Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• merhaba, istanbul özelinde vize görüşmesinde konsolosluğa araç anahtarıyla girebiliyor muyuz? tek başıma gideceğim telefon cüzdan gibi kişisel eşyaları emanetçiye mi bırakabiliriz? yakın zamanda araç anahtarıyla giren var mıdır?

• ⭐⭐⭐⭐

@civeng

Araç anahtarında sorun yok.

• Esimin dogumu sebebiyle annem ve kayinvalideme vize almak istedik. Birer hafta arayla Ankara'da vize randevusu aldik. Ikisine de benzer sorular sordular: Kimin yanina gidiyorsun, oglun/damadin nerde yasiyor ve ne is yapiyor, kac cocugun var. Ikisinin de vizeleri onaylandi. Oncesinde North Carolina senatorune mail atip, durumumu anlatip referans olmalarini istemistim. Bana bir form yollayip oraya randevuya gidecek kisilerin bilgilerini ve ne icin vize almak istedilerini belirten bilgileri girmemi istemislerdi. Yaptilar mi bilmiyorum, konsolosluga mail atip vize talebinin "dogru ve dikkatli" bicimde degerlendirilmesini istedilerini belirten mail atacaklarini soylediler. bunun vizelerin onaylanmasina etkisi tam oalrak ne kadar olmustur, bilmiyorum.

• Bugun ailemin (3 kisi, annem babam, erkek kardesim (30 yasinda) ) Ankara'da B2 vize mulakati vardi. Mal varliklari, işleri, yesil pasaportlari ve yurt disi seyahatleri olmasina ragmen, ayrica ben de defalarca ABD'ye gitmis gelmis olmama ragmen, tum finansmani da saglayacagim belliyken red verdiler.

Bundan daha acı olani, defalarca kez yeni DS-160 formlarina gore degerlendirilmek istediklerini soylemelerine ve rica etmelerine ragmen pasaportun arkasinda yine sisteme aylar aylar once girili olana gore isleme almislar. Durumu fark eden kardesim vize konsolosuyla gorusmeden once parmak izi ve pasaport yerinde de , kisacasi her adimda tekrar soylemis ama nafile.

Mulakat sirasinda bile soylemisler. 2 haftalik gezi plani, seyahat durumlari, is durumlari her sey cok degismisti ve onay alma ihtimali cok cok daha yuksekti. Ama dikkate almamalari beni cok ama cok caresiz hissettirdi ve uzdu.

Daha iyi muamele gordugumuz bir ulkede yasamak isterdim acikcasi.

Bilenler varsa lutfen soylesin, Istanbul'da daha az sıklıkla mi randevu aciliyor?

Yılmadık, bir daha basvuracagiz en yakın zamanda. Vize memuru lutfen daha iyi dayanaklarla tekrar hazirlanin ve sansinizi deneyin demis. Cunku bir bucuk dakika kadar pasaportlari almis ve mikrofonu kapatip meslektasiyla tartismislar durumu, ondan sonra klasik geri donmeme suphesi kagidini (214b) vermisler.

Cok sinirimi bozdu bu durum arkadaslar.

• @kadirkoc Hiç panik yapmadan direkt konsolosluğu arayın hocam, ekrandan kontrol ederek bilgi veriyor randevunuzun geçerli olup olmadığıyla ilgili

• @Yasin-Arık, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

Bugun ailemin (3 kisi, annem babam, erkek kardesim (30 yasinda) ) Ankara'da B2 vize mulakati vardi. Mal varliklari, işleri, yesil pasaportlari ve yurt disi seyahatleri olmasina ragmen, ayrica ben de defalarca ABD'ye gitmis gelmis olmama ragmen, tum finansmani da saglayacagim belliyken red verdiler.

Bundan daha acı olani, defalarca kez yeni DS-160 formlarina gore degerlendirilmek istediklerini soylemelerine ve rica etmelerine ragmen pasaportun arkasinda yine sisteme aylar aylar once girili olana gore isleme almislar. Durumu fark eden kardesim vize konsolosuyla gorusmeden once parmak izi ve pasaport yerinde de , kisacasi her adimda tekrar soylemis ama nafile.

Mulakat sirasinda bile soylemisler. 2 haftalik gezi plani, seyahat durumlari, is durumlari her sey cok degismisti ve onay alma ihtimali cok cok daha yuksekti. Ama dikkate almamalari beni cok ama cok caresiz hissettirdi ve uzdu.

Daha iyi muamele gordugumuz bir ulkede yasamak isterdim acikcasi.

Bilenler varsa lutfen soylesin, Istanbul'da daha az sıklıkla mi randevu aciliyor?

Yılmadık, bir daha basvuracagiz en yakın zamanda. Vize memuru lutfen daha iyi dayanaklarla tekrar hazirlanin ve sansinizi deneyin demis. Cunku bir bucuk dakika kadar pasaportlari almis ve mikrofonu kapatip meslektasiyla tartismislar durumu, ondan sonra klasik geri donmeme suphesi kagidini (214b) vermisler.

Cok sinirimi bozdu bu durum arkadaslar.

'Bundan daha acı olani, defalarca kez yeni DS-160 formlarina gore degerlendirilmek istediklerini soylemelerine ve rica etmelerine ragmen pasaportun arkasinda yine sisteme aylar aylar once girili olana gore isleme almislar. Durumu fark eden kardesim vize konsolosuyla gorusmeden once parmak izi ve pasaport yerinde de , kisacasi her adimda tekrar soylemis ama nafile.'

bu kismi anlayamadim ben , aileniz daha once vize gorusmesine girip red mi aldi? neden yeni ds160 formu dolduruldu eger red vs olmadiysa oncesinde. Talihsiz olmus .Gun bulma konusunda belli araliklarla bakarsaniz 1 hafta sonrasina bile gun bulabilirsiniz ben annem icin formu gecen hafta doldurmaya basladim bu hafta gorusmeye girecek kendisi.

• Merhaba, annem için Şubat 2025'te İstanbul'dan 2026 yılına mülakat randevusu almıştım. 2 kez kendim öne çekerek 2025 Eylül'e güncelledim. 22 Eylül pazartesi görüşmeye girdi ve şükür vizesi onaylandı. Annem emekli öğretmen (yeşil pasaportu var), çalışmıyor, tek çocuğu var, bende Kanada'da yaşıyorum. Bu sebeplerle riskli bir profil olacağını düşünmüştüm. Buradaki ebeveyn red deneyimlerini okudukça da stres yüklenmiştim. Ben DV lottery'den Green Card aldım. Henüz kart elime geçmedi fazla detaya girmek önerilmediği için bu konuyu memur açmazsa, bilgi vermemesini söylemiştim. Annemle aşağıdaki diyaloglar yaşanmış.
    -Nereye seyahat etmeyi düşünüyorsunuz?
    New York ve Miami (DS160 formundaki yanıtımız farklıydı)
    -Çalışıyor musunuz?
    Hayır, emekli öğretmenim.
    -Eviniz var mı?
    Evet
    -Daha önce yurt dışı seyahatleriniz var mı?
    Evet, diyerek gittiği Avrupa ülkelerini saymış ve o esnada pasaportunu vermiş, kısaca incelemiş memur.
    -Çocuğunuz var mı?
    Bir kızım var, Kanada'da yaşıyor.
    -Kiminle seyahat ediyorsunuz?
    Arkadaşlarımla.
    -Arkadaşlarınızın vizesi var mı?
    Evet var.

Herkesin görüşmesinin olumlu sonuçlanmasını dilerim.

• ⭐⭐⭐⭐

@ecetinus Annenizle benzer profildeymişiz, ben de çok kolay almıştım. Nice güzel seyahatleri olsun🌸

• @ecetinus, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

Merhaba, annem için Şubat 2025'te İstanbul'dan 2026 yılına mülakat randevusu almıştım. 2 kez kendim öne çekerek 2025 Eylül'e güncelledim. 22 Eylül pazartesi görüşmeye girdi ve şükür vizesi onaylandı. Annem emekli öğretmen (yeşil pasaportu var), çalışmıyor, tek çocuğu var, bende Kanada'da yaşıyorum. Bu sebeplerle riskli bir profil olacağını düşünmüştüm. Buradaki ebeveyn red deneyimlerini okudukça da stres yüklenmiştim. Ben DV lottery'den Green Card aldım. Henüz kart elime geçmedi fazla detaya girmek önerilmediği için bu konuyu memur açmazsa, bilgi vermemesini söylemiştim. Annemle aşağıdaki diyaloglar yaşanmış.
    -Nereye seyahat etmeyi düşünüyorsunuz?
    New York ve Miami (DS160 formundaki yanıtımız farklıydı)
    -Çalışıyor musunuz?
    Hayır, emekli öğretmenim.
    -Eviniz var mı?
    Evet
    -Daha önce yurt dışı seyahatleriniz var mı?
    Evet, diyerek gittiği Avrupa ülkelerini saymış ve o esnada pasaportunu vermiş, kısaca incelemiş memur.
    -Çocuğunuz var mı?
    Bir kızım var, Kanada'da yaşıyor.
    -Kiminle seyahat ediyorsunuz?
    Arkadaşlarımla.
    -Arkadaşlarınızın vizesi var mı?
    Evet var.

Herkesin görüşmesinin olumlu sonuçlanmasını dilerim.

Annem yarin vize gorusmesine girecek.beni tek endiselendiren hic calisma gecmisi olmamasi ve kendisine ait bir mulk vs olmamasi Turkiyede suan. Ben ve abim abd de greencardli olarak bulunuyoruz. Bizi gormesi ve torunlarini gorebilmesi icin vize almasini istiyoruz bakalim yarin sabah olumlu/olumsuz sonucu yazacagim buraya. Kendisi yesil pasaport sahibi avrupaya gitmisligi mevcut ama turkiyede bi baginiz yok gibi algilarlar mi diye endise icindeyim.

• @kadirkoc bir kaç önce arkadaşım benzer durumdaydı, yeni sistemde sadece kendisi görünüyordu, eşi ve çocuklar görünmüyordu, sıkıntı olmamış mülakata girmişti.

• @sefa238 bizim de benzer bir durumumuz var.. 2-3 hafta öncesine kadar eşim ve çocuklarımın başvurularını göremiyordum. sonrasında epey bi uğraşıp önce eşimin sonrasında da yeni mailler tanımlayarak çocuklarımın randevu sayfalarına ulaşabildim. Fakat bu esnada kendi başvurumu 2 kez öne aldım ama haliyle ayrı hesaplar olarak yeni sisteme aktarılan aile üyelerimin mülakat tarihleri geride kaldı. yakın bir zamanda mülakatımız var. bakalım kapıda ne gibi süprizler bekliyor bizi

• Herkese merhabalar
    Nihayet bu mesajı yazacağım o gün geldi..
    Bugün yani 26 eylülde Ankara’da randevumuz vardı. Benim 08:15 de eşim ve 2 oğlumun ise 09:45 de görüşmemiz vardı.
    Konsolosluğa 07:30 gibi gittik, yaklaşık 250 kişilik çok uzun bir sıra vardı. Herkes çok erkenden gelip sıraya girmişti. Yanımızda çocukları görünce ve özellikle havadan dolayı da çocuklar üşüyünce en öne kadar geçtik.
    Yanınızda elektronik bir şey olmasın, diğer şeyler standart kontrol sonrası geçebiliyor. Ben mesela kol saati ve araba anahtarıyla kontrolden geçtim.
    İçeri girdik ve önce pasaport arkalarına randevu saatlerini gösteren stickerlar yapıştırıldı. Ardından pasaportlarımız sisteme işlendikten sonra bir bankoya yönlendirildik. Orada ki görevli formda hata var mı vs bakıyor ve düzeltiyor. Bizim formda Türkçe karakterlerle ilgili sorun olduğu için hemen düzeltti ve 1 foto istemişlerdi onu sisteme yükledi.
    Ardından hemen yan bankoya hiç sıra beklemeden geçtik ve parmak izlerini verdik. Yine sempatik tavırlarla geçti. Çocuklar küçük oldukları için parmak izi vermediler. Ama görevli kadın çocuklarla zaman geçirip, sizlerin de parmak izini alayım diye çocukların parmaklarını da şakasına cihaza koydurup çocuklarla birlikte gülüştüler. Tabi bunlar görüşme öncesi moral oldu. Tekrardan hiç beklemeden bir bankoya geçtik. Esmer , uzun boylu, gözlüklü bir bayan geldi ve mülakatı Türkçe yapmak istediğimizi söylediğimiz için tercüman çağırdı.
    Klasik sorular geldi;

• neden gitmek istiyorsunuz?
    • bir çok ülke gezdik sıra Amerikayı gezmeye geldi dedik
    • ne iş yapıyorsunuz?
      -ben öğretmenim , eşim de polis Memuru olduğunu söyledi
      Sonra eşime bakarak kaç yıldır çalışıyorsunuz dedi? Bu arada eşimin polis olduğunu duyunca direk vizeyi verdi gibi oldu:)
    • ben 17 , eşim 7 yıldır görevde olduğumuzu söyledik
    • benim devlette mi özelde mi olduğumu sordu
    • devlet okulunda olduğumu söyledim.
      Benim eski pasaportumda çok sayıda vize olduğu için özellikle Hindistan vizesini görünce Çİn ya da Rusya’ya gittiniz mi diye sordu
      Sanırım gitmiş olsaydım işimiz zor olacaktı.
      Hayır dedim tabiki
      En son ne zaman yurt dışına çıktınız dedi
    • geçen hafta Zürih’e gitmiştim onu söyledim ama gezmek yerine bir iş için gittim dedim.
      Orada biraz takıl, ne iş yapmaya gittiniz gibilerinden sordu bu sefer,
      Bende bir arkadaşım iş kurmuştu onu ziyarete gittim dedim.
      Daha önce abd vizesine başvurdunuz mu diye sordu.
      Ben 2013 yılında red almıştım ama o zaman bekar olduğumu ve şartlarım çok farklıydı dedim.
      Sanırım dürüstçe cevap verdiğim için çok da takılmadı ve bankonun camının altından bir kâğıt uzattı. Daha önce ki deneyimimde de aynısı olmuştu ve kağıt verince olumsuz olmuştu. Bu sefer yine kağıt uzatınca, elimize dönerek sanırım olumsuz oldu dedim. O sırada kadın gülerek vizeniz hayırlı olsun dedi. Tabi bi anda gelen o rahatlık tarif edilemez 🙂
      Dışarı çıkınca sıra çok daha uzamıştı ve herkes bize bakarak nasıl geçti diye sordu.
      Biz de mutlu cevap verince moral oldu herkese, umarım o kadar soğukta bekleyen ve resmen çile çeken herkes vizesini alır.
      Bu arada biz yeşil pasaportluyuz
      Avrupa da bir çok ülkeyi birlikte gezdik
      Eşimi daha öncesinde ilk evlendiğimiz de Hindistan’a götürmüştüm
      İngiltere ya da Kanada vizemiz yok
      Götürdüğümüz hiç bir evrağa bakmadılar
      Size tek bir şey söylemek istiyorum; orada ki kişiler sadece geri gelmenize inansın o kadar. Hiç bir şey önemli değil, formaliteden sorular soruluyor.
      Bu arada yan taraftan kimseyi duyamıyorsunuz ve o kadar hızlı ilerliyor ki içeride işlemler , kimin vize alıp almadığını anlamanız da imkansız hale geliyor.
      Biz çok mutluyuz darısı isteyen herkesin başına
      Yaklaşık 2 dakika sürdü ve vizeniz onaylandı dedi.

• @berki olayı şöyle çözdük; gizli soruda oğlum için dedesinin adını sormuştu, ancak bir türlü cevabı kabul etmedi. Sonra şöyle bir şey yaptım, benim, eşimin ve diğer oğlumun gizli soruları farklıydı ve onların cevaplarını yazdım, ilginç bir şekilde eşiminiz gizli sorusunun cevabı uydu.
    Tek sorun şu ki cevapların birbiriyle alakası olmamasıydı:) sanırım yazılımsal bir sorun yaşandı ama sorunu çözdüğüm için gerisini çok önemsemedim.

• ⭐⭐

@kadirkoc tebrikler hayırlı olsun

• @kadirkoc gözünüz aydın, hayırlı olsun.

• @trainee Umarım kolayca almıştır anneniz.

• @ecetinus, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

@trainee Umarım kolayca almıştır anneniz.

maalesef red aldi , bekliyordum bu sonucu vatandasligimi alinca tekrar basvuracagiz

• @trainee tüh çok üzüldüm. Gelecek sefere 🙏🏻

• @Az021 merhabalar abi benim randevum 9 ayın 25'inde idi 9 ayın 24'ünde acil olarak apandisit ameliyatı oldum ve ben de sizin gibi acil durum talebinde bulundum randevu istedim bana 10 ayın 2'sine randevu verdi saat 9.30'a 10 ayın 1'ine de randevu teyidimi almama eğer olmadığın takdirde randevumun iptal olacağını söylediler şimdi sistemden baktığımda hala randevu teğetine erişemiyorum sizde de böyle bir sıkıntı oldu mu siz nasıl randevunuzu aldınız sistem üzerinde

• @mücahit0028 benim talebim onaylaninca ağustos ve eylül aylarında farklı günlerden 13-15 gün açık tarihler vardı. Bende kendime uygun bir günü seçip onayladım. Randevu değişikliği onay maili geldi. Yanlış hatırlamıyorsam bir hafta süresi vardı . O kadar

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

117

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |