Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Refiks Ben de unutmak icin cok ugrastim ama olmadi unutturmadilar 🙂 Geliyor gelmekte olan diyelim bu sefer 🙂

• @kemal-gönültaş NVC türkçe belge kabul ediyor diyen var siz gibi etmiyor diyen var. Nasıl yapayım bilemedim :))

• Herkese merhaba , öncelikle yanlış anlaşılmışım onu düzelteyim.2025 yılının mayıs ayında greencard çekilişi kazananlara (DV2026 oluyor) 15 ekim de konsolosluk randevu vermiş.DV2025 yani 2024 talihlilerinin süreci bugün bitiyor.Ayrıca gene DV2026 talihlilerine kasım ayının 5 ine 19 una ve 25 ine randevular verilmiş.Burda şu soru aklıma geliyor tabi , ayda 20 iş günü çalışsalar 3 günü mü randevu veriyorlar?Hiç bilmiyoruz... Amacım karamsarlık yaratmak değil 🙂 Hepimiz aynı gemideyiz bende bir an önce mülakat tarihlerimizin belli olmasını istiyorum ki planlama yapabilelim.Kasım mülakatları eylülün son haftasında planlanmış.Yani bende ekim ayının 15 inden sonra ( belki kasım başı ) bizim grup içinde aralık ve ocak(aralıkta ki noel tatili biraz ocağa kaydırır diye düşündüm ) ayları için mülakat tarihi verilir diye yüksek bir umudum var .... Sürecin daha da uzamamasını umarım

• @can-bolatbaş biz ıkı başvuruyu da aynı anda yanı 1 ay sonra yaptık K3 ıle ılgılı asla bı gelişme olmadı başvuranlarda ins olur hayırlısıyla herkes onayını alsın ınsallah

• Genelde K3 birkaç ay sonradan yapılan başvurularda dosyayı tekrar hatırlatma gibi bir durum oluşturuyor. K3 onayı gelmiyor ama aynı anda I-130 onaylanıyor.

• @beta83 kendi UCSIC sayfanizda, evrak girilen kisma resim ve ucak biletlerimi yukluyorum.

• @Refiks benim o sureleri aştı. Neden bu kadar uzun sürmüş olabilir bilginiz var mı?

• @zeynep1212 şu an hiç bir şey normal akışında ilerlemiyor maalesef… mayısta DQ olan arkadaşlar bile mülakat alamadı, çok ciddi bir yavaşlık var 😕

• @zeynep1212 Yaz aylarında kura ile Green Card kazanan kişilerin dosyalarına ve randevularına bakılıyor onlara mülakat veriliyor genelde o yüzden Nisan sonu Mayıs başından itibaren bizlere IR1-CR1 gibi dosyalara bakılmayıp Ekim ayına kadar duruduruyorlar. Çekiliş ile GreenCard kazanan kişilerin kısıtlı süreleri olduğı için tamamen randevular onlara ayrılmış oluyor. Bugün itibariyle yasal olarak süreçleri bitti ve bugünden itibaren IR1-CR1 vizelerine bakılacak diye okudum ama tabii ne kadar sürer öncelik sırasına göre bilmiyorum.

• @zeynep1212 Eğer hala cevap alamazsanız mail gönderin 1 hafta içinde geri dönüyorlar

• @zeynep1212 Merhabalar 5 Eylül'de DOS aktarıldı yazmıştınız yanılmıyorsam, NVC time frames e baktığımda NVC'nin 9 Eylül dosyaları için mail attığını gördüm, bir sorun var mıdır bilmiyorum gerçekten @Refiks arkadaşımızın dediği gibi hiç birşey yolunda ilerlemiyor. Deneyebilirsiniz tabii ki ancak inquiry gönderseniz de alacağınız cevap, dosyanız oluşmadığı için cevap veremiyoruz olacaktır. Yani gözünüzü korkutmak veya negatif basmak istemem ancak tek careniz beklemek gibi duruyor. Belki USCIS'e mail atabilirsiniz, umarım en kısa zamanda hayırlı haberler alırsınız, hem şimdiki hem de sonraki süreçlerde NVC'nin durumunu takip etmeniz için NVC time frames linkini aşağıya bırakıyorum, her hafta güncelliyorlar

• @yeşim-yıldırım 1 Ekimde bizim dosyalara bakarlar diye düşünüyordum ben de ama bir tanıdığım ABD hükümeti kapanacak,işlemler yavaşlayabilir dedi. Sizce de hükümetin kapanması göçmenlik vizelerini etkiler mi?

• Merhaba arkadaşlar az önce pasaportumu teslim aldım. Haftaya da uçak biletim var. Ben Ankara’ya gittim teslim almaya açıkçası en başta bulunduğum şehrin şubesinden teslim almayı seçtim ama bazı akselikler oldu ben de Ankara’ya gittim en güvenilir olarak. 10.30 da randevum vardı saat 9.50 de oradaydım ama pasaportu 12.30 da teslim alabildim. Randevunuza güvenmeyin erkenden gidin. İnşallah herkes en kısa zaman da kavuşur vizesine. Desteğiniz için teşekkür ederim.

I-130 Applied - 23/02/2024
    I-130 Approved - 8/05/2025
    NVC Letter - 12/05/2025
    NVC Docs - 20/05/2025
    DQ - 16/06/2025
    Medical exam - 16/09/2025
    Interview - 22/09/2025
    Passport ready for pickup; 23/09/2025
    USA Entry - ??/??/????

• @seyyit1 yolunuz açık olsun hocam.. imzanızı doldurabilir misiniz bilmiyorum ama bu süper olurdu. her şey gönlünüzce olsun.

• @seyyit1 Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler, bu sisteme ilk geçildiği zamanlarda bazı arkadaşlar kargo şubesinin çok kalabalık olduğunu söylemişlerdi. Acaba siz gittiğinizde de kalabalık mıydı? O yüzden mi pasaportunuzu iki bucuk saat geç aldınız?

• @elturco merhaba teşekkür ederim. Unutmuşum girmeyi düzelttim.

NVC Letter - 12/05/2025
    NVC Docs - 20/05/2025
    DQ - 16/06/2025
    Interview(hızlandırma talebi ile) - 22/09/2025
    USA Entry - ??/??/????

• @Seyduna merhaba rica ederim ve teşekkür ederim 🙂 Evet çok kalabalıktı aslında çalışanlar çok yavaş olduğu için de sıra uzadıkça uzuyor. Sadece bir kişi çalışıyor pasaport teslimin de bir kişi daha var ama o sadece belge teslimi alıyor eğer kimse yoksa pasaporta yardımcı oluyor. Ben 12.30 da çıktım arkamda 40-50 kişi vardı daha

NVC Letter - 12/05/2025
    NVC Docs - 20/05/2025
    DQ - 16/06/2025
    Interview(hızlandırma talebi ile) - 22/09/2025
    USA Entry - ??/??/????

• @beta83 diyebileceğim tek şey umarım böyle bir şey olmaz

• ABD Hükümeti güncel olarak kapandı konsolosluk kendi duyuru sayfasından yayınlamış bu sayfadan ek paylaşım yapılmayacaktır gibisinden bunun vize süreçlerine ve konsolosluk servislerine yansımamasını umuyorum. Çünkü yansırsa burdaki süreç dahada bir zorluklarla karşılaşıcak. Bilmiyorum bakalım hayırlısı diyelim şimdiden...

• Bu hükümetin kapanma konusu beni biraz geriyor arkadaşlar, biraz araştırdım ilk etapta bir sıkıntı olmaz ama uzarsa konsolosluklar yavaşlayacaktır diyor chatgpt… bir önceki kapanma yine Trump döneminde 2018de olmuş ve ABD’nin en uzun süren hükümet kapanmasıymış (35gün) önce ABD içindeki konsolosluklar durmuş, kapanma uzayınca diğer ülkelerdeki konsolosluklarda durmuş!

Benzer Başlıklar

• 1589
  • 5888
  • 226
  • 9
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

135

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |