Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak

• merhabalar update yapmak istedim green kart surecimle alakali. Ocak 22 de bana USCIS biometrik randevu gondermis ama usps adresime ulastirmamis durum kontrolu yaptigimda ogrendim ve direkt uscis aradim second officer ile gorustum nisan ayi ilk haftasi yeniden biometrik randevu ayarlandi ama yine document ev adresime ulasmamis bana fax gonderecekler.
    belge gonderim tarihi: 10 aralik 2018
    ulastigina dair uscis ten notice of action i-797C form gonderiliisi: aralik 12 2018
    normalde bana ulassaydi biometrik randevum ocak 22 de planlanmisti
    Bugun uscis officer ile gorusmeme gore work permitim ve travel document onaylanmis sadece biometric photo ve fingerprints randevusundan sonra bana ulasacak :)

• Form I-765, I-485 ile gonderilecegi icin herhangi bir ucret odemeye gerek yok denmis fakat uscis kendi sitesinde I-765 icin 410$ dolar fee belirtmis. Hangi bilgiyi takip etmek gerekir?

• @crazycells merhaba boston da bir arkadaşım dediki eşinin facebook ta resmi olmadığından dolayı red almış sizce olurmu böyle bir durum ?

• @ssergenk ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

Form I-765, I-485 ile gonderilecegi icin herhangi bir ucret odemeye gerek yok denmis fakat uscis kendi sitesinde I-765 icin 410$ dolar fee belirtmis. Hangi bilgiyi takip etmek gerekir?

Resmi sitedeki bilgiyle buradaki ayni zaten, resmi sayfayi tam okumalisiniz; cunku kacirdiginiz ayrintilar var. $410 yazan yerde su cumle geciyor:

Some individuals may be exempt from paying fees. See the form instructions for more information.

I-485 ile gonderilince ucret odemenize gerek olmayacak.

• @hüseyin ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

@crazycells merhaba boston da bir arkadaşım dediki eşinin facebook ta resmi olmadığından dolayı red almış sizce olurmu böyle bir durum ?

tabii ki esinizin "facebook'ta resmi olmadigi" icin red almazsiniz :) lakin evliliginizin iyi niyetli bir evlilik oldugunu siz kanitlamak zorundasiniz.

Esinizle ilgili fotograflar, ortak banka hesaplari, ortak kira ya da mortgage odemeleri, ortak doldurulmus vergi formlari, ortak faturalar, ortak araba bilgisi ya da sigortasi, ortak sigorta ya da emeklilik bilgileri, gayrimenkuller, ayni adreste yasadiginiza dair belgeler, varsa cocuklariniza dair dogum belgeleri ya da evliligin iyi niyetli bir evlilik oldugunu gosterdigini dusundugunuz diger dokumanlari USCIS'e gondermelisiniz.

• Tekrar merhaba, Green kart surecim devam ederken , travel document onayimdan sonra TR ye 2 aylik icin gitmek ne kadar dogru? yani daha once benimle ayni sekilde GC sureci surerken travel document ile usa disina cikip ve girerken sorun olmayan var mi? Biraz beni dusunduruyor acikcasi ama gitmem de gerekiyor .

• @merbej ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

Tekrar merhaba, Green kart surecim devam ederken , travel document onayimdan sonra TR ye 2 aylik icin gitmek ne kadar dogru? yani daha once benimle ayni sekilde GC sureci surerken travel document ile usa disina cikip ve girerken sorun olmayan var mi? Biraz beni dusunduruyor acikcasi ama gitmem de gerekiyor .

Advance Parole dokumani elinize gectiyse ABD disina cikis yapip, sorun olmadan girebilirsiniz.

• @crazycells benim paket olarak tüm evraklarim 28 şubat da NVC ye yollandı konsolosluk mülakat için bekliyorum ilk uscıs e başvuralı yani tüm işlerim hepsi nerede ise 27 ay oluyor avukat ilgileniyor ama ne durumda olduğumuzu yazma cüretinde bulunmuyor benim evraklarım avukat da ve NVC de bende gönderilen hiç evrak yok gibi bir şey benim adres ve telefonum değişti avukat a e mail attıp bildirdim ona bile dönüş yapmadı işte birine bağlı hareket etmenin zorlukları 1 ay geçmek üzere ve sizde en az 1 ay daha sürer dediniz onun için beklemek zorundayım teşekkürler

• @crazycells daha once basvurdugum I-539 basvurusu icin bugun bana REQUEST FOR EVIDENCE postasi gonderdiler.Nisan sonuna kadar cevabimi bekliyorlarmis. Acaba herhangi bir letter yazma ya da evlilik dokumanlari gondermem gerekir mi?

• @santacruz ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

@crazycells daha once basvurdugum I-539 basvurusu icin bugun bana REQUEST FOR EVIDENCE postasi gonderdiler.Nisan sonuna kadar cevabimi bekliyorlarmis. Acaba herhangi bir letter yazma ya da evlilik dokumanlari gondermem gerekir mi?

Isterseniz bir mektupla planlarinizda degisiklik oldugunu ve I-485 surecine girdiginizi yazabilirsiniz.

• @hüseyin ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

@crazycells benim paket olarak tüm evraklarim 28 şubat da NVC ye yollandı konsolosluk mülakat için bekliyorum ilk uscıs e başvuralı yani tüm işlerim hepsi nerede ise 27 ay oluyor avukat ilgileniyor ama ne durumda olduğumuzu yazma cüretinde bulunmuyor benim evraklarım avukat da ve NVC de bende gönderilen hiç evrak yok gibi bir şey benim adres ve telefonum değişti avukat a e mail attıp bildirdim ona bile dönüş yapmadı işte birine bağlı hareket etmenin zorlukları 1 ay geçmek üzere ve sizde en az 1 ay daha sürer dediniz onun için beklemek zorundayım teşekkürler

Surebilir de surmeyebilir de :) Daha uzun da surebilir. Kesin olarak bir timeline yok daha once de belirttigim gibi, siz sadece beklemelisiniz maalesef, yapacak baska bir sey yok.

• @santacruz ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

@crazycells daha once basvurdugum I-539 basvurusu icin bugun bana REQUEST FOR EVIDENCE postasi gonderdiler.Nisan sonuna kadar cevabimi bekliyorlarmis. Acaba herhangi bir letter yazma ya da evlilik dokumanlari gondermem gerekir mi?

Benim de daha once yaptigim COS basvurusu vardi. 13 marta kadar belge gondermem istendi ben de GC basvurusu yaptigim icin belge gondermedim. Ses seda yok. Sizce COS dosyasiyla ilgili herhangi bir sey yapmali miyim yoksa hic bir sey yapmamak daha mi iyi olur? @crazycells

• @bjkamil3365 ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

@santacruz ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

Benim de daha once yaptigim COS basvurusu vardi. 13 marta kadar belge gondermem istendi ben de GC basvurusu yaptigim icin belge gondermedim. Ses seda yok. Sizce COS dosyasiyla ilgili herhangi bir sey yapmali miyim yoksa hic bir sey yapmamak daha mi iyi olur? @crazycells

Yok sayin @bjkamil3365 , siz de isterseniz bir mektup yazip gonderebilirsiniz basvuruya devam etmeme nedenlerizi aciklayan, ama bunun disinda surece devam etmemeniz lazim. Bence de hicbir yapmayip surecin iptal olmasini beklemek en iyisi olur.

• @crazycells ben veya sponsor olan kişi sponsorluğu nasıl iptal edebiliriz evraklar gideli 1 ay oldu herhangi bir cevap da gelmedi immigration dan eğer bir bilginiz varsa yazarsanız sevinirim

@crazycells ben veya sponsor olan kişi sponsorluğu nasıl iptal edebiliriz evraklar gideli 1 ay oldu herhangi bir cevap da gelmedi immigration dan eğer bir bilginiz varsa yazarsanız sevinirim

Doldurdugunuz ve imzaladiginiz evraklarin resmi evraklar oldugunu unutmayin. Eger sponsor olacak kisi, size sponsor olmaktan vazgectiyse yapmaniz gereken mulakat gunu baska bir sponsorun dokumanlarini tam bir sekilde randevuya goturup, konsolosa durumu aciklamak ve sponsorunuzu degistirmeyi talep etmek olmali.

• @crazycells mrb benim size yine sorularım olacak..evrakların hepsini hazırladk pazartesi gonderıcez ınsallah..formları doldururken takıldığımız bir-kac soru var
    ( 3 yaşındaki oğlumla amerikaya turist vizesi ile gelip abd vatandası ıle evlendim, ugrastırmamal ıcın bu bılgıyı belırtıyorum)

** I-130 Formunda
    Part 5 te 1.soruyu "no" olarak ısaretledık.esım daha önce kimseye sponsor olmamıs.ordakı relative bölümüne oğlumu ve beni yazmadık.ama emin olamadık.oglum için doldurulan forma beni, benim için doldurulan forma oğlumu mu yazmalıydı

** I-131 Formunda
    Part 2 de birinci soruyu 1.d olarak ısaretledım.ama emin olamadım 1.a mi olmalıydı. Turkiyeye 15 günlüğüne gidip dönücek.

Part 5 kısmını boş bıraktık.(Daha önce hiç amerikada bulunmadım)

Part 7 de de boş mu bırakmalıyım yoksa sadece one trıp mi işaretlemeliyim

** I-864 Formunda eşim oğlum ve benim için tek sponsorluk kağıdı dolduracak sanırım.tam emin olamadım ama
    Part 3 te family member kısmına oğlum ve benim adım yazılacakmı?

Part 5 te 1.soruya 2 yazdık
    2.soruya yourself 1 yazdık
    3.soruya your spore 1 yazdık
    4.soruda "if you have sepet children enter the number here" eşimin 3 çocuğu var.ıkı tanesi ortak velayet 2 hafta bızde kalıyor,diğer 3.çocuğunun velayeti annede.sadece ıkı haftada bır hafta sonu gelıyor.burda ne yapmalıyız cok kararsız kaldık
    Ve ben kendi oğlumu ekleyeceğim madde bulamadım toplam sayı eksik çıkıyor ozaman.kafam çok karıştı.

Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın.cevaplarsanız sevınırım.cok teşekkür ederim smdıden.

• @crazycells Merhabalar;Belgelerimi 2 martta göndermiştim yaklaşık 10 gün sonra Mart 15i gibi belgelerimi aldıklarını gösteren mektuplar geldi. Mart'ın 22'de parmak izi için randuvum olduğunu gösteren mektubu almış bulunuyorum. Nisan'ın 4ünde parmak izi vermeye Uscise gideceğim.Gelişmeler oldukça forma güncel bilgiler aktarmaya çalışacağım.
    İyi Günler

• @crazycells teşekkür ederim peki nasıl anlaşılacak sponsorluğumun bana sponsor olmakdan vazgeçtiğini ? evraklarımız şuan hala işlemdemi yoksa donduruldumu

@crazycells teşekkür ederim peki nasıl anlaşılacak sponsorluğumun bana sponsor olmakdan vazgeçtiğini ? evraklarımız şuan hala işlemdemi yoksa donduruldumu

Siz, mulakat sirasinda soyleyeceksiniz.

• @turkay ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

@crazycells mrb benim size yine sorularım olacak..evrakların hepsini hazırladk pazartesi gonderıcez ınsallah..formları doldururken takıldığımız bir-kac soru var
    ( 3 yaşındaki oğlumla amerikaya turist vizesi ile gelip abd vatandası ıle evlendim, ugrastırmamal ıcın bu bılgıyı belırtıyorum)

** I-130 Formunda
    Part 5 te 1.soruyu "no" olarak ısaretledık.esım daha önce kimseye sponsor olmamıs.ordakı relative bölümüne oğlumu ve beni yazmadık.ama emin olamadık.oglum için doldurulan forma beni, benim için doldurulan forma oğlumu mu yazmalıydı

** I-131 Formunda
    Part 2 de birinci soruyu 1.d olarak ısaretledım.ama emin olamadım 1.a mi olmalıydı. Turkiyeye 15 günlüğüne gidip dönücek.

Part 5 kısmını boş bıraktık.(Daha önce hiç amerikada bulunmadım)

Part 7 de de boş mu bırakmalıyım yoksa sadece one trıp mi işaretlemeliyim

** I-864 Formunda eşim oğlum ve benim için tek sponsorluk kağıdı dolduracak sanırım.tam emin olamadım ama
    Part 3 te family member kısmına oğlum ve benim adım yazılacakmı?

Part 5 te 1.soruya 2 yazdık
    2.soruya yourself 1 yazdık
    3.soruya your spore 1 yazdık
    4.soruda "if you have sepet children enter the number here" eşimin 3 çocuğu var.ıkı tanesi ortak velayet 2 hafta bızde kalıyor,diğer 3.çocuğunun velayeti annede.sadece ıkı haftada bır hafta sonu gelıyor.burda ne yapmalıyız cok kararsız kaldık
    Ve ben kendi oğlumu ekleyeceğim madde bulamadım toplam sayı eksik çıkıyor ozaman.kafam çok karıştı.

Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın.cevaplarsanız sevınırım.cok teşekkür ederim smdıden.

• Evet, I-130 'da 5. kisimda sizin formunuza oglunuzu, oglunuzun formuna da sizi ekleyin.

• Evet, I-131'de Part 2'de 1d uygundur; Part 5 bos olmali; evet 1 kere gidip geleceginizi soylediginiz icin one trip olarak isaretleyin Part 7'yi...

• I-864'te bence de tek bir dokuman olarak hazirlamaniz yeterli, cunku ikinizin de ismi yer alacak. Ama isterseniz garanti olsun diye hazirlayacaginiz belgeleri 2 set olarak hazirlarsiniz.

• Part 3'te oglunuz ve sizin ismini ekleyin.

• Part 5'te, 1'e 2 yazin... 2'e 1 ve 3'e 0 yazin... 4'te evlenmemis ve 21 yas alti butun cocuklari sayin (yasal vasi esiniz olmasa bile), su sekilde de dusunebilirsiniz, eger esiniz onlari vergi formunda dependent olarak gosteriyorsa yazin, gostermiyorsa yazmayin.

2+1+0+3=6 olmasi lazim sonuc...

Instruction'lari okursaniz, bir onceki seceneklerde sayilan birini bir daha saymamaniz gerektigi yaziyor:

Add together the number of persons for whom you are financially responsible. Some of these persons may not be residing with you. Make sure you do not count any individual more than once. In some cases the same person could fit into two categories. For example, your spouse, whom you would enter in Item Number 3., might also be a lawful permanent resident for whom you have already sponsored using Form I-864 (Item Number 6.). If you included your spouse in Item Number 3., do not include him or her again in Item Number 6.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k