Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

• Herkese merhabalar
    Nihayet bu mesajı yazacağım o gün geldi..
    Bugün yani 26 eylülde Ankara’da randevumuz vardı. Benim 08:15 de eşim ve 2 oğlumun ise 09:45 de görüşmemiz vardı.
    Konsolosluğa 07:30 gibi gittik, yaklaşık 250 kişilik çok uzun bir sıra vardı. Herkes çok erkenden gelip sıraya girmişti. Yanımızda çocukları görünce ve özellikle havadan dolayı da çocuklar üşüyünce en öne kadar geçtik.
    Yanınızda elektronik bir şey olmasın, diğer şeyler standart kontrol sonrası geçebiliyor. Ben mesela kol saati ve araba anahtarıyla kontrolden geçtim.
    İçeri girdik ve önce pasaport arkalarına randevu saatlerini gösteren stickerlar yapıştırıldı. Ardından pasaportlarımız sisteme işlendikten sonra bir bankoya yönlendirildik. Orada ki görevli formda hata var mı vs bakıyor ve düzeltiyor. Bizim formda Türkçe karakterlerle ilgili sorun olduğu için hemen düzeltti ve 1 foto istemişlerdi onu sisteme yükledi.
    Ardından hemen yan bankoya hiç sıra beklemeden geçtik ve parmak izlerini verdik. Yine sempatik tavırlarla geçti. Çocuklar küçük oldukları için parmak izi vermediler. Ama görevli kadın çocuklarla zaman geçirip, sizlerin de parmak izini alayım diye çocukların parmaklarını da şakasına cihaza koydurup çocuklarla birlikte gülüştüler. Tabi bunlar görüşme öncesi moral oldu. Tekrardan hiç beklemeden bir bankoya geçtik. Esmer , uzun boylu, gözlüklü bir bayan geldi ve mülakatı Türkçe yapmak istediğimizi söylediğimiz için tercüman çağırdı.
    Klasik sorular geldi;

• neden gitmek istiyorsunuz?
    • bir çok ülke gezdik sıra Amerikayı gezmeye geldi dedik
    • ne iş yapıyorsunuz?
      -ben öğretmenim , eşim de polis Memuru olduğunu söyledi
      Sonra eşime bakarak kaç yıldır çalışıyorsunuz dedi? Bu arada eşimin polis olduğunu duyunca direk vizeyi verdi gibi oldu:)
    • ben 17 , eşim 7 yıldır görevde olduğumuzu söyledik
    • benim devlette mi özelde mi olduğumu sordu
    • devlet okulunda olduğumu söyledim.
      Benim eski pasaportumda çok sayıda vize olduğu için özellikle Hindistan vizesini görünce Çİn ya da Rusya’ya gittiniz mi diye sordu
      Sanırım gitmiş olsaydım işimiz zor olacaktı.
      Hayır dedim tabiki
      En son ne zaman yurt dışına çıktınız dedi
    • geçen hafta Zürih’e gitmiştim onu söyledim ama gezmek yerine bir iş için gittim dedim.
      Orada biraz takıl, ne iş yapmaya gittiniz gibilerinden sordu bu sefer,
      Bende bir arkadaşım iş kurmuştu onu ziyarete gittim dedim.
      Daha önce abd vizesine başvurdunuz mu diye sordu.
      Ben 2013 yılında red almıştım ama o zaman bekar olduğumu ve şartlarım çok farklıydı dedim.
      Sanırım dürüstçe cevap verdiğim için çok da takılmadı ve bankonun camının altından bir kâğıt uzattı. Daha önce ki deneyimimde de aynısı olmuştu ve kağıt verince olumsuz olmuştu. Bu sefer yine kağıt uzatınca, elimize dönerek sanırım olumsuz oldu dedim. O sırada kadın gülerek vizeniz hayırlı olsun dedi. Tabi bi anda gelen o rahatlık tarif edilemez :)
      Dışarı çıkınca sıra çok daha uzamıştı ve herkes bize bakarak nasıl geçti diye sordu.
      Biz de mutlu cevap verince moral oldu herkese, umarım o kadar soğukta bekleyen ve resmen çile çeken herkes vizesini alır.
      Bu arada biz yeşil pasaportluyuz
      Avrupa da bir çok ülkeyi birlikte gezdik
      Eşimi daha öncesinde ilk evlendiğimiz de Hindistan’a götürmüştüm
      İngiltere ya da Kanada vizemiz yok
      Götürdüğümüz hiç bir evrağa bakmadılar
      Size tek bir şey söylemek istiyorum; orada ki kişiler sadece geri gelmenize inansın o kadar. Hiç bir şey önemli değil, formaliteden sorular soruluyor.
      Bu arada yan taraftan kimseyi duyamıyorsunuz ve o kadar hızlı ilerliyor ki içeride işlemler , kimin vize alıp almadığını anlamanız da imkansız hale geliyor.
      Biz çok mutluyuz darısı isteyen herkesin başına
      Yaklaşık 2 dakika sürdü ve vizeniz onaylandı dedi.

• @berki olayı şöyle çözdük; gizli soruda oğlum için dedesinin adını sormuştu, ancak bir türlü cevabı kabul etmedi. Sonra şöyle bir şey yaptım, benim, eşimin ve diğer oğlumun gizli soruları farklıydı ve onların cevaplarını yazdım, ilginç bir şekilde eşiminiz gizli sorusunun cevabı uydu.
    Tek sorun şu ki cevapların birbiriyle alakası olmamasıydı:) sanırım yazılımsal bir sorun yaşandı ama sorunu çözdüğüm için gerisini çok önemsemedim.

• ⭐⭐

@kadirkoc tebrikler hayırlı olsun

• @kadirkoc gözünüz aydın, hayırlı olsun.

• @trainee Umarım kolayca almıştır anneniz.

• @ecetinus, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

@trainee Umarım kolayca almıştır anneniz.

maalesef red aldi , bekliyordum bu sonucu vatandasligimi alinca tekrar basvuracagiz

• @trainee tüh çok üzüldüm. Gelecek sefere 🙏🏻

• @Az021 merhabalar abi benim randevum 9 ayın 25'inde idi 9 ayın 24'ünde acil olarak apandisit ameliyatı oldum ve ben de sizin gibi acil durum talebinde bulundum randevu istedim bana 10 ayın 2'sine randevu verdi saat 9.30'a 10 ayın 1'ine de randevu teyidimi almama eğer olmadığın takdirde randevumun iptal olacağını söylediler şimdi sistemden baktığımda hala randevu teğetine erişemiyorum sizde de böyle bir sıkıntı oldu mu siz nasıl randevunuzu aldınız sistem üzerinde

• @mücahit0028 benim talebim onaylaninca ağustos ve eylül aylarında farklı günlerden 13-15 gün açık tarihler vardı. Bende kendime uygun bir günü seçip onayladım. Randevu değişikliği onay maili geldi. Yanlış hatırlamıyorsam bir hafta süresi vardı . O kadar

• @Az021 Değerli ***** *******<br/><br/>ABD Vizesine gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz. ABD Vizesi mülakatınız için Acil randevu talebinizin onaylandığını bildirmekten mutluluk duyuyoruz.<br/>Talebiniz şu tarih için planlamaya alınmak üzere onaylanmıştır. 10/2/2025 9:30:00 AM. <br/>Acil durum randevunuzu planlamak için lütfen https://ustraveldocs.com adresinden portalınıza giriş yapın, yeni randevuyu planlamak için “Randevuyu Yeniden Planla” seçeneğine tıklayın ve yeni randevu onay mektubunuzun çıktısını alın.<br/><br/>Bu Acil durum randevu teyidinin yalnızca Oct 1, 2025 tarihine kadar geçerli olduğunu lütfen unutmayın. Randevunuzu bu süre içinde almazsanız, Acil durum randevusu almaya hak kazanamazsınız. Bir hatırlatma olarak, o gün için planlanmış bir randevu teyit mektubunuz olmadığı sürece ABD Konsolosluk Bölümüne giriş yapmanıza izin verilmeyecektir.<br/><br/><br/><br/>Teşekkür ederiz.<br/>Vize Birimi<br/>ABD Büyükelçiliği/Konsolosluğu <br/><br/>***Önemli: Lütfen bu e-postaya cevap vermeyin. Bu posta kutusu e-posta almak için ayarlanmamıştır.

• @Az021 bana bu şekilde e posta geldi randevu teyit sayfası al diye sizede bu şekilde mi geldi yoksa farklı bir şekilde de mi ilerledi

• @mücahit0028 kusura bakmayın bugün gördüm iletiyi. Mülakata girdiniz mi

• @kadirkoc tebrikler vizeniz hayırlı olsun

• iyi günler umarım doğru yere doğru şeyleri yazıyorumdur öncelikle kafamda bir sürü cevaaplanması gereken soru var vakit ayırıp okuyan ve yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ediyorum öncelikle öğrenciyim ve bu sene okulumun son yılı ama derslerimin coğu duruyor uzayacak eminim geçen ay turist vizesi için randevu aldım 2027 yılına henüz hiç bir yer gezmemeiş olarak bunu yaptım ancak önümüzdeki ay 15 gün sudi arabsitana gidicem ocak ayında almayayaya gidicem 5 gün falan nisan ayına italya ya gitmeyi palanlıyorum temmüz gibi bulgaristana gitmeyi planlıyorum yeşil pasaportum var ve banka hesabımdada 4 dolara yakın paramda var böyle bir profile verebilir mi yoksa red mi yerim bu çaba bosa mı gider ayrıca gren kart mevzususda bu sene artık tasıma diye birsseyde kalmıyormus randevu tarihini one cekmeye calısayım mı yani fol yok yumurta yok boyle birsey yapmak gereksiz geldi ayrıca görduğum kadarıyla sadece pasaport ve ds 160 formuna bakıyorlar yani bir hazırlıkta bulunmamam gerek var mı tamamamen kafam cok karısık tek bildigim gitmek istiyor olmak yardımcı olursanız sevinirim

• Herkese selamlar;
    08.10.2025 tarihinde ailecek katıldığımız vize mülakatımız hakkında bilgi vermek isterim. Bu başlık altında olumlu/olumsuz birçok mülakat deneyimi okudum, katkı veren tüm kullanıcılara teşekkür etmek isterim. Umarım bizim deneyimimiz de birilerine yardımcı olur.

Öncelikle yeni randevu sistemine geçtikten sonra 2025 yılı içerisine randevu bulmamız bizim adımıza çok önemliydi. Bu süreçte 4 kişilik aile olarak randevumuzu çok kısa bir sürede erken bir tarihe çeken Çınar Vize Danışmanlık'dan Fatma hanıma teşekkür etmek isterim.

2024 yılı Aralık ayında istanbul'dan bir reddimiz vardı. Ailecek seyahat geçmişimiz yoktu. Düzgün bir aile profili çizdiğimizi düşünerek bu şekilde şansımızı denedik ama olmadı. Özellikle aile profillerinde birlikte birkaç yurt dışı seyahati sanırım konsolos için önemli ve karar verme adına belirleyici oluyor. Red sonrası 2025 yılı içerisinde ailecek 4 farklı ülkede toplam 6 şehir gezdik. Ardından bu sene Ekim ayında (ilk reddimizden 10 ay sonra) Ankara'da mülakata girdik. Profilimiz; 40'lı yaşların başlarındayız, 11 ve 5 yaşlarında iki çocuk sahibiyiz, kurumsal firmalarda orta ve üst düzey yönetici olarak çalışıyoruz.

Ankara'daki mülakatımızı; son derece stabil mülakatlar gerçekleştiren, soğuk tavırlı, ve asya kökenli bir memur ile gerçekleştirdik. Normal şartlarda mülakatların 2-3 dakikadan uzun sürmediğini biliyoruz ancak memur bizi çok yoğun bir soru yağmuruna tuttu, mülakat esnasında da birkaç sefer mikrofonu kapatıp tercüman arkadaşla birşeyler konuştular. Mülakatımızı Türkçe yapmak istedik.

• Memur, bana mesleğimi sordu. Medikal Satınalma Yöneticisiyim cevabımdan sonra, ne tür medikal ürünler alıyorsunuz diye detaylandırmamı istedi. Aynı firmada 7 yıldır çalıştığımı da cümle içerisinde geçirerek yaptığım işi detaylandırdım.
    • Eşime dönüp onun da mesleğini sordu. Eşim, mali müşavir olduğunu ve uluslararası bir gıda firmasında Muhasebe Koordinatörü olarak çalıştığını söyledi. Ne tür gıdalar diye eşimden de detaylandırmasını istedi. Sonrasında kaç yıldır bu firmada çalıştığını ve aylık gelirinin ne kadar olduğunu sordu.
    • Daha önce nerelere seyahatlerimiz olduğunu sordu. Ülkeleri saydık. (DS-160 formumuzu Mayıs ayında doldurmuştuk. Forma sadece 2 ülke yazmıştık. Haziran ayında gittiğimiz 2 ülkeyi DS-160 formumuza henüz gitmediğimiz için yazmamıştık)
    • Oturduğumuz evin bize ait olup olmadığını sordu. Kendimize ait evimiz olduğunu, bu evden bir kira gelirimiz olduğunu ama bizim farklı bir semtte kirada oturduğumuzu söyledik. Bu noktada memurun kafası karışmış olsa da, söz isteyip biraz daha net açıklayınca "OK" diyerek onayladı ve notlarını aldı.
    • Amerika'da herhangi bir akrabamızın olup olmadığını sordu. Olmadığını söyledik (gerçekten bir akrabamız yok)
    • Tekrardan yurt dışı seyahatlerimizi irdeledi. Gittiğimiz ülkelerde kaç gün kaldığımızı sordu. Dürüstçe cevapladık. Verdiğimiz cevap sonrası çocuklarımızın pasaportları dahil tüm pasaportlarımızdaki giriş-çıkış damgalarını kontrol etti.

Bütün bu soru yağmurundan ve yanındaki tercümanla mikrofonu kapatıp konuşmalarından sonra pasaportlarımızı monitörünün altındaki barkod okuyucudan okutmaya başladı. O an onay aldık diye içimizden geçirirken, "Kararımı netleştiremiyorum, bu nedenle detaylı inceleme yapmak istiyorum" diyerek bize sarı renkli bir AP kağıdı verdi (Administrative Processing) Mail ile bilgilendirileceğimizi söyledi. Eşim bu sürecin ne kadar süreceğini, Ankara'da beklemeli miyiz anlayabilmek için sordu. Memur, sürecin ne kadar süreceği konusunda kesin bir şey söyleyemeyeceğini belirtti ve pasaportlarımızı geri verdi. Pasaportları alarak çıktığımız için ilk etapta çok moralimiz bozuldu ancak sonrasında yaptığımız araştırmalarda ve deneyimli arkadaşlarımızla yaptığımız konuşmalarda, AP süreci başladıysa pasaportların geri verilmesi veya konsoloslukta kalmasının onay/red kararına herhangi bir etkisi olmayacağını ancak pasaportların geri verilmesi AP sürecinin uzun sürebilme ihtimalinin olduğu anlamına gelebileceğini öğrendik.

Şimdi stresle ve merakla AP sürecinin tamamlanmasını ve kararın açıklanmasını bekliyoruz.

• ⭐⭐

@berki Beni de sizin gibi aynı memur mülakat yapmıştı genellikle eşimle bana hep işimle alakalı sorular sordu ev konusuna girmedi ama ben söyledim yurt dışında nerelere gittiğimizi sordu gemi turu yaptığımı söylediğimde güzel dedi amerikada ne yapacaksınız diye sorduğunda orada da gemi turu yapacağımı söyledim günün sonunda vizemi onayladı. benden önce o kişide mülakata giren birine işini sormuştu çalışmadığını duyunca direk red etti sonucunuz olumlu olacağını düşünüyorum o memur iş konusuna çok dikkat ediyordu.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

• T.C. Kubilay DikiciT T.C. Kubilay Dikici bu başlıktan bahsetti

• @Az021 evet girdim olumsuz geçti

• @T-C-Kubilay-Dikici

Merhaba,

Onayınızı aldıktan ne kadar süre sonra pasaportunuz hazır hale geldi?

Bir de pasaport teslim alma yerimizi değiştirebiliyor muyuz?

• ⭐⭐

@ICu Ben kendi vizemi eski sistemde almıştım görüşmemden 2 gün sonra ptt den kargo dağıtım mesajı gelmişti yeni sistemde kaç gün sürüyor bilmiyorum bunu da cuma günnü deneyimleyeceğim cuma günü 4 kişiye vize randevusu almıştım onların sonucuna göre kaç günde pasaportlarını aldıklarını deneyimleyeceğim

Benzer Başlıklar

• B1-B2 vizesiyle oturum uzatma

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) b1 vizesi b2 vizesi oturum
    4
    0 Oy
    4 İleti
    606 Bakış
    S
    merhaba turist vizesi yenilemede greencarda başvurulan fotoğrafla aynısı olursa sorun olurmu? 6 aylık değil bu denilirmi?
  • 2023 B1/B2 Vize Randevu Tarihleri Durumu

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    51
    0 Oy
    51 İleti
    3k Bakış
    A
    @ATS16 Merhabalar, mail attım buradan yazdım whatsapptanda yazdım ama ulaşamadım
  • 0 Oy
    49 İleti
    5k Bakış
    A
    Mesela ben de bulamıyorum diplomamı. Ben 2019 yılında emekli oldum memuriyetten. Ayrılırken dosyalara baktım bulamadım. Gerçi hatırladığım kadarıyla noter tasdikli nüshası vardı bir yerlerde. Ama greencard çıkarsa işi garantiye almak için okuldan gidip tekrar çıkartacağım. Ayrıca bilgisayar kurs diplomam da soft nüshası mevcut. Basılı nüshayı da halk eğitimden çıktısını alacağım.
  • B2 turist vizesini F1 öğrenci vizesine cevirmek

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    38
    0 Oy
    38 İleti
    4k Bakış
    E
    Merhaba ben eşim ve çocuğum geçen yaz turist vizesi ile Amerika’ya giriş yaptık , daha sonra turist vizesi (6ay) biterken f1 öğrenci vizesine başvurduk , o evrede sponsorluk teklifi geldi ama pek de ne kadar süreceği belli olmayan bir süreçti , biz de Türkiye’ye donmeye karar verdik. Öğrenci vizesi çıkmıyor askıda kaldık zannediyorduk ki meğer son bir hafta içinde onay almışız.30 temmuzda giriş yaptıysak 25 temmuzda Türkiye’ye dönüş yaptık. Biz artık turist vizemizi yakmış mı oluyoruz? Tekrar giriş yapmak istediğimizde f1 başvurusu mu yapmamız gerekiyor , ve çıkma olasılığı gerçekten dusuk mu ? Green card çekilişi çıktığında herhangi bir sorun yaşanır mı? Uzun oldu biraz ama pek bilgi alamadım bu konularda ..
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k