Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
5.3k 267 370.2k 278

• @caner1245 @Mykar @Atlasbey Ben ödemeyi bir arkadaşımdan rica ederek yaptırdım ve arkadaşım third-party agent seçerek ödemeyi tamamladı, fatura/ödeme bilgisi de arkadaşım adına oluştu.

Benim sürecim Paid olarak görünüyor ve ds formuna ulaşabiliyorum

• @merve-cengiz nasıl hellettiniz bu adres konusunu hocam? daha önce bu adrese gönderildiği yazılmış forumda hep, resmi internet sayfasında da NVC'nin bu adres var

• @merve-cengiz pasaport'daki bilgiyi aynen yazılması gerekmez mi?

Nufus bilgilerinizin kayıtlı olduğu il-ilçe ile doğum yeriniz farklı olabilir, nüfus belgesinde de doğum yeri ile pasaporttaki aynıdır zaten.

• @meke Merhaba,

Öncelikle tecrübelerini paylaştığın için teşekkür ederim, her şeyin güzel geçtiğine de sevindim.
    Bir sorum olacaktı: Ödemeleri kredi kartı ya da Banka karti ile TL olarak yapmak mümkün mü, yoksa peşin olarak dollar yada TL mı ödemek gerekiyor?

• @dandanakan01 teşekkürler

• @smmu99 Merhaba, ben nakit USD goturmustum yanimda, kabul ettiler.
    Kartla TL odeme yapmak da mumkun, sormadim ama muhtemelen banka karti da kabul ederler.
    Turkiye'de faaliyet gosteren resmi kayitlari olan bir tip merkezi, TL tahsil etmek zorunda.
    Faturayi da TL duzenliyorlar.

• Merhabalar, kışlaya hiç girmeden bedelli askerlik yapılması durumunda, DS-260 formunun ilgili kısmını nasıl doldurmak gerekir: no diyerek geçilmeli mi? yes denildiğinde bazı bilgiler istiyor hizmet türü ve hizmetin gerçekleştiği tarih aralığı ile ilgili, biraz sürüncemede kaldım.

İstenilen belgeler arasındaki 'military records' a ek olarak ödeme belgesi de sunmalı mıyım? (gerçi ödeme belgesi bulmam da imkansız muhtemelen)

Benzer deneyimi olan hocalarımın önerileri çok önemli ve yol göstereci olur

• @alphaomega Tesekkurler. Aslinda hukumetin kapanmasiyla hicbir alakasi yok, konsolosluklar islemlere devam edecekler normal isleyisleriyle. Olay tamamen 2025 fiscal year a verilan vize kotasinin tükenmiş olmasi. Yeni fiscal year basladi, 1 hafta gecti ama daha halen konsolosluktan bir haber alamadim, maillerime de geri donus yapilmadi. Senelerce bekleyip randevu ertelemek zorunda kaldim, erteledigim tarihe de vizeler tukeniyor ki konsolosluk bir tek bu tarihi acmisti bana. Madem vizeler tukenmisti niye randevumu kendileri ertelemediler ya da o tarihi bana niye verdiler inanin sacmaliklar dongusunde gibiyim takildim kaldim. Avukatlara falan danistik bir sorun yok konsolosluk iletisime gecip pasaportlarinizi isteyecekler vize basimi icin dediler de, su an isverenimin ayarladigi ucak biletleri gidis tarihi falan hepsi yanacak gibi gorunuyor. Yine sil bastan planlar… Gercekten bazen bu surece basladigima pisman olmus gibi hissediyorum, insani cok tuketiyor psikolojik olarak. Sizin de umarim islemleriniz hizlanir ve en kisa surede vizenizi alirsiniz 🙏

• @dandanakan01 Merhabalar, eşim de aynı durumda sadece ücretini ödeyerek askerliğini tamamladı, avukatımıza durumu ilettiğimizde hayır olarak işaretlememiz gerektiğini söylemişti ve biz de bu şekilde formu doldurduk. Askerlik belgesini göndererek DQ olduk. Bu durum sorulursa interviewde açıklarız diye düşündük.

• @Melek-Alan çok teşekkürler hocam bilgilendirme için. Standart military records belgesine, askerlikle ilgili başka belge eklemeden DQ olduğunuzu da gördüm eski iletilerden, bir detay netleşmiş oldu

• @dandanakan01 MSB size askerlik terhis belgesi veriyor mu? Orada yazilanlari DS260'a aktarmaniz mumkun degil mi?

• @meke kışlaya hiç girmeden bedelli yapanlardanım, dolayısıyla fillen yapmadığım için DS formundaki ilgili kısmı 'no' işaretleyeceğim.

Edevlet'ten alınan 'yükümlülüğü yoktur' ifadesi içeren bir belge, DS formunda derece/rütbe ve tarih bilgisi var, bu tür bilgiler kışlaya hiç girmeden bedelli yapanlar için öevcut değil doğal olarak

• Bu ileti silindi!

• @caner1245 Ben IVP sürecinde de avukat ile ilerlemiştim, ödemeyi avukata yapmıştım. Benim ve 3 tane dependentimin ödemesini onlar yaptı Amerika içinden. Bir sorun yaşamadım.

• @smmu99 Ben yanımda nakit ya da USD götürmemiştim. 4 kişi için ödemeleri kredi kartı ile yapmıştım. Sorun olmadı.

• @meke Teşekkurediyorum.

• @NNDDD Çok teşekkurediyorum.

• @Mcngz benim işlerim bitti, onayımı aldım (DQ), ben IL mektubu bekliyorum, hatta öyle ki 5 ay bitecek..

• Benim gibi EB-1A veya EB-2 NIW vizesini başarıyla kazanmış ve halihazırda ABD’ye gitme sürecinde olan, veya gidip herhangi bir kuruma (üniversite, araştırma merkezi, düşünce kuruluşu) yerleşmiş olan akademisyenler/araştırmacılar ile irtibata geçmek istiyorum. Bu göçmenlik süreci zorlu bir aşama.. evrak bekleme dönemi herkes için yıpratıcı.. ancak bu aşama geçtikten sonra çözmemiz gereken en kritik konular başlıyor.. ABD’de nereye yerleşmeli, akademik ve kişisel hayatı nasıl kurmalı? Ya da bambaşka meslekler/hayatlar da olanaklı…

Lütfen özel mesajla irtibata geçerseniz memnun olurum.

• Selamlar. Mülakat tarihine 5 hafta kaldı. Aynı şehirde başka bir adrese taşındım. Bu değişikliği ds 260'ı güncelleyip bildirmem mi gerekiyor ?

Benzer Başlıklar

• 7 Oy
    42 İleti
    4k Bakış
    S
    The Immigrant Visa (IV) Scheduling Status'a baktım ve Ankara'daki ilerleme Mayıs 2025 olmuş, bekleyenlere müjde, umarım ki bu ay IL'yi alabiliriz.. [image: 1763013159018-screen-shot-2025-11-13-at-08.51.16.png]
  • eb3vize.com İstihdam Bazlı Green Card

Sabitlendi Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2k
    7 Oy
    2k İleti
    145k Bakış
    C
    @acsmks01 merhaba, E32
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • 0 Oy
    972 İleti
    63k Bakış
    ari luliA
    @smyael çok teşekkür ediyorum bölgeleri nereden nasıl araştıracağım bir fikrim yok ama 3 iş de aynı şirkete ait anladığım kadarıyla bakalım hayrolsun artık
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k