Sayın @gucarslan cevabınız için çok teşekkür ederim.
Aslında bu zamana kadar konuya yeteri kadar önem göstermeyerek sanırım hata yaptım.Yaşım biraz geçgin olunca hafif bir boşvermişlik vardı. Bunun yanında case number 19XXX olunca current olmadan dosya taşıyamıyorum diye yorumlayıp üzerine pek düşmemiştim. Waiver konusunda da yeteri kadar zamanımın olmadığını belirtmişsiniz. Ben waiver hususunu mülakatta vize görüşmesinde anlık verilen bir karar sanıyordum. Yine de tüm olumsuzluklara rağmen dosya taşıma seçeneğini düşünmeli miyim? Önceden belirttiğim gibi yeşil pasaport sayesinde vizesiz gidebileceğim ülkeler var. Taşıyacak olursam hangi ülkeyi tavsiye edersiniz.
Başta Siz ve @crazycells olmak üzere forumdaki tüm arkadaşların emeğine ve değerli görüşlerine güveniyor saygı duyuyorum. Tekrar teşekkür ederim
-
Gözünüz aydın, sağlıkla kavuşmanız dileğiyle 🙏🏻
-
tahminim kesin red aldığımız yönünde. çünkü ufaklığın pasaportunda herhangi bir vize yoktu. zannediyorum bizlere de yakında cevap gelecektir.
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları
-
@Az021 Değerli ***** *******<br/><br/>ABD Vizesine gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz. ABD Vizesi mülakatınız için Acil randevu talebinizin onaylandığını bildirmekten mutluluk duyuyoruz.<br/>Talebiniz şu tarih için planlamaya alınmak üzere onaylanmıştır. 10/2/2025 9:30:00 AM. <br/>Acil durum randevunuzu planlamak için lütfen https://ustraveldocs.com adresinden portalınıza giriş yapın, yeni randevuyu planlamak için “Randevuyu Yeniden Planla” seçeneğine tıklayın ve yeni randevu onay mektubunuzun çıktısını alın.<br/><br/>Bu Acil durum randevu teyidinin yalnızca Oct 1, 2025 tarihine kadar geçerli olduğunu lütfen unutmayın. Randevunuzu bu süre içinde almazsanız, Acil durum randevusu almaya hak kazanamazsınız. Bir hatırlatma olarak, o gün için planlanmış bir randevu teyit mektubunuz olmadığı sürece ABD Konsolosluk Bölümüne giriş yapmanıza izin verilmeyecektir.<br/><br/><br/><br/>Teşekkür ederiz.<br/>Vize Birimi<br/>ABD Büyükelçiliği/Konsolosluğu <br/><br/>***Önemli: Lütfen bu e-postaya cevap vermeyin. Bu posta kutusu e-posta almak için ayarlanmamıştır.
-
@Az021 bana bu şekilde e posta geldi randevu teyit sayfası al diye sizede bu şekilde mi geldi yoksa farklı bir şekilde de mi ilerledi
-
@mücahit0028 kusura bakmayın bugün gördüm iletiyi. Mülakata girdiniz mi
-
@kadirkoc tebrikler vizeniz hayırlı olsun
-
iyi günler umarım doğru yere doğru şeyleri yazıyorumdur öncelikle kafamda bir sürü cevaaplanması gereken soru var vakit ayırıp okuyan ve yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ediyorum öncelikle öğrenciyim ve bu sene okulumun son yılı ama derslerimin coğu duruyor uzayacak eminim geçen ay turist vizesi için randevu aldım 2027 yılına henüz hiç bir yer gezmemeiş olarak bunu yaptım ancak önümüzdeki ay 15 gün sudi arabsitana gidicem ocak ayında almayayaya gidicem 5 gün falan nisan ayına italya ya gitmeyi palanlıyorum temmüz gibi bulgaristana gitmeyi planlıyorum yeşil pasaportum var ve banka hesabımdada 4 dolara yakın paramda var böyle bir profile verebilir mi yoksa red mi yerim bu çaba bosa mı gider ayrıca gren kart mevzususda bu sene artık tasıma diye birsseyde kalmıyormus randevu tarihini one cekmeye calısayım mı yani fol yok yumurta yok boyle birsey yapmak gereksiz geldi ayrıca görduğum kadarıyla sadece pasaport ve ds 160 formuna bakıyorlar yani bir hazırlıkta bulunmamam gerek var mı tamamamen kafam cok karısık tek bildigim gitmek istiyor olmak yardımcı olursanız sevinirim
-
Herkese selamlar;
08.10.2025 tarihinde ailecek katıldığımız vize mülakatımız hakkında bilgi vermek isterim. Bu başlık altında olumlu/olumsuz birçok mülakat deneyimi okudum, katkı veren tüm kullanıcılara teşekkür etmek isterim. Umarım bizim deneyimimiz de birilerine yardımcı olur.Öncelikle yeni randevu sistemine geçtikten sonra 2025 yılı içerisine randevu bulmamız bizim adımıza çok önemliydi. Bu süreçte 4 kişilik aile olarak randevumuzu çok kısa bir sürede erken bir tarihe çeken Çınar Vize Danışmanlık'dan Fatma hanıma teşekkür etmek isterim.
2024 yılı Aralık ayında istanbul'dan bir reddimiz vardı. Ailecek seyahat geçmişimiz yoktu. Düzgün bir aile profili çizdiğimizi düşünerek bu şekilde şansımızı denedik ama olmadı. Özellikle aile profillerinde birlikte birkaç yurt dışı seyahati sanırım konsolos için önemli ve karar verme adına belirleyici oluyor. Red sonrası 2025 yılı içerisinde ailecek 4 farklı ülkede toplam 6 şehir gezdik. Ardından bu sene Ekim ayında (ilk reddimizden 10 ay sonra) Ankara'da mülakata girdik. Profilimiz; 40'lı yaşların başlarındayız, 11 ve 5 yaşlarında iki çocuk sahibiyiz, kurumsal firmalarda orta ve üst düzey yönetici olarak çalışıyoruz.
Ankara'daki mülakatımızı; son derece stabil mülakatlar gerçekleştiren, soğuk tavırlı, ve asya kökenli bir memur ile gerçekleştirdik. Normal şartlarda mülakatların 2-3 dakikadan uzun sürmediğini biliyoruz ancak memur bizi çok yoğun bir soru yağmuruna tuttu, mülakat esnasında da birkaç sefer mikrofonu kapatıp tercüman arkadaşla birşeyler konuştular. Mülakatımızı Türkçe yapmak istedik.
- Memur, bana mesleğimi sordu. Medikal Satınalma Yöneticisiyim cevabımdan sonra, ne tür medikal ürünler alıyorsunuz diye detaylandırmamı istedi. Aynı firmada 7 yıldır çalıştığımı da cümle içerisinde geçirerek yaptığım işi detaylandırdım.
- Eşime dönüp onun da mesleğini sordu. Eşim, mali müşavir olduğunu ve uluslararası bir gıda firmasında Muhasebe Koordinatörü olarak çalıştığını söyledi. Ne tür gıdalar diye eşimden de detaylandırmasını istedi. Sonrasında kaç yıldır bu firmada çalıştığını ve aylık gelirinin ne kadar olduğunu sordu.
- Daha önce nerelere seyahatlerimiz olduğunu sordu. Ülkeleri saydık. (DS-160 formumuzu Mayıs ayında doldurmuştuk. Forma sadece 2 ülke yazmıştık. Haziran ayında gittiğimiz 2 ülkeyi DS-160 formumuza henüz gitmediğimiz için yazmamıştık)
- Oturduğumuz evin bize ait olup olmadığını sordu. Kendimize ait evimiz olduğunu, bu evden bir kira gelirimiz olduğunu ama bizim farklı bir semtte kirada oturduğumuzu söyledik. Bu noktada memurun kafası karışmış olsa da, söz isteyip biraz daha net açıklayınca "OK" diyerek onayladı ve notlarını aldı.
- Amerika'da herhangi bir akrabamızın olup olmadığını sordu. Olmadığını söyledik (gerçekten bir akrabamız yok)
- Tekrardan yurt dışı seyahatlerimizi irdeledi. Gittiğimiz ülkelerde kaç gün kaldığımızı sordu. Dürüstçe cevapladık. Verdiğimiz cevap sonrası çocuklarımızın pasaportları dahil tüm pasaportlarımızdaki giriş-çıkış damgalarını kontrol etti.
Bütün bu soru yağmurundan ve yanındaki tercümanla mikrofonu kapatıp konuşmalarından sonra pasaportlarımızı monitörünün altındaki barkod okuyucudan okutmaya başladı. O an onay aldık diye içimizden geçirirken, "Kararımı netleştiremiyorum, bu nedenle detaylı inceleme yapmak istiyorum" diyerek bize sarı renkli bir AP kağıdı verdi (Administrative Processing) Mail ile bilgilendirileceğimizi söyledi. Eşim bu sürecin ne kadar süreceğini, Ankara'da beklemeli miyiz anlayabilmek için sordu. Memur, sürecin ne kadar süreceği konusunda kesin bir şey söyleyemeyeceğini belirtti ve pasaportlarımızı geri verdi. Pasaportları alarak çıktığımız için ilk etapta çok moralimiz bozuldu ancak sonrasında yaptığımız araştırmalarda ve deneyimli arkadaşlarımızla yaptığımız konuşmalarda, AP süreci başladıysa pasaportların geri verilmesi veya konsoloslukta kalmasının onay/red kararına herhangi bir etkisi olmayacağını ancak pasaportların geri verilmesi AP sürecinin uzun sürebilme ihtimalinin olduğu anlamına gelebileceğini öğrendik.
Şimdi stresle ve merakla AP sürecinin tamamlanmasını ve kararın açıklanmasını bekliyoruz.
-
@berki Beni de sizin gibi aynı memur mülakat yapmıştı genellikle eşimle bana hep işimle alakalı sorular sordu ev konusuna girmedi ama ben söyledim yurt dışında nerelere gittiğimizi sordu gemi turu yaptığımı söylediğimde güzel dedi amerikada ne yapacaksınız diye sorduğunda orada da gemi turu yapacağımı söyledim günün sonunda vizemi onayladı. benden önce o kişide mülakata giren birine işini sormuştu çalışmadığını duyunca direk red etti sonucunuz olumlu olacağını düşünüyorum o memur iş konusuna çok dikkat ediyordu.
-
Bol sabırlar ve iyi şanslar

FY2025 & FY2026 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
T.C. Kubilay Dikici
-
@Az021 evet girdim olumsuz geçti
-
Merhaba,
Onayınızı aldıktan ne kadar süre sonra pasaportunuz hazır hale geldi?
Bir de pasaport teslim alma yerimizi değiştirebiliyor muyuz?
-
@ICu Ben kendi vizemi eski sistemde almıştım görüşmemden 2 gün sonra ptt den kargo dağıtım mesajı gelmişti yeni sistemde kaç gün sürüyor bilmiyorum bunu da cuma günnü deneyimleyeceğim cuma günü 4 kişiye vize randevusu almıştım onların sonucuna göre kaç günde pasaportlarını aldıklarını deneyimleyeceğim
-
@porfir iyi günler kolay gelsin 20 yasındaki bir ogrenciye nasıl b1 vizesi verdiler baktınız mı nasıl bir gecmisi vardı vs oncelikle kendimden bahsetmek istiyorum hali hazırda on lisans okuyorum bu sene son ama muhtemelenm uzayaacak ogrenciligim yesil pasaportum var bu ay 15 gün sudi arabistana gidicem ocakta almanayaay 5 gün ve haziranda mulkat tarihi var o zamana kadar bir bulgaristan birde yunanistana girip cıkmayı düsünüyoorum ayrıca ebru sanatı ile ilgilenniyorum mmülakatta ne dmeeliyim nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum orda bir atolyenin sergissi falan bir sürü sey plamlıyorum ama uzman bir gorsu her xzaman daha iyi olur hesabımdada 5 bi dolar kadar paramda var vs bende 21 yasındayım
-
Bugun (persembe) annem mulakata girdi. Gectigimiz yil ret almisti. Bu sefer iyi hazirladim, durumunda ciddi bir degisiklik olmamasina ragmen mulakatta sorulacak sorulara geri donecegine dair mesajlar veren yanitlar hazirlatip ezberlettim. Kizimin ailesi ile beraber oglumu Florida'da ziyaret edecegiz, oglum neyse de torunumu cok ozledim zaten en fazla 15 gun kalabilecegim diyerek ne icin gidiyorsunuz sorusuna yanit vererek baslamis, akabinde benim ve kardesimin vize durumunu benim ABD'de nasil kaldigimi sorgulamis ve isi, geliri olmayan anneme vizeyi vermis. Mulakat tercuman esliginde yaklasik 2 dakika kadar surmus.
Annemden sonra da 20 yillik yakin bir arkadasim vize gorusmesine girdi, profil bekar orta seviye yonetici daha once tamamen turistik 7 yurtdisi cikisi var. Ozellikle yurtdisinda nerelerde kac gun kaldigina fazlaca takildiktan sonra vizesini onaylamis.
-
Arkadaşlar selam.
Bugün Ankara'da 07:35'te eşimle beraber 2 kişi turist vize mülakatımız vardı.
İlk olarak elçilik dış nizamiyesi önünde uzunca bir kuyruk oluşuyor. Gidecekler için tavsiyem; mülakat saatinden çok önce gitmeyin boşuna beklersiniz.
Biz 7:00 gibi oradaydık, öncelikle 07:35 randevusu olanları alıyorlar ve iç nizamiyeye giriyorsunuz. Orada pasaportları vezneye teslim edip sol taraftaki sırada bekliyorsunuz ve zaten isimleriniz okunuyor ve pasaportu geri veriyorlar. Ardından X-Ray'den geçiyorsunuz.
Devamında nizamiye binasından çıkıp konsolosluk hizmetleri binasına doğru 30 metre kadar dümdüz yürüyorsunuz, sola dönüp içeri giriyorsunuz.
İçeri girdik, hemen orada bir görevli randevu barkodlarını pasaportlarımıza yapıştırdı ve ardından sol tarafta danışma masasına yönlendirdi. Orada pasaport kontrolü yapıldı. Ardından geriye, koridorun sonuna doğru ilerleyin dediler. İlerlerken bizi başka bir görevli x numaralı vezneye yönlendirdi, orada pasaport kontrol tekrar yapılıp birer adet fotoğraf isteniyor. Ardından bizi yönlendiren görevli, hemen bitişikteki y numaralı vezneye parmak izi alınması adına yönlendirdi.
Parmak izi alındıktan sonra sıraya geçtik. Sıradayken ilk etapta 3 vezne açıktı, Asya kökenli hanımefendi, Hint kökenli olduğunu düşündüğüm hanımefendi ve Di Caprio'nun gençliğini andıran genç beyefendinin vezneleri hizmet veriyordu. İnanır mısınız bilmem; genç beyefendinin önünde mülakata giren kişi, "Ne kadar kalmayı planlıyorsunuz?" sorusuna "I'm not sure, maybe a week" dediği halde vizesini aldı.
Hint kökenli hanımefendiye denk gelen kişinin mülakatını da çok az duydum. Genellikle ek sorular sorarak ve Türkçe konuşarak adayı rahat hissettirmeye çalışıyordu.Neyse, bizim sıramız geldi ve görevlinin yönlendirmesiyle sonradan açılan en soldaki vezneye geldik(orta yaşlı beyefendinin veznesi). Önümüzde bizim gibi bir çift vardı(sanırım bütün çiftleri oraya yönlendiriyorlar, diğer veznelerde çift görmedim). Çifte önceki seyahatleriyle ilgili sorular sorulduğunu ve yanıtladıklarını gördüm ve vizelerini aldılar.
Sıra bize geldi... Pasaportlarımızı teslim ettik ve devamında görüşmeler şu şekilde:
K: Konsolosluk memuru
B: Ben
E: Eşim(İngilizce başladı)
K: Merhaba, pasaport lütfen(İngilizce)
E,B: Günaydın, buyurun.(İngilizce)
K: İlişkiniz nedir?(İngilizce)
B,E: Evliyiz.(İngilizce)
K: Kaç yıllık evlisiniz?(İngilizce)
B,E,: 4 yıldır evliyiz.(İngilizce)
K: Çocuk var mı?(İngilizce)
B,E: Yok.
K: Neden gitmek istiyorsunuz?(İngilizce)
B: Yazın, bildiğiniz üzere Dünya Kupası var, maçları izlemek için gitmek istiyoruz.(İngilizce)
K: Amerika'da bir akrabanız ya da arkadaşınız var mı?(İngilizce)
E,B: Yok.(İngilizce)
Konsolosun sesi çok anlaşılır değildi ve ekrana bir şeyler yazıyordu. Sesini tam duyamadığımı belirttim(çok hızlı konuşuyordu ve mikrofon kapalıydı) ve İngilizce konuşmaktan yana bir problem olmadığını ancak Türkçe olarak devam edersek daha iyi olacağını söyledim.(İngilizce)
K: Okay alright.(El işareti yaparak tercüman çağırdı)
(Türkçe devam ediyoruz)
K: Nereye gitmek istiyorsunuz?
B: Seattle ve California'ya gitmek istiyoruz.
K: Çocuğunuz var mı?(tekrar sordu)
B,E: Yok.
K: Nerede çalışıyorsunuz?
E: X firmada 3 yıldır Y title ile çalışıyorum.
K: Siz?(bana)
B: Ben de X firmada 3 yıldır Z title ile 5 ülkeye destek verecek şekilde çalışıyorum(ülkeleri saydım)
K: Daha önce Amerika vizesinden ret aldınız mı?
E,B: Hayır, ilk başvurumuz bu.
K: Nerede yaşıyorsunuz, eviniz sizin mi?
B,E: Ankara'da yaşıyoruz, evimiz kira.Ardından ekrana bakarak uzuuuunca bir şeyler yazdı(bu arada önceki sorularda cevaplarımızdan sonra da sürekli ekrana bir şeyler yazdı. Neredeyse hiç göz teması kurmadı.)
Ayrıca pasaportu detaylıca incelemedi, sadece ilk sayfa pasaport kartı dediğimiz kısma baktı ilk teslim aldığında.Daha önceki seyahatlerimizi sormadı, ne kadar süre kalacağımızı sormadı.
Ekrana uzunca bir şeyler yazdıktan sonra üzgünüm, vizenizi onaylayamıyorum diyerek pasaportlarımızı ve meşhur beyaz ret kağıdını teslim etti.
Gerçekten ikimiz de şok geçirdik, eşim "spesifik bir neden olup olmadığını öğrenebilir miyiz" şeklinde soru yöneltti ancak görevliler "kağıtta yazıyor, bekleme yapmayın" diyerek ilerlememizi istediler.
Sorulara karşılık yanıtlarımızda bir problem gerçekten göremiyoruz. Evimizin kira olması elimizde olmayan bir sebep. Türkiye'de veya ABD'de nüfusun yüzde kaçı ev sahibi? Bu bir sebepse eğer gerçekten çok komik.
Arkadaşlar, acaba verdiğimiz cevaplarda bir problem mevcut mu? Daha önce birçok deneyime sahip olan arkadaşımız var burada. Ben mülakat anımızı bu şekilde paylaşmış olayım, önerilerinize tamamen açığız.
İyi forumlar.
-
@fyucel Forumda greencard başvurularının turist vizesi sürecini olumsuz etkilemediğini söyleyen arkadaşlar var ama Greencard başvurunuz varsa belki onu görmüşlerdir ve göçmenlik niyetiniz olduğunu başından biliyorlardır belki diye düşündüm. Genel olarak genç çiftlere birçok yönden sorgulama olabiliyor, açıkçası kendinizi de çok sorgulamayın. Pasaportunuzu güçlendirmeye çalışmak sanırım tek yol. Belki bir biletli etkinliğe davetli gitmek gibi, karı koca başvurmamak gibi çözümler de olabilir. Ama bunların hepsi tabii hep ihtimal belki de hiç alakası yoktur sadece fikir yürütüyorum.
-
@EasternStar tebrikler, gözün aydın
-
@fyucel geçmiş olsun son mülakatlarda soruların artık klasik alışılagelmiş sorulardan uzaklaştığını daha fazla detay sorguladıklarını farkediyorum. Ülkeye bağlayıcı sebeplerin çokluğuna önemi artırmışlar gibi kendi eviniz mi kira mı sorusu da bence bu yüzden. Sizin özelinizde seyahat geçmişini sormamaları enteresan olmuş artık nerelere seyahat ettiniz sorusuna ek kaç gün kalındığına kadar irdeliyorlar çünkü. Sorulmadığı için siz de paylaşamdanız tabi ama ne için gitmek istiyorsunuz sorusuna dünya kupası nedeni değil avrupa seyahatleri sonrası artık rotanın kıta değiştirmek olduğunu söyleyebilir bu arada geçmiş seyahatlere vurgu yapabilirdiniz.
-
@T-C-Kubilay-Dikici merhaba teşekkürlerimle birlikte eşim ve benim mülakatımız hakkında bilgi vereyim dedim.
Sadece 4 soru soruldu;
~Amerikaya ne için gitmek istiyorsunuz
#turistik ve kız kardeşimi ziyaret etmek istiyorum
~kız kardeşiniz nerede yaşıyor
#maryland
~ne iş yapıyorsunuz
#mali müşavirim #bende mali müşavirim
(Bu esnada 30-40 saniyelik muhabbet döndü aralarında vize memuru tercümana dönüp oo accountant dedi sonra bıdı bıdı bıdı anlamadık)
~finans değil mi? (Teyit amaçlıydı soru değildi)
#evet aynı zamanda öyle de denebilir
~kaç yıldır çalışıyorsunuz dedi
#yaklaşık 17 yıldır 7 yıldır mali müşavirim # yaklaşık olarak aynı ama 4 yıldır mali müşavirim
(Burada yine bi es verdi tercüman 15-20 saniye bıdı bıdı bi tebessüm bişeyler anlattı anlattı memura)
~daha evvel muhasebemiydi (teyit eder gibiydi soru gibi değil)
#evet öncesi muhasebeydi
~daha önce hiç vizeye başvurdunuz mu
#hayır
~tebrik ederiz vizeniz onaylandı
Hiç bir evrak bakmadı
Biz bi şaşırmadık değil anlatırken uzun gibi geliyor ama çok kısaydı sadece meslek konusunda bi dedikodu döndü aralarında anlamadık çıkınca biz ne iş yapıyoruz ki bu geyiğe maruz kaldık dedik kendimize, orada ne döndü öyle

-
@accountant Vizen hayırlı olsun çok sevindim sırada güzel bir tatil planı

-
@fyucel Gecmis olsun, dunyanin obur ucuna binlerce dolar harcayip futbol maci izleyecegini beyan eden kisilerin daha evvelden de yurtdisina bazi maclari izlemeye gittigini beyan etmesi tutarli olurdu. Tek gerekce olarak Dunya Kupasini beyan ettiyseniz bu kisim biraz eksik kalmis olabilir, yanina keske Los Angeles Disney tatili, elektronik alisverisi gibi baska gerekceler de eklemis olsaydiniz. Bununla beraber size sorulan sorularin icerisine muhakkak niye geri donecegine dair 1-2 sebep belirtmekte de fayda var, zira sizi mulakata alan konsolosun 2 derdi var, birisi bir an once mulakatlari tamamlayip evrak islerine baslayip evine gitmek, ikincisi de sizin geri doneceginizden emin olmak.
Bu aralar nedense eviniz sizin mi kira mi sorusuna kafayi cok takmis durumdalar. Anlasilir gibi degil. Benim evim vardi ama donmedim

Icinizi karartmayin bir dahaki sefere daha iyi hazirlanarak gidersiniz.
Tekrardan gecmis olsun.
Benzer Başlıklar
115
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k