Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @dandanakan01 Merhabalar, eşim de aynı durumda sadece ücretini ödeyerek askerliğini tamamladı, avukatımıza durumu ilettiğimizde hayır olarak işaretlememiz gerektiğini söylemişti ve biz de bu şekilde formu doldurduk. Askerlik belgesini göndererek DQ olduk. Bu durum sorulursa interviewde açıklarız diye düşündük.

• @Melek-Alan çok teşekkürler hocam bilgilendirme için. Standart military records belgesine, askerlikle ilgili başka belge eklemeden DQ olduğunuzu da gördüm eski iletilerden, bir detay netleşmiş oldu

• @dandanakan01 MSB size askerlik terhis belgesi veriyor mu? Orada yazilanlari DS260'a aktarmaniz mumkun degil mi?

• @meke kışlaya hiç girmeden bedelli yapanlardanım, dolayısıyla fillen yapmadığım için DS formundaki ilgili kısmı 'no' işaretleyeceğim.

Edevlet'ten alınan 'yükümlülüğü yoktur' ifadesi içeren bir belge, DS formunda derece/rütbe ve tarih bilgisi var, bu tür bilgiler kışlaya hiç girmeden bedelli yapanlar için öevcut değil doğal olarak

• Bu ileti silindi!

• @caner1245 Ben IVP sürecinde de avukat ile ilerlemiştim, ödemeyi avukata yapmıştım. Benim ve 3 tane dependentimin ödemesini onlar yaptı Amerika içinden. Bir sorun yaşamadım.

• @smmu99 Ben yanımda nakit ya da USD götürmemiştim. 4 kişi için ödemeleri kredi kartı ile yapmıştım. Sorun olmadı.

• @meke Teşekkurediyorum.

• @NNDDD Çok teşekkurediyorum.

• @Mcngz benim işlerim bitti, onayımı aldım (DQ), ben IL mektubu bekliyorum, hatta öyle ki 5 ay bitecek..

• Benim gibi EB-1A veya EB-2 NIW vizesini başarıyla kazanmış ve halihazırda ABD’ye gitme sürecinde olan, veya gidip herhangi bir kuruma (üniversite, araştırma merkezi, düşünce kuruluşu) yerleşmiş olan akademisyenler/araştırmacılar ile irtibata geçmek istiyorum. Bu göçmenlik süreci zorlu bir aşama.. evrak bekleme dönemi herkes için yıpratıcı.. ancak bu aşama geçtikten sonra çözmemiz gereken en kritik konular başlıyor.. ABD’de nereye yerleşmeli, akademik ve kişisel hayatı nasıl kurmalı? Ya da bambaşka meslekler/hayatlar da olanaklı…

Lütfen özel mesajla irtibata geçerseniz memnun olurum.

• Selamlar. Mülakat tarihine 5 hafta kaldı. Aynı şehirde başka bir adrese taşındım. Bu değişikliği ds 260'ı güncelleyip bildirmem mi gerekiyor ?

• Merhabalar, ds260 formunu doldururken başlangıçta petitioner yerine applicant seçerek doldurup sign ettim. bu sorun olur mu?

• @silamrc Bu belirsizlik hissini tüm kalbimle paylaşıyorum. Süreç boyunca, plan yapmamanın en büyük ders olduğunu öğrendim. Kimi adaylara iki haftada IL e-postası gelirken, kimileri yirmi hafta geçmesine rağmen hâlâ bekleyişini sürdürüyor. Artık Ekim ayındayız... umarım ki.. kota ve diğer tüm işlemler ne olacaksa olmalı ki, insanlar hayatlarını kurmaya başlayabilsin... Bu basit bir durum değil, ancak ne avukatlar ne de diğer yetkililer net bir cevap verebiliyor. Bu nedenle, çevreye bilgi vermeyi her şey kesinleştiğinde ve uçak biletleri alındığında ertelemek en sağlıklı yaklaşım gibi..

• Sayın hocalarım bugüm interview günüydü özet geçeyim, biz Ankarada olduğumuz ve evde yürüme mesafesi olduğundan üstümüze bir şey almadık ama tekrar hatırlatayım cüzdan dahil hiç bir çanta türevi kabul edilmiyor, araba anahtarında sıkıntı yok. Saat 9 randevusu için 8.40da ordaydık sırayla alıyorlar, bizim şansımıza çok kimse yoktu 8.50 de 9.00 randevularına sıra geldi. İçeri girdikten sonra green card olduğunu söylemek lazım ben söylemediğimden bulamamıştı, söyleyince bizi ayrı bir yere alıyor sıra daha da az. Önce bir Türk görevli evrakların topluyor tek tek hepsini istedi emailde yazanların çocuk eş için de hem evlilik hem nüfus hepsini istiyor sadece oğlumun vukuatlı nüfusu yoktu onda da benim götürdüğüm fotokopiyi kullandı. o tamam dedikten sonra konsolos ile görüşmeye geçiliyor.

İşin açıkçası bir haftadır çok stress yapmıştım aktif olarak projelerde çok görevim olmadığından ama hiç gereksiz stress, sadece cv yi açıyor ne iş yapıyorsunuz, orada ne yapacaksınız (ben job posting pipeline oluşturdum başvurular yapacam dedim kendi alanımda), akademik görüştüğünüz biri var mı dedi (doktor hocam emekli oldu ve akademik düşünmüyorum dedim), eşime ne yapıyorsun dedi -öğretmenim dedi, oğluma da sordu o da lise öğrencisiyim dedi, bir de ilk evlilliğiniz mi başka evlilikleriniz var mı tarzında sordu, bizim ilkti, sohbet tarzında. 2dk ancak sürdü sonra your visa is issued haber verilecektir deyip yolladı. Toplam da herşeyi ile 1 saat sürdü, benim hatama düşüp stress yapmamanızı öneririm :). Evraklara ilave ben ilk evlendiğimizde verilen evlilik cüzdanını da yanıma almıştım onu ve fotokopilerini de aldılar diğer edevlet evlilik belgesini de. Başka sorularınız olursa sorabilirsiniz, herkese başarılar. Girişimizde mecburen şubat tatilinde olacak.

• @MACOFU-MACOFU Gözünüz aydın, tebrikler.
    Biz de Perşembe sabah gireceğiz.

• Merhabalar, iki sorum olacaktı. yardımcı olacak arkadaş olursa çok sevinirim. 1- ds260 formunu doldururken dikkatsizlikten dolayı petitioner yerine aplicant olarak doldurdum. bu sorun olur mu? 2- ds260 doldurdum ama döküman yükleme sekmesi yok. dökümanları sonra mı yükleyeceğim? cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• @MACOFU-MACOFU tebrikler hayirli olsun, hangi kategoriden basvurmustunuz imzanizdan bulamadim 🙂 yani akademik bir gecmisiniz var diye mi gorustugunuz bir hocam var mi seklinde bir soru geldi diye dusundum.

• @MACOFU-MACOFU Hocam bizim P.D.: 9 EKİM 2023 Sizce IL ne zaman gelir? Çok uzun zamandır belirsiz bir şekilde bekliyoruz ve bu belirsizlik insanı çok yoruyor biliyorsunuzdur?

• @sbsb2025 kesinlikle aldigim en buyuk ders kesin plan yapmamak, burdaki hayatina devam etmek, sadece vizeyi amerikaya gitmeyi bekleyerek zamanini gecirmemek… Biz esimle cok buyuk hata yaptik burada, mayista IL geldi temmuz ayi icin, haziranda evi kapattik esim isinden ayrildi, ama Temmuzda randevuya giremeyince kalakaldik. Aksiliklere takilip kaldik randevuya gittik hala daha takiliyiz. Herkese onerim pasaportunu vizesi basili bir sekilde teslim almadan kimseye soylemeyin ve plan yapmayin…

Benzer Başlıklar

• 5
  • 5
  • 70
  • 47
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

146

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |