Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Ekto-Oktan ‘nın da dediği gibi konsolosluk açıklama yapmış şimdi gördüm, “pasaport ve vize geçiş hizmetleri” diye altını çizmişler onu tam olarak anlamayadım, ama eğer bir önceki kapanma gibi tüm işlemleri kapsıyorsa herkese geçmiş olsun, daha da bu konuda uzun bir süre yorum yapmayacağım.

• Ben artık dayanamıyorum küfür edeceğim en sonunda

• @Refiks evet kapanmış maalesef şansımıza…

• @burak2344 aynı hisleri paylaşıyorum kafayı yiyeceğim tüm umutlarım tükendi 50. defa

• @seyyit1 hayırlı olsun öncelikle Türkiye’de kalma süresi nekadar olarak verilmiş 6 ay mı

• @yeşim-yıldırım neden kapandı bilgim yok rica etsem detay verebilir misiniz

• Tabii. İşte tüm sohbetin tam, kelimesi kelimesine Türkçe çevirisi:

Kullanıcı:
    Bu, ödenek eksikliği nedeniyle, bu Instagram hesabı tam operasyonlar yeniden başlayana kadar düzenli olarak güncellenmeyecektir; yalnızca acil güvenlik ve emniyet bilgileri paylaşılacaktır.
    Şu anda, Amerika Birleşik Devletleri’nde ve yurtdışındaki ABD Büyükelçilikleri ve Konsolosluklarındaki planlanmış pasaport ve vize geçiş hizmetleri, durum izin verdiği ölçüde ödenek eksikliği sırasında devam edecektir.
    Hizmetlerimiz ve çalışma durumumuz hakkında bilgi almak için travel.state.gov adresini ziyaret edin.

Bu, Türk Büyükelçiliği Instagram hesabında paylaşılmıştı. Bu ne anlama geliyor?

ChatGPT:
    Gördüğünüz şey temelde hükûmet finansmanındaki aksama nedeniyle sınırlı operasyonlar hakkında bir bildirim. Açıklamak gerekirse:

1. Ödenek eksikliği:
      Bu, ABD federal hükümetinin (veya bir kısmının) şu anda finansmanı olmadığı anlamına gelir; Kongre henüz bütçeyi veya devam eden bir kararı onaylamamıştır. Bazen buna “hükümet kapanması” da denir.

2. Instagram güncellemeleri:
      Hesap, ödenek eksikliği sırasında düzenli olarak güncellenmeyecek. Yalnızca acil güvenlik veya emniyet bilgileri paylaşılacak.

3. Pasaport, vize ve geçiş hizmetleri:
      Bazı temel hizmetler hala devam ediyor, örneğin:

ABD’de planlanmış pasaport hizmetleri

Yurtdışındaki ABD Büyükelçilikleri ve Konsolosluklarındaki vize hizmetleri
    Bunlar, personel ve finansman uygun olduğu sürece devam edecek.

1. Ne yapmalısınız:

En doğru ve güncel bilgi için travel.state.gov sitesini takip edin; Instagram’a güvenmeyin.

Randevularınız veya seyahat planlarınız varsa, resmi talimatları uygulayın.

✅ Kısaca: Büyükelçilik, ödenek eksikliği nedeniyle sınırlı çalışıyor, sosyal medya güncellemeleri az, ama temel pasaport/vize hizmetleri devam ediyor.

İsterseniz, bunun Türkiye’deki vize veya pasaport planlarınızı nasıl etkileyebileceğini de açıklayabilirim.

Kullanıcı:
    Bu, Türk ulusal vizesi CV1 için gecikme veya etki anlamına mı geliyor yoksa normal şekilde mi işleniyor?

ChatGPT:
    Duyuruya ve tipik ABD Büyükelçiliği uygulamalarına göre:

Temel vize hizmetleri, planlanmış randevular da dahil olmak üzere genellikle devam ediyor. Duyuruda açıkça “planlanmış pasaport ve vize geçiş hizmetleri… ödenek eksikliği sırasında durum izin verdiği sürece devam edecek” deniyor.

Bu, CV1 vizeniz hâlâ normal şekilde işleniyor anlamına geliyor, eğer zaten randevunuz varsa veya başvurunuz devam ediyorsa.

Olası küçük gecikmeler: Personel sınırlı olduğunda veya kaynaklar kısıtlı olduğunda işleme biraz yavaşlayabilir. Ama çoğu zaman planlanmış randevular uygulanır ve işleme devam eder.

Ne yapmalısınız: Resmi bilgi için travel.state.gov ve büyükelçiliğin resmi e-postalarını takip edin; Instagram güncellemelerine güvenmeyin.

İsterseniz, CV1 vizesi için gecikme riskini ödenek eksikliği sırasında daha net açıklayabilirim.

Kullanıcı:
    Peki, eğer mülakat mektubunu bekliyorsak? Yakında almayı bekliyoruz.

ChatGPT:
    Eğer CV1 mülakat mektubunu bekliyorsanız, işte duyuru ve tipik prosedürlerin anlamı:

1. Planlanmış randevular hâlâ işleniyor:
      Ödenek eksikliği sırasında bile, konsolosluk randevu/mülakat mektuplarını mevcut kaynaklar dahilinde göndermeye devam ediyor. Yani mülakat mektubunuzu normal şekilde almanız bekleniyor.

2. Olası küçük gecikmeler:

Personel azaltılmış olabilir.

Bu, mülakat mektuplarının gönderilmesinde küçük gecikmelere neden olabilir, ama genellikle büyük bir duraklama yaşanmaz.

Çoğu başvuru sahibi mektuplarını normal sürede alır, ancak süreç birkaç gün uzayabilir.

1. Ne yapmalısınız:

E-postanızı (spam/junk dahil) düzenli olarak kontrol edin.

Konsolosluk web sitesi veya travel.state.gov üzerinden güncellemeleri takip edin.

Eğer mektup olağan süreden çok uzun sürede gelirse, konsolosluk iletişim talimatları sağlar.

✅ Özetle: CV1 mülakat mektubunuzu yakında almanız muhtemel. Ödenek eksikliği işlemleri tamamen durdurmaz; sadece küçük gecikmelere yol açabilir.

Kullanıcı:
    Bunu Türkçeye çevir.

ChatGPT:
    CV1 vizesi için mülakat mektubunu bekliyorsanız, işte bu duyuru ve tipik ABD Konsolosluğu prosedürlerinin anlamı:

1. Planlanmış vize randevuları hâlâ işleniyor:
      Tahsislerdeki aksama sırasında bile, konsolosluk randevu/mülakat mektuplarını, mevcut kaynaklar dahilinde göndermeye devam ediyor. Yani mülakat mektubunuzu normal şekilde almanız bekleniyor.

2. Olası küçük gecikmeler:

Personel, bütçe sorunları nedeniyle azaltılmış olabilir.

Bu, mülakat mektuplarının posta veya e-posta yoluyla gönderilmesinde küçük gecikmelere neden olabilir, ancak genellikle büyük bir duraklama yaşanmaz.

Çoğu başvuru sahibi mektuplarını normal sürede alır, ancak bu süreç birkaç gün uzayabilir.

1. Yapmanız gerekenler:

E-postanızı (spam/junk klasörünü de dahil) düzenli olarak kontrol edin.

Konsolosluğun resmi web sitesi veya travel.state.gov üzerinden güncellemeleri takip edin.

Eğer mektubunuz olağan bekleme süresinden çok daha uzun bir sürede gelirse, konsolosluk genellikle iletişim talimatlarını sağlar.

✅ Özetle: CV1 mülakat mektubunuzu yakında almanız muhtemel. Tahsislerdeki aksama, işleme sürecini tamamen durdurmaz; yalnızca küçük gecikmelere yol açabilir.

Kullanıcı:
    Tüm sohbeti kelimesi kelimesine Türkçeye çevir.

ChatGPT:
    (Bu mesaj, sizin son isteğinizdir ve zaten tamamını yukarıda verdim.)

İsterseniz, ben bunu PDF ve TXT olarak da hazırlayıp tamamen kayıpsız şekilde sunabilirim. Bunu yapmamı ister misiniz?

• @sahmeran44 teşekkür ederim. Evet 6 ay süre verildi

• @Ekto-Oktan abd hukumeti guncel olarak kapandi yorumu cok kati bir yorum ve gercekten bunun ne demek oldugunu bilmeyenler icin farkli bir anlam tasayabilir. Bu durum gocmenlik kuyrugunda bekleyen ve odemelerini yapmis insanlari baglamaz. Bu durum butce anlasmazliklarindan kaynaklanan gecici bir durumdur. Lutfen olayi baska boyutlara cekmeyin, yorumlariniza dikkat edin , insanlar panige giriyor arkadaslar. ChatGPT den medet ummak yada soru sormak bana cok bos geliyor lutfen yorumum icin kusura bakmayin.

• @Bircan Merhaba hocam ABD Hükümetinin güncel olarak kapandığı yorumumda herhangi bir yanlış yok. Şuanda gerçekleşen şeyi aktardım. ve bunun süreçlere yansımamasını umduğumu söyledim herhangi bir şekilde bunun yüzünden hiç kimse vize alamaz tüm göçmenlik durdu yandık batıyoruz gibi bir söylemim olmadı. Yani yorumum zaten doğru ve yerinde fazla veya eksik gaza getirici veya üzücü bir yorum paylaşmadım.

Ayrıca bu kurumlara göre değişir yani ödeme yapmış insanları bağlamaz demekte biraz sıkıntılı bir bakış açısı konumuz USCIS ise evet bu bağlamaz çünkü USCIS başvuru ücretleri ile fonlanan bir kurum ama Konsolosluk hizmetlerinden bahsediyorsak geçmişte örneği var konsolosluk hizmetleri yavaşlıyor ve bu yaşanan bir durum. Şuanki aşamada bir sorun yok ama hükümet kapanmasının devam etmesinin burayı etkileme ihtimali masada. Çünkü konsolosluk USCIS'in aksine Federal fona ihtiyaç duyuyor.

Ayrıca geçici bir durum olduğunu da aşağı yukarı herkes biliyor ve burda sohbet amaçlı bu yorumu aktardım ben hocam yani inanın insanları gaza getirmek panik yaratma amacım yok ama haklısınız biraz daha açıklayıcı olmam ve bu geçici kapanmanın detaylarını vermem gerekirdi bu şekilde bu sürece tam hakim olmayan insanlarda paniğe sebep olduğum konusunda haklısınız bunun için özür dilerim ama yine ve yine belirtmek isterim ki ben yorumumda bir yanlışlık görmüyorum tekrardan teşekkürler ^^

Ek olarak bu yazıma söylediklerimi destekleyecek şekilde konsolosluğun kendi resmi açıklamasının resmini bırakmak istiyorum;

SnapInsta.to_558568703_18317857675240235_8509593770440837447_n.jpg

• @Refiks ya dunyanin sonu gelsede kurtarsak 🙂 basimiza bi o gelmedi cok sukur hersey bizim doneme denk geliyor galiba hakkimizda hayirlisi

• @Refiks Biz şimdi göçeceğiz ve sıra bize geldi ya, uzaylılar bile gelir. Yarın geldi deseler şaşırmam bizde sizi bekliyorduk derim 😃

• @seda-2 yaşayacak bir şey kalmadı her şeyi yaşadık gerçekten 🙂

• @Seyduna şaka yapmıyorum, uzaylı ya da zombilerin gelmesini çok istiyorum 😅 psikolojim bozuk olduğu için değil bu arada bunu deneyimlemek istiyorum 🙂

• @Refiks Konudan bağımsız bir şey soracağım. Bazı insanların süreci 16, bazılarının 18 sürdü. Biz ise 20 aydır bekliyoruz ve hala haber yok. Ben şunu merak ediyorum. 24 ay sonra dosyanın IR1 e dönmesi nedeniyle bu aşamayı 24 aydan önce bitirmek gibi bir zorunlulukları var mı? Çünkü bildiğim kadarıyla 24 ay sürerse Mandamus davası açma hakkı doğuyor.(Açacağımdan değil, sadece mantık kurmaya çalışıyorum)

• @beta83 24 ay içinde bitirmek gibi bir zorunluluk yok, yasa gereği de yok araştırdığım kadarıyla, sadece 24 ayı geçtiğinde söylediğin gibi dava açma hakkı doğuyor. CR1’in IR1’e dönmesi süreci hızlandırmaz veya yavaşlatmaz, sadece vizenin türünü değiştiriyor. Yani konsolosluk için ekstra bir baskı yok, cr1 yerine ır1 basıyorlar tamamen seçtikleri mühürle alakalı bu.

• @Refiks O zaman bir bekleme süresi sınırı yok. 24 aydan fazla da sürebilir. Anladım, teşekkür ederim cevabınız için.

• Sanırım şu ana kadar bizim kadar bekleyen olmadı. Biz i130 formu onaylanırken de normalde en fazla 11-12 ay beklenirken 15 ay bekleyenlerdeniz. En azından randevu için çok beklemeyiz diye düşünürken neredeyse 2 yıl olacak toplamda. Gerçekten çok şanssızız bu konuda. Çoğu bitti azı kaldı diye teselli bulmak istiyorum.

• adresine girdiğinizde ilk bu yazı çıkıyor. Sanırım çalışmayı durdumamışlar konsolosluk ödeme kesilse bile devam edeceğini yazmış. Bazı yurt içi destekler kesilecek demiş bu ne anlama geliyor bilemedim

Consular operations domestically and abroad, including passport and visa services and assistance for American citizens abroad, will continue during a lapse in government funding. Certain domestic support for consular operations will be suspended.

Pasaport ve vize hizmetleri ile yurt dışındaki Amerikan vatandaşlarına yönelik yardımlar da dahil olmak üzere yurt içi ve yurt dışı konsolosluk faaliyetleri, devlet fonlarının kesintiye uğraması durumunda devam edecektir. Konsolosluk faaliyetlerine yönelik bazı yurt içi destekler askıya alınacaktır.

• DV Sohbet odasında bir şey dikkatimi çekti numarası 1000'li olan bir kadın DV üzerinden Vize mükatı almış DV2026 bu arada biz tam DV2025 Bitti demişken 2026'ya vermişler çok garip bir durum. Yani hemen akabinde gitmiş gibi duruyor acaba CR1/IR1 mi mülakat vermek istemiyorlar ne oluyor hiçbir fikrim yok ama bu yaşanan durum gerçekten tuhaf ne yapmaya çalışıyor konsolosluk çözemedim ben

Benzer Başlıklar

• 1177
  • 1589
  • 1360
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

133

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |