IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@Alternative12 artık iranlılar dubai ve yerevan ermenistan yönlendirilecek oturumu olan iranlıların bir kısmı da türkiyede
-
@Alternative12 kesinlikle valla bu işi anlayamadık olay nedir neden böyle muamele görüyoruz
-
@yeşim-yıldırım maalesef öyle berbat bir durum umarım bu işe yarar artık türk vatandaşlarına öncelik sonra da oturumu olanları alırlar
-
@rock Başka ülke'ye dosya taşımanin kalkmasinin Turkiye ozelinde, vize sürelerine herhangi bir pozitif katki yapacagini sanmam. Ülkesinde konsolosluk olan kimsenin, isyisnalar haric, Türkiyeye dosya tasidigini sanmiyorum. Tr konsoloslugunda mulakat bekleyen yabancilar ülkesinde Abd konsoloslugu olmayan, direkt muhattabi Tr konsoloslugu olanlar.
Aksine Tr konsoloslugunun yavasligindan dolayi, Turk vatandaslari özellikle Dv için dosyalarini yabanci ülke konsolosluklatina tasiyorlardi. Bu durum ortadan kalktigi icin Tr konsoloslugunun iş yukunun artmasi olasi olabilir.
Umarim biran once işleri hizlandirip bekleyen herkese mulakat verirler. Sürecin ne kadar zor ve yipratici olduğunu yaşamayan anlayamaz. Zaten I130 surecinde gerekli tum evrak ve dokumanlarla ilişkinin gercekligi kontrol ediliyor. Nvc onayiyla da gerekli diger dokumanlar saglaniyor. Konsoloslukta sorulacak 3-5 soruya gerek var mi bilemiyorum. Çok gerekliyse bile aile birleşimini en kisa surede saglayip, mulakati belki Abd icinde cozmeleri lazim. Daha yeni evlenmiş insanlari 1 yildan fazla ayri yasamaya zorlamak insan haklarina aykiri olmali.
-
@kadargo I couldn’t agree more
-
@kadargo Zaten şu sistem banada saçma geliyor hocam DV konusundan geçende bahsetmiştim yani loto ile çekiliş ile hak kazanan insanların yükü gerçekten Ankara'ya kalıcak beklenen bir şey daha çok mülakat vermeyi deniyecekler haklarını kaybetmesinler diye tabi biraz bencilce gibi gelebilir ama Yani bunlar nasıl olsa aile birleşimi aylarca bekleselerde giderler önceliği DV verelim diyip kendi vatandaşını ve onların ailelerini mağdur etmek pek akıllıca değil ama süreç buraya doğru evriliyor. Bakalım sonu ne olucak...
-
@kadargo onu bilemeyeceğim mesela eskiden afgan ve suriyeteliler de ankaranın mülakat alanındaydı şimdi bu yük kalkıyor umarım bir an önce halolur herkes mülakatına girer hayırlısı ile
-
@rock İnşallah. Bizim de 13ünde 6 ay olacak. Neredeyse 2 yıldır vize bekliyoruz.Bu hafta da mail gelmezse artık ne yaparız bilmiyorum. Konsolosluğa da yazdık,hiç mi etkisi olmuyor bu şikayetlerin? ABD vatandaşı ile evlenmenin bir artısı olur,kendi vatandaşlarına böyle yapmazlar diyorsunuz,hiçbir vize türü bu kadar bekletilmiyor. Korkunç bir şey bu.
-
Dün evlilik yıldönümümüzdü 2.yılımızı doldurduk, kahredici bekleyiş devam ediyor.
-
Bu ileti silindi! -
@Refiks Öncelikle, nice güzel yıllarınız olmasını temenni ediyorum
CEAC sistemini kontrol etme şansınız oldu mu? Vize kategoriniz CR1'den IR1'e döndü mü? yoksa bunun için inquiry mi göndermek gerekiyor? Bizim de 2. evlilik yıl dönümümüz geliyor da 
-
@Seyduna you don’t need to submit any public inquiry
It will automatically change to ir1. Just log in to check your CEAC now
-
@Refiks Hocam hem evliliğinizin 2.yılını kutluyorum hem dolaylı yoldan IR1'e geçişinizi kutluyorum diyeyim an itibariyle dolaylı olarak IR1 geçmiş oldunuz ^^ Bu bekleyiş konusunda zaten yorum artık yapsakta bir şey değişmiyor umarım bir an önce mülakatlarını alır herkes..
-
Nice mutlu yıllarınız olsun hepinizin
Arkadaşlar dua edelim de hemen gelsin randevu maillerimiz. Çünkü aralık sonu, ocak başı Noel, New Year, Martin Luther King Day derken hep tatil olacak. -
@rock selamlar. daha çok araştıracaklarmış hocam. belgenin ismi eDS-5535. doldurdum gönderdim. bekliyorum
araştırsınlar. ajan değiliz sonuçta!!! -
@yeşim-yıldırım Yeşim hanım evet ama 3 sene oldu ya. Ben bilsem Meksika üzeri giderdim. adamlar gitti dönecek oldu ya. ayıptır. bekliyorum bakalım. Doldurdum gönderdim.. Bu exel dosyasında yazıyorum güncel olarak. saygılar.
-
Ben artık hiç bir şeyi kontrol etmiyorum
@Seyduna -
Ektocum teşekkür ederim, artık pek umursamıyorum, bu süreci unuttum bile gün içinde hiç aklıma bile gelmiyor artık, ne oldu ne bitti vsvsv. 🥲 İtalik yazı@Ekto-Oktan İtalik yazı
-
@Refiks anlıyorum
Koyverme kendini az kaldı inşallah 
-
@uniquenessO Thank you

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
17
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum