Benim devam eden vize yenileme hikayemi sizinle paylaşayım;
Vizesiz yenileme hakkım ile evraklarımı 17.10.2025 tarihinde VFS Global İstanbul'a teslim ettim. 21.10 tarihinde İstanbul Konsolosluğuna ulaştığını gördüm ve 24.10 tarihinde statumu kontrol ederken Refused yazısını gördüm. Tabi ister istemez can sıkıntısı oluyor niye böyle oldu diye. Halihazırda devam eden 10 yıllık turist vizem Mart 2026 tarihinde sona erecekti. Bu vizeyi sadece Eylül 2025 tarihinde eşimle birlikte 10 günlük tatilimizde kullanabildim. Malum herkesin gördüğü mülakatsız yenileme hakkı kalkıyor haberlerinden sonra bende hızlıca vizemi yenilemek istedim ama korktuğum başıma geldi.
27.10 tarihinde Yüz yüze bir mülakat planlamanız gerekmektedir konu başlıklı konsolosluk mailini aldım. Şimdi en yakın görüşme tarihi olarak Mart ve Nisan ayları görünüyor. Evraklarımı geri göndermişler onlarıda VFS Global'den 4 Kasımda teslim alıcam. Yeni randevumda Vize Önceliği 221G olarak görünmekte.
Kısacası mülakatsız vizemi alıyım derken yine mülakat için konsolosluk yolları göründü. Galiba bu aralar mülakata çağırılma artmış diye okuyorum yada kendimi böyle avutuyorum