Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Serapp bence garip 6 ay ayni bankada sabit param oldmadi malum yuksek faiz doneminde gezdirdik birikimi kim yuksek verir ise 🙂 sorun olmaz bence

• @excan Onlara cok fazla takilacaklarini dusunmuyorum bende. Devir yatirim devri, zaten bankadaki paranin kaynagi legal. Mulakattan bir kac gun once yuklu miktarda para yatirmak vs. belki vize memurunun ekstra sorular sormasina neden olabilir. Bende 4 farkli banka kullaniyorum. ucunde kredi kartlarim oldugu icin digerini sadece mevduat icin kullaniyorum (TEB, work and travel ile bu yaz gitmeyi planliyorum. BoA ile ikili anlasmasi bulundugu icin acmistim. Bu forumda onerildigini gordugumde karar verdim.) USD hesabimda orada.

• @Figen bizi ilgilendiren Europe cut-off'ları son 3 aydır 7750. 3 Aydır artmıyor. Bildiğim kadarıyla 7750 olan sayı ayrılan vize sayısı ve bir case'de birden fazla kişi varsa bu sayıdan götürüyor (bizim gibi). Bu sayının artmamasının sebebi ne olabilir acaba? Neye göre artıyor?

• ⭐⭐⭐⭐

@FROG-FROG, içinde söyledi: DV2026 Mülakat Deneyimleri

Selamlar 4 kasımda sağlık muayenem var ve istenen belgeler arasında daha önce geçirdiğim ameliyatlar hastalıkların transkriptini istiyor. Ben küçükken 2009da lösemi tedavisi görüyordum 3 4 defa ameliyata girdim fakat ben bu ameliyatların transkriptlerini nereden alacağım üstünden çok vakit geçti. Ve lösemi atlatmam sağlık raporunda bir sorun yaratır mı? şuan sağlıklıyım hastalıkla ilgili bir ilaç vsde kullanmıyorum

Ameliyatla ilgili elinizde epikriz olmasa bile başka belgeler vardır belki, varsa en azından onları götürün.
    Sağlık kontrolünde dikkat edilen hususlar bulaşıcı hastalıklar, kendinize ve başkalarına zarar vermeye yol açabilecek durumlardır. Geçirmiş olduğunuz hastalık sorun yaratmaz.
    Çok geçmiş olsun.

İmzanıza sağlık randevusu tarihini yazınız lütfen.
    Sorularınız da Aşamalar başlığında sorun.

• @Ege-Bey Selamlar . Gecmis yillarda artislar yaklasik olarak her bultende 2200-2500 olarak olurdu . Yani ilk aciklandiginda 2bin ortalarinda ve sonrasinda 15-16K lara kadar ayda yine ortalama 2500 er olarak artardi , Nisan/Mayis bandinda daha yuksek veya all current olurdu . Bu gidishat gecen sene itibariyle farklilasti , Ilk acikladikari Bulten 6K/7K neredeyse 8K lara geldi ve sonrasinda yaklasik 3 ay kadar sabit devam edildi . Anladigim kadari ile bu yilda benzer bir tutum izleniyor . Aralik 2025 Bulteninde mutlaka bir artis olacaktir diye tahmin ediyorum . Is yogunluguna bagli olarak en az bir +2500 veya ayni tutum ile yine yuksek bir artis beklentim var . Ve fakat Hukumetin su anda kapali olmasida maalesef lehimize degil is yogunlugu anlaminda .

• Turkiyeden kazanan sayisindaki azalis Ankaranin hizindaki artışı gösteriyor gibi yorumluyorum. Aslında hızlanmadı elindeki dosya açıldı diyebilir miyiz? Her türlüsünde de bu durum ülkemizden girecekler için olumlu olur diye düşünüyorum, inşallah isteyen her arkadaşım hedefine ulaşır.

• ⭐⭐⭐⭐

@Meliha-Yalın

Mülakatınızı yeni bir tarihe almak tamamen konsolosun takdirindedir. Ankara konsolosluk talihlinin kontrolünde olmasına rağmen yerine getirmediği sorumluluklarından dolayı erteleme vb bu tür talepler üzerinde kontrolü var tabii. Taleplerin her zaman olumlu sonuçlanmadığı, olumsuz deneyimlerin daha fazla olduğu geçmiş deneyimlerden benim gördüğüm sadece. Karar ve tercih tamamen size ait. İletişime geçmek isterseniz, web sitesi üzerindeki navigator üzerinden veya [email protected] e-posta adresi aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Bol şans!

• ⭐⭐⭐⭐

@olcay-san

https://yesilkartforum.com/forum/post/488911

Bu iletinin üçüncü maddesini tekrar okumanızı, hatta kendi kendinize daha yüksek ses ile okursanız yararınıza olacaktır. Endişelenmekte haklısınız ama bu konu basliginin ilk dört iletisi ve okuyacağınız geçmiş mülakat deneyimleri bu endişelerinizi giderecektir.

• Merhaba arkadaşlar,
    Ancak şimdi kendime gelebildim, mülakat deneyimimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Sabah 07.30 randevusundaydık. Gittiğimizde elçilik önünde müthiş bir sıra vardı, biz de sıraya girdik. Yaklaşık yarım saat bekledikten sonra güvenlik görevlisi “07.30 randevusu olanlar öne gelsin” dedi. Ardından diğer saatleri de sırasıyla çağırıp bizi düzenli bir sıraya soktular ve yavaş yavaş bahçeye almaya başladılar.

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum: Telefon, kulaklık, çanta, akıllı saat kesinlikle içeri alınmıyor. Hatta bizim demirli muhasebe dosyası tarzındaki dosyamızı bile almadılar.

Sırayla pasaportlarımızı teslim ettik. Tam binaya girmeden önce şöyle bir durum yaşadım: Bahçede, pasaport teslim alanından tekrar beni çağırdılar. O an biraz korktum. Bana soyadımın değişip değişmediğini sordular; değiştiğini söyledim. Yeni soyadımı istediler ve “Evlilik cüzdanınız yanınızda mı?” diye sordular. Eğer süreçte evlenen varsa kesinlikle panik yapmayın — ben yaptım ama siz yapmayın 🙂

Daha sonra adım yeniden okundu ve nihayet içeri girdim. Montumu ve eşyalarımı kutuya koyup geçtim (alyanslar sorun olmuyor, içiniz rahat olsun).

Ardından ödeme noktasına yönlendirildik. Size tavsiyem (Ankara için):
    💳 Kredi kartı ile ödeme işini riske atmayın.
    Önümüzdeki iki kişi kartla ödeme yaparken sorun yaşadı, muhtemelen banka kaynaklıydı.
    Biz iki kişi 660 dolar ödedik ve sıra numaramızı aldık. Ödeme noktasında iki aynı sıra numarası veriyorlar: küçük olan dosya teslim sırası, büyük olan mülakat sırası.

Dosya tesliminde bizden istenen belgeler:
    • 2 adet fotoğraf
    • Pasaport
    • Evlilik cüzdanı
    • Benim diplomam
    • Nüfus kayıt örneğim
    • Evlilik cüzdanının iki kopyası
    • Adli sicil kaydım
    • Banka dökümüm

Eşimden ayrıca diploma istemediler, ama askerlik belgesi istediler.

Sonra görevli aniden sordu: “USTravel’a kayıt oldunuz mu?”
    Biz “Evet, olduk ama bir sorun yaşamıştık.” dedik.
    Keşke demeseydik! Hemen “O zaman mülakata giremezsiniz.” dedi. O an kalp krizi geçiriyordum.
    Neyse ki sisteme baktı ve “Kaydınız var, girebilirsiniz.” dedi. O an Allah’a şükrettim.

Mülakat sırasına geçtik, önümüzde iki vezne çalışıyordu:
    Birinde tercümanla birlikte bir memur, diğerinde sarışın Amerikalı bir kadın vardı.
    Tercümanlı olan genellikle İranlılarla ilgileniyordu, kadın ise bizimkilerle.
    Sıra bize geldiğinde birkaç kez atlandık ama sonunda çağrıldık.

Sorulan sorular:
    • Daha önce evlendiniz mi?
    • Çocuğunuz var mı?
    • Hangi üniversite/bölüm mezunusunuz?
    • Mesleğiniz nedir?
    • ABD’de ne iş yapmayı planlıyorsunuz?
    • Hangi eyalete gideceksiniz?
    • Tanıdığınız var mı orada?

Mülakatımızı gerçekleştiren o Amerikalı kadın inanılmaz tatlı, güler yüzlü ve sabırlıydı.
    Bizim gördüğümüz süre boyunca herkese vizelerini onayladığını fark ettik, bu da içimizi inanılmaz rahatlattı. 💛

Ve sonunda o beklediğimiz cümle geldi:
    👉 “Vizenizi onaylıyorum. Bir hafta içinde size bir e-posta iletilecek, pasaportlarınızın ulaşımı hakkında bilgi alacaksınız.”

O an inanılmaz bir rahatlama yaşadık.
    Bu arada bizden evlilik kanıtı istemediler — tuhaf bir şekilde hiç sormadılar. Ama mesela arkadaşım @emels’ten istemişler.

Süreçte bana destek olan tüm forum üyelerine ve özellikle bu yolda 5 aydır her gün konuştuğum canım dostum @emels ablaya kocaman teşekkür ederim. 💛 ( biraz uzun bir yazı oldu bu arada ben nazlı eşim ozanın adıyla burdaydım.)

• ⭐⭐⭐⭐

@bsem

Ankara’da mülakata girip daha önce apostil yaptıran, yazı dili Türkçe veya İngilizce olan evraklara tercüme yaptıran talihli olmadı henüz. Bir önceki mesajımda ilettiğim tecrübeleri detaylı okumanız yararınıza olacaktır.

• ⭐⭐⭐⭐

@gulsensatici4

Bültende cut off olmadığınız için ve Hong Kong konsolosluğun görev/ilgi alanına henüz girmediğiniz için cevaplayabilecekleri bir sorunuz yok şu anda.

• ⭐⭐⭐⭐

@rıdvanyrl

YesilkartForum'da sorularınıza yanıt ve dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi aşağıdaki başlıktaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

Bilgilerininizi Excel dosyaya da eklemeniz süreciniz ve forum işleyişi için önemli.

• @Figen 2026 da herkesin unuttuğu bir şey var ABD de oda dünya kupası. dünyanın her yerinden insanlar vize için başvuracak şuan hızlı görüp green cardları daha sonra nisan mayıs haziran gibi de düşürebilirler. bunu bir çok kişi unutmamalı. bence şuanki yüksek açılış ondan umarım diğer vize bülteni de yüksek açılıp hızlıdan green cardlara bakarlar

• ⭐⭐⭐⭐

@burkingham, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar. Ben aktif olarak üniversite lisans öğrencisiyim ve 2 yıllık ön lisans mezunuyum. DS-260 formunu doldururken ön lisansı "University Degree" olarak doldurdum. Bu sorun olur mu? Dosyamı açtırmam gerekir mi? Lise diplomamı almadım, en kısa zamanda ne olur ne olmaz alacağım.
    Ayrıca yakın zamanda ilk kez yurt dışına çıkacağım. Bildiğiniz gibi DS-260'ta bunu belirtmiştik ve ben hayırı işaretlemiştim. Mülakat günü yakın zamanda yurt dışına çıktığımı belirtmem yeterli olur mu? Teşekkürler

Lise diplomanızı ivedilikle temin etmeniz gerekiyor, formda "University Degree" olarak işaretlemiş olmanız sorun teşkil etmez. Mülakatta öğrenci olduğunuzu aciklayabilirsiniz, sürecinize zarar gelmez.

Yapacağınız yurtdışı seyahati sorun teşkil etmez, yeter ki mülakat tarihinde Ankara konsoloslukta bulunun, formunuzu açtırmaya gerek yok bu konuda da.

• @ozangules62 tebrikler, ustraveldocs konusu hepimizin korkusu oldu maalesef, fotoğraflar vesikalık mı yoksa biometrik miydi ? ayrıca banka dökümü 6 aylık mı 3 aylık mı ?

• @kucurizm selam, fotoğraflar 2nli mailde bildirildiği üzere 5x5 di, hesap dökümünü 6 aylık imza sürkileri olduğu şekli ile istiyorlar 🌸

• @ozangules62 Toplam kaç USD gösterdiniz bankada uygunsa?

• @Selimdiskaya52 17 bin bize hiç para konusu açılmadı mülakatta ama

• @Selimdiskaya52 hocam merhaba bu sorunu çözebildiniz mi ?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

144

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |