestatınız normalda evinizdə olmalıdır, əgər evinizdə deyilsə böyük ehtimal sonuncu oxuduğunuz universitetdə olmalıdır. Əgər universitet oxumusunuzsa, universitet diplomunu da tərcümə təsdiq etdirib səfirliyə apara bilərsiniz. Əgər hal hazırda universitet oxuyursunuzsa, böyük ehtimal universitetdən atestatın orijinalını almaqda çətinliyiniz ola bilər, keçən ilki qaliblərimizdə də bu çətinlik olmuşdu. Amma istənilən halda almalısınız və attestatın özünü səfirliyə aparmalısınız.
Əgər orta təhsil haqqında attestata malik deyilsinizsə keçmiş iş təcrübənizə dair sənəd təqdim etməlisiniz.(Həmin iş təcrübəniz Amerika Əmək Nazirliyi'nın O* net iş bazasının tələblərinə uğun olmalıdır. O*Net OnLine verilənlər bazası iş təcrübələrini beş iş sahəsinə (job zone) bölmüşdür. Əmək Nazirliyi web saytında bir çox işlərdən bəhs edilsə də yalnız müəyyən peşələr green kart lotereyası proqramına iştirak üçün uyğundur. Peşənizə əsaslanaraq green kart lotereyası proqramına qatılmaq istəyirsinizsə, son beş il içində, verilənlər bazasında iş sahəsi (job zone) 4 və ya 5 olan və xüsusi Peşə Hazırlıq səviyyəsi (Specific Vocational Preperation - SVP) 7.0 və ya daha yüksək olan bir peşədə , ən az 2 (iki) illik bir iş təcrübəsinə malik bir işə sahib olmalısınız.
Qeyd:
İngilis dilində olmayan bütün sənədləriniz ingilis dilinə tərcümə olunmalı və notarial qaydada tərcüməçi tərəfindən təsdiq olunmalıdır. Əgər İngilis dili və ya gürcü dili bilmirsinizsə konsulluqda olan müsahibənizə bir tərcüməçi ilə də gedə bilərsiniz. 330 dollar viza rüsumunuzu müsahibə gününüzdə Tiflisdə konsulluğunda ABŞ dolları və ya gürcü larisi ilə nağd şəkildə ödəyə bilərsiniz. Müsahibənizi uğurla keçsəniz pasportunuz konsulluqda qalacaq, səhərisi günü pasportunuz viza vurulmuş şəkildə sizə təqdim olunacaq.😎 Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.
Sağlamlıq haqqında arayışı alacağınız ünvan:
International SOS Clinic Baku
Xətai rayonu, Yusif Səfərov küçəsi 1, AZ 1025, Baku , Azerbaijan
Tel: (994 12) 489-54 71
Fax: (994 12) 489-54 70
E-mail: [email protected]Telefon vasitəsilə xəstəxanada müayinə günü aldıqdan sonra, aşağıdakı sənədlərlə ora yaxınlaşmalısınız:
Pasport Konsulluqda görüşünüzü bildirən məktub (https://dvlottery.state.gov/ səhifəsindən çap edin) Son zamanlarda çəkilmiş 4 şəkil (3x4) Əvvəllər olunduğunuz peyvəndlərin siyahısı (əgər varsa)Qeyd:
Sağlamlıq yoxlanışınızı keçdikdən sonra sizə konsulluqda viza görüşünüzə aparmaq üçün bağlı bir zərf veriləcəkdir. Bu zərfi açmaq olmaz ! Sizə təqdim olunacaq sağlamlıq haqqında arayış 6 ay ərzində etibarlı olacaqdır. Amerikaya ilk girişinizi sağlamlıq haqqında arayışınızın etibarlılıq müddəti bitənə qədər etməlisiniz.Ayrıca olaraq əlavə məlumat üçün bu saytları da nəzərdən keçirə bilərsiniz :
http://www.ustraveldocs.com/ge/ge-iv-visaapplyinfo.asp https://travel.state.gov/content/dam/visas/iv-dv-supplemental/TBL_Tbilisi.pdf9) Vizanızı aldıqdan sonra ABŞ-a girməzdən öncə online olaraq 220 $ USCİS rüsumunu ödəməlisiniz. Bu rüsumu ödəməsiniz, Green Kartınız sizə göndərilməyəcəkdir. Ətraflı məlumat üçün su seansını nəzərdən keçirə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle
10) Green Kartla ABŞ-da qalma müddətləri lə bağlı ətraflı məlumatları da burdan dəqiqləşdirə bilərsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-sürelerikeywords: Azerbaycan / Azerice / Azeri / Tiflis / Baku / Lotereya / Galip / Qalip
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.
davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.
sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.
davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
sevgiyle kalın..
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politicsTrump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
@Cem-Çeliker 10 gibi biter hocam tahmini
@aysegul o kadar haklısınız ki bir de tabi tanımadığımız için birbirimizi çok normal. Her şey gönlünüzce olsun 
@Gokhan-Gec çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için
️ yolunuz açık şansınız bol olsun 
@aysegul hocam çok sevindim. Yolunuz açık olsun. Sizler ve özellikle çocuklarınız için güzel bir gelecek diliyorum.
@MKA Merhabalar,sağlık randevumuzu ve vize randevumuzu aynı tarihlere denk getirmişiz hocam.
Bir deneyim de ben yazayım. Aslında henüz pasaportu elime almadığım için hala tedirginliğim devam ediyor ama herhalde bu saatten sonra sıkıntı yaşamayız.
Öncelikle, 18 yaşından beri belli aralıklarla yaklaşık 7 kere başvurularımın hepsi HNBS olarak sonuçlandı. (Buradaki elenme sebeplerimden bazıları uygun fotoğraf olmamasıydı. Fotoğrafçıyı iyi araştırmak lazım, çoğu konuya hakim değil ve shopluyorlar.) Geçen sene ekim ayının sonlarına doğru kız arkadaşımı da dahil ederek şansımı 2 katına çıkardım. Başvuru esnasından itibaren dilek dilenebilen bütün günlerde şanslı olmayı diledik. Kız arkadaşımın türlü türlü manifestleri de sağolsun tarih yaklaştıkça heyecanımız çoğaldı. Çekilişin açıklanmasına 1 hafta kaldığında artık zaman geçmedi. Akşamları erken uyuyorduk ki bir an önce zaman geçsin. Nitekim 3 mayıs tarihi geldi. İşten eve geldik, oturdum bilgisayar başına. Kız arkadaşımın sonuçlarını açtık. Farklı bir sayfa. Alışık olduğum HNBS yazısını göremedim. You have been randomly selected yazıyor. Kalakaldık, kazandık diyebildim sadece. Birbirimize sarıldık, biraz gözyaşı vs. derken şoku atlatıp hayallere başladık. (Bu arada ben yine hnbs
) CN 3000lerde görünce de bu sefer yeni bir stres başladı bende. Ankaranın geçmiş performanslarına bakınca ve bir anca önce gitme isteği bastırınca acaba dosya mı taşısak diye düşünmeye başladık. Tahminlerimize göre mayıs-haziran arasında mülakata çağırılacaktık ama ya çağırılmazsak? O zaman büyük hayalkırıklığı yaşardık. Öte yandan dosyayı taşısak yaklaşık 300bin lira masrafımız olacaktı ve bu da vizeyi aldığımızda kuracağımız hayat için bize büyük bir çelme takacaktı. Beklemeye ve duruma göre hareket etmeye karar verdik ve kız arkadaşıma pasaport başvurusunu yaptık. 3 gün sonra pasaport elimize geldi ve DS260 doldurduk.(Sürekli sayfanın atması ve benim her cümleyi 10 kere teyit etmem yüzünden epey uzun sürdü) Tabi henüz evli olmadığımız için en yakın tarih için nikah tarihi almaya karar verdik. 30 Haziranda nikahımız oldu ve tekrar 1000 küsür lira verip 1 ay önce aldığımız pasaportu yeni soyismiyle tekrar aldık. Siz böyle amatörce davranmayın
Ağustos sonu gibi beni de forma ekledik ve bültenin açıklanmasını bekledik. İlk bültende current olmayı bekliyorduk zaten ama mülakat tarihi uzayacak gibi düşünce vardı. Eşim sürekli kasım gibi mülakata çağırılırız öyle hissediyorum diyordu. Nitekim ankara iyi bir başlangıç yaptı ve heyecanımız daha da arttı. Ekim ayı gibi KCC'ye attığımız mail ile 5 kasımda mülakat tarihimiz olduğunu öğrenince heyecan tavan yaptı. Hemen dosya açtırma talebinde bulunduk ve eşimin bilgilerini güncelledik. Ertesi gün sağlık randevusunu da 31 ekim için oluşturup, sonrasında evrakları toplamaya başladık. Size ne kadar stresli olduğumuzu ve işi şansa bırakmamak için nasıl hazırlandığımızı şöyle anlatayım. İstenmeyeceğini, gereksiz olduğunu bilmemize rağmen, belki isterler, belki lazım olur diye, 9-10 sayfa evrağın yeteceği yerde, biz bir ansiklopedi kadar evrak hazırladık. Velev ki ne iş yapacaksınız derse diye sgk dökümlerinden, evliliğinizi kanıtlayın derler diye flört aşamasında gönderilen çiçeklerin fotoğrafına kadar her şeyi çıkardık. Gel zaman git zaman gün geldi ve Antalya'dan Ankara'ya sağlık randevusu için yola çıktık. Tabi ben yine stres yapacak bir şey buldum. Uzun süredir kalbimin etrafında zaman zaman bir ağrı vardı. Kalpte sorun yoktu fakat acaba ciğerde sıkıntı mı var diye düşünmeye başladım. Çünkü ciğerde olası bir problem süreci riske atabilir belki de şansı kaybetmeye sebep olabilirdi.
Unganlardaki 10:45 randevumuza biraz erken gittik. Çok beklemeden bizi çağırdılar. Hiç aşı kartımız yoktu. Fotoğraf çektiler, 2 kişi için yaklaşık 3900 TL ödeme yaptık ve kan vermeye geçtik. Kan verdikten sonra da neredeyse hiç beklemeden röntgene çağırdılar. Röntgen bittiğinde, var mı bir sorun dedim, hayır her şey normal dedi ve üzerimden büyük bir yük kalktı. Saat 11:30 civarıydı ve muayene için 1 saat sonra gelmemizi istediler. 12:30 da tekrar döndüğümüzde muayeneye geçtik. Boy-kilo ölçümü yapılıyor. Sonrasında üzerini çıkarıp önlük giyip doktoru beklemeniz gerekiyor. O önlük giyilmiyor arkadaşlar. Tersini, düzünü sağını solunu denedim hiçbir şekilde uyduramadım. En son röpteşambır gibi aldım üstüme kaldım. Doktor hanım geldi,
-Hayırlı olsun, asıl talihli kim
-Nereye gideceksin
-Ne iş yapmayı düşünüyorsun
-Herhangi bir hastalığın var mı? Kalp,ciğer,böbrek gibi yerlerde sorun var mı
-Sigara kullanıyor musun? (Evet dedim)
-Alkol kullanıyor musun? (Arada sırada)
-Uyuşturucu kullanıyor musun? (Hayır)
-Alkollü araç kullandın mı? (Hayır)
Gibi sohbet tadında soruları sorarken aşıları tamamladı. Elle sırt ve böbrek muayenesi yaptı ve tamamdır hayırlı olsun dedi.
Tekrar vezneye geçtik ve yaklaşık 36.000 TL olarak ödememizi kart ile tamamladık. Saat 13:30 yakındı ve 15:00 e kadar aramazsak sorun yok, yarın gelip alabilirsiniz dosyanızı dediler. Biz 4 gün sonra alacağımızı söyledik ve ayrıldık. Ertesi gün de gelen mailden sorun olmadığını teyit etmiş olduk.
Aradan geçen günler sonrasında 4 kasımda dosyamızı aldık ve artık mülakatı beklemeye başladık. Zarfın üzerinde aşı kartı ve cd var. Bunları sökmeniz gerekiyor, sadece zarf mülakatta verilecek. Ama biz zarar verir diye sökmedik, evrak tesliminde gözünün önünde sökelim en azından zarar gelirse görsün diye düşündük. Uyku tutmayan bir gece ardından sabah 08:00 randevumuz için 06:30 da konsolosluk önündeydik. 07:15 gibi sıraya girenleri görünce biz de sıraya girdik. Barikat kapalı ve 2 polis memuru sürekli yasak eşyalar için uyarıyor.
Telefon, çanta, akıllı saat gibi eşyalar yasak. Küçük bir cüzdan, araba anahtarı ve yüzükler için sorun yok. Giriş kapısı önünde merdivenlerden aşağıda emanetçi varmış, telefon 350TL, çanta 500 TL'ye emanet alıyormuş duyduğuma göre.
Sırada beklemenize gerek olmuyor çünkü barikatı açıp saat saat çağırıyor. İlk 07:30 randevularını çağırdılar, en uzunu buydu, sonra 07:45 randevuları çağırıldı. Bu süreçte, engelli, hamile ve 0-6 yaş çocuk olanları saat farketmeksizin içeri alıyorlar. İçerden çıkanların yüz ifadelerine göre değerlendirme yapmaya çalıştık. 08:00 olduğunda kapıdan girdik ve bahçede tekrar sıra olduk. Sıra size gelince çok güleryüzlü bir beyefendi pasaportları kapaklı hazneye koymanızı istiyor. Daha sonrasında sol tarafta başka bir sıraya giriyorsunuz. Pasaportlarınıza göre isim okundukça 4-5 erli şekilde içeri alıyorlar. - Bu arada evlenip soyisim değişenleri pasaportu verdiğiniz beyefendi tekrar çağırıp teyit ediyor. Bizde eski pasaport da vardı ama istemedi. Teyit etmeniz yeterli - İçeri girdikten sonra montunuzu, eşyalarınızı tepsiye koyup xraydan geçiyorsunuz. Sonra yine bahçeden mülakat alanına giriyorsunuz. Girişte 2 hanımefendi vize türüne göre sizi ayırıyor. Greencard olanları direkt sol bölüme yönlendirdi ve 18 numaralı bankoda ödeme için sıraya girdik. Tam 660$ götürdük ama ne kadar hazırlanırsan hazırlan yine aksilik çıkıyor. Para sayma makinesi paranın bir kısmını kabul etmedi. (Yanınızda fazla para götürmeye çalışın) Veznedeki arkadaş bir kart verdi ve para çekebileceğimi, bu kart sayesinde sıra beklemeden hemen geri gerebileceğimi söyledi. Bu arada sırada arkamdaki aileye de teşekkür ederim buradalarsa, çıkışta atm olduğunu söylediler. Çıktım ve tam karşıda sadece Akbank atm'si gördüm. Ama atm'de o an sadece 8000 TL vardı ve yetmedi. Biraz söverek, fazlaca korkarak bindim arabaya, ankara trafiğini biraz altüst ederek yaklaşık 10 dakika mesafede ATM ve change office buldum. Parayı TL olarak da verebiliyoruz fakat ben dolara çevirdim, geri döndüm. Geri dönüşte bana verilen kart sayesinde sorunsuz geçtim, kimse bişey sormadı. Vezneye geçtim parayı verdim, forumda okuduğum kadarıyla para üstü sorun olabiliyor diye biliyordum, fazla para verdim ve para üstü vermese de olur yeter ki mülakata alsın dedim. Ama para üstü veriyorlar kasada varsa, sorun olmuyormuş. Sonrasıda sıra numaramızı aldık ve beklemeye başladık. Sıramız gelince evrak teslimine geçtik. Genç bir beyefendi vardı ve çok kibar, çok iyiydi. Evrakları tek tek verdik
-Pasaport, Evlilik cüzdanı, Diploma, Nüfus kayıt örneği, adli sicil kaydı, banka hesap dökümü, fotoğraflar, unganlar zarfını istediler.
Benden ek olarak askerlik belgemi istediler.
İstenmeyen belgeler, evlilik kanıtları, eski pasaport, iş geçmişi, ds260 conf sayfası, ustraveldocs sayfası, 2nl maili
Sonrasında tekrar oturduk ve mülakatı bekledik. Mülakat, ödeme yaptığımız vezne yanında 19-20-21 numaralı bankolardan oluyor. Gözlemlerimize göre 3 görevli de iyi. 19 Numarada meşhur sarışın hanımefendi, 20 numarada bir beyefendi, 21 numarada da mülakatı diğerlerine nazaran daha uzun sürdüğünü gördüğümüz hanımefendi var.
Bize 20 numaradaki beyefendi geldi.İngilizce-türkçe diye sormadan bozuk ama anlaşılır Türkçesiyle devam etti.
-İlk evliliğiniz mi
-Lise bitti mi
-Daha önce yurtdışında yaşadınız mı
-Nereye gideceksiniz, neden
-Ne iş yapıyorsunuz
-Askerlik yaptınız mı diye bana sordu. Evet dedim. (Yapmayanlara da neden diye soruyor)
-Gideceğiniz yerde aileniz var mı? (Hayır kimseyi tanımıyoruz)
-İngilizce biliyor musunuz? ( Evet, az çok)
-İngilizce bişeyler söyler misiniz dedi. Kaldık. Adamın yüzüne yes, no diyesim geldi, söyleyebilecek tek bir cümle gelmedi aklıma. İngilizce olarak "ne istersin" dedim. Yeterli dedi. Bu nokta çok önemli değil muhtemelen sadece sormuş olmak için sordu.
Sonra bilgisayardan işlemleri yaptı ve sabrınız için teşekkürler, vizenizi onaylıyorum dedi. Nikah cüzdanını, fotoğrafları geri verdi.
Mutlu bir şekilde binadan ayrıldık ve yola çıktık. Yaklaşık 3-4 saat sonra bir arama geldi ve "Fotoğrafları size vermiştik ama onlar bize gerekiyor. Ankaradaysanız getirebilir misiniz dediler. Ankaradan çıktığımızı söyledik, UPS kargo ile postalayabilirsiniz dediler." 6 kasımda posta işlemini gerçekleştirdik, 7 kasımda teslim edildi. Araya haftasonu girdi ve şimdi pazartesiyi bekliyoruz. Hala stres bitmedi, hala gerginiz ama artık biraz daha rahatız.
Fazla uzun oldu, okuyanlara teşekkür ederim 
@Talha-Furkan ben de dün sizin ilk giriş iletinizi görünce çok sevindim, onca sabrın onca zaman bekleyişinizin ardından o haberi görünce gerçekten çok mutlu oldum, başlıkta boşa kalabalık olmasın diye yazmadım bir şey orada
benim de duam hepimiz için herşey çok güzel olsun inşallah
çok teşekkür ederim.
@ugur077 çok güzel anlatmışsınız, süreci geçirmiş olmama rağmen heyecanla okudum
yolunuz açık, şansınız bol olsun 
@ugur077 çok hayırlı olsun hocam da bildiniz film sahnesi gibi okudum. Başınıza gelmeyen kalmamış resmen. Tekrardan hayırlı uğurlu olsun
@ugur077 Önceki yıllarda fotoğraf nedeniyle seçilmediğinizi düşünmeniz doğru bir çıkarım değil bana göre 
DS-260 formunu eşiniz pasaport olmadan da doldurabilirdi, böylece iki kere masraf yapmanıza gerek kalmazdı.
Neyse, bütün bunlar bir yana, vizeniz hayırlı olsun, tebrikler
@eceslc Teşekkürler. Muhtemelen karşılaştık fakat tanışamadık 
@kucurizm Ne kadar sorun çıkmasın desek de çıkabiliyor. Ama süreçte gördüğüm kadarıyla o kadar da korkulacak bir durum değilmiş
@Serapp Fotoğraf konusunda seçilmediğim dönemler olduğundan eminim. Çünkü bazılarında shoplu, bazılarında evde kendi imkanlarımla çektiğim fotoğraflar da oldu 
Formu düzgün doldurup gönderelim dedik ama nikah tarihi alınca aklımıza geldi, soyisim değişecek pasaport değişecek boşa para vereceğiz diye. Neyse feda olsun bu yolda ne diyelim 
@ugur077 Konunun yeri burası değil ama okuyanlar yanlış bilgi almasın.
Emin olamazsınız. Oğlum fotoğrafçıda çektirdiği fotoshoplu fotoğrafla kazanmıştı.
@ugur077 vizeniz hayırlı olsun, yeni hayatınızda umarım her şey istediğiniz gibi olur
pasaportları da sorunsuz teslim alırsınız eminim
️
@ugur077 uzun deneyim yazısı, en bi sevdiğim
çok keyifle okudum 
Öncelikle mutluluklar, evliliğiniz hayırlı olsun 
Vizeniz de pazartesi basılacaktır, onun için de şimdiden tebrikler, yeni hayatınızı dolu dolu yaşayın 🥳
@drbaykal Teşekkürler. Eşim sizi görmüş, ben o arada para arıyordum
Hepimize hayırlı olsun
@aysegul çok teşekkürler. Evet zorlu bir süreç oldu. Umarım her birimiz için sonu güzel olur
@aysegul Herhalde toplanıp ankaraya gideceğiz gibi görünüyor 
@ugur077 muhtemelen
yüzyüze tanışmayınca zor oluyor. Tekrardan hayırlısı olsun. Bol şanslar