ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
-
@merve-cengiz nasıl hellettiniz bu adres konusunu hocam? daha önce bu adrese gönderildiği yazılmış forumda hep, resmi internet sayfasında da NVC'nin bu adres var
-
@merve-cengiz pasaport'daki bilgiyi aynen yazılması gerekmez mi?
Nufus bilgilerinizin kayıtlı olduğu il-ilçe ile doğum yeriniz farklı olabilir, nüfus belgesinde de doğum yeri ile pasaporttaki aynıdır zaten.
-
@meke Merhaba,
Öncelikle tecrübelerini paylaştığın için teşekkür ederim, her şeyin güzel geçtiğine de sevindim.
Bir sorum olacaktı: Ödemeleri kredi kartı ya da Banka karti ile TL olarak yapmak mümkün mü, yoksa peşin olarak dollar yada TL mı ödemek gerekiyor? -
@dandanakan01 teşekkürler
-
@smmu99 Merhaba, ben nakit USD goturmustum yanimda, kabul ettiler.
Kartla TL odeme yapmak da mumkun, sormadim ama muhtemelen banka karti da kabul ederler.
Turkiye'de faaliyet gosteren resmi kayitlari olan bir tip merkezi, TL tahsil etmek zorunda.
Faturayi da TL duzenliyorlar. -
Merhabalar, kışlaya hiç girmeden bedelli askerlik yapılması durumunda, DS-260 formunun ilgili kısmını nasıl doldurmak gerekir: no diyerek geçilmeli mi? yes denildiğinde bazı bilgiler istiyor hizmet türü ve hizmetin gerçekleştiği tarih aralığı ile ilgili, biraz sürüncemede kaldım.
İstenilen belgeler arasındaki 'military records' a ek olarak ödeme belgesi de sunmalı mıyım? (gerçi ödeme belgesi bulmam da imkansız muhtemelen)
Benzer deneyimi olan hocalarımın önerileri çok önemli ve yol göstereci olur
-
@alphaomega Tesekkurler. Aslinda hukumetin kapanmasiyla hicbir alakasi yok, konsolosluklar islemlere devam edecekler normal isleyisleriyle. Olay tamamen 2025 fiscal year a verilan vize kotasinin tükenmiş olmasi. Yeni fiscal year basladi, 1 hafta gecti ama daha halen konsolosluktan bir haber alamadim, maillerime de geri donus yapilmadi. Senelerce bekleyip randevu ertelemek zorunda kaldim, erteledigim tarihe de vizeler tukeniyor ki konsolosluk bir tek bu tarihi acmisti bana. Madem vizeler tukenmisti niye randevumu kendileri ertelemediler ya da o tarihi bana niye verdiler inanin sacmaliklar dongusunde gibiyim takildim kaldim. Avukatlara falan danistik bir sorun yok konsolosluk iletisime gecip pasaportlarinizi isteyecekler vize basimi icin dediler de, su an isverenimin ayarladigi ucak biletleri gidis tarihi falan hepsi yanacak gibi gorunuyor. Yine sil bastan planlar… Gercekten bazen bu surece basladigima pisman olmus gibi hissediyorum, insani cok tuketiyor psikolojik olarak. Sizin de umarim islemleriniz hizlanir ve en kisa surede vizenizi alirsiniz 🙏
-
@dandanakan01 Merhabalar, eşim de aynı durumda sadece ücretini ödeyerek askerliğini tamamladı, avukatımıza durumu ilettiğimizde hayır olarak işaretlememiz gerektiğini söylemişti ve biz de bu şekilde formu doldurduk. Askerlik belgesini göndererek DQ olduk. Bu durum sorulursa interviewde açıklarız diye düşündük.
-
@Melek-Alan çok teşekkürler hocam bilgilendirme için. Standart military records belgesine, askerlikle ilgili başka belge eklemeden DQ olduğunuzu da gördüm eski iletilerden, bir detay netleşmiş oldu
-
@dandanakan01 MSB size askerlik terhis belgesi veriyor mu? Orada yazilanlari DS260'a aktarmaniz mumkun degil mi?
-
@meke kışlaya hiç girmeden bedelli yapanlardanım, dolayısıyla fillen yapmadığım için DS formundaki ilgili kısmı 'no' işaretleyeceğim.
Edevlet'ten alınan 'yükümlülüğü yoktur' ifadesi içeren bir belge, DS formunda derece/rütbe ve tarih bilgisi var, bu tür bilgiler kışlaya hiç girmeden bedelli yapanlar için öevcut değil doğal olarak
-
Bu ileti silindi! -
@caner1245 Ben IVP sürecinde de avukat ile ilerlemiştim, ödemeyi avukata yapmıştım. Benim ve 3 tane dependentimin ödemesini onlar yaptı Amerika içinden. Bir sorun yaşamadım.
-
@smmu99 Ben yanımda nakit ya da USD götürmemiştim. 4 kişi için ödemeleri kredi kartı ile yapmıştım. Sorun olmadı.
-
@meke Teşekkurediyorum.
-
@NNDDD Çok teşekkurediyorum.
-
@Mcngz benim işlerim bitti, onayımı aldım (DQ), ben IL mektubu bekliyorum, hatta öyle ki 5 ay bitecek..
-
Benim gibi EB-1A veya EB-2 NIW vizesini başarıyla kazanmış ve halihazırda ABD’ye gitme sürecinde olan, veya gidip herhangi bir kuruma (üniversite, araştırma merkezi, düşünce kuruluşu) yerleşmiş olan akademisyenler/araştırmacılar ile irtibata geçmek istiyorum. Bu göçmenlik süreci zorlu bir aşama.. evrak bekleme dönemi herkes için yıpratıcı.. ancak bu aşama geçtikten sonra çözmemiz gereken en kritik konular başlıyor.. ABD’de nereye yerleşmeli, akademik ve kişisel hayatı nasıl kurmalı? Ya da bambaşka meslekler/hayatlar da olanaklı…
Lütfen özel mesajla irtibata geçerseniz memnun olurum.
-
Selamlar. Mülakat tarihine 5 hafta kaldı. Aynı şehirde başka bir adrese taşındım. Bu değişikliği ds 260'ı güncelleyip bildirmem mi gerekiyor ?
-
Merhabalar, ds260 formunu doldururken başlangıçta petitioner yerine applicant seçerek doldurup sign ettim. bu sorun olur mu?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
32
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum