Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @nsercan teşekkür ederim

• Merhabalar, bugün Bangkok'ta DV vizem onaylandı. Vizem onaylanır onaylanmaz deneyimlerimi paylaşıyorum. Şimdiden herkesin vizesi konusunda başarı ve şans diliyorum. Sırayla ilerleyeceğim.

Bangkok Uçak Bileti Gidiş Geliş - 21k TL (Oman Air ile 1 aktarmalı, Muscat)
    Bangkok Otel (16 Gece) - 17K TL (Kaldığım otelin adı 14 Sathorn - Superior A)

Hastaneyi ise Bumrungrad International Hospital seçtim. Öncelikle belgeleri hazırladım ve bu belgeleri hazırlarken (https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Supplements/Supplements_by_Post/BNK-Bangkok.html) kendi resmi sitelerini kullandım ve buradaki bütün belgeleri hazırladım. Buradaki en önemli husus bence aşı. Olmanız gereken aşılar;

• Hepatit A ve B
    • Su çiçeği (Varicella)
    • Polio
    • Grip (Influenza)
    • KKK (MMR)
    • TDAP

Sizden sadece bu aşıları olmanız bekleniyor. Herhangi bir devlet hastanesinden antikor testi yaptırıp hangi aşıları olmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz. Ben Türkiye'de grip aşısı bulamadım. Mevsim geçişine denk geldiği için hiç bir şekilde stokta yoktu. Çocuklukta verilen aşı kartım ve e-nabız sisteminde çocukluk aşılarım gözükmediği için Polio ve Grip aşısı olamadım. Hastanede ekstra 2770 baht gibi bir şey ödedim. Toplamda hastaneye 17700 baht ödedim. Hastanede gerçekten çok ilgililer. Her şeyinize yardımcı oluyorlar ve süreç aşırı basit. Benim sonuçlarım 2 günde açıklandı. 26 Ekim'deydi randevum ve 28 Ekim'de sonuçlarımı aldım. Ekstra olarak ben Türkiye'de PPT testi yaptırdım ve sonucumu hastane ile paylaştım. Size de tavsiye ederim PPT testi (Deri Testi) yaptırın ve İngilizce döküman alın. Verem Savaş Dispanserlerinde ücretsiz bir şekilde yaptırabilirsiniz.

Mülakat zamanı geldiğinde, konsolosluğa herhangi bir teknolojik alet sokmak yasak. O yüzden sadece belgeleriniz ile gitmenizi tavsiye ederim. Benim yanımda çantam ve powerbank vardı ekstradan, eşyalarımı yakındaki bir kafeye bırakmak zorunda kaldım. Bu durumla karşılaşmamanız için sadece belgeleriniz, paranız ve gerekli dökümanlarınız ile gidin. Türkiye'den çevirili belgeler ile gelecekseniz, belgenin orijinali ve kopyalarını elinizde bulundurun. Konsolosluktaki insanların ingilizceleri gayet iyi ve anlaşılırdı. İçeri girdiğinizde ilk önce vize görüşme ücretini ödeyin. Sonrasında vize görüşme kaydı için sıraya girin. Size herkes yardımcı oluyor zaten. Kaydınız tamamlandıktan sonra vize görüşmesi için sıra bekliyorsunuz. Her şey yan yana zaten. Vize görüşmesinde bana adımı soyadımı sordu, ne yaptığımı, ne okuduğumu ve bunları kanıtlamamı istedi. Bunları ilgili belgelerle kanıtladım. Sonrasında bana doğruyu söylediğime dair yemin ettirdi ve hiç Amerika'ya gitmememe rağmen bana önceden Amerika'ya gitmişsiniz galiba J vizesi ile dedi. Hayır dedim gitmedim. Yanlışlık var dedim ve önceki gittiğim ülkeleri saydım. Sonrasında hangi eyalette yaşamak istediğimi sordu ve Amerika'da arkadaşınız var mı diye ekledi. Bunları da cevapladıktan sonra vizemi onayladı. Süreç bu kadardı herkes çok iyimser ve yardımseverdi. Pasaportunuz 10 iş günü içerisinde gelecek dedi. Ben ise 8 Kasımda Tayland'dan ayrılacağımı belirttim. O yüzden dosyamın üzerine not aldı, ülkeden ayrılacağı için acil diye. Bir de yanlış okumadıysam konsoloslukta resmi kargo firması Aramex olarak değişecek. Ben GSS kaydı yaparken Aramex Bangkok seçmiştim. Benim mülakatım bu şekilde geçti ve her şey güzeldi. Umarım herkesin serüveni güzel geçer. Aşağıda ekstra olarak Tayland deneyimlerimden bahsedeceğim.

Bangkok'ta 16 gecelik otel tuttum fakat hastaneden evrakları aldıktan sonra bir kaç günlüğüne Pattaya'ya da gittim. Havalimanında otobüsle gittim gidiş geliş 300 baht tuttu. Ayrıca konudan bağımsız yabancı veya yerli kimse size cüzdanından para göstermenizi isterse göstermeyin. Türk lirası nasıl bakabilir miyim derseler bile çıkarmayın çünkü bunu isteyen insanlar hırsızlar oluyor. Kesinlikle yapmayın ve burada polisin çokta umrunda değilsiniz. Bangkok'un havası çok nemli ve sıcak. Ben İstanbulda yaşamama rağmen kendimi çok dar hissettiğim zamanlar oldu. İstanbulda neredeyse %80 nemli bir yer. Bangkok'ta gezilecek çok yer var, görülecek ve yapacak çok şey var ama bu tamamen size bağlı. Ben neredeyse çoğu yeri gezdim ve gördüm ama öyle aşırı beğendiğimi söyleyemeyeceğim. İstanbul gibi bir yer açıkçası. Etkinlik olarak kesinlikle Muay Thai maçına gitmenizi tavsiye ederim. Neredeyse her gün etkinlik var ve biletler çok pahalı değil. Ben 1800 bahta koltuk seçebildiğiniz bir bilet aldım. All Star etkinliğiydi ve Buakaw Banchamek ile tanışma, imzalı tshirt ve fotoğraf çektirdim. Bütün Tayland serüveni boyunca en çok keyif aldığım etkinlik buydu. Bu arada yalnız başıma gezdim bütün Bangkok'u ve Pattaya'yı. Eğer imkanınız varsa arkadaşınızla gelirseniz çok daha eğlenceli ve güzel bir tatil olacağına inanıyorum. Gelmeme daha var ama ben tahmini Türkiye - Tayland gidiş geliş toplamda 140k TL harcamış olacağım. Bunun içerisinde her türlü etkinlik, aklınıza gelebilecek her şey dahil. Tayland çokta ucuz bir yer değil aslında tamamen, harcayacağınız para tamamen FAFO 🙂 olayına bağlı. Bunların dışında eğer MBK Center'dan bir şey almayı düşünüyorsanız gerçekten sıkı pazarlık yapın çünkü turistsiniz diye iyi geçiriyorlar. Maneki Neko (Şans Kedisi) adlı bir hediyelik eşya var, MBK Center'da 290 baht iken ben Lazada'dan 80 bahta satın aldım. Lazada buranın Amazon'u diyebiliriz. Eğer bir şey alacaksanız ilk önce oraya bakın, gerçekten fiyatlar çok uygun ve kargo hızlı bir şekilde geliyor. Lazada'dan alışveriş yapabilmek için Tayland numarasına sahip olmanız gerekiyor. Bunu göz önünde bulundurun. Eğer Tayland içinde SIM alacaksanız kesinlikle 7-Eleven'lardan alın çok daha uygun ve ucuza geliyor ve sakın havalimanından almayın aşırı pahalı. Sokak yemekleri konusunda ise her gördüğünüz yerde yemeyin çünkü eğer zehirlenirseniz turist olduğunuz için hastane masrafları aşırı pahalı. O yüzden ne yediğinize dikkat edin. Genel olarak Tayland'daki yemekler acı. Dışarıda yerken eğer acıya dayanamıyorsanız acı istemediğinizi kesinlikle belirtin. Eğer franchise yerlerden yiyecekseniz yani McDonalds vb. soslarında sadece Sweet Chili ve Ketçap var başka sosları yok aklınızda bulunsun. Kesinlikle Tayland'da Grab (Bolt'tan daha uygun) uygulamasını kullanın. Sağa sola gidecekken veya gece acıktığınızda yemek söylemek için ideal. Nakit ödeme yapabiliyorsunuz. Benim Tayland deneyimlerim bu kadar. İnsanların neden buraya bu kadar bağlandıklarını pek anlayamadım sadece 😃 Ekstra olarak eğer nefes olarak ferahlamak istiyorsanız 7-Eleven'dan kesinlikle kendinize yadom (Mentol ve kafur gibi bitkilerin karışımı) alın ve koklayın gerçekten ferahlatıyor.

• ⭐⭐⭐⭐

Bu başlıkta sadece mülakat deneyimleri olmalı, soru soranlara cevap verilmemesi daha uygun olacaktır. Admin gördüğünde zaten soruyu taşır. Lütfen soruları uygun başlıklarda soralım, teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐

@tywish Bangkok'a taşımış olanlar derin bir oh çekebilir 😊 Bunu sayenizde öğrenmiş olduk. Darısı Hong Kong'a taşıyanlara.
    Vizeniz hayırlı uğurlu olsun, ABD'de güzel bir yaşam dilerim🎉✨

• @tywish Hayırlı olsun. Yeni hayatınızda başarılar diliyorum.

• @tywish vizeniz hayırlı olsun. Yeni hayatınızda şans sizinle olsun.

• ⭐⭐⭐⭐

@zerdasemiz @tywish 2 adet kasım mülakatı (malum 1 kasım sonrası önemliydi), sorunsuz alınan vizeler, bekleyen arkadaşlar için de 2 güzel müjdeli haber gibi oldu aslında.. Sizleri de çok tebrik ederim, yeni hayatınızda mutluluklar.

• @tywish Hayırlı olsun çok sevidim adınıza, darısı hepimizin başına olsun 🎉 İyi tatiller

• Merhabalar bugün Ankarada sağlık muayenesine girdim fakat biraz tedirgin oldum bazı konularda. Ben 2.5 yaşındayken lösemi atlattım (şuan 19 yaşındayım ve sağlıklıyım). Muayeneye gittim durumumu açıkladım şuan tedavi görmediğimi gayet sağlıklı olduğumu belirttim, abimden ilik nakli olduğumu belirtttim (%100 uyduğunu söyledim) iyi o zaman dedi sonrasında buna ait bir belge var mı? diye belirtti. Ben de tarih çok eski olduğu için tam olarak istenilen belgeyi bulamadım ama benzer bir belgemi gösterdim, bana bu belge tam istediğim belge değil ama neyse dedi odaya gitti ve çıktım muayeneden yarın sonuç alacağım ama çok tedirginim olumsuz bir sonuç olur mu diye. Olursa nereden anlayabilirim

• @FROG-FROG Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun. Bugün biz de oradaydık bi sıkıntı olduğunda bugün söylenirdi diye düşünüyorum ki bizden önceki iranlıların bazılarından balgam testi direkt istenildi. Yarın 16.00dan önce arayıp bi şey demezlerse bi sorun yoktur muhtemelen. Bunlar kişisel fikirlerim ABD'de veya konsoloslukta (ki hiç sanmıyorum) ihtiyacınız olabilir diye söylüyorum, gerekirse sağlık bakanlığına yazıp epikriz belgenizi isteyin ya da lösev kaydınız varsa oradaki ve tedavi gördüğünüz hastanedeki arşiv kayıtlarını isteyebilirsiniz. Sağlık raporu için bi sorun olsaydı neyse diyip gitmezdi doktor bence içinizi ferah tutun.

• ⭐⭐⭐⭐

@FROG-FROG size oradayken söylerlerdi bir sorun olsaydı merak etmeyin, yarın sonuçlarınızı alabilirsiniz dedilerse bir sorun yoktur. Eğer sorun olursa arıyorlar zaten, haberiniz olurdu sorun olsaydı. Rahat olun, yarın sorunsuz alacaksınız sonuçlarınızı. Sizin -çok şükür ki atlatmış olduğunuz- bu durum onların vize vermesini etkileyecek birşey değil, bulaşıcı hastalık gibi toplum sağlığını riske edecek durumlar için aslında yapılıyor bu.

• @tywish Tebrikler, galiba gideceğiz ya öyle görünüyor :d

• @Scythep inşallah size de hızlı bir şekilde sıra gelecek ve vizenizi alacaksınız. Çok hızlı çalışıyorlar çünkü

• ⭐⭐⭐⭐

@tywish tebrikler, sürecinizin devamında da kolaylıklar ve bol şans 🍀

• Merhaba, vizemiz onaylandı 😊🥳 detayları müsait olduğumuzda aktaracağım

• Merhabalar, vizemiz onaylandııııı 🎊 🎉🥳
    Eve geçer geçmez ayrıntıları yazacağım ☺

• Vizesi onaylananları kutlarım, umarım bundan süreçte de herşey gönlünüzce olur. ustraveldocs ile sıkıntı yaşayanlar oldu mu ?

• @tywish değerli paylaşımınız için çok teşekkürler umarım bizlerinde süreci sizinki gibi kolayca geçer yeni hayatınızda mutluluklar

• @cncncnr gözünüz aydın tebrikler yeni kıtada yeni yaşamınızda başarılar şans mutluluk hep sizinle olsun. Darısı biz bekleyenlerin başına 🙏🙏

• @drbaykal gözünüz aydın tebrikler yeni kıtada yeni hayatınızda başarılar şans mutluluk hep sizinle olsun. Darısı biz bekleyenlerin başına 🙏🙏

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

148

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |