Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Flapen
    Merhaba, dosyanizin kac defa tasindiginin konsolosluklarin gozunde bir onemi bulunmuyor. Size dosyanizi neden geri tasidiniz gibi bir soru sormayacaklardir. Konsolosluklar mulakat planlayacagi dosyalari KCC onlara gondermedigi surece bilmiyor. Konsolosluklar mulakatlar icin slot ayirarak KCC’den bu slotlar dogrultusunda hazir olan dosyalari talep ediyorlar ve KCC ise kendi AV(Allocation of Visa) sirasina gore dosyalari ilgili konsolosluklara gonderdigi zaman konsolosluklarin dosyalardan haberder oluyor. Yani mulakat planlamalarini konsolosluklar direk olarak belirlemedigi icin sizin dosyaniza ozel daha once bir kere transfer oldu diye mulakat planlamama gibi bir durum soz konusu olmayacaktir. Ancak mulakat tarihinizde gecikme, sizden daha yuksek CN’e sahip kisilerin sizden daha once mulakat almasi vb. gibi olasiliklarin oldugunu bilmelisiniz.

• @ATS16 anladım çok teşekkür ederim ilginiz ve önerileriniz çok değerli. Evlilik sonrası dosyaya eklemek için ankaraya göndereceğimiz evlilik cüzdanı ve kimlik fotoğrafı da bu mail adresinden çözülüyor sanırım

• @yagmurgunes Dosya açtırmanıza gerek yok. Mülakat günü görevliye bildirmeniz yeterlidir.

• The following is the statistical breakdown by foreign state of chargeability of prospective applicants (i.e., selectees and their spouses and children) who have been registered for the DV-2026 program: TURKEY 3,191

Ben bu rakamları case sayısı sanıyordum meğer aile bireyleri ile genel sayıymış. Ortalama 2 kişi desek 1500 kişi civarında bir kazanan varmış. geçen seneye göre %24 civarlarında bir düşüş olmuş gibi gözüküyor Türkiye adına.

• @totuta Kısacası: Bu açıklama, neden 55.000 vizeye karşılık 129.516 kişi seçildiğini anlatıyor. çünkü herkes süreci tamamlamıyor. Ama sen seçilmiş olduğun için hâlâ aktif listedesin ve bu yıl içinde mülakat alabilecekler arasındasın ondan

• @yigit55 Bende bugün aynı şekilde mail attım 17 aralığa randevu planlandığını söylediler. Case numaram 7 binlerde. Acaba siz yanlış bir adrese yada eksik bilgi vererek mi sordunuz? Case no, isim soyisim, doğum tarihi verdim ben.

• Kıymetli tecrübeliler aklıma birşey takıldı yönlendirmenizi rica ederim. 2025 deneyimlerinde benzer durum göremedim.

Benim ve eşimin lise diplomaları kayıp. İki gündür evde hiçbir şekilde bulamadık. Üniversitede ısrarla biz size mezun olurken verdik diyor ama ben almadığımızı hatırlıyorum...

Mülakatımızı Ankara'da planlıyoruz ve asıl talihli benim ve lisemin adı değişti. Bende DS260 formunu değişen yeni adı ile doldurdum yani edevletten belge ürettiğimde okulun yeni adı çıkıyor. Ancak ben mezun olduğumda okulun adı başkaydı. Bu durumda nasıl ilerlenmeli sizce? Elimde lise diplomama ait yıpranmış-katlanmış bir fotokopi var sadece (okulun eski adıyla).

Eşimin ise komple Lise diploması yok ancak onun okulunun adı en başından beri aynı.

Asıl talihli benim Master+Lisans, Eşimin ise Lisans diplomalarında sorun yok ikiside mevcut. Ankara için edevlet QR'lı lise mezun belgesi yeterli olur mu acaba? En son mezuniyete mi bakarlar acaba?

• @conk bu bilgi tam olarak hangi sitede yayınlanıyor acaba

• @drbaykal siz nereye mail atmıştınız. başvuru sayfasından açtığım talebe yönelik herhangi bir cevap almayınca ben de mail atmaya karar verdim. mülakata girememe durumu beni biraz korkutuyor. en azından ben de mail atıp bir kanıt niteliğinde elimde bir şey olsun istiyorum. [email protected] buraya mı mail atmalıyım. ingilizce mi yazdınız siz bir de ne yazdınız tam olarak

Bu arada vizesini sağ salim alan herkese de tebrikler ve hayırlı olsun!!

• @swadze Üniversite ile ne şekilde iletişime geçtiniz bilmiyorum ama bence bir dilekçe yazıp iadeli taahhütlü olarak gönderin. Size o diplomayı verdilerse illaki ellerinde buna dair bir belge olmalı. Benimde Üniversitedeymiş Dilekçe vermeden teslim etmediler.

• @swadze bizde aynı durumda adı değişen liseye gidip eski ismiyle bir mezuniyet belgesi rica ettik. o şekilde alabilirsiniz belki durumu anlatarak siz de

• @conk, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@swadze Üniversite ile ne şekilde iletişime geçtiniz bilmiyorum ama bence bir dilekçe yazıp iadeli taahhütlü olarak gönderin. Size o diplomayı verdilerse illaki ellerinde buna dair bir belge olmalı. Benimde Üniversitedeymiş Dilekçe vermeden teslim etmediler.

Tamamen şifaen görüşmüştüm. Bu sefer resmi başvurucam bence de onlarda diploma

• @denizezgi, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@swadze bizde aynı durumda adı değişen liseye gidip eski ismiyle bir mezuniyet belgesi rica ettik. o şekilde alabilirsiniz belki durumu anlatarak siz de

Aslında sorum şuydu.

Okulun önceki adıyla mezun oldum ancak yeni adını Ds260 formuna yazdım. Yani şimdi ne yapacağım diplomamı bulamazsam yeni adıyla mı mezun belgesi talep etmeliyim?

• @denizezgi ben talepler ve geri dönüşler kısmına yazmıştım, sadece oradan mantıklı dönüş alınabiliyor.

Dear Sir/Madam,

We registered at www.ustraveldocs.com for passport delivery after the visa application. We filled out our information. After the application, we did not receive a printable barcoded document. We only received an email stating that your pre-approval request had been received.
    I can not reach transaction completed file.

We would like to receive information regarding our situation.

Name Surname:
    Case Number: 2026EUxxxxxxx
    Birth Date: dd/mm/yyyy
    Interview Date: dd/mm/yy

Thank you for your assistance.
    My regards,

Olarak mail atmıştım

• ⭐⭐

@bketcrsur selamlar, toplam vize sayisi 55.000 gibi gorunsede nacara icin bir kismini ayirdiklari icin 52.000 civari bir vize veriliyor.

• Bu ileti silindi!

• @ATS16 merhaba, yorumunuzu ozellikle merak ettigim icin soruyorum ben konsolosluklari yada surec akisiki sizin kadar uzun surelerdir takip etmiyorum.
    Bu sene aslinda ozel sayilabilecek bir durum yasandi ve bunun isiginda, KCC'nin dosyalarimizin hong kongta kalmasina karar verdigini karar oncesi islemler yapildigi icin guidencetan etkilenmediğini vs iceren bir mail hazirlasak hatta viyana ve bangkokun kcc nin bu yorumu uzerine mulakat vermeye devam ettigini konsolosluk nezdinde ek bir talep olup olmayacagina da ekleyerek olumlu ornekler sunsak cevap vermezler mi ? (Yada karpuz kabugunu akillara mi getiririz) cunku vericekleri cevap belki de sureclerimizi etkileyecek burada cevap alabilmek icin current olmaya ne kadar kati bakiyorlar tahmin edemiyorum.

İnsani acidan baktigim zaman ilgili aksiyonlarim alinabilmesi icin donus yapmak daha vicdani duruyor. Tabi buralar resmi kurum vicdanla insiyatifle islemiyor.

• @drbaykal siz başvurunuz sonucunda bir e mail mi aldınız preapproval request received şeklinde. biz öyle bir şey de almadık. Transaction completed sekmesi göreünüyor ama orada da herhangi bir şey açılmıyor bize. aynı başvuru sayfasındaki geri dönüşler ve talepler kısmı değil mi. sizde de randevu tarihi görünmüyordu değil mi

• @yasinkoç doğru mail atiyorum ama benim dogum yerim almanya olduğu için beni bi sebepten bekletiyorlar bende anlamış değilim. Bugün attığım mailde ds260 işlendi diye dönüş sagladılar bu konuda kimsenin bilgisi yok galiba ?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

124

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |