Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

Adalet ve Güvenlik
2.0k 266 247.4k 226

  • @kngslyr06 ben army reserve ve active dutty yapan bir recruiter ile gorusuyorum. Orada 3 farkli kisiyle gorusme ihtimalim oldu. Herkes baska bir sey soyluuyor. Tek bildigim ve bence dogru olan burada bir kac yorum once biri soylemisti her iki durumda da deploy olma ihtimalin var bu active dutty icinn cok yuksek bir ihtimalmis. Rotasyon olarak da baska ulkelere ya da eyaletlere gonderilebiliyormus. Reserve icin cok nadir dediler. Hatta su ornegi verdiler ve ben de arastirdim dogru Irak Afganistan Ukrayna gibi bolgelere en cok gidenler siralama active duty- national guard (combat unit ck diye) reserve army. Normalde baktiginda reserve army deploy olabiliyor oversea national sadece amerika ama federal bir cagri gibi bir sey ile national guardlar cok daha fazla gonderilmis. Ben galiba reservden devam.

    English test oldum bugun 81 aldim. Sinav cok kolay diyorlar degildi bence. Bir suru video var izleyip gitmekte fayda var benim haberim yoktu videolardan. Listeningde ozellikle dikkatli olmak lazim cunku 2.kez ayni soruyu dinleme ihtimalin yok. Ben sorulari anlamama ragmen siklardaki bazi kelimeleri bilmedigim icin listening partta zorlandim. Herkese tavsiyem o videolara ve asvab sinavina calisip girilmesi ne kadar yuksek o kadar iyi secenek. Reqruiterlar genelde baraji gecmen disinda bir sey onemsemiyorlar. Bana kalirsa kelimelere calismak zaman kaybi cunku hicbiri cikmadi random eski hic kullanilmayan kelimeleri soruyorlar.


  • @cansss sahsi düsüncem air force varken armye hic bulasmayin. Army AIT de bile dsler basinizda bekliyor her yemekten sonra push up falan yaptiriyorlar. Air force tech schoolda tipki universite okuyorsunuz gibi herkes kendi halinde takiliyor. Air force‘un rahatligini gören armycilerin %90 i pisman oluyor. Eger chicagoda iseniz tanidik recruiter önerebilirim.


  • @rezanclz hic yonlendiren olmadigi icin aklima gelmedi air force ama arastirayim onu da eger daha rahatsa hic ugrasmayayim army ile. Bir de vatandaslik sureci de ayni mi bilginiz var mi acaba? Ya da ogrenebilecegim birisi? Chat gpt baktigimda 3 yill sonra basvurulabiliyor vs diyor yanlis bilgi cok veriyor. Ben new yorktayim maalesef Chicago’da degilim cok iyi olurdu. burada yorumlarda da gormedim belkj gozumden kacmistir. Ama teşekkürler tavsiye icin mutlaka bakacagim


  • @cansss 11 eylül saldirisindan beri amerika resmiyette savasta oldugu icin militarynin hangi branchine katilirsaniz katilin vatandasliga hak kazaniyorsunuz, süreci yönetme konusunu soruyorsaniz air force daha özenli davraniyor evet. Egitimlerde verilen odalardan tutun yemeklere kadar air force‘dan daha kaliteli branch bir navy var. Onu da tercih etmek istediginizi sanmam cünkü cok fazla deployment cikiyor. En berbat branchi soracak olursaniz kisisel fikrim olarak o da marine corps.


  • @rezanclz dun amerikali biri ile bu konuda konusma sansim oldu. O da ayni seyleri soyledi sizinle. Daha iyi konaklama, daha iyi yemekler, fiziksel psikolojik baski daha az vs seklinde. Navy dusunmuyorum aynen. Air force resever dusunuyorumz. Reservede 10-12 haftada aliniyorken internette baiz kaynaklarda air force 3 yil demis ama sanmiyorum. Bire bir army reserve giden bir arkadas ile de pazar gunu konusacagim. Sadece asiri derecede zayiflamis 15kilo belki daha fazla vermistir gorunce cok sasirdim ama konusma firsatimiz olmadi. Eger farkli seyler ogrenirsem tecrubelerinden herkese de aktaririm burada


  • Arkadaşım Air Force Texas da eğitimini bitirmek üzere, vatandaşlık 7-8 haftada tamamlanıyor. Bu bilgiyi bir videoda da görmüştüm arkadaşımla teyit etmiş olduk


  • 1 ekimde illinois national guarddan enlist olup sürecimi tamamlayacagim. Sorusu vs olan varsa yardimci olabilirm.

  • ⭐⭐

    @rezanclz hayirli olsun, hangi mos u sectin?


  • @onuru 09M Future soldier. Asvabtan 49 aldim, acilan mesleklerin en yakin ship date i marttaydi ve begendigim meslek yoktu ve mart olmasi biraz canimi sikmisti cünkü bir an önce ship olmak istiyordum. Recruitere düsüncemi söyledigimde 09M programiyla daha erken ship olabilecegimi (november-december) ve asvab puanimi yükseltebilecegimi söylediginde bana asiri mantikli geldi ben de kabul ettim.

  • ⭐⭐

    @rezanclz hayirli olsun, insallah biran once istedigin yerlere gelirsin.


  • @onderoymak kardesim bct den sonra mos secimi ne demek? öyle bir durum yok, sizi 09m a gondermeye calisiyor olabilirler mi?


  • Arkadaşlar tüm eğitimleri tamamladıktan sonra göreve başlayınca bekar olanların kaldığı yer, kışlada koğuş usulü yerlerde mi kalıyorlar yoksa küçük özel oda gibi bir yerde mi yaşıyorlar?
    Eğer ikinciyse odaya mini buzdolabı,ocak,tv gibi cihazlar koyabiliyor muyuz?


  • @kngslyr06 navy için olanları söylüyim barracks larda oda içinde iki tane yatak oluyo özel alanın yok ama ppv dedikleri sistem var o daha özel alanınız oluyor. Air fryer götürebilirsin diğer beyaz eşyalar var zaten.


  • @kngslyr06 "Army barrack tour" şeklinde aratırsanız sorunuza cevap bulabilirsiniz youtube'da. Yine de bilebildiğim kadarıyla şunu söyleyebilirim ateşli silah ve uyuşturucu haricinde birçok şeyi sokabiliyorsunuz. Geceyi geçirmemek kaydıyla misafir ağırlayabilirsiniz (reşit olmayanlar aile bireyi olmak zorunda, kardeşiniz/cocuğunuz değilse sorun yaşarsınız). Artık birçok yerde yemek ppişirmenize izin veriliyor, xbox, PS, laptop gibi dilediğiniz elektronik eşyayı sokabiirsiniz. Elektrik için para ödemiyorsunuz yalnızca kendi internet giderlerinizi ödüyorsunuz. Çok çok şanslıysanız NCO odasında kalırsınız yan komşunuz olmaz mutfak tümüyle size ait olur. Bir de bazı yerlerde oda içerisinde tuvalet banyo oluyor paylaşmak zorunda kalmıyorsunuz ama ben pek rastlamadım.


  • @uguz Öncelikle tebrik ederim umarım vize/mülakat süreçleriniz kolay geçer, olumlu sonuçlanır. Diğer branşlarda durum nedir bilmiyorum army'de pilot olmak için WO olmanız gerek, son kontrol ettiğim dönemde green card ile WO olunabiliyordu ama bunlar zamanla değişiklik gösterebilir kontrol etmekte fayda var. Her şey yolunda gider orduya katılırsanız 12 yıllık bir süreç sizi bekliyor, zannediyorum army'nin en uzun kontratlarından biri aviatorlar için olan. İyi düşünüp doğru planlamayı yaparak karar vermeyi gerektiren bir MOS. Ayrıca göz önünde bulundurmanız gereken bir şey var ki açık hedefsiniz, metrelerce uzaklıktan geldiğiniz duyulup görülecek. Yalnızca havacılıkla ilgiliyseniz sivil havacılığa göz atın derim kazancı ordudakine kıyasla tatmin edici.


  • Sn. @Johnny-B-Goode’nin tavsiyesi çok yerinde @uguz, ticari havayolu pilot maaşları cerrah maaşlarını zorlayan bir noktaya geldi.

    https://www.investopedia.com/united-pilots-approve-the-largest-contract-in-u-s-airline-history-8286168


  • @Richmond @ATS16 @everyOne Merhabalar hocam, 11B - 11C var mı Türk kominitiden?


  • @Johnny-B-Goode

    Ben orduda değilim ne yazık ki, kolaylıklar 🙏🏻


  • @ATS16 Aa öyle mi ben forumun kıdemlilerinden olunca ve bu başlıkta görünce öyle zannetmiştim, teşekkürler. :palms_up_together_medium-light_skin_tone:


  • Merhaba ülkeye giriş yaptıktan sonra Orduya katılmayı düşünüyorum Culinary Specialist olarak türkiyede gastronomi ve mutfak sanatları okuyorum daha önce de iş deneyimlerim oldu asvab'a girmeme gerek oluyor mu yine
    Us coast guard reserve veyahut army reserve düşünüyorum.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

3

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum