Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @koci Haklısınız, umarım sorunsuz atlatırız bu süreci

• @jcmaxwell Amin, şans bir yerlerden göz kırpıyor. Umarım herkes için en iyisi en güzeli olur

• @uck bana da cvp geldi hong kong

• ben Viyana özelinde durumun bizim lehimize işleyeceğini düşünüyorum. orada şu an görev yapan en üst düzey diplomat da geçmişte Türkiye"de görev yapmış. bence ülkemize bakışı da pozitif.. şansımız bol olsun

• Arkadaşlar selam,
    Ben ankara’dan Bangkok’a transfer istedim, KCC’ye 3 Eylül de mail attım, 3 hafta oldu hâlâ cevap yok. Dün de follow-up gönderdim.

Kafamı karıştıran konu şu: Resmî açıklamada 28 Ağustos’ta duyuruldu, 1 Kasım 2025 itibariyle yeni kural yürürlüğe girecek deniyor. Yani resmi olarak 1 Kasım’a kadar transfer talebi gönderilebiliyor olması gerekir

“Effective November 1, 2025, the National Visa Center will schedule immigrant visa applicants in their country of residence or, if requested, country of nationality.”

28 Ağustos sonrası hongkong veya Bangkok’a dosya taşıyıp olumlu/olumsuz cevap alan var mı?

• Beklemek dışında alternatifleri araştırmak için forumdaki son konu başlıklarını takip etmeye çalışıyorum. Fakat net bir bilgi ya da farklı bir alternatif bir yöntem olmadığı için belirsizlik maaesef devam ediyor 😕

• @oktay3847 bende boyle bir sey duydum hatta turkce bilen bir memur da vardi

• @Nunu6190 Yanlış kısma bakıyorsun.

Post to Post Transfers: Beginning immediately, if an applicant would like to transfer her or his immigrant visa case to a new consular district after the National Visa Center has scheduled the appointment, the applicant should contact the National Visa Center. The applicant should not contact the consular section directly. Applicants should use the National Visa Center’s Public Inquiry Form.

Postadan Postaya Transferler: Hemen başlamak üzere, bir başvuru sahibi, Ulusal Vize Merkezi randevuyu ayarladıktan sonra göçmen vizesi dosyasını yeni bir konsolosluk bölgesine aktarmak isterse, Ulusal Vize Merkezi ile iletişime geçmelidir. Başvuru sahibi, konsolosluk bölümüyle doğrudan iletişime geçmemelidir. Başvuru sahipleri, Ulusal Vize Merkezi'nin Kamu Sorgulama Formu'nu kullanmalıdır

• @falsepoet normal bir mail atmıştım kısaca dosyamı hong konga öncesinde taşıdığımı, orda oturumumun olmadığını ve bu yeni kararın benim dosyamı etkilemesi yönünde endişemin olduğuna dair

• Talihli olup detaylı araştıdıktan sonra GC almaktan vazgeçmiştim, uzunca karar aşaması sonunda tekrar araştırdığımda 28 Ağustos muhabbetini öğrendim detalı araştırdım sıkıntılı süreç. Cn18k olunca zaten ankaradan almam imkansız diye birde zaten kaybedecek bir şeyim yok diye bugün bangkok’a dosya taşınması için mail attım.

Thank you for your inquiry.
    We are currently reviewing your request.
    Diye bir mail geldi, tekrar bir mail alırsam güncelleme yapacağım.

• @tolga-ozfidan
    Ben dosyamı doldururken mülakat yerini direk Hong Kong olarak yazmıştım. Beni de acaba Hong Kong a alırlar mı?

• Arkadaşlar iyi akşamlar
    21 gün sonra yanıt geldi. 3 eylülde attığım maile bugün gelen yanıt şu şekilde:

Thank you for your inquiry.

If you submitted a reassignment request prior to August 28, 2025, and it was approved, your case will remain assigned to the Post you requested. However, if you are not a legal resident of the selected Post, the Post retains the authority to decline the interview in accordance with the policy outlined here: Adjudicating Applicants in Their Country of Residence – August 28, 2025.

• @itsahmet 3 eylülde attığım mail :

I am a DV2026 selectee. My case number is 2026EU00018xxx . I have previously requested that my case be transferred to the U.S. Consulate in Vienna, but I have not yet become current, and therefore no interview has been scheduled for me at this time.

I have seen the notice published on August 28, 2025, regarding adjudicating applicants in their country of residence, which states that it will be effective from November 1, 2025. I would like to confirm whether this new policy will affect my future interview location or processing, and if there is any additional action required on my part.

Thank you very much for your assistance.

• @itsahmet merhaba maili konsolosluğa mı atmıştınız kcc ye mi

• @itsahmet dosya taşıma işlemini 3 Eylül tarihinde mi yaptınız? Teyit etmek amacıyla mı mail attınız?

• @Arthur-Morgan neden bitsinki? Ben 28 Ağustos dan sonra tasıdım bilginize

• @yuceezgi Arkadaşın attığı mailde '' I have previously requested that my case be transferred to the U.S. Consulate in Vienna'' cümlesinden daha önce taşımış olduğunu anlayabiliriz.

• Bende bugün teyit amaçlı hk ya email attım.2 Saat sonra döndüler evet burada dediler.

• @Fer-0 konsolosluğa mı mail attınız kcc’ye mi?
    bence mali yıl başlamadan daha hâlâ 2025 kazananları ile uğraşırlarken konsoloslukları meşgul etmemeye özen göstermeliyiz.

• Merhabalar şu an üniversite öğrencisiyim dolayısıyla henüz lisans diplomam yok, lise diplomamın da aslını bulamıyorum ama okul tarafından bana verilmiş aslının fotokopisi çekilmiş aslı gibidir mührü basılıp mührün üstü ıslak imzalanmış versiyonu var bu geçerli olur mu?

Benzer Başlıklar

• 11427
  • 728
  • 16399
  • 12173
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

163

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |