Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Cem-Çeliker 10 gibi biter hocam tahmini

• @aysegul o kadar haklısınız ki bir de tabi tanımadığımız için birbirimizi çok normal. Her şey gönlünüzce olsun 💕

• @Gokhan-Gec çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için ☺️ yolunuz açık şansınız bol olsun 😇

• @aysegul hocam çok sevindim. Yolunuz açık olsun. Sizler ve özellikle çocuklarınız için güzel bir gelecek diliyorum.🙏

• @MKA Merhabalar,sağlık randevumuzu ve vize randevumuzu aynı tarihlere denk getirmişiz hocam.

• Bir deneyim de ben yazayım. Aslında henüz pasaportu elime almadığım için hala tedirginliğim devam ediyor ama herhalde bu saatten sonra sıkıntı yaşamayız.
    Öncelikle, 18 yaşından beri belli aralıklarla yaklaşık 7 kere başvurularımın hepsi HNBS olarak sonuçlandı. (Buradaki elenme sebeplerimden bazıları uygun fotoğraf olmamasıydı. Fotoğrafçıyı iyi araştırmak lazım, çoğu konuya hakim değil ve shopluyorlar.) Geçen sene ekim ayının sonlarına doğru kız arkadaşımı da dahil ederek şansımı 2 katına çıkardım. Başvuru esnasından itibaren dilek dilenebilen bütün günlerde şanslı olmayı diledik. Kız arkadaşımın türlü türlü manifestleri de sağolsun tarih yaklaştıkça heyecanımız çoğaldı. Çekilişin açıklanmasına 1 hafta kaldığında artık zaman geçmedi. Akşamları erken uyuyorduk ki bir an önce zaman geçsin. Nitekim 3 mayıs tarihi geldi. İşten eve geldik, oturdum bilgisayar başına. Kız arkadaşımın sonuçlarını açtık. Farklı bir sayfa. Alışık olduğum HNBS yazısını göremedim. You have been randomly selected yazıyor. Kalakaldık, kazandık diyebildim sadece. Birbirimize sarıldık, biraz gözyaşı vs. derken şoku atlatıp hayallere başladık. (Bu arada ben yine hnbs 🙂 ) CN 3000lerde görünce de bu sefer yeni bir stres başladı bende. Ankaranın geçmiş performanslarına bakınca ve bir anca önce gitme isteği bastırınca acaba dosya mı taşısak diye düşünmeye başladık. Tahminlerimize göre mayıs-haziran arasında mülakata çağırılacaktık ama ya çağırılmazsak? O zaman büyük hayalkırıklığı yaşardık. Öte yandan dosyayı taşısak yaklaşık 300bin lira masrafımız olacaktı ve bu da vizeyi aldığımızda kuracağımız hayat için bize büyük bir çelme takacaktı. Beklemeye ve duruma göre hareket etmeye karar verdik ve kız arkadaşıma pasaport başvurusunu yaptık. 3 gün sonra pasaport elimize geldi ve DS260 doldurduk.(Sürekli sayfanın atması ve benim her cümleyi 10 kere teyit etmem yüzünden epey uzun sürdü) Tabi henüz evli olmadığımız için en yakın tarih için nikah tarihi almaya karar verdik. 30 Haziranda nikahımız oldu ve tekrar 1000 küsür lira verip 1 ay önce aldığımız pasaportu yeni soyismiyle tekrar aldık. Siz böyle amatörce davranmayın 🙂 Ağustos sonu gibi beni de forma ekledik ve bültenin açıklanmasını bekledik. İlk bültende current olmayı bekliyorduk zaten ama mülakat tarihi uzayacak gibi düşünce vardı. Eşim sürekli kasım gibi mülakata çağırılırız öyle hissediyorum diyordu. Nitekim ankara iyi bir başlangıç yaptı ve heyecanımız daha da arttı. Ekim ayı gibi KCC'ye attığımız mail ile 5 kasımda mülakat tarihimiz olduğunu öğrenince heyecan tavan yaptı. Hemen dosya açtırma talebinde bulunduk ve eşimin bilgilerini güncelledik. Ertesi gün sağlık randevusunu da 31 ekim için oluşturup, sonrasında evrakları toplamaya başladık. Size ne kadar stresli olduğumuzu ve işi şansa bırakmamak için nasıl hazırlandığımızı şöyle anlatayım. İstenmeyeceğini, gereksiz olduğunu bilmemize rağmen, belki isterler, belki lazım olur diye, 9-10 sayfa evrağın yeteceği yerde, biz bir ansiklopedi kadar evrak hazırladık. Velev ki ne iş yapacaksınız derse diye sgk dökümlerinden, evliliğinizi kanıtlayın derler diye flört aşamasında gönderilen çiçeklerin fotoğrafına kadar her şeyi çıkardık. Gel zaman git zaman gün geldi ve Antalya'dan Ankara'ya sağlık randevusu için yola çıktık. Tabi ben yine stres yapacak bir şey buldum. Uzun süredir kalbimin etrafında zaman zaman bir ağrı vardı. Kalpte sorun yoktu fakat acaba ciğerde sıkıntı mı var diye düşünmeye başladım. Çünkü ciğerde olası bir problem süreci riske atabilir belki de şansı kaybetmeye sebep olabilirdi.
    Unganlardaki 10:45 randevumuza biraz erken gittik. Çok beklemeden bizi çağırdılar. Hiç aşı kartımız yoktu. Fotoğraf çektiler, 2 kişi için yaklaşık 3900 TL ödeme yaptık ve kan vermeye geçtik. Kan verdikten sonra da neredeyse hiç beklemeden röntgene çağırdılar. Röntgen bittiğinde, var mı bir sorun dedim, hayır her şey normal dedi ve üzerimden büyük bir yük kalktı. Saat 11:30 civarıydı ve muayene için 1 saat sonra gelmemizi istediler. 12:30 da tekrar döndüğümüzde muayeneye geçtik. Boy-kilo ölçümü yapılıyor. Sonrasında üzerini çıkarıp önlük giyip doktoru beklemeniz gerekiyor. O önlük giyilmiyor arkadaşlar. Tersini, düzünü sağını solunu denedim hiçbir şekilde uyduramadım. En son röpteşambır gibi aldım üstüme kaldım. Doktor hanım geldi,
    -Hayırlı olsun, asıl talihli kim
    -Nereye gideceksin
    -Ne iş yapmayı düşünüyorsun
    -Herhangi bir hastalığın var mı? Kalp,ciğer,böbrek gibi yerlerde sorun var mı
    -Sigara kullanıyor musun? (Evet dedim)
    -Alkol kullanıyor musun? (Arada sırada)
    -Uyuşturucu kullanıyor musun? (Hayır)
    -Alkollü araç kullandın mı? (Hayır)
    Gibi sohbet tadında soruları sorarken aşıları tamamladı. Elle sırt ve böbrek muayenesi yaptı ve tamamdır hayırlı olsun dedi.
    Tekrar vezneye geçtik ve yaklaşık 36.000 TL olarak ödememizi kart ile tamamladık. Saat 13:30 yakındı ve 15:00 e kadar aramazsak sorun yok, yarın gelip alabilirsiniz dosyanızı dediler. Biz 4 gün sonra alacağımızı söyledik ve ayrıldık. Ertesi gün de gelen mailden sorun olmadığını teyit etmiş olduk.
    Aradan geçen günler sonrasında 4 kasımda dosyamızı aldık ve artık mülakatı beklemeye başladık. Zarfın üzerinde aşı kartı ve cd var. Bunları sökmeniz gerekiyor, sadece zarf mülakatta verilecek. Ama biz zarar verir diye sökmedik, evrak tesliminde gözünün önünde sökelim en azından zarar gelirse görsün diye düşündük. Uyku tutmayan bir gece ardından sabah 08:00 randevumuz için 06:30 da konsolosluk önündeydik. 07:15 gibi sıraya girenleri görünce biz de sıraya girdik. Barikat kapalı ve 2 polis memuru sürekli yasak eşyalar için uyarıyor.
    Telefon, çanta, akıllı saat gibi eşyalar yasak. Küçük bir cüzdan, araba anahtarı ve yüzükler için sorun yok. Giriş kapısı önünde merdivenlerden aşağıda emanetçi varmış, telefon 350TL, çanta 500 TL'ye emanet alıyormuş duyduğuma göre.
    Sırada beklemenize gerek olmuyor çünkü barikatı açıp saat saat çağırıyor. İlk 07:30 randevularını çağırdılar, en uzunu buydu, sonra 07:45 randevuları çağırıldı. Bu süreçte, engelli, hamile ve 0-6 yaş çocuk olanları saat farketmeksizin içeri alıyorlar. İçerden çıkanların yüz ifadelerine göre değerlendirme yapmaya çalıştık. 08:00 olduğunda kapıdan girdik ve bahçede tekrar sıra olduk. Sıra size gelince çok güleryüzlü bir beyefendi pasaportları kapaklı hazneye koymanızı istiyor. Daha sonrasında sol tarafta başka bir sıraya giriyorsunuz. Pasaportlarınıza göre isim okundukça 4-5 erli şekilde içeri alıyorlar. - Bu arada evlenip soyisim değişenleri pasaportu verdiğiniz beyefendi tekrar çağırıp teyit ediyor. Bizde eski pasaport da vardı ama istemedi. Teyit etmeniz yeterli - İçeri girdikten sonra montunuzu, eşyalarınızı tepsiye koyup xraydan geçiyorsunuz. Sonra yine bahçeden mülakat alanına giriyorsunuz. Girişte 2 hanımefendi vize türüne göre sizi ayırıyor. Greencard olanları direkt sol bölüme yönlendirdi ve 18 numaralı bankoda ödeme için sıraya girdik. Tam 660$ götürdük ama ne kadar hazırlanırsan hazırlan yine aksilik çıkıyor. Para sayma makinesi paranın bir kısmını kabul etmedi. (Yanınızda fazla para götürmeye çalışın) Veznedeki arkadaş bir kart verdi ve para çekebileceğimi, bu kart sayesinde sıra beklemeden hemen geri gerebileceğimi söyledi. Bu arada sırada arkamdaki aileye de teşekkür ederim buradalarsa, çıkışta atm olduğunu söylediler. Çıktım ve tam karşıda sadece Akbank atm'si gördüm. Ama atm'de o an sadece 8000 TL vardı ve yetmedi. Biraz söverek, fazlaca korkarak bindim arabaya, ankara trafiğini biraz altüst ederek yaklaşık 10 dakika mesafede ATM ve change office buldum. Parayı TL olarak da verebiliyoruz fakat ben dolara çevirdim, geri döndüm. Geri dönüşte bana verilen kart sayesinde sorunsuz geçtim, kimse bişey sormadı. Vezneye geçtim parayı verdim, forumda okuduğum kadarıyla para üstü sorun olabiliyor diye biliyordum, fazla para verdim ve para üstü vermese de olur yeter ki mülakata alsın dedim. Ama para üstü veriyorlar kasada varsa, sorun olmuyormuş. Sonrasıda sıra numaramızı aldık ve beklemeye başladık. Sıramız gelince evrak teslimine geçtik. Genç bir beyefendi vardı ve çok kibar, çok iyiydi. Evrakları tek tek verdik
    -Pasaport, Evlilik cüzdanı, Diploma, Nüfus kayıt örneği, adli sicil kaydı, banka hesap dökümü, fotoğraflar, unganlar zarfını istediler.
    Benden ek olarak askerlik belgemi istediler.
    İstenmeyen belgeler, evlilik kanıtları, eski pasaport, iş geçmişi, ds260 conf sayfası, ustraveldocs sayfası, 2nl maili
    Sonrasında tekrar oturduk ve mülakatı bekledik. Mülakat, ödeme yaptığımız vezne yanında 19-20-21 numaralı bankolardan oluyor. Gözlemlerimize göre 3 görevli de iyi. 19 Numarada meşhur sarışın hanımefendi, 20 numarada bir beyefendi, 21 numarada da mülakatı diğerlerine nazaran daha uzun sürdüğünü gördüğümüz hanımefendi var.
    Bize 20 numaradaki beyefendi geldi.İngilizce-türkçe diye sormadan bozuk ama anlaşılır Türkçesiyle devam etti.
    -İlk evliliğiniz mi
    -Lise bitti mi
    -Daha önce yurtdışında yaşadınız mı
    -Nereye gideceksiniz, neden
    -Ne iş yapıyorsunuz
    -Askerlik yaptınız mı diye bana sordu. Evet dedim. (Yapmayanlara da neden diye soruyor)
    -Gideceğiniz yerde aileniz var mı? (Hayır kimseyi tanımıyoruz)
    -İngilizce biliyor musunuz? ( Evet, az çok)
    -İngilizce bişeyler söyler misiniz dedi. Kaldık. Adamın yüzüne yes, no diyesim geldi, söyleyebilecek tek bir cümle gelmedi aklıma. İngilizce olarak "ne istersin" dedim. Yeterli dedi. Bu nokta çok önemli değil muhtemelen sadece sormuş olmak için sordu.
    Sonra bilgisayardan işlemleri yaptı ve sabrınız için teşekkürler, vizenizi onaylıyorum dedi. Nikah cüzdanını, fotoğrafları geri verdi.
    Mutlu bir şekilde binadan ayrıldık ve yola çıktık. Yaklaşık 3-4 saat sonra bir arama geldi ve "Fotoğrafları size vermiştik ama onlar bize gerekiyor. Ankaradaysanız getirebilir misiniz dediler. Ankaradan çıktığımızı söyledik, UPS kargo ile postalayabilirsiniz dediler." 6 kasımda posta işlemini gerçekleştirdik, 7 kasımda teslim edildi. Araya haftasonu girdi ve şimdi pazartesiyi bekliyoruz. Hala stres bitmedi, hala gerginiz ama artık biraz daha rahatız.

Fazla uzun oldu, okuyanlara teşekkür ederim 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@Talha-Furkan ben de dün sizin ilk giriş iletinizi görünce çok sevindim, onca sabrın onca zaman bekleyişinizin ardından o haberi görünce gerçekten çok mutlu oldum, başlıkta boşa kalabalık olmasın diye yazmadım bir şey orada 👻 benim de duam hepimiz için herşey çok güzel olsun inşallah 🙏 çok teşekkür ederim.

• @ugur077 çok güzel anlatmışsınız, süreci geçirmiş olmama rağmen heyecanla okudum 😇 yolunuz açık, şansınız bol olsun 😊

• @ugur077 çok hayırlı olsun hocam da bildiniz film sahnesi gibi okudum. Başınıza gelmeyen kalmamış resmen. Tekrardan hayırlı uğurlu olsun

• ⭐⭐⭐⭐

@ugur077 Önceki yıllarda fotoğraf nedeniyle seçilmediğinizi düşünmeniz doğru bir çıkarım değil bana göre 😊
    DS-260 formunu eşiniz pasaport olmadan da doldurabilirdi, böylece iki kere masraf yapmanıza gerek kalmazdı.
    Neyse, bütün bunlar bir yana, vizeniz hayırlı olsun, tebrikler🎉

• @eceslc Teşekkürler. Muhtemelen karşılaştık fakat tanışamadık 🙂

• @kucurizm Ne kadar sorun çıkmasın desek de çıkabiliyor. Ama süreçte gördüğüm kadarıyla o kadar da korkulacak bir durum değilmiş

• @Serapp Fotoğraf konusunda seçilmediğim dönemler olduğundan eminim. Çünkü bazılarında shoplu, bazılarında evde kendi imkanlarımla çektiğim fotoğraflar da oldu 🙂
    Formu düzgün doldurup gönderelim dedik ama nikah tarihi alınca aklımıza geldi, soyisim değişecek pasaport değişecek boşa para vereceğiz diye. Neyse feda olsun bu yolda ne diyelim 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@ugur077 Konunun yeri burası değil ama okuyanlar yanlış bilgi almasın.
    Emin olamazsınız. Oğlum fotoğrafçıda çektirdiği fotoshoplu fotoğrafla kazanmıştı.

• @ugur077 vizeniz hayırlı olsun, yeni hayatınızda umarım her şey istediğiniz gibi olur 🙏🏼 pasaportları da sorunsuz teslim alırsınız eminim ☺

• ⭐⭐⭐⭐

@ugur077 uzun deneyim yazısı, en bi sevdiğim 😁 çok keyifle okudum 😇
    Öncelikle mutluluklar, evliliğiniz hayırlı olsun 💐
    Vizeniz de pazartesi basılacaktır, onun için de şimdiden tebrikler, yeni hayatınızı dolu dolu yaşayın 🥳

• @drbaykal Teşekkürler. Eşim sizi görmüş, ben o arada para arıyordum 🙂 Hepimize hayırlı olsun

• @aysegul çok teşekkürler. Evet zorlu bir süreç oldu. Umarım her birimiz için sonu güzel olur😊

• @aysegul Herhalde toplanıp ankaraya gideceğiz gibi görünüyor 🙂

• @ugur077 muhtemelen 🙁 yüzyüze tanışmayınca zor oluyor. Tekrardan hayırlısı olsun. Bol şanslar 😇

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

134

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |