Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @koci ben giriş yapabiliyorum şuan

• @yunustg qr kodlu belgeyi almalısınız. Eski deneyimlere bakarak konuşuyorum. Qr kodku belgeyi görmek istiyorlar. Ben de 2 ay kavga dövüş ile alabildim okulumdan. Arama kısmına hong kong diploma yazarsanız bayağı deneyim var.

• @yunustg merhaba benimde orjinal lise diplomam mevcut yalnız qr kodlu veremeyeceğim 2008 yılı öncesi mezunuyum , okulda kapanmış , ilgili ilçe milli eğitime gittiğimde diplomamı kendi sistemlerine kayıt yapabildiler , QR kodlu lise diplomasını herhangi bir konsolosluğa veremeyeceğimi söylediler. Bu arada diplomamıda apostil yaptırmıştım 2008 yılında. Artık hayırlısı elimizdeki imkanlarla ilerleyeceğiz mülakat alabilirsek.

• @nsercan merhaba deneyimlerde QR kodu olmadan da vizesini alan deneyimliler mevcut. Tabi belli olmaz bu işler ama. Alınamıyor ise mevcut belgeyi göstermekten başka seçenek yok gibi.

• @cncncnr

Bu denememde ben de giriş yapabildim. Yanıtınız için teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@yunustg, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

merhaba. hong kond da mülakatı olacak arkadaşlardan konsolosluk lise diplomasını mı yoksa üniversite diplomasını mı qr kodlu olarak talep etti. benim e devlette üni var ama lise 2008 öncesi olduğundan dolayı edevlette yok.

Üniversite mezunu iseniz, lisans diploması, transkriptleri ve lise diplomasının aslı yeterli.
    Bu mesajımda detaylıca belirtmiştim:
    https://yesilkartforum.com/forum/post/467884

• Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba, uzun bir süredir forumu takip ediyorum ve ilk defa yazıyorum. Şuan 28 Ağustos tarihinde çıkan karar ile ilgili yazışmalar yapılıyor. Umarım herkes için en iyisi olur. Konudan biraz bağımsız ancak yine bu süreç ile ilgili olduğunu düşündüğüm için sormak istediğim bir konu var. Forumda aradım ama doğru konuyu bulamadım. Şuan herkes gibi biz de eşimle beraber mülakat tarihi planlaması bekliyoruz. Bu süreçte Eski şekliyle AIS kaydı sanırım ve süreç yenilenmiş. Bu kaydı şuan için yapmam gerekiyormu konu hakkında yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

• @Ekremi Merhabalar, sizden sonraki dosya numaralarına Hong Kong için mülakat planlandı.Henüz bakmadıysanız sizin için de mülakat planlanmış olabilir.Mail gelsin diye bekliyorsanız mülakat alanlara 2NL mailleri henüz ulaşmadı.KCC'ye mail atarsanız mülakat tarihinizi söylerler yüksek ihtimalle. Ayrıca CEAC sitesine girip dosya konumunuza bakabilirsiniz, At KCC yerine Hong Kong yazısı görürseniz bu da mülakat planlandığını gösterir.

• @Emregull merhaba doğrudur teşekkür ederim tavsiyeniz için. Geçen hafta benim ceac taki durumum at Hong kong olarak değişmisti. Yalnız ben e-mail atmadım. Hiç bir şey yapmadan beklemeyi tercih ettim.

• @Ekremi Hayırlı olsun.Mülakat tarihinizi KCC'ye mail atarak öğrenebilirsiniz dediğim gibi.Umarım sorunsuz bir şekilde vizenize kavuşursunuz.

• @Emregull teşekkürler

• HNK İçin topladığım belgelerde Sgk hizmet dökümünü çıkarttım kapsamlımolanı yaklaşık 6-7 sayfa bunun ilk ve 2. Sayfasını ve son sayfasını tercüme ettirdim. Fakat sgk kaydı diye bir belge oldugunu öğrendim onda da sadece gün sayısı görünüyor. 2 gün sonra Hnk gideceğim ve bu tek sayfalık sgk kaydı tercümesi yetişmeyebilir sorun cıkarmı bilen varmı ?

• @Cihat-58 Hadi hayırlısı benimle aynı torbada kuraya girip birilerinin mülakata gitmesi bei çok heyecanlandırıyor.

• @Serapp ever Serap Hanım üniversite mezunuyum. Üni mezun belgem edevlette mevcut.

• @yunustg 2025 talihlisi bir forumdaşımızın başına gelen bir durum şöyle ki;

HK konsolosluğu orijinal diploma istiyor. Ancak diploma olmadığı için AP de kalıyor. Tercüman hanımefendi ile birlikte HK Türk konsolosluğundan randevu alıp (Tercüman aynı zamanda Türk Konsolosluğu ile çalıştığından dolayı süreç biraz daha kolay atlatılıyor) onaylı lise diploması alıp veriyor. Sonra süreci olumlu sonuçlanıyor. Forumda arama yaparak deneyimi bularak detayları okuyabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@yunustg, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp ever Serap Hanım üniversite mezunuyum. Üni mezun belgem edevlette mevcut.

Üniversite diplomanız ve transkriptiniz asılları (türkçe ise yeminli tercüme gerekli, ingilizce ise gerek yok) ve lise diplomanızın aslı ve yeminli tercümesi yeterli.

Diploma asılları olduğu zaman E-devlet çıktısı gerekmiyor.

• @Serapp
    Merhaba Serap hanim,
    Universite diploma asli var. Lise diplomasi asli yok, e-devlet uzerinden alinmis barkod ve qr kodlu belgenin yeminli tercumesi yeterli olur mu?

Yukarida da bahsi gecen bir HNK lise diplomasi sorunu hatirliyorum arayip bulacagim.

Cok tesekkurler

• ⭐⭐⭐⭐

@jcmaxwell, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp
    Merhaba Serap hanim,
    Universite diploma asli var. Lise diplomasi asli yok, e-devlet uzerinden alinmis barkod ve qr kodlu belgenin yeminli tercumesi yeterli olur mu?

Yukarida da bahsi gecen bir HNK lise diplomasi sorunu hatirliyorum arayip bulacagim.

Cok tesekkurler

Merhaba ben size kolaylık sağlayayım 🙂
    https://yesilkartforum.com/forum/post/495162

• ⭐⭐⭐⭐

@ceyda01, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar şu an üniversite öğrencisiyim dolayısıyla henüz lisans diplomam yok, lise diplomamın da aslını bulamıyorum ama okul tarafından bana verilmiş aslının fotokopisi çekilmiş aslı gibidir mührü basılıp mührün üstü ıslak imzalanmış versiyonu var bu geçerli olur mu?

Üniversiteye kaydolurken lise diplomanızın aslını vermişsinizdir. Öğrenci işlerine gidip isteyin. Eğer orada yoksa hem dediğiniz şekilde hazırlayın hem de e-devletten barkodlu çıktı almanız iyi olur.

• ⭐⭐⭐⭐

@OKANYETER Merhaba, şimdi değil mülakat zamanınızı öğrendikten sonra ustraveldocs.com sitesinde kayıt açmanız gerekiyor.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

139

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |