Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Kamile-1 rica ederim. bir tanesi evet geç çıkıyor ama üç dört günde değil iki belgeyide eğer belge başına 160 gel öderseniz en erken iki gün içinde alabilirsiniz. Yarın cumartesi yarın basvurun en geç salı hazır olur

• Bu ileti silindi!
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   A aysegul 

• Merhaba Bulgaristan'dan polis belgesi nasıl alabilirim ? eşim orada okudu ve 10 yıldan uzun süre kaldı bende evlendikten sonra gittim 3.5 yıl yaşadım oğlum orada doğdu. Mülakat için belirtilen şartlara göre bulgardan polis yada mahkeme belgesi almamız lazım. Edirne deki konsolosluğa mail atıyorum arıyorum ama ulaşamıyorum. Farklı başka yöntem var mı ? ülkeye girmem için C vize almam lazım çünkü. bunun için gerek var mı gerçekten vize alıp kendim yapmam için. ?

• ⭐⭐⭐⭐

@bketcrsur, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

Merhaba Bulgaristan'dan polis belgesi nasıl alabilirim ? eşim orada okudu ve 10 yıldan uzun süre kaldı bende evlendikten sonra gittim 3.5 yıl yaşadım oğlum orada doğdu. Mülakat için belirtilen şartlara göre bulgardan polis yada mahkeme belgesi almamız lazım. Edirne deki konsolosluğa mail atıyorum arıyorum ama ulaşamıyorum. Farklı başka yöntem var mı ? ülkeye girmem için C vize almam lazım çünkü. bunun için gerek var mı gerçekten vize alıp kendim yapmam için. ?

Merhabalar, bu başlıkta Bulgaristan sözcüğü geçen mesajlardan bazıları işinize yarayabilir, mesajlara verilen cevapları da okuyun lütfen:
    https://yesilkartforum.com/forum/post/24164
    https://yesilkartforum.com/forum/post/24289
    https://yesilkartforum.com/forum/post/24358

• @Dev merhaba, eşim sofya da okudu ve sonrasında evlendik bende sofyada onunla birlikte 3.5 yıl yaşadım. artık türkiyedeyiz. oturumlarımız bitti ve yenilemedik dönmeyeceğiz diye. vatandaşlığımız yok. kalıcı oturum vardı eşimde o da bitti. DV sürecinde 2025 yılında mülakata giren birine sormuştum bu polis belgesini sadece bulgar vatandaşlardan istiyorlar demişti. ama sitede 12 aydan fazla başka bir ülkede kaldıysan alacaksın diyor ve bulgaristanı bu kuralın dışında tutmuyor gibi. Bende edirnedeki konsolosluğa mail atıyorum uzun zamandır dönmüyorlar. arıyorum açmıyorlar. gitmek için vize almak lazım artık. bu belgeyi nasıl alacağımı bilmiyorum. hala istemiyorlarsa mülakatta bu belgeyi uğraşmayayım boşuna. Ama durduk yere de bile bile eksik belge ile de gitmek strese sokuyor beni. Nasıl yapacağız bu işi anlamadım.

• ⭐⭐⭐⭐

@bketcrsur

Sn. @Serapp Hanım bir önceki iletide sorunuzun çözümü olabilecek geçmiş deneyimleri sizin için derlemiş ve sorunuzu cevaplamış.

• @ATS16 Evet, bilgiler 2018 e ait olduğu için teyit amaçlı güncel bilgi var mı diye yazdım yeniden

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   cttl cttl 

• Almanya’dan adli sicil kaydı almak için ağustos ayı sonunda başlattığım süreçten kısaca bahsetmek istiyorum. Öncelikle şu linkteki (https://www.bundesjustizamt.de/SharedDocs/Downloads/EN/BZR/Antrag_en.pdf?__blob=publicationFile&v=1) formu doldurdum ve imza tasdiki için İstanbul’daki Almanya Konsolosluğundan randevu aldım. Aslında bu işlemin noter veya muhtar aracılığıyla da yapılabileceğinden bahsedilmişti ancak forumdaki deneyimleri okuyunca en az sorun çıkarabilecek yöntemin konsolosluk aracılığıyla olduğuna karar verdim. Randevular en az 1 ay sonrası için açık oluyor dolayısıyla erken başvuru yapmanızı öneriyorum. Konsoloslukta imza tasdik işlemi çok kısa sürüyor burda yaklaşık 35 euro ödedim ve görevli apostil talebim varsa bunu formun üzerine yazmamı belirtti (mit apostille bitte şeklinde yazdım) sonra formda yer alan hesap numarasına 13 euro swift işlemi yaparak buna ilişkin dekontun çıktısını aldım. Bu arada ben buradaki deneyimleri dikkate alarak belgelerimi göndermeleri için Almanya içerisinde bir tanıdığımın adresini verdim.

-Başvuru formu
    -Neden bu belgeye ihtiyaç duyduğumu kısaca açıklayan ve apostil talebimi içeren ingilizce ve almanca 2 adet talep yazım
    -ödeme dekontum

Yukarıdaki belgeleri Turpex ptt aracılığıyla yine formda yer alan Almanya Adalet Bakanlığı’nın adrese gönderdim. Yaklaşık 1 ay kadar bekledikten sonra güncel durumu öğrenmek için mail attım ama yanıt vermediler. 6 ekimde ise artık apostil işlemi için sistemlerinin değiştiğini, bu işlem için ek ödeme yapmam gerektiğini bildiren bir mail aldım. (İlgili duyuruya yönelik link: https://bfaa.diplo.de/bfaa-de/service/apostillenundbeglaubigungen )Bu adreste ödemeyi gerçekleştirebilmeniz için gerekli online ödeme linki yer alıyor. Ödemeyi Kredi kartınızla yapabiliyorsunuz ve ödemenin ardından size bir mail iletiliyor. Bu mailin ekinde imzalamanız gereken bir başvuru formu yer alıyor ve formu imzalayarak belirtilen adrese e-posta ile iletmeniz gerektiği yazıyor. Ayrıca Apostil işlemi için Almanya içi adres belirtmek gerektiği bilgisi de yer alıyor ben daha önceden bu adresi belirttiğim için sorun olmadı.

Henüz adli sicil kaydım çıkmadı ve durumu sormak için gönderdiğim maillere de dönüş alamıyorum. Gelişmeleri yine buradan aktaracağım ancak dv2026 için Almanya’dan bu belgeyi almaya ihtiyaç duyuyorsanız işlemlere bir an önce başlamanızı öneriyorum çünkü süreç çok yavaş ilerliyor.

• @omerko bende aynı şekilde. süreci başarıyla sonlandırmışsınız tebrikler. nasıl yaptınız acaba ben de aynı durumdayım ve bilgi lazım? erbilde toplam 2 yıldan fazla yaşadım ve mülakatıma 1 ay kaldı. siz nasıl yaptınız?

• Merhaba almanyadan alınan adli sicil kaydı apostilli olmak zorunda mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@cello101, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

Merhaba almanyadan alınan adli sicil kaydı apostilli olmak zorunda mı?

Daha önce imza oluşturulması istenmiş ama yapmamışsınız:
    https://yesilkartforum.com/forum/post/494156
    Lütfen imzanızı tamamlayın ondan sonra sorularınıza cevap alabilirsiniz.

• Arkadaşlar merhaba, Asıl talihli benim ama eşim 1 yıldan fazla Bulgaristan’da kalmış. Tüm başlığı okudum ama bununla ilgili net bir bilgiye denk gelemedim.Eşim için de Bulgaristan’dan adli sicil kaydı almak gerekiyor mu acaba?
    İnsan her şeyi teyit etmek istiyor, kusura bakmayın. Bilgisi olan varsa çok sevinirim 🙏🏻

• ⭐⭐⭐⭐

@tumra

Eşiniz 16 yaşından sonra Bulgaristan’da 1 yıl yaşadığını doldurduğunuz DS260’da beyan etmiş miydiniz? Asıl talihli veya beneficiary aile üyeleri fark etmeksizin kuralda detayları açıkça belirtildiği gibi 1 yıldan fazla yurtdışı yaşamları var ise, o ülkeden polis raporu alması zorunlu. DS260’da beyan etmemiş olsanız bile polis raporunu önünüzde zaman varken şimdiden temin etmeniz sonradan bir sorun ile yaşamamanız için yararınıza olacaktır.

• @ATS16 1 yil kesintisiz kalmamış ama 3 ayda bir kalip dönmüş Edirne’ye, ben yine de sizi dinleyip alacağım bazıları Bulgaristan için alinmiyor falan yazmış da garantici olmakta fayda var sağ olun çok

• Merhaba, Kıbrıs'ta yaklaşık 1 yıl askerlik yaptım, adli sicil belgesi almama gerek var mıdır? askerlik bu konuya dahil midir?

• @emrewhite Selamlar Apostil şartı aranıyor mu yoksa sadece belge yeterli mi? Bana apostilden bahsetmemişti Bangkok.

• @Eyupp merhabalar. Forumda bu belgeyi hem apostilli hem apostilsiz alanların deneyimlerini okumuştum. Konuya dair net bilgim yok ancak herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamak adına apostilli talep ettim. Apostili yapacak makam olan dışişleri bakanlığının ilgili birimi, adalet bakanlığının aksine e-postalara hızlı bir şekilde dönüş yapıyor ve sürece ilişkin sizi bilgilendiriyor. Adalet bakanlığını ise telefonda Almanyada bulunan bir tanıdığımıza aratmamız gerekti, e-posta ile cevap alamadık.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Apostil veya noter onayı olmadan Çin ve Ukrayna Hollanda sicil kağıtlarını Tayland elçiliği kabul etmişti tabi başka yerden başvuruyorsanız elektronik mektup atıp sorabilirsiniz.

• Merhaba arkadaşlar. Eşim Özbekistan vatandaşı olduğu için tecrübesini sizlerle paylaşmak istedim. Özbekistan'dan adli sicil kaydını 3 farklı yolla alabilirsiniz.

1. Türkiye'de bulunan Özbekistan Konsolosluklarına başvurarak talepte bulunabilirsiniz. İstanbul Başkonsolosluğu Çarşamba günleri ve hafta sonları çalışmamaktadır. Başvuru yapmadan önce çalışma saatlerini teyit etmenizi öneririz. Konsolosluk yoğunluk oluşturmamak adına ikinci yöntemi tavsiye ediyor.

2. Online Başvuru (Eşimin Kullandığı Yöntem)
      Özbekistan my.gov.uz site/uygulaması üzerinden başvuru yapabilirsiniz.
      Belge talebi ücretlidir. Ödeme, yalnızca Özbekistan'a ait Humo/Uzcard debit kartları ile yapılabilir.
      Eşimin my.gov.uz uygulamasında daha önceden kaydı vardı. Geçerli bir debit kartı olmadığı için annesinin kartını kullanarak ödeme yaptı. 2 gün içinde QR kodlu belgeyi aldı.

3. Özbekistan'daki Yerel Başvuru Merkezleri.
      Özbekistan'da bulunuyorsanız veya vekaleti olan tanıdığınız biri başvuracaksa Özbekistan'ın her ilinde bulunan "Yagona Darcha" merkezlerine şahsen başvuru yapıp, 2-3 gün içinde belgeyi teslim alabilirsiniz.

• Merhaba arkadaşlar,
    KKTC’den adli sicil kaydı almak için Aralık 23’ünde gideceğim. İkinci kez gitme şansım olmadığı için süreci teyit etmek istiyorum; eksik ya da yanlış bir nokta varsa düzeltirseniz çok sevinirim.

Anladığım kadarıyla süreç şu şekilde:
    Öncelikle Lefkoşa Karakolu’na gidip başvuru formu alınıyor. Ardından pul ve vesikalık fotoğraf ile başvuru yapılıyor ve karakter belgesi (adli sicil kaydı) alınıyor.Daha sonra bu belgeyle sırasıyla;
    KKTC İçişleri Bakanlığı onayı,
    KKTC Dışişleri Bakanlığı onayı
    ve en son Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti T.C. Büyükelçiliği’nde onay alınıyor.Bu aşamalardan sonra başka bir işlem yok diye biliyorum.
    Süreci yakın zamanda tamamlayan veya bilgisi olan varsa, doğrulayabilir mi? Şimdiden teşekkür ederim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

116

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |