Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

@Hüseyin-1
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

• Herkese merhaba, mülakat deneyimimi paylaşmak istiyorum. Ben eşim ve 3 yaşında ki ikizlerimle 9 Eylül'de Tiflis'te mülakata girdik. Çocuklardan dolayı polis bizi daha evrak vermeden bir gerdi. çocukların hareketlerinden ki bize göre usluydu bile rahatsız oldular. sonra hemen bize evrak toplama için ayrı banko açtılar biz tercümanla evrakları verirken eşim ve çocukları oyun alanına geçirdik. orda da ufak seslerden polis uyardı falan daha biz mülakata girmeden gerildik. sonra evrakları verirken eşimin kızlık soyadlı adli sicili yok diye sorun çıkardılar, biz de açıkladık şu anki adli sicili geçerli öyle bir evrakı Türkiye'den alamayacağımızı belirttik. soyadı değişikliğini gösteren evrakları da gösterdik. daha sonra kadın oraya not aldı. yok ama bu geçerli diye. mülakata girdik. başka bir adam aldı. başka çocuğunuz var mı, nereye gideceksiniz ne iş yapacaksınız orda kim var gibi klasik sorular sordu. biz işimizi falan söyleyince İngilizce yetkinliğiniz nedir diye sordu? hiç üzerine vazife değildi ama yine de söyledik.. sonra approved kâğıdı uzattı tam sevinecektik ki ap kâğıdını uzattı.. eşimin adli siciline takıldı. anlattım açıkladım yok kabul etmedi. hatta tercümanımıza bile sert çıkıştı. ben ve çocuklara approved dedi eşime ap.. sonra hemen Türk konsolosluğuna gittik.. tabi öyle evrak olmayacağı için veremediler. bize beyanname yazın biz imzalayalım dediler. bizde ben şuyum bu TC kimlik numaralı şu dosya numaralı evrak kızlık soyadım olan suyu da kapsar. İşte ad kızlık soyadı yazdık falan .. gittik aynı gün ABD konsolosluğuna kapıdan verdi tercümanımız. bunlar salı oluyordu. ceac'da ben ve çocuklar ready'di eşim refuseddü. ama bu normal bir durummuş. forumda gayet açıklamışlardı. forum yöneticilerimizde durumu açıkladı ve beklemeye başladık. çarşamba günü tercümanımız konsoloslukta başka mülakatı sonrasında bizim durumu sormuş ve cuma günkü uçak biletlerimizi göstermiş yetişsin diye. perşembe oldu bu sefer bizim hepimiz refused olduk.. ne olduğunu anlamadık ama dedik ki herhâlde haftaya kaldı. sonra cuma günü biz boş pasaportları aldık, tercümanımıza verdik, ayrıca ona da vekalet verdim vfs ten alabilsin diye. sonra cuma günü burası garip ! Türkiye'nin ABD konsolosluğundan mail geldi, mailde Tiflis benim en son eğitim belgemi istemiş 😃 biz lise diplomamı ve mezun belgemi vermiştim. orjinal diplomamı da görmüşlerdi. ama lise mezun belgem e devletten alınmadı eski mezun olduğum için lisemden çıkarmıştım qr kodu e imzası gerekli tüm bilgiler yazılıydı. neyse ben hemen Türkiye'nin ABD konsolosluğuna son eğitim belgemi attım. pazartesi sabahtan pasaportları geri konsolosluğa kargoladık. pazartesi öğleden sonra işlemleriniz tamam pasaportlarınızı gönderin diye mail geldi. ve refused, salı günü AP , perşembe de issued oldu. eğitim belgemizin neden Türkiye'den istendiğini anlamadık. adli sicil olarak da verdiğimiz beyanı kabul etmişler. böylece eylülün 18'inde vizelerimizi aldık çok şükür. darısı geri kalan herkesin başına. nacizane tavsiyem şudur, konsolosluktan size gelen evrak listesinde ne yazıyorsa yapmanız yeterli. Türkçe çeviri yapıp evrak hazırlasanız da en son orjinal İngilizce evrak listesinden kontrol ediniz. saygılarımla.

• Merhaba Viyana için Denizbank bana TRY VE USD ayrı ayrı türkçe döküm verdi ve TRY dolar karşılığını vermedi. Viyana mülakatına girenlerden sorun olur mu konusunda yorum yapabilecek bir bilen olur mu? Denizbank'tan döküm alan Viyana talihlimiz var mı başka yapabileceğim bir şey var mı?

• VİYANA MÜLAKAT DENEYİMİ

Herkese selamlar

Öncelikle foruma teşekkürü bir borç bilirim. Burası olmasaydı bu kadar kolay ve hızlı bu süreci yönetemezdik.Mayıs ayında sonuçlar açıklandığında 9. Başvurumun sonucu yine hüsrandı.Eşime de çıkmamıştır ama yinede bir bakalım dedik birde ne görelim alıştığımız cümlenin dışında bir sayfa dolusu metin:) o an heyecandan neredeyse tavana çarpacaktım. Bu arada eşim 5 aylık hamileydi. Tabi sevincimiz yerini biraz araştırmalar sonucunda endişeye bıraktı. Çekilişte çıkmak tek başına yeterli değildi ve dosya numarasınında bir o kadar önemli olduğunu öğrendik. Bizim numaramız 22binlerdeydi ve ankaranın konumu ortadaydı. Araştırmaları yoğunlaştırdım ve videolar paylaşımlar derken forumu buldum. Orada dosyayı kcc ye bir mail atarak kolayca taşıyabileceğimi öğrendim ve hemen hazırlayıp gönderdim. Uzun süreli schengen vizemiz olduğu için viyanayı tercih ettik. Maili gönderdikten bir gün sonra dosyamızın viyanaya taşındığı cevabını aldık ve uzun bir bekleyiş sürecinin ilk adımını atmış olduk. Eşim de ben de yoğun çalıştığımız için her fırsat bulduğumuzda foruma girip araştırmalar yaptık notlar aldık bolca geçmiş deneyimler okuduk. Bülten takibi, başkanlık değişimi, trump etkisi derken sabırla günleri geçirdik.Haziran veya temmuz gibi current oluruz diye düşünürken sabit kalan ve aşırı yavaş ilerleyen bülten ile son anda sürece tutunduk. Bu sürecin bize kattığı en büyük şey sabretmek oldu😊aylar geçti mülakat deneyimlerini okumaya devam ediyoruz bir gün bizde deneyimimizi yazabilecekmiyiz diye beklerken son bülten sadece 1000 arttı ve şanslı kesimin içine girerek dosyamız aktif oldu. Yaklaşık bir hafta sonra viyanadan 2nl maili geldi ve mülakatımız 17 eylüle planlanmıştı.

SAĞLIK RANDEVUSU:
    Mülakat tarihini öğrendikten hemen sonra Dr molnara mail attık ve mükakatımıza en yakın zamana sağlık randevusu istedik. 15 eylül saat 10:30 için anlaştık. Tabi bu arada bebeğimiz 11 aylık oldu. Ceac sisteminden add aplicant kısmından kızımızı ekledik.Hemen antikor testi için şehir hastanesinden randevu ayarladık eşim ve benim için. Kanlarımızı verdik hepatit A/B , su çiçeği ve KKK testleri için. Sonuçlar parça parça çıkıyor endişe etmeyin. İlk önce üç tanesinin sonucu çıktı. Yaklaşık bir hafta sonra diğerleri sisteme düştü. Sonuçların hepsi çıktıktan sonra e nabızdan ingilizce olarak çıktılarını aldım ve muayene olduğum doktora kaşe+imza yaptırdım.Test sonuçlarına göre TDAP+ polio ve hepatit b yaptırmamız gerekiyordu. Kayıtlı olduğumuz sağlık ocağı ile irtibata geçtim. Tdap+ polio için tetraxim siparişi verebileceklerini hepatit b yi de diğeriyle beraber olabileceğimizi belirtti bizde kabul ettik. Bir hafta sonra aşılar geldi gittik eşimle beraber olduk. Aşı kartlarımızı düzenlettik aile hekimimize kaşe imza yaptırdık. Aynı zamanda e nabızdan ingilizce olarak aşılarım kısmından çıktı aldık yanımızda bulunsun diye. Kızımızında aşı kartını kaşe imza yaptırdık. Sizlere tavsiyem aşı işlerini türkiyeden yapmanız. 14 eylül de viyana uçuşumuz vardı. Öğlen gibi indik ve otelimize yerleştik. 15 eylül sabah 10 da molnar kliniğinin önündeydik. Yarım saat erken gitmiştik ama sorun etmediler ve üçümüzün doldurması gereken kağıdı verdiler bu arada fotoğraflarımızıda web cam ile çekti stefan.Ayrıca aşı bilgilerimiz de sisteme girildi. Kağıttaki sorular gayet basit. İsim soyisim doğum yeri ve tarihi case number türkiye ve abd deki adres bilgileri şeklindeydi. Ayrıca üç imza yeri olan bir belge verdi. Orta kısmı hariç diğer iki kutuya imza atıyorsunuz. Ortadaki yeri röntgen yerinde imzalatıyorlar.Daha sonra hemşire odasına alındık. Bebeğimiz olduğu için hep birlikte muayene aldılar. Tansiyon ve ateş ölçümü alkol kullanıyormusunuz alerjiniz varmı ameliyat oldunuz mu gibi klasik sorular soruldu ve genel fiziksel muayene ve kan alımı için yan odaya geçtik. İç çamışlarımız kalacak şekilde soyunduk. Genel vücut kontrolü refleks testi ve boğaz ve kulak kontrolünden sonra işlemler bitti. Eşim ben ve 11 aylık bebeğimiz için toplamda 1100euro ödeme yaptık. Sadece nakit kabul ediyorlar. Daha sonra röntgen için gayet kolay anlaşılabilecek haritanın olduğu bir kağıt verip gönderdiler.bebeğimiz ufak olduğu için biz taksi ile geçtik. Numaratörden orta kısımdan sıra numarası aldık. 5 dakika içinde yandı pasaportlar ve belgeyi verdik kayıtlarımız yapıldıktan sonra 15 dk içinde eşim ve benim röntgenlerimiz çekildi. Yarım saat sonrada cd lerimiz verildi ve sağlık muayene işlemlerimizi bu şekilde tamamlamış olduk.ertesi gün saat 11 civarında sağlık sonuçlarımız mailimize geldi.

MÜLAKAT AŞAMASI:

17 eylül çarşamba saat 13.00 teki mülakat için fazlaca heyecanlıydık. Dile kolay yaklaşık bir buçuk yıldır sabıtla beklediğimiz tüm aşamlarını ilmek ilmek örüp öğrendiğimiz emek verdiğimiz sürecin sonundaydık. Bizim için yeni bir başlangıcın dönüm noktasıydı. Alize hanımın orda olmama ihtimaline karşı tercümanda tutmuştuk.saat geldi ve 12:50 de konsolosluğa binasına girdik 4.kata çıktık ve güvenlikler karşıladı. Tüm eşyalarımızı çantanın içine koyup x raydan geçtik. Biz bebek arabamızla gitmiştik ve hiç sorun çıkarmadılar. Girdikten sonra sağ tarafta oturma alanları var orada on dakika bekledikten sonra soyismimizle bizi çağırdılar belgeler için. Parmak izlerini verdik

İSTENEN BELGELER

Asıl talihli eşim için
    Formül A
    Formul B
    Banka hesap dökümü imza sirkülerini geri verdiler ve sadece tutarın gözüktüğü kağıdı aldılar. Son bir yıllık hareket çıkarmıştık onuda iade ettiler
    Adli sicil
    Diploma aslı ve fotokopisi
    2 adet 5x5 fotoğraf

Benim için
    Formül A
    Formül B
    Adli sicil
    2 adet 5x5 fotoğraf

Kızımız için

Formül A
    2 adet 5x5 foto

Belgeleri alan alize hanımdı. Tercümana gerek yokmuş ama riske atmak istemedim😊daha sonra bizi beş dakika beklettikten sonra ödeme için yandaki vezneye gönderdiler kredi kartıyla toplamda 990 usd ödemeyi yaptıktan sonra tekrar beş dakika bekledik ve soy ismimizle mülakat için çağırıldık.çok kibar bir bayandı ve öncelikle tebrik etti ve sağ elimizi kaldırıp yemin ettirdi.

SORULAN SORULAR

•ikinizinde ilk evliliğimi
    •amerikada ne iş yapacaksınız
    •amerikada nereye yerleşeceksiniz
    •orada tanıdığınız varmı
    •diplomanız lisans derecesindemi
    •türkiyede ne iş yapıyorsunuz

Aşağıya eğildi veee büyük an bayrağı aldı ve kızımıza verdi. Tebrik etti amerikadaki hayatımızda başarılar diledi✨vizeniz basıldığında size mail atacağız dedi . Ertesi gün sistemden kontrol ettiğimde önce ap oldu daha sonra ıssued e döndü ve saat 11:15 te mail geldi vizeleriniz verildi pasaportlarınızı alabilirsiniz diye . Gittiğimde maili gösterdim polislere ve direk alize hanımın yanına gittim bilgileri kontrol ettim ve sarı zarfları pasaportlarla birlikte aldım. Ayrıca green card basım ücretinin ödenmesiyle ilgilide bilgi verdi ve süreci bu şekilde tamsmlamış olduk.

Tüm bu sürecin her aşaması pamuk ipliğindeydi ve düşmeden tamamlayabildik. Gerçekten büyük bir sabır istiyor.
    Son olarak eşim ve ben türkiyede gayet rahat bir yaşam sürdürüyorduk . İşlerimiz ve keyfimiz yerindeydi Ancak kızımızın daha güvenli daha insancıl daha huzurlu daha saygılı hukuka önem veren insan haklarının olduğu insanca yaşayabildiği ve iyi bir gelecek için tüm bunları bir kenara bırakıp böyle bir şansı iyi değerlendirmeyi düşündük.umarım başarılı oluruz..🇺🇸🇺🇸Gönlünüzden geçen herşeyin gerçek olması dileğiyle. Sevgiler ve saygılar

• ⭐⭐⭐

@mhnds1878

• ⭐⭐⭐

@leecon2003

• @Flight101 çok teşekkürler🙏🏻

• 2025 EYLÜL BANGKOK MÜLAKAT DENEYİMİ

Merhaba. Bugün pasaportlarımızı almamızın heyecanı da var üstümüzde ama ihtiyacı olanı bilgilendirmek istiyorum. Hepsini adım adım ama önemli detaylarıyla yazacağım. Özellikle içindeki notlara dikkat etmenizi öneririm. Teşekkürlerimi ve duygularımı şimdiden yazmak isterdim ama çok uzun olacak, o yüzden hemen başlıyorum. Bangkok hakkındaki gözlem ve önerilerimiz iletinin en sonunda yer alıyor.

1. DOSYA TAŞIMA

Bu yıl KCC üzerinden taşınabiliyordu. KCC'ye mail attım, taşınması için adres istediler. Beğendiğim, konsolosluğa da yakın olan bir otelin adresini verdim ve taşıdılar.

1. MÜLAKAT MAİLİ VE AŞI SÜRECİ

Biz artık umudu kesmişken son bültende current olduk ve 24 temmuzda bir mail geldi. Bu mailde bir link var ve oraya girdiğinizde mektup formatında size mülakatınızın tarihini ve yerini açıklıyorlar. İşte 2NL dediğimiz şey bu oluyor. İçinde bir evrak listesi falan olmuyor. Bangkok elçiliği mülakat için ayrıca mail atmıyor.(Bazı elçilikler mülakattan 1-2 hafta öncesinde mail atıyormuş.)

Mail geldiği gibi ilk önce Bumrungrad hastanesine Whatsapp'tan yazarak ulaştım, benden bilgilerimizi ve pasaport fotoğrafını istediler. Mülakat tarihimizi sordular. Randevu tarihi olarak 9 Eylül tarihini istedim. Her şey tamamlandı, size mail atacağız dediler. 1 gün sonra mail geldi ve ayın 9'u dolu olduğu için 10'una randevu oluşturduklarını belirttiler. Kendileri mülakat tarihinizi sordukları için ona göre bir tarih belirliyorlar diye düşünüyorum. Nihayetinde bir sorun da yaşamadık. Verdikleri tarihlere güvenebilirsiniz, sürecin gayet farkındalar.

Oradan randevuyu alınca burada devlet hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümünden randevu alıp doktora antikor testi istediğimizi söyledik(Aile hekimleri de yapıyor ama bütün testler yok, o yüzden direkt Enfeksiyon Hastalıkları bölümünden yaptırın.) Şu hastalıkların antikor testi yapılıyor:

1. Hepatit A
    2. Hepatit B
    3. Suçiçeği(Varicella Zoster)
    4. Kızamık
    5. Kızamıkçık(Rubella)
    6. Kabakulak

Tetanos, Polio, Difteri, Boğmaca ve Grip gibi hastalıkların antikor testi yok. (Burada Flight101'in yazdığı ileti çok yardımcı oldu, kendisine çok teşekkür ederim.)

Sonuçların kimisi ertesi gün, kimisi 5 gün, kimisi de 10-15 gün sonra çıkıyor. E-nabızda yavaş yavaş yeni tarihlerle birlikte açıklanıyor. Biz artık hepsi sonuçlanmıştır diyerek gittik ama doktor bazı sonuçlarda "reddedildi" yazdığını söyledi. Laboratuvara gidip neden böyle yazdığını sorabilirsiniz dedi. Bir hafta sonra zaman bulunca laboratuvara gittik, baktılar ve son sonuçların doktora gittiğimizin ertesi günü çıktığını söylediler. Biz de tekrar doktora gittik ve son sonuçlarla birlikte evrağımızı kaşeli imzalı aldık. Buradan şunu anlıyoruz ki sonuç henüz çıkmamışsa doktorların sisteminde reddedildi yazabiliyormuş. Ayrıca eşimin bazı sonuçları benden önce çıkmıştı. O yüzden yukarıda yazdığım sonuçların hepsi herkes için çıktıysa gidip alırsınız.

Testi verdikten sonra bizden istenen aşıları Bumrungrad hastanesine mail atıp sordum. Gelen cevap:

1. Tdap(Tetanoz Difteri Boğmaca)
    2. IPV (Polio)
    3. MMR(Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak)
    4. Hepatit B
    5. Varicella(Suçiçeği)
    6. Influenza(Grip)

Antikor testi sonuçlarını alınca benim kızamık antikorum negatif çıktı. Eşimin antikorları tamdı. Olmamız gereken aşıları aile hekimine gidip söyledik ve ondan sonra eczaneden alıp yaptırdık.

Ben KKK(Priorix) ve Tdap(Adacel) yaptırdım, eşim de sadece Tdap aşısını yaptırdı. Polio aşısını ve grip aşısını Bangkok'ta yaptırmaya karar verdik. Aile hekimi aşıdan hemen sonra üzerinde aşı bilgisi yazan bir kağıt çıkarttı sistemden. (Antetli kağıt falan değil, üzerinde kimlik bilgimizin olduğu ve olduğumuz aşılar ile tarihlerini yazan normal düz bir kağıt verdi aile hekimi ve altına kaşe imza yaptı.) Antikor sonuçlarını ve aşı olduktan sonra aile hekiminin vereceği aşı bilgisi kağıdını çevirttirmeyi unutmayın.

1. ADRES KAYDI (USTRAVELDOCS)
      Eski adı AIS, GSS, ATLAS vb.

Elçiliğe mail attım ve sizden bir mail gelecek mi yoksa ben kayıt oluşturmaya başlayayım mı diye sordum. Onlar da biz mülakatı planladık, siz ustraveldocs sisteminde adres kaydınızı yapabilirsiniz diye dönüş yaptılar. Sistemde kendim ve eşim için bir kayıt oluşturdum. Site sizi yönlendiriyor aslında zor değil ama bilgi almak isteyen olursa mesaj atabilir.(Vize türü konusunda asıl talihli için DV1'i, eşiniz için DV2'yi seçiyorsunuz.) Biz Rong Mueang postanesini seçtik ve oranın adresini yazdık. En sonunda barkodlu bir belge sayfası açıldı ve onun çıktısını aldım. Burada bir not: bu sitede Türkçe seçeneğini seçerseniz en sonunda barkodlu sayfada bilgiler Türkçe çıkıyor. Ben ilk başta onun çıktısını aldım ama sonra bir de dili değiştirip onay sayfasına gelerek İngilizce olanını da çıkardım.(Mülakatta bu belgeyi direkt olarak istemediler ama siz yine de alın, aşağıda detayları paylaşacağım.)

Edit:
    Adres kaydı ayrıntıları için yazdığım ikinci ileti linki burada
    https://yesilkartforum.com/forum/post/511998

1. HASTANE GÜNÜ

Hastaneye girince sizi yönlendiriyorlar, korkmayın. Verdiğimiz evraklar;

1. Antikor testlerinin çevirisi
    2. Aşı kağıdının çevirisi
    3. 2NL Mülakat mektubu(Yukarıda bahsettim.)
    4. Fotoğraf(4 tane verdik ama 1 tane aldılar, siz yine de 4 tane verecek gibi hazırlayın bence.)
    5. Geçmişte tutuklanma veya suç varsa eğer adli sicil kaydı. Bir kaydınız yoksa vermenize gerek yok.(Hemşirenin önündeki istenen evraklar panosunda böyle yazdığı için biz vermedik, istemediler de ama öyle bir durum varsa verin ki mülakatta sorun olmasın. Mülakatta pasaporttan sonra ilk istedikleri evrak adli sicil kaydı olacak. Hastane bilgisiyle karşılaştırıp suç ya da tutuklanma durumu olmasına rağmen hastane kayıtlarında bunu görmezlerse sorun olabilir.)

Evrakları alınca bekledik, olmamız gereken aşıları ve röntgen çekimini yaptırdık. Her şey tamamlandıktan sonra 3 gün sonra evrakları alın dediler. Sonucunda çok şükür bir şey çıkmadı ve sonuçlarımızı aldık.

1. MÜLAKAT GÜNÜ

Mülakat saati 7 idi. O saatte gittik. Kapıda DS-260 formunun onay sayfasına baktılar, katlayıp pasaportun içine koydular ve pasaportun arka kapağına etiket yapıştırdılar. Üzerini okudum. Adres kaydı yaptığım postanenin adı vardı. Yukarıda adres kaydı kısmında bahsettiğim belgeyi istemediler ama belli ki oradaki bilgilere göre bu barkod çıkıyor. Ona göre bilgileri kontrol eder, hata varsa değiştirilmesini söylersiniz. O yüzden yukarıda bahsettiğim belgenin çıktısını almanız önemli.

Telefonu kapattırıp emanete aldılar. Dosyalarımızla elçiliğin bahçesinde sıraya girdik. Sıranın sonunda bir kadın fotoğraflarımızın arkasına ismimizi yazdırdı ve onları da pasaportun içine koydu ve pasaportları verdi.

Daha sonra binanın içerisine girdik. İçeride para ödedik ve pasaportun içindeki DS-260 formuna PAID damgası vurdular. Sonrasında evrak sırasına girdik.

Benden istenen belgeler:

Pasaport
    Ds-260 Onay Sayfası
    2 adet Fotoğraf
    Arşivli Adli sicil kaydı(E-devlet İngilizce)
    Hastane Zarfı(İçinden CD'yi geri verdi)
    Formul A(Orijinali ve Çevirisi)
    Formul B(Orijinali ve Çevirisi)
    Evlilik cüzdanı(Orijinali ve Çevirisi)
    Askerlik Belgesi(E devlet Orijinali ve Çevirisi)
    Üniversite Diploması(Orijinali ve gerekliyse çevirisi)
    Transkript(E devlet)

Eşim İçin İstenenler:

Pasaport
    Ds-260 Onay Sayfası
    2 Adet Fotoğraf
    Arşivli Adli sicil kaydı(E-devlet İngilizce)
    Hastane Zarfı(İçinden CD'yi geri verdi)
    Formul A(Orijinali ve Çevirisi)
    Formul B(Orijinali ve Çevirisi)
    Evlilik cüzdanı(Çevirisi)

Evrak isteyen kadın yurt dışında kaldınız mı ve kaç gün kaldınız diye sordu. Ayrıca kaç gündür burada olduğumuzu da sordu.

ÖNEMLİ: Evlilik cüzdanının çevirisini 2 tane alın. Bizde 1 tane vardı, evrakları isteyen kadın neden 1 tane var, eşiniz için yok mu diye sordu. Biz de Formul B belgesinin aslında evlilik belgesi olduğunu ve o belgenin evlilik cüzdanı ile aynı bilgileri içerdiğini açıklamak zorunda kaldık. Zor da olsa ikna olunca çevirinin fotokopisini çekti ve eşimin belgelerine ekledi. Bu durum bizi orada bayağı bir gerdi. (Ekleme: Kadın aslında evlilik cüzdanını direkt istemedi. Eşimin belgelerini verirken bana dönüp sizden evlilik belgesi almış mıydım diye sordu, ben de evet dedim ve eksiklik olmasın diye evlilik cüzdanını gösterip bunu da istiyor musunuz diye sordum. Evet alayım dedi ve çevirisini de verdim. Ondan sonra olay patlak verdi.)

Hazırladığımız Ama Alınmayan Belgeler:

Pasaport Fotokopisi
    2NL Mülakat Mektubu
    6 Aylık Hesap Dökümü(İngilizce)
    Benim Lise Diplomam(Orijinali ve Çevirisi)
    Eşimin Diplomaları(Orijinali ve Çevirisi)
    Eşimin Transkripti(E devlet)
    Nüfus Kayıt Örnekleri(Hem benim hem eşim için ayrı ayrı ve nüfus aile şeklinde, eşim için hem kapalı kayıt hem de açık kayıt)(Orijinalleri ve Çevirileri)

Bu belgelerin bizden alınmaması sizden de alınmayacağını garanti etmez, o yüzden siz de bunları elinizde çevirileriyle birlikte hazır bulundurun ki içiniz rahat olsun.

Bu arada çeviri ücretini merak eden olabilir. Biz toplam 17 adet belgeyi nakit olarak 8000 liraya çevirttik. Noter onayı ya da apostil yaptırmadım, yalnızca tercüme bürosunun mührü ve tercümanın imzası vardı.

Mülakat anındaki kadın genç ve konuşkan biriydi. Gayet tatlı bir şekilde konuştu ve üzerimizdeki evlilik cüzdanı gerginliğini aldı. Bize bilgi edinmek ister gibi sorular sordu, öyle sorgu yapar gibi değildi. Bilgisayara da bizle ilgili bir şeyler yazıyordu. Sorduğu sorular:

Hiç suç işlediniz ya da tutuklandınız mı?
    Amerikaya hiç gittiniz mi?
    Orada tanıdığınız ya da aileniz var mı?
    Nerede yaşayacaksınız?
    Ne iş yapmayı düşünüyorsunuz?
    İlk evliliğiniz mi?
    Hangi bölümden mezun oldunuz?
    Mezun olduktan sonra ne iş yaptınız?
    Eşiniz de sizinle mi çalışacak?

Bütün bu soruları çok cana yakın şekilde ve gülümseyerek sordu, üstümüzdeki yük mülakat sonrasına kalmadı, sağ olsun üstümüzdeki yükü tam da mülakat anında aldı.

Ayın 20'sinde pasaportlarınız elçilikten alınmıştır diye mail ve SMS geldi. Takip numarası yazmıyordu. Pazar günü postaneye gittik(Postane her gün açık) ama henüz gelmemiş dediler. Takip numarası sordular ama yok dedim. Yarın gelin dediler ve gittiğimizde pasaportlarımız ve sarı dosyamız bizi bekliyordu.

Umarım yol gösterici ve sorularınıza cevap bulabildiğiniz bir yazı olmuştur. Forumda bilgi veren, her soruya yanıt veren @gucarslan, @flight101, @Serappp, crazycells ve ismini sayamadığım onlarca arkadaşa çok çok teşekkür ederim. Bundan sonra ben de bu süreçte elimden geldiğince arkadaşlara yardımcı olmaya çalışacağım.

Masraflar(Hepsi 2 Kişi için)

Çeviri ücreti: 8000 TL
    Qatar Airways Gidiş Dönüş: 48.000 TL
    Muayene+Polio+Influenza: 28.346 BAHT
    Vize Ücreti: 660 USD

Konaklama kişiye göre değişebilir. Biz 6+6+5 gece şeklinde 3 otelde kaldık. Fiyatları: 540+477+170: 1187 USD

Çok daha uyguna da çok daha pahalıya da kalabilirsiniz. Son kaldığımız otel ucuz olmasına rağmen kahvaltı dahil. Ama kahvaltıda yumurta, Nutella ekmek, domates, karpuz, bal, tereyağı var. Gerisi pilav, makarna vb. şeyler. Bize yetiyor tabii ama otel kahvaltılarında zeytin bulmak imkansız neredeyse, peynir ise nadir.

Bangkok ise kesinlikle görülmesi gereken bir yer. Biz çok sevdik, gönül isterdi ki daha çok şehri de gezelim burada ama uçak için pasaport gerektiği için mülakat öncesinde riske atmak istemedik, mülakat sonrasında ise zaman pek kalmadı maalesef.
    Gelecekler için önerilerimiz: Biz gelmeden önce seyahat sağlığı merkezine gidip doktora yolculuk için önerisi olup olmadığını sorduk. Tetanoz aşısını olmamızı önerdi, biz zaten olmuştuk. Salgın riski gibi bir durum yok dedi. Sinek kovucu alın yanınızda bulunsun, araziye giderseniz sıkın yine de dedi. Biz gelirken Parol ve İbucold da aldık yanımıza, aile hekimi reçete etti. Gerek duymadık çok şükür ama yine de alın. Yemek olarak bol bol Pad Thai ve müthiş meyveler yiyebilirsiniz. Türk restoranları, Lübnan restoranları, İtalyan restoranları da var. Damak tadınıza uygun şeyler buluyorsunuz.
    Önerdiğimiz Yerler ve Etkinlikler: OneBangkok avmde Famtime, çoğu yerde karşınıza çıkan Getfresh, Elbasha Restoran, sokak satıcısından Roti( Thai Pancake), manzara için Lebua Sky Bar, masaj için Wat Pho tapınağı içindeki mesaj salonu(Thai masajının ilk çıktığı yer, merdiven altı bir yer değil) ve aynı kurumun Wat Pho yakınındaki diğer salonu(1 saat tüm vücut masaj kişi başı 540 Baht), Türk yemekleri için Cappadocia restoran, nehir üzerinde akşam yemeği ve eğlence için Opulence teknesi(Trip ya da GetYourGuide üzerinden rezervasyon yapılabiliyor), taksi için Grab. Bekleyen taksiye atlamak gibi bir hata yapmayın, çok fahiş fiyat çekiyorlar ve taksimetre açmıyorlar. Otobandan giderse ekstra 50 baht daha veriyorsunuz ama verdiğinize değiyor özellikle akşamüstü trafiğinde. Cappadocia restoran ilk günümüzde kahvaltı için uğradığımız yer oldu, sonrasında otelde kendimiz hazırladık. Villa market diye ithal ürünler satan market var, zeytini peyniri her şeyi alabilirsiniz. Bir tık pahalı ama 7/11'dan aldığımız zeytin şekerli çıkınca burası ilaç gibi geldi.

2026 yılı için ne yazık ki dosya taşıma ve oturum ile ilgili bir zorluk söz konusu. Ama yine de okuyan ve gidecek olan kişilerin sorusu olursa yardımcı olmaya çalışırım. Umarım bizim için de hikayenin devamı çok iyi olur. Hepinize selamlar.

• ⭐⭐⭐

@LG-LM6300
    Bu yolculukta katkım olduysa ne mutlu bana..Sevgiler..👋

• @Flight101 Çok teşekkürler, elbette çok katkınız oldu. İnsanların burada birbirine yardımcı olması, yalnız hissetmemesi adına çok güzel bir şey. Hepimizin hayatında zorluklar olur, hepsini böyle güzel bir şekilde atlatmak dileğiyle.

• @mhnds1878 hocam hayırlı olsun. Biz mülakata girdiğimizde bizim çocuklarla birlikte başka çocuklarda vardı ve aksine çok iyi davranmışlardı hepsine. Ters bir ekibe denk geldiniz demek ki. Türkiye evraklarına yani e-devlet sistemi evraklarına pek alışkın olmadıklarını söylemişti evrakları ilk kontrol eden Gürcü memure. Halbuki bizden önce de giren çok kişi vardı. Sonuç itibariyle almış olduk🙂 yeni hayatınızda başarılar hocam

• teşekkürler hocam. sizlerin de yeni hayatında hayırlar temenni ederim. zor süreçti bizim için ama çok şükür bitti 😃 şimdi daha zorları var kartı almak, kaptırmamak alksdaka 😃

• @mhnds1878 evet hocam artık kaptırmadan çocuklarımıza güzel bir gelecek kurmanın yollarına bakacağız🙂

• @ceyda01
    Denizbanktan almadım fakat hesap bakiyesini gösteren kısmı sizden göstermenizi istiyolar ve paraya çok takılan bir konsolosluk değil. Ben mobil uygulamadan varlık dökümü alıp onun cıktısı ile gitmiştim kabul etmislerdi

• @Baran-Soylu çok tesekkur ederım bende katılmak ıstıyorum daha çok acemiyim araştırıyorum bakalım

• Ankara mülakatım hakkımda detaylar :
    Çok karmaşık detaylara girmeden anlatmaya çalışacağım;
    Unganlar'dan alacağınız sağlık raporunda sorun yoksa 1 gün sonrası sarı kapalı zarf teslim ediliyor. Şayet şehir dışından geliyor iseniz ertesi gün 15.00'de teslim alacağınızı düşünebilirsiniz. Aşı kartınız var ise mutlaka götürün yanınızda. Her aşı için ilave ücret uygulanıyor. Sanırım 450 usd ödedim toplamda karttan çekildi.

ABD Elçilik binasına girerken cep telefonu, akıllı saat gibi eşyalarınız alınmıyor. Konsolosluk dışında yakın bir binada bulunan emanetçi var oraya bırakarak sorunu çözebiliyorsunuz, tek başınıza geldiyseniz. Elçilikte güvenlik kısımlarını geçince ve ana bina içine varınca ilk başta sıra numarası veriliyor. Sıranız geldikten sonra öncelikle sizden talep edilen evrakları veriyorsunuz.

Eski pasaportumda ABD vizesi vardı ancak bakmak istemediler. Sadece yeni pasaportu teslim ettim.
    Üniversite diploması ve fotokopisi ( Yüksek lisans diplomam da yanımdaydı ancak sadece lisansı vermem yeterli oldu.)
    Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı - resmi kurumu işaretleyerek almıştım e-devletten. ingilizce versiyonlu teslim ettim, e devlet içinde ingilizce seçeneği var.
    Sağlık raporu sarı zarf - CD sizde kalıyor.
    2 tane 5x5 ebatlı fotoğrafınız
    Askerlik Belgesi - E-devlet
    Nüfus kayıt örneği - Aile ve bireysel olan versiyon vardı. Bireysel olanı verdim. Ne olur ne olmaz ikisini de bulundurun.
    Banka hesap dökümanı 6 aylık - imza sirkülerli (10k usd gösterdim - Kesin bir rakam yok 15k usd göster demişlerdi en az ancak sorun olmadı) Yanımda yedek olarak Midas'tan aldığım varlıkların ekstresi vardı ama vermeye gerek kalmadı. Hesap dökümü yeterli oldu. Üzerine soru sormadılar.
    ABD içinde green kartın gideceği adresi bir kağıt parçasına önceden yazmıştım. ( Bu adresteki kişiyi soruyor. İş arkadaşım vs. diyerek cevap verdim) Mutlaka istiyorlar.
    Adres olayını önceden çözün doğru ve güvenilen adres olsun. Sanırım havalimanında değiştirme şansınız oluyor. Tam emin değilim.

Daha sonra 330 usd kasa gişesinden yatırılıyor. Mülakatın yapıldığı gişe yanında. Nakit olarak önceden hazırlamıştım.

Mülakatı ana dilim Türkçe'de yapılırsa daha iyi olur demiştim ancak yarı ingilizce yarı türkçe gibi gerçekleşti. Yan tarafta tercüman bekliyordu her ihtimale karşı.
    Çok karmaşık sorular yok grupta paylaşılan sorular. Nereden mezun oldun ? Amerika'da nereye gitmeyi ve ne iş yapmayı düşünüyorsun gibi. Kısa cevaplar verdim.
    Parmak izleri mülakat başında alınıyor ve pasaport 1 hafta sonra seçtiğiniz teslimat adresine ulaşır denildi. Sanırım önceden bir mesaj bilgisi ileteceklerdir. Henüz pasaportu teslim almadım.

Not :Mülakat gününde bazı kişilerin randevu saatleri öğlen saatine alınmıştı. (Bilgilendirme maili 1 gece önceden göndermişler sanırım. siz yine 1 gece önceden mail kutunuzu kontrol edin junk mail vs. hepsini. Benim mülakat saatim değişmemişti)

Dosyam ilk başkta Ankara'dan Hong Kong'a transfer olmuştu(çünkü 8xxx numarası Türkiye'de gelmez diye konuşuldu formda- geçen yılların referansıyla) ancak özel sebeplerden gidemedim. Tekrar Ankara'ya transfer edip mülakata girdim. Geçen sene 7000'ler olması lazım ancak 2025 yılında 8 bin kusur numaralar çağrıldı.

Edindiğim tecrübeye istinaden numara kesin Türkiye'de gelmez ise transfer işlemi yapmaya çalışın. Gelme ihtimali olan dosyayı boş yere taşımak daha zahmetli ve maliyetli olabilir.

Forumdaki arkadaşlara teşekkür ederim. Herkese hayırlı olsun.

• Hayrlı uğurlu olsun.1 Hafta kala 8xxx numara abi dosya taşıma iptal de oldu bizim durum vahim abi.

• ⭐⭐⭐

@brucewayne

• @LG-LM6300 hocam ustraveldocs ais kaydını nasıl yaptınız bilgi verir misiniz?

• Merhabalar şu an üniversite öğrencisiyim dolayısıyla henüz lisans diplomam yok, lise diplomamın da aslını bulamıyorum ama okul tarafından bana verilmiş aslının fotokopisi çekilmiş aslı gibidir mührü basılıp mührün üstü ıslak imzalanmış versiyonu var bu geçerli olur mu?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

152

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |