Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @TRP yardımınız icin tesekkur ederim ozbekistana bilet almıstım panikle simdi denicem bir de elimdeki dogum belgesi ozbekce onu ceviri aposl mi yapmam lazım

• @Emre-Çelik-1 tekrar Ankara'ya tasımanızı onermem. @Serapp Hanım'ın da dediği gibi " 1-1000 arası, 1000-2000 arası kaç kişi var bilmiyoruz. Eğer az kişi varsa bir çırpıda 3binli 5binli numaralara mülakat gelmiş olabilir. O zaman bu duruma Ankara hızlı diyemeyiz. " Suan dosya HK da , oturumunuz oldugu ıcın Ankara'ya tasıaybılırsınız fakat sonradan Ankara yavaslarsa HK' ya tasıyamazsınız. Yine tabiki sizin seciminiz ama ben sahsen bunun icin biraz daha bekleyip gormeyi tercih ederdim.

• Saatlerdir belgelerle ugrasiyorum ceviriydi vs..

Ve suprizz..

Butun resmi belgelerimde dogru olan dogum yerim Askerlik Durum Belgesinde yanlis yazilmis (kutuk ilini yazmislar) ne olucak daha once boyle bir sorun yasayan varmi ?

• @yagmurgunes rica ederim. Apostil Türkiye'deki Özbekistan elçiliğinde yapılıyor. Biz yapmıyoruz diye bilirler, ama yalandır, çünkü tanıdığım birisi gidip İstanbul'da Özbekistan elçiliğinde apostil yaptırmıştı. Elçilikte Apostil yaptıktan sonra Kaymakamlıkta onaylatmanız gerekiyor. Sonra tercüme edebilirsiniz.

• @yagmurgunes oldu ki Özbekistana gidecekseniz orada evrak apostili en azından 7-10 gün sürüyor bilginiz olsun.

• @Spectator bence çok haklısınız ve @Serapp hanimin dedikleri de çok doğru. Ya ilk 7500deki herkes foruma kayıtlıysa ve sayıları Ankaranin mülakat dağıtacağı hız kadar ise? Ya Türk kazananların yığılması 7500-15000 arasiysa? Bu sefer Ankaranın hızı bize gore cok yavaş kalmış olacak. Tam sayıyı bilmeden hızı hakkında da yorumlar net olmayacaktır bence. İnşallah bu görünen hız gerçekten hızlandığının göstergesidir ve bekleyen her arkadaşım minumum stresle mutlu sona ulaşır.

• Merhabalar.Dün 2NL denilen maili aldım.Tıklayıp bilgilerimi girdim ve 14 kasım 2025'de mülakata gireceğim yazıyor. ( drive'a işledim )
    Ben artık gereken tüm evrak ve muayene formlarını sadece basılı doküman olarak ileteceğim doğru mudur ?
    Dijital olarak maile dönüş yapmama gerek yok gibi anladım.
    Teyitlerinizi rica ederim.
    Teşekkürler.

• @Emre-Çelik-1 13 K, geri taşımak için yüksek bir CN...Tam anlamıyla sonu bilinmez bir maceraya dönüşebilir durumunuz...

• Merhaba, Dün mail aldım. ama bu mail içeriği "You have received this email notification to inform you that you have updates available at https://dvprogram.state.gov/ESC. Please log in using your confirmation number from your original application to complete further processing."
    linke tıkladım bilgilerimi girdim ve 7 kasımda mülkatımın olduğunu öğrendim. daha sonra unganlardan da randevu aldım. bi problem olucağını düşünmüyorum ama sohbetlerde bahsedilen 2nl maili almadım bu şekilde bir mail aldım içeriğinde ise zaten randevu zamanım gibi bilgiler mevcut 2nl maili almak için mail atmam gerekir mi ?

• @Emre-Çelik-1 Ankara'ya güven olmaz hocam. Dosyanı başarılı bir şekilde taşıdıysan gerisine bakma.

• @yagmurgunes Merhabalar. Sadece sizin icin ornek olmasi amaciyla bununla alakali yaptiklarimizi paylasmak istiyorum.
    Esim de Ozbekistan dogumlu ve onunda dogum belgesi eski tipti(Yesil kabi olan bir belgeydi). Biz sadece tercumesini yaptirip onu mulakata goturduk. Herhangi bir sorun da yasamadik.
    Esim 10 yasindayken Ozbekistandan rusyaya tasindigiklari icin ozbekistandan herhangi bir adli sicil kaydi almadik. Rusyadan alip onu ekledik dosyaya. 16 yasindan sonra 6 aydan daha uzun sure yasadiginiz ulkelerden talep ediyorlar diye biliyorum.
    Ozbekistan vatandaslari icin gerekli belgelerin detaylarina asagidaki web sitesinden detayli okuyabilirsin.

• arkadaşlar öncelikle iyi günler benim şöyle bir durumum var. Bana bu yıl greencard çıktı ve daha dün konsolosluk mail attı. 7 Kasımda görüşmeye gideceğim ama durumum şu:
    Amerikalı bir kız arkadaşım var. Geçtiğimiz Ağustos ayında aile arasında nişan yaptık ama resmiyette herhangi bir evrak vs hiçbir şey yok. Aynı zamanda Amerikada amcam yaşıyor kendisi oranın vatandaşı ben de adres olarak orayı gösterdim ve oraya gideceğim. Fakat görüşme sırasında nişanlımdan bahsetmeli miyim? Ben greencard alırsam ve sonrasında Amerikaya giriş yaptıktan sonra evlenmeyi de düşünüyoruz. Fakat dediğim gibi şu an resmiyette bir şey yok ve görüşmede bundan bahsetmem ne kadar doğru olur? Bahsetmemin avantajı ya da dezavantajları var mıdır?

• arkadaşlar merhaba ustravaldosc sitesinde her adımı uyguladım son aşamada Case Numberımı istedi aralarında sıfır olarak giriyorum ve geçersiz diyor. Böyle bir hata alan ve çözen oldu mu ?

• @ahmetgul2536 o dogum belgesi bende de var tercume ettirebilirim hemen ancak benim sorunum elimdeki ozbekistan kimligi tarihi gectigi icin sanıyorum adli sicili o adresten alamadım bununla ilgili baska bir bilginiz varsa paylasırsanız cok sevinirim yoksa ozbekistana gidip kimligimi yenilemek zorunda kalacagım. Ayrıca yardımlarınız icin cok tesekkur ederim

• Herkese merhabalar, mayıs ayında ankaradan mülakat alamayacağımı düşünerek dosyamı viyanaya taşımıştım. Şimdi bugün verilen mülakatlara baktığımızda ankaradan 7000 küsür cn mülakat almış durumda. Bu durumda önerileriniz nedir? Dosyamı tekrar ankaraya taşımak için KCC mail atmalı mıyım? Teşekkürler. CN: 83XX

• @ebd merhaba sorunu çözebildiniz mi ?

• Arkadaşlar Ustraveldocs'da Vize sonrası kategori kısmında ANK.2 - Registration of document delivery information mı seçecez yoksa ANK.4-Applicants who were requested to appear for follow-up interview mı ?

• Arkadaşlar merhaba,

Ustraveldocs kayıt işlemini tamamlayamadım, Eşimin adına hesabı açtım ana kazanan olduğu için daha sonra kendimi bağlı kişi diye ekledim. Son aşamada case number sordu buraya tüm varyasyonları denememe rağmen case numarası yanlış uyarısı aldım. Kayıt olurken siteye pasaportta yazılan şekilde isim soyisim yazın diyor, ama türkçe karakterleri koyunca bu karakterleri kabul etmiyor. Tahminimce böyle bir sebeple sıkıntı yaşadık. Sizce ne yapmam gerek ? Yeni hesap açığ tekrar deneyeyim dedim ama başka hesap açmaya de sistem izin vermiyor, pasaport bilgilerini bu hesaplara bağladığım için.

• @yagmurgunes
    Merhaba, hayir yanlis anlamissiniz. Gocmen vizeniz icin vize alacak tum aile bireylerinin, yeni dogan bebeginiz dahi olsa sizinle beraber mulakatiniza eslik etmesi gerekmektedir.

• @yagmurgunes keske oyle olsa ama maalesef goturuyoruz 🙂

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

139

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |