Sayın hocalarım bugüm interview günüydü özet geçeyim, biz Ankarada olduğumuz ve evde yürüme mesafesi olduğundan üstümüze bir şey almadık ama tekrar hatırlatayım cüzdan dahil hiç bir çanta türevi kabul edilmiyor, araba anahtarında sıkıntı yok. Saat 9 randevusu için 8.40da ordaydık sırayla alıyorlar, bizim şansımıza çok kimse yoktu 8.50 de 9.00 randevularına sıra geldi. İçeri girdikten sonra green card olduğunu söylemek lazım ben söylemediğimden bulamamıştı, söyleyince bizi ayrı bir yere alıyor sıra daha da az. Önce bir Türk görevli evrakların topluyor tek tek hepsini istedi emailde yazanların çocuk eş için de hem evlilik hem nüfus hepsini istiyor sadece oğlumun vukuatlı nüfusu yoktu onda da benim götürdüğüm fotokopiyi kullandı. o tamam dedikten sonra konsolos ile görüşmeye geçiliyor.
İşin açıkçası bir haftadır çok stress yapmıştım aktif olarak projelerde çok görevim olmadığından ama hiç gereksiz stress, sadece cv yi açıyor ne iş yapıyorsunuz, orada ne yapacaksınız (ben job posting pipeline oluşturdum başvurular yapacam dedim kendi alanımda), akademik görüştüğünüz biri var mı dedi (doktor hocam emekli oldu ve akademik düşünmüyorum dedim), eşime ne yapıyorsun dedi -öğretmenim dedi, oğluma da sordu o da lise öğrencisiyim dedi, bir de ilk evlilliğiniz mi başka evlilikleriniz var mı tarzında sordu, bizim ilkti, sohbet tarzında. 2dk ancak sürdü sonra your visa is issued haber verilecektir deyip yolladı. Toplam da herşeyi ile 1 saat sürdü, benim hatama düşüp stress yapmamanızı öneririm :). Evraklara ilave ben ilk evlendiğimizde verilen evlilik cüzdanını da yanıma almıştım onu ve fotokopilerini de aldılar diğer edevlet evlilik belgesini de. Başka sorularınız olursa sorabilirsiniz, herkese başarılar. Girişimizde mecburen şubat tatilinde olacak.