Abi yeter 14 yıldır yapıyorum 🙂 gerek yok hahahaha @ayvalik10 ticaret devam .umarım bir gün .selamlar
-
@dogucansevik Böyle başarılarınız varsa dv çekilişi beklemek yerine yetenek bazlı vize türlerine de bakabilirsiniz?
-
Arkadaşlar merhaba,
2023 yılında Work and Travel programı ile çalıştığım için SSN’im mevcut.5 Eylül’de ABD’ye giriş yapıp yaklaşık 15 gün kaldıktan sonra geri dönmeyi planlıyorum. Acaba ABD’ye giriş yapmadan önce SSS başvurusu yapmam mümkün mü? Yazacağım adresin bir önemi varmı arkadaşımın adresini yazsam sorun olur mu kartın postalanacağı adres ile aynı. Kışa doğru da Re-entry Permit başvurusu yapmayı düşünüyorum. Bunun herhangi bir sorun yaratma ihtimali var mı? -
@oprmngr detaylı cevabınız için çok teşekkürler
-
@Muhtaradana merhaba beni de aydınlatabilir misiniz
-
@batuhanalgul-tr Ben askerlerle beraber calisiyorum. Ne zaman birlikte yemege ciksak, ya gelip hizmetlerinden dolayi tesekkur edenler oluyor, yada yemek ismarlayanlar 😊
-
Abi yeter 14 yıldır yapıyorum 🙂 gerek yok hahahaha @ayvalik10 ticaret devam .umarım bir gün .selamlar
-
Şu konulara baktınız mı? İşinize yarayabilir.
ABD'de Polislik
Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak -
@LordBolton yıl oldu 2023 bir şeyler ögrenebildinmi
-
teoride mumkun pratikte cok zor. federal kurumlar icin top secret clearance alabilmeniz gerekir bu da cok kapsamli bir sorusturma gerekir, 1 yildan fazla bile surebilir. bunun disinda fiziksel, zihinsel ve akademik olarak iyi durumda olmaniz gerekir. Minimum gereksinimleri karsilamak sadece basvurmaya yeter. Hepsi cok competitive ama ozellikle FBI icin cok iyi bi resume gerekir.
military veteran olmak, prior law enforcement experience sahibi olmak, yabanci dil bilmek, ozellikle law, accounting ya da computer diploma sahibi olmak onemli artilar.
-
@lordbolton ASVAB testi nedir? içinde söyledi:
ASVAB testi hakkında bilgi sahibi olan var mı?
Saniyorum ki, sizin konunuz surasi:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/351/amerikan-kara-deniz-ve-hava-kuvvetlerine-katilmak -
@crazycells Teşekkür ederin
Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak
-
@ssoydan88 Dil Seviyeniz nedir merak ettim ?
-
@alparslan34 Reading listening writing B1 B2 diyebilirim. ancak konuşurken mal gibi kalıyorum cümle kurmakta zorlanıyorum.
-
Diploman elinde olsa bile denklik ve çeviri isticekler sonuçta . Onun yerine Spantrandan denklik al direkt , posta falan uğraşma .
@ssoydan88, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine KatilmakArkadaşlar dün bir recruiter ile görüştüm. Lisans mezunuyum fakat dil seviyem yeterli olmadığı için dil eğitimi de olacak muhtemelen. Bunun için bana lise diplomam olup olmadığını sordu. Ama yanımda getirmemiştim. E devletten de çıktısını alamıyorum çünkü 2008 öncesi mezunum. Lise diploması ne için gerekli biliyor musunuz? Onsuz olmaz ise anneme posta yoluyla göndermesini söyleyeceğim çünkü.
-
@Richmond nasıl yapacağım onu tam olarak? Diplomamın görselini falan mı yüklemem gerekiyor? İşin kötüsü diplomanın nerede olduğunu da hatırlamıyorum. Annem bayram tatili sonrası vekaletle gidip alacak milli eğitimden. Bana sergeant fotoğrafı yeter biz hallederiz dedi gerçi.
-
@ssoydan88 Selamlar ABD silahlı kuvvetlerine katılmak için min. lise mezunu yada genel eğitim diplomasına sahip olmalısınız. Lisans mezunu olsanız bile, eğitim durumunu tam olarak belgelemek için lise diplomanız istenmiş olabilir. ABD askeri kayıt sürecinde tüm adayların eğitim geçmişi tam olarak belgelenmesi gerekiyor.
Recruiter özellikle sizden bunu istediyse muhtemelen sürecin devamlılığı ile alakalıdır. Üniversite diplomasının yeterliliğini sormanızda fayda var. Sorunuza rağmen tekrar istenirse lise diplomanızı Türkiye'deki yakınınız tarafından apostil işlemi yaptırıp ABD'ye postalamasını isteyin.
-
@evrentnrkl lise diplomasının gerekli olduğunu söyledi evet. Ancak postaya gerek yok fotoğrafı yeter bize gerisini hallederiz dedi. O nedenle ben de posta sürecine girmedim başlangıçta. Ama yine de yaptıracağım. Zaten eğitim başlangıcım Eylül ayında olacak. Önceden alınmış Türkiye biletlerim var. 1 Eylülde döneceğim buraya. Yanımda getireceğim diplomayı.
-
Bir de bişey sormak istiyorum. Basic trainingde tütün kullanımı yasak diye duydum. Ben elektronik sigara içiyorum. Bununla ilgili bir kısıtlama var mı? Bilenler cevaplayabilirse çok sevinirim
-
@ssoydan88 O da yasak.
-
@hsn-kartal sizden de lise transkripti istediler mi? Benden istediler ben 2006 mezunuyum. 2008 öncesine ait transkript verilemiyor diyor okul. Siz bu durumu nasıl çözdünüz? Beni yönlendirebilir misiniz? Tahmin ediyorum siz de 2008 öncesi mezunlardansınız
-
Herkese selam,
Geçen ay national guard army reserve e başvuru yaptım. Önce asvap sinavina girdim ve geçen hafta da MEPS e. Hepsinden geçer not aldim. Recruiter in dediğine göre aldığım puan ortalamanın üzerindeymiş, bu puan meslek seçiminde etkisi nedir? Dün recruiter ile yaptığımiz görüşmede mayıs ayinda bootcamp a gideceğimi söyledi. meslek seçimini sorduğumda , basic training sonrası karar verilecek dedi. Buna benzer bir süreç yaşayan oldu mu? Önceden konuşulmuşsa da göremedim. Bir diğer sorum da eger Hersey yolunda gider ve boot camp a gidersem öncesinde antrenman yapmak gerekir mi, Acikcasi hala tereddutlerim var,
-
Active duty de görev yapanlara, peşinatsız dusuk faiz ile mortgage kredisi imkanı olabildiğini duymuştum. Benzeri reserve için de geçerli olabiliyor mu, bundan faydalanan birileri var mı? Esenlikler
-
@onderoymak Hayırlı olsun, kaç puan aldınız hepsinden
-
Teşekkür ederim.
Ordu için genel skor barajlar puanları şöyle:
• Army: 31 • Air Force: 36 • Navy: 35 • Marines: 32Benim aldığım genel puan ve army için gerekli composit puanlar ise şöyle:
Genel skor( AFQT Percintile): 60
GT (General Technical): 99
• CL (Clerical): 113
• CO (Combat): 116
• EL (Electronics): 110
• FA (Field Artillery): 117
• GM (General Maintenance): 113Matematik ve fen bilimlerden nispeten daha iyi puanlar aldım ancak kelime bilgisi ve paragraf alanlarindan çok dusuk puanlar aldım. Office benzeri alanlarda calismak için bu puanlar yeterli değil iken teknik ile alakalı alanlarda yeterli olabileceğini tahmin ediyorum.
Esenlikler,
-
@ssoydan88, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak
@Richmond nasıl yapacağım onu tam olarak? Diplomamın görselini falan mı yüklemem gerekiyor? İşin kötüsü diplomanın nerede olduğunu da hatırlamıyorum. Annem bayram tatili sonrası vekaletle gidip alacak milli eğitimden. Bana sergeant fotoğrafı yeter biz hallederiz dedi gerçi.
Spantran gir bak .Zor bişey değil .Nasıl anlatacağımı bilemedim. Spantran yazarsan google bulabilirsin.Üniversite mezunuysanda onunda denkliğini al E-4 olarak başla. Daha önceden yazdıysan kaçırdım o kısmı ben yinede söyliyim dedim
-
@onderoymak, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak
Teşekkür ederim.
Ordu için genel skor barajlar puanları şöyle:
• Army: 31
• Air Force: 36
• Navy: 35
• Marines: 32Benim aldığım genel puan ve army için gerekli composit puanlar ise şöyle:
Genel skor( AFQT Percintile): 60
GT (General Technical): 99
• CL (Clerical): 113
• CO (Combat): 116
• EL (Electronics): 110
• FA (Field Artillery): 117
• GM (General Maintenance): 113Matematik ve fen bilimlerden nispeten daha iyi puanlar aldım ancak kelime bilgisi ve paragraf alanlarindan çok dusuk puanlar aldım. Office benzeri alanlarda calismak için bu puanlar yeterli değil iken teknik ile alakalı alanlarda yeterli olabileceğini tahmin ediyorum.
Esenlikler,
Orduya girdikten sonra bir fırsat bulduğunuzda tekrar girip GT skorunuzu yükseltmeye çalışın .110 üstü olursa kolaylıkla meslek değişimi yapıp daha iyi mesleğe geçebilirsiniz
-
Army için buradan hangisini seçmemiz gerekiyor acaba?
-
@Richmond teşekkür ederim. Lisans mezunuyum evet. Diplomam zaten ingilizce o nedenle herhangi bir şey gerekmiyor dedi sergeant. Lisa için de mezuniyet belgesi aldı annem okuldan. Mesaj olarak ilettim. Denklik gibi bir ihtiyaç olursa bahsettiğiniz siteden işlem yapacağım. Şu an lise transkripti elde etmeye çalışıyorum. Onun gerekli olduğunu aöylediler ancak benim dönemimde böyle bir uygulama yoktu o nedenle okul veremiyor. Eski karnelerimi bulmaya çalışıyoruz
-
..benim merak ettigim bnir sey var,diyelimki turk sahis amerikan ordusuna katildi,sicak catisma olan bir bolgeye asker gonderilecek bayagi savas gibi,diyelimki turk gorevli asker arkadasimizda o bolgeye gonderilecek,yani dusman karsisina,boyle bir durumda ben oraya gitmem istifa ediyorum diyebilirmi.
-
@sir-altan Diyemez. Gitmek zorundadirlar.
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı: O onuru
-
1,5 yılı US Army’de geride bıraktım. Zaman gerçekten hızlı geçiyor.
Görev yerim, Amerika’da Washington DC’ye yakın bir bölgede. Geçen yaz Avrupa’da birkaç ülkeye görevli olarak gittim. ABD içinde de bazı küçük görevlerde bulundum. Uzun süredir genel olarak rahattım ve birçok güzel deneyim yaşadım.Ama dürüst olmak gerekirse, bu iş uzun vadede herkesin yapabileceği bir meslek değil. Kişiden kişiye çok değişir, bence biraz da yetiştiğin ortam, çevren ve karakterinle alakalı. Bana göre değil ve sözleşmem bitince kesin olarak ayrılacağım, 50-60 bin dolar bonus verseler bile. 4 yılı tamamlayıp veteran olarak ayrılmayı planlıyorum çünkü ömür boyu sürecek maddi, manevi faydaları var. Bu da benim için en büyük motivasyon kaynağı.
Yeni girmeyi planlayanlara tavsiyem;
Eğer acele etmiyorsanız, ASVAB sınavına iyi hazırlanıp yüksek bir skor almaya çalışın. Böylece medikal ve benzeri alanlarda daha rahat ve avantajlı bir MOS seçebilirsiniz. Bu, askerlik sürecinizin kalitesini ciddi şekilde etkiliyor. Ben nispeten şanslıydım, iyi bir MOS seçtim, ama herkes bu kadar şanslı olmayabiliyor. Gerçekten kötü şartlarda çalışan ve sadece 4 yıla imza attığı için mecburen dayanan insanlar da gördüm.Doğru plan, iyi bir MOS ve sabır… Gerisi gelir. Go Army. Hooah!
Benzer Başlıklar
131
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k