Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
-
@Özgür-Yiğit imzalı, kaşeli ve imzaları atan banka personelinin imza sirkülerini de almalısınız.
-
Herkese merhaba,
28 Mayıs tarihli Viyana mülakat deneyimimiz:
Sağlık raporu almadan görüşmeye gittik. Evraklar istenirken bununla ilgili bir şey de sorulmadı.
İlgili binanın(Marriot Hotel) yan girişinden girip, 4. katına çıktık, İlk girişte güvenlik kontrolünde çantamızdaki powerbanki emanete aldılar. Onun haricinde telefonlarımız bizde kaldı, hatta açıktı ve içerde kullanmaya da devam ettik. (Mülakat sırasında greencardın postalanacağı adresi yazdığım kağıtta zip kodunu yazmayı unutmuşum, o sırada telefondan-whatsup dan bakıp söyledim.)
İlk kapıdan girince sağda bekleme bölümü var, oraya geçip bekmeye başladık.
Daha önce söylendi mi bilmiyorum ama, bu bekleme alanında fotograf çekme kabinleri var, 4 adeti 8 Euro, sanırım Türkiye'den çok daha ucuz bir fiyat. Yola çıkacağımız gün biz fotograf çektirmek için bayaa zaman harcadık, orada olduğunu bilsek hiç uğraşmazdık.
Sonra soyadımızla çağrıldık. Hangi dili tercih ettiğimiz soruldu, İngilizce devam ettik. Sırasıyla, pasaport, 2 adet fotoğraf, üniversite diploması aslı ve fotokopisi, Formül A, Formül B, banka hesap dökümü( imza sirküleri alınmadı.) ve adli sicil kaydı alındı.
Sonrasında ücret ödenmesi için bir yandaki bankoya geçtik. Burada kredi kartı ile ödememizi yaptık.
Sonra tekrar beklemeye başladık. Çağrılınca fazlaca bir soru sorulmadı, sadece meslek ve daha önce evlendiniz mi diye soruldu. En sonunda, herşeyin yolunda olduğu ancak pause kararı sebebiyle vizemizi basamadıklarını söyledi. Beyaz renkli kağıtta 221(g) belgesini verdi. Bir gelişme olursa sizinle iletişime geçeceğiz dendi.
Çok sorunsuz ve stressiz bir süreç oldu. İnşallah devamı da böyle olur ve herkes için hayırlı bir şekilde süreç sonlanır.
-
ÖNÜMÜZDEKİ BÜLTEN NE OLUR?
-
@Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
-
@caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
@EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz.
Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama 🙂
-
Merhabalar, mülakatıma 3 gün kaldı ve yakın zamanda tekrardan adres arayışına girdim. [email protected]’a attığım maillere günlerdir dönüş alamadım. Hâlâ adres desteği veriliyor mu?
-
@yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari
Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi,
sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..?https://yesilkartforum.com/forum/post/525096
https://yesilkartforum.com/forum/post/501371Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
-
@herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
-
Merhaba arkadaşlar.
Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek.
Bilgilerle birlikte sorum ise;
Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok.Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile.
Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
-
@bkaraca hatta bazen bu ikisi bile yetmiyor, çok az da olsa bazı arkadaşlarımızın dosyaları current olduğu halde, veya dosyasını da taşıdığı halde, kendisinden sonrakiler mülakat almasına ragmen noluyorsa arada 1 taneyi atlıyorlar ve mülakat tarihi alabilmek için günlerce haftalarca ekstra email trafiği yönetmek durumunda kalıyorlar. Ds260ı açtırıp bir iki harf değiştirip tekrar submit edip deneyenler falan oldu. Yani aslında nihayetinde hepsi şans işi, zaten en başında da şans işi olan lottery ye katılmıyor muyuz 😏
-
@mellykara merhaba complited yazıyorsa kaydolmuştur tekrar bu konuda bir iletişime geçmenize gerek yok. Benim dosyam açılmıştı ve eş zamanlı daha önce gönderdiğim emaile yanıt olarak mülakat tarihimin olduğu bir email aldım. Dosyamı düzenleyememiştim bile. Yani sistemde bir şeyler düzeldi açıldığında. Dilerseniz dosya durumunuzu mülakat bilgilerinizi soran bir email atın KCCye. Şu sıra öğrenmeye başladılar gördüğüm kadarıyla. Başka yapabileceğim bir şey varsa lütfen yazın.
-
@Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
-
-
@EasternStar iran da dv kazanan 5bin kusur ,sanirim hepsi ankarada mulakata giriyo,bizde viyana honkog bankoga tirmaliyoruz,,
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2019 Azərbaycan Green Card lotereyasi qalibləri
🇦🇿🇦🇿 Green Card Lotereyası qazanan Azərbaycanlı dostları təbrik edirəm. 🇦🇿🇦🇿 Qalib dostlar bu mərhələləri izləməlidirlər: 🇦🇿🇦🇿
(Qısaca) Siz qazandığınızı öyrəndikdən sonra görüləcək işlər bunlardır:
Ərizdə göstərilən bütün Green Kart iştirakçıları üçün DS260 formasını doldurmaq və təqdim etmək Case (fayl) nömrəsinin aktiv olmasını və müsahibənin veriləcəyi tarixi gözləmək ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis Konsulluğunda Viza görüşünə və müsahibəyə hazırlaşmaq Səyahətə hazırlıq və ABŞ-a ilk giriş etmək (vizanın etibarlılıq müddəti bitmədən)Qeyd 1: Azərbaycan vətəndaşları üçün immiqrant vizaları ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis konsulluğunda verilir. Təəssüf ki, Azərbaycanda Amerika konsulluğu immiqrant viza ərizələrini qəbul etmir. Buna görə də həmin qalib yoldaşlar müsahibə üçün Gürcüstana getməlidirlər.
Qeyd 2: Bunu başa düşmək üçün bu mövzunu iki dəfə oxumağınız faydalıdır . Müddətin özünəməxsus bir xüsusiyyəti olduğundan, buna öyrəşməniz müəyyən bir vaxt tələb edəcəkdir.
DV2019 aşağıdakı mərhələlərdən ibarətdir:
1) Dvlottery.state.gov saytından qalib olduğunuzu öyrəndikdən sonra, DS-260 formasını özünüz və ilkin müraciət ərizəsində göstərilən ailə üzvləriniz üçün də doldurmaq lazımdır. Əgər ilkin müraciət ərizəsində qeyd etdiyiniz məlumatlarınızda (evlilik, boşanma, doğum və s.) müəyyən bir dəyişiklik olubsa , yeni doldurulacaq olan DS260 formasında məlumatlarınızı yeniləməyi unutmayın!
Qalib olduğunuzu və sonradan intervyu tarixinizi öyrənə biləcəyiniz yeganə ünvan dvlottery.state.gov internet saytıdır.2) DS260 formalarını goo.gl/YKHmct internet ünvanında hazırlamış olduğum nümunəyə əsasən doldurun. (Bu paketdə siz DS260 formasında hər bir sualın ingilis dilində olan mənasını anlayacaqsınız) Formaları tez doldurmuş dostların bir çoxu daha sonra formalarda hər hansısa səhvlər etdiklərini görürlər. Buna görə formaları dərhal doldurmanızı tövsiyyə etmirəm , formanı doldurmanı bir həftəyə kimi uzadın və sonda cavablarınızı yenidən yoxlayıb formalarınızı təsdiq edib göndərin. Bu yaxınlarda mən pulsuz depozitlərdən istifadə edərək maraqlı mini oyunlar oynadığım https://mostbett2.com.az/promo/bonus/ platformasında əylənməyə başladım. Bu, işdən sonra istirahət etməyimə və nəfəsimi tutmağıma kömək edir. Ayrica formalarınızı doldurarkən Youtube Kanalimizi də su videolarından istifadə edə bilərsiniz:
Formalarınızı doldurduqdan və onlayn göndərdikdən sonra etməniz lazım olan tək şey səbirlə gözləməkdir. DV2019 prosesi 2018-ci ilin oktyabrında başlayacaq və 2019-cu ilin sentyabr ayında başa çatacaq. Bu müddət ərzində yesilkartforum.com forumunda ABŞ-da həyat haqqında olan məlumatları oxumağı və ABŞ-da yaşayan dostların təcrübəsindən faydalanmağı tövsiyyə edirəm.
3) Formanı online olaraq doldurduqdan sonra, sonda barkodlaşdırılmış təsdiq səhifəsi alacaqsınız və bu səhifəni özünüzlə birlikdə viza görüşməsinə gedərkən aparmaq lazım olacaq (Sonradan da istənilən vaxt səhifəyə daxil olaraq həmin barkodlu təsdiq səhifəsini əldə edə bilərsiniz).
4) DS-260 formalarınızı təsdiq edib göndərdikdən və nömrəniz aktiv olduqdan sonra, dvlottery.state.gov ünvanında şəxsi səhifənizə daxil olaraq müsahibə tarixinizi öyrənə bilərsiniz. Müsahibə tarixiniz məlum olduqdan sonra, sizə dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq şəxsi kabinetinizi yoxlamaq üçün KCC-dən bir e-mail gələcək. Bu məlumat ilkin müraciət ərizənizdə qeyd etdiyiniz e-mail ünvanınıza göndəriləcək.
5) DS260 formalarını doldurub təsdiq edib göndərdikdən sonra sizə müsahibə üçün bir tarix təyin olunması üçün case nömrəniz "aktiv" (current) olmalıdır. Viza görüşünüz sıra nömrəniz aktiv yəni cut off olduqda 6 həftə qabaq bəlli olacaq. O şərtlə ki, həmin nömrə aktiv olan müddətə kimi siz Ds260 formasını təsdiq edib göndərmiş olasınız. Sıra nömrələri kiçik olanlar sıra nömrələri yüksək olanlardan öncə görüşə çağırılacaqlar.
Hansı "case nömrələrinin" aktiv olduğunu hər ay açıqlanan viza bületenindən bilmək olar. Hər ayın 15-nə kimi növbəti viza bülleteni çıxır və açıqlanacaq viza bülletenində “Europe” bölməsində olan "cari" nömrəyə baxmaq lazımdır. Azərbaycan ve Türkiyə “Europe” kateqoriyasında yerləşən ölkələrdəndir.
Bundan başqa növbəti aylarda açıqlanacaq nömrələr haqqında məlumat visa bülletenində "C. DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT OFF WHICH WILL APPLY..." başlığı adı altında açıqlanır. Beləliklə, misal üçün biz indi may ayındayıq, həmin ay “İyun” adı altında iyul ayı ərzində görüşə çağrılacaq növbəti sıra nömrələri elan olunacaq.
Bu link vasitəsilə ötən illərdə hansı nömrələrin hansı aylarda açıqlandığını görə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/bulten/
Zəhmət olmasa bu ünvana daxil olaraq özünə aid məlumatları excel faylında qeyd edin:
DV2019 cədvəli: http://bit.ly/2L0H2pM
Zəhmət olmasa bu tablonu forumda qeydiyyatdan keçən və ya keçməyən bütün DV2019 qalibləri doldursun. Bu, bütün Dv2019 qalibləri üçün faydalı bir məlumat olacaqdır.
DV2015 cədvəli: http://bit.ly/1CgoTHT
DV2016 cədvəli: http://bit.ly/1JRqgEd
DV2017 cədvəli: http://bit.ly/2538r1F
DV2018 cədvəli: http://bit.ly/2oUsb7rSizin sıra nömrəniz aktiv olduqdan sonra görüş tarixinizi dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq öyrənə bilərsiniz. Dvlottery.state.gov səhifəniz yeniləndiyi zaman sizə KCC-dan bir e-mail gələcəkdir. ( Bəzən e-mail gəldikdən 3-4 saat sonra səhifədə məlumatlarınız yenilənmiş olur).
Müsahibə tarixiniz KCC tərəfindən təyin edilir və sonra sizin şəxsi dosyeniz online olaraq təyin etdiyiniz konsulluğa göndərilir . Azərbaycanda yaşayan Azərbaycanlılar üçün viza görüşü Amerikanın Gürcüstandakı Konsulluğunda keçirilir.
Vacib QEYD: Surecte-a bəzi dəyişikliklər olmuşdur. İndi sənədləri KCC-yə elektron poçtla göndərməlisiniz.
Əgər ‘intervyu tarixi’ emaili əvəzinə, KCCdən intervyu üçün lazım olan sənədləri online formada onlara göndərməyiniz haqqda bir email gəlibsə, intervyu üçün lazım olan sənədləri KCCə email vasitəsiylə göndərməlisiniz. Əlavə məlumat üçün daxil olun:
***=Əgər KKCə intervyu sənədlərini göndərməlisinizsə aşağıdakı linkə daxil olun***
İçeriği GösterSadəcə olaraq, bu sənədləri KCCnin email ünvanına, yəni [email protected]’a göndərməlisiniz. Bu sənədləri online əldə edə bilsəniz, alın. Əks halda dövlət qurumlarından kağız halında əldə edib özünüz online versiyaya çevirin. Bir foto kamera ilə və ya telefonunuzla da sənədlərin şəkillərini çəkə bilərsiniz. Önəmli olan sənədlərin oxunula bilməsidir. Sənədlər Azərbaycan və ya İngilis dilində olmalıdır. KCC'ə bu sənədləri göndərməmiş, intervyu tarixi aila bilməyəcəksiniz. Ona görə də əgər belə bir email qəbul etsəniz, sənədləri KKCə göndərməlisiniz, əgər belə bir email sizə gəlməyibsə, o halda sənədləri KKC üçün yox, konsulluqdakı intervyu üçün hazırlamalısınız. KKCə bu sənədləri göndərdikdən sonra, intervyu tarixinin çıxmağını gözləməlisiniz. İntervyu tarixi bəlli olanda sizi məlumatlandıracaqlar.
Documents Required for All Applicants:
Copy of passport biodata page (no translation required) - pasaportunuzun ilk səhifələrinin kserokopiyası
Birth certificate - doğum haqqında şəhadətnamə
Military records for any applicant who has previously served in the military - hərbi bilet
Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries - heç bir cinayət törətmədiyinizə dair arayış (ASAN xidmətdən ala bilərsiniz) [Əgər başqa ölkədə yaşamısınızsa, o ölkənin səfirliyindən də belə sənəd almalısınız]
If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record - əgər hər hansı bir cinayət törətmiş və cəza almısınızsa məhkəmədən bu haqda qeydləri (tərcüməsi ilə birlikdə) almalısınız
6) Müsahibə tarixinizi öyrəndikdən sonra etməniz gərəcək şeylər aşağıdakıladır:
müsahibə üçün sənədlərin hazırlanması təyin edilmiş tibb mərkəzindən sağlamlıq arayışının alınması Konsulluqda Viza görüşməsi Vizanın alınması və gediş üçün hazırlıqlara başlamaq ABŞ-a daxil olmazdan əvvəl online olaraq USCİS rüsumunun ödənilməsi7) Müsahibə üçün aşağıdakı sənədləri hazırlamalısınız:
Müsahibəyə girəcək hər bir kəs üçün:
DV lottery saytında qazandığınızı bildirən məktub Ən azı 6 ay etibarlılıq müddəti olan passport və pasportun biometrik səhifəsinin kopiyası özünüzün və sizinlə səfirliyə gedən hər bir ailə üzvünün arxa fon ağ rəng 5 x5 ölçülü 2 ədəd şəkil DS260 formanızın "confirmation" səhifəsi (ən sonda barkodlu olan səhifə) doğum şəhadətnaməsinin əsli , İngilis dilinə tərcüməsi və notarial təsdiqi (mühasibəyə gedəcək hər bir kəs üçün) Nigah haqqında şəhadətnamə və ingilis dilinə tərcüməsi (əgər evlisinizsə) Əgər boşanmısınızsa , boşanma haqqında şəhadətnamə Xarici ölkədən Məhkumluq haqqında arayış (əgər özünüz və ya digər ailə üzvləriniz hansısa ölkədə ən azı 6 ay yaşamısınızsa həmin ölkədən də polisdən məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır. 16 yaşdan yuxarı şəxslərə aiddir bu. Əgər hal hazırda xaricdəsinizsə və həmin ölkədə olmağınız ən azı 6 aydırsa, həmin ölkədən də məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır) Hərbi bilet - yalnız kişilər üçün (əsgərlikdə olub olmamağınız fərq etmir). Əgər oxuyursunuzsa və hərbi biletiniz yoxdursa, yaşadığınız rayonun voenkomatından sizə hərbi bileti əvəz edən sənəd vermiş olmalıdırlar. Məhkumluq haqqında arayış (evlisinizsə həyat yoldaşınız və 16 yaşdan yuxarı uşaqlar üçün də bu arayışı alın. Bu arayışı 1 günə ASAN xidmətdən ala bilərsiniz. Bu sənədi səfirlikdə görüşünüzə bir iki həftə qalmış alın. Çox erkəndən almağa ehtiyac yoxdur)
Qeyd: Əgər özünüzün və ya həyat yoldaşınızın başqa soyadı (məsələn qızlıq soyadı) olubsa həmin soyadlar üçün də ayrıca məhkumluq haqqında arayış alınmalıdır.Yalnız qalib üçün:
Atestat (9 illik məktəbi bitirmək şəhadətnaməsi yox, 11 illik məktəbi bitirmə atestatı). Bu yalnız qalib olmuş şəxsə aiddir. Digər ailə üzvlərinə ehtiyac yoxdur. Attestatınız normalda evinizdə olmalıdır, əgər evinizdə deyilsə böyük ehtimal sonuncu oxuduğunuz universitetdə olmalıdır. Əgər universitet oxumusunuzsa, universitet diplomunu da tərcümə təsdiq etdirib səfirliyə apara bilərsiniz. Əgər hal hazırda universitet oxuyursunuzsa, böyük ehtimal universitetdən atestatın orijinalını almaqda çətinliyiniz ola bilər, keçən ilki qaliblərimizdə də bu çətinlik olmuşdu. Amma istənilən halda almalısınız və attestatın özünü səfirliyə aparmalısınız.
Əgər orta təhsil haqqında attestata malik deyilsinizsə keçmiş iş təcrübənizə dair sənəd təqdim etməlisiniz.(Həmin iş təcrübəniz Amerika Əmək Nazirliyi'nın O* net iş bazasının tələblərinə uğun olmalıdır. O*Net OnLine verilənlər bazası iş təcrübələrini beş iş sahəsinə (job zone) bölmüşdür. Əmək Nazirliyi web saytında bir çox işlərdən bəhs edilsə də yalnız müəyyən peşələr green kart lotereyası proqramına iştirak üçün uyğundur. Peşənizə əsaslanaraq green kart lotereyası proqramına qatılmaq istəyirsinizsə, son beş il içində, verilənlər bazasında iş sahəsi (job zone) 4 və ya 5 olan və xüsusi Peşə Hazırlıq səviyyəsi (Specific Vocational Preperation - SVP) 7.0 və ya daha yüksək olan bir peşədə , ən az 2 (iki) illik bir iş təcrübəsinə malik bir işə sahib olmalısınız.
Qeyd:
İngilis dilində olmayan bütün sənədləriniz ingilis dilinə tərcümə olunmalı və notarial qaydada tərcüməçi tərəfindən təsdiq olunmalıdır. Əgər İngilis dili və ya gürcü dili bilmirsinizsə konsulluqda olan müsahibənizə bir tərcüməçi ilə də gedə bilərsiniz. 330 dollar viza rüsumunuzu müsahibə gününüzdə Tiflisdə konsulluğunda ABŞ dolları və ya gürcü larisi ilə nağd şəkildə ödəyə bilərsiniz. Müsahibənizi uğurla keçsəniz pasportunuz konsulluqda qalacaq, səhərisi günü pasportunuz viza vurulmuş şəkildə sizə təqdim olunacaq.😎 Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.
Sağlamlıq haqqında arayışı alacağınız ünvan:
International SOS Clinic Baku
Xətai rayonu, Yusif Səfərov küçəsi 1, AZ 1025, Baku , Azerbaijan
Tel: (994 12) 489-54 71
Fax: (994 12) 489-54 70
E-mail: [email protected]Telefon vasitəsilə xəstəxanada müayinə günü aldıqdan sonra, aşağıdakı sənədlərlə ora yaxınlaşmalısınız:
Pasport Konsulluqda görüşünüzü bildirən məktub (https://dvlottery.state.gov/ səhifəsindən çap edin) Son zamanlarda çəkilmiş 4 şəkil (3x4) Əvvəllər olunduğunuz peyvəndlərin siyahısı (əgər varsa)Qeyd:
Sağlamlıq yoxlanışınızı keçdikdən sonra sizə konsulluqda viza görüşünüzə aparmaq üçün bağlı bir zərf veriləcəkdir. Bu zərfi açmaq olmaz ! Sizə təqdim olunacaq sağlamlıq haqqında arayış 6 ay ərzində etibarlı olacaqdır. Amerikaya ilk girişinizi sağlamlıq haqqında arayışınızın etibarlılıq müddəti bitənə qədər etməlisiniz.Ayrıca olaraq əlavə məlumat üçün bu saytları da nəzərdən keçirə bilərsiniz :
http://www.ustraveldocs.com/ge/ge-iv-visaapplyinfo.asp https://travel.state.gov/content/dam/visas/iv-dv-supplemental/TBL_Tbilisi.pdf9) Vizanızı aldıqdan sonra ABŞ-a girməzdən öncə online olaraq 220 $ USCİS rüsumunu ödəməlisiniz. Bu rüsumu ödəməsiniz, Green Kartınız sizə göndərilməyəcəkdir. Ətraflı məlumat üçün su seansını nəzərdən keçirə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle
10) Green Kartla ABŞ-da qalma müddətləri lə bağlı ətraflı məlumatları da burdan dəqiqləşdirə bilərsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-sürelerikeywords: Azerbaycan / Azerice / Azeri / Tiflis / Baku / Lotereya / Galip / Qalip
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
DV2025 Mülakat Deneyimleri
-
Her şey yolunda gider oturum vs vs istemezlerse seneye bu zaman bende bavulumu hazırlıyor olacağım inşallah. tebrik ederim retro
-
@teoman-erbey
Mülakat öncesi ustraveldocs.com sayfasından Türkiyeyi seçip göçmen visezi adımından kayıt yapıyorsunuz. Eğer elden teslim almayı seçmişseniz ki en garantisi o, mülakat sonrası size mail geliyor.maildeki link üzerinden VFSden teslim alma randevusu oluşturuyorsunuz. Teslim alma randevusu oluşturduğunuzda bi karekod çıkıyor . Ekran resmini alın veya çıktı alın. -
@ibrahimyuce Vizeniz hayırlı olsun.Eşiniz ve çocuğunuz vize onayı aldı mı? Süreci nasıl yürüttünüz?
-
@06adm38 Merhabalar, siz 2022 yılında da kazanmışmıydınız, ve 2026 da tekrarmı kazandınız, büyük şans tebrikler, 2022 de neden gidememiştiniz sıramı gelmemişti.
-
@Umayalp07 2022 yılında ds260 formu submit tarihini öncelik tuttular. Ben geç doldurmuştum. Ankara konsolosluğu belirli tarihe kadar formları kabul etti. Bize mülakat tarihi gelmedi. Bu sene tekrar kısmet oldu bakalım vizeyi bu sefer alabilecek miyiz ?
-
@06adm38 Şimdi den hayırlı olsun, Mülakat tarihi de almışsınız, demek ki hayatınızın bir ksımını yurtdışında geçirecekmişsiniz, geçte olsa gideceksiniz İnşallah...
-
Selamlar; Ankara mülakatı için Askerlik dökümanı edevletten türkçe alınabiliyor. Ayrıca şube'den bir dökümana ihtiyaç olur mu ?
AIS ve formül a/b gibi detaylar ankara için gerekli olur mu ?
Fotokopi 2 nüsha mı olmalı ? yoksa her dökümandan 1 adet yeterli mi ? -
@brucewayne, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
Selamlar; Ankara mülakatı için Askerlik dökümanı edevletten türkçe alınabiliyor. Ayrıca şube'den bir dökümana ihtiyaç olur mu ?
AIS ve formül a/b gibi detaylar ankara için gerekli olur mu ?
Fotokopi 2 nüsha mı olmalı ? yoksa her dökümandan 1 adet yeterli mi ?- E-devlet askerlik durum belgesi Türkçe doküman yeterli Ankara’daki mülakat için.
- AIS yok artık ANK için, mülakat öncesi kayıt için https://www.ustraveldocs.com/tr/en/immigrant-visa
- Fotokopi ihtiyaç olan evraklar için 1 adet, evli iseniz evlilik cüzdanı fotokopisi 2 adet. Hangi evraklar için fotokopi istendiğini Ankara mülakat deneyimlerini okuyabilirsiniz.
-
VİYANA MÜLAKAT DENEYİMİ
Merhaba,
12 Eylül Cuma olan randevu sonrası 15 Eylül Pazartesi pasaportumu teslim aldım. Başkalarına yardımcı olması için kısaca deneyimlerimden bahsedeceğim.Dosya Taşıma
Sıra numaramın yüksek olması sebebiyle Ankara'ya güvenmeyip hemen Viyana'ya taşıdım dosyamı. Yeşil pasaportum olduğu için Viyana kolaylık oldu tabi. Forumda nasıl yapılacağını bulabilirsiniz.
Current olma
Orta yükseklikte bir sıra numaram olduğu için en geç Temmuz gibi dosyam aktif olur diyordum fakat sürecin beklenenden çok daha yavaş işlemesiyle Ağustos ayında 23000 olarak açıklanan Eylül bülteninde ucu ucuna current oldum.
Çocukluk aşı kartım mevcut olduğu için sadece antikorları yaptırdım. Hepatit B negatif çıktı o yüzden 1 doz aşı olup E-Nabız'dan çıktısını aldım. (imza kaşe vs yaptırmadım hiçbir şeye)
Daha sonrasında gereken belgeleri hazırladım ve uçuşumu beklemeye koyuldum.
Viyana’da ulaşım
8 Eylül Pazartesi Viyana’ya indikten sonra havalimanında bulunan makinelerden 7 günlük bilet ve havalimanından şehir merkezine giden tek yönlü tren bileti aldım.
Kaldığım yer merkeze biraz uzaktı (Seestadt, U2 metro son durağı) ama yine de 30dkda merkeze ulaşıyordum. Zamanınızı iyi ayarlarsanız illa merkeze yakın bir yerde konaklamanıza gerek yok. İçinde mutfak ve banyosu olan bir apartman dairesinde 8 gece konakladım ve yaklaşık 420 euro tuttu.
Sağlık Kontrolü
9 Eylül Salı gününe sağlık randevum vardı.
Molnar için götürdüğüm belgeler:
CEAC confirmation sayfası
Vize mülakat e-postasının çıktısı
Pasaport
Antikor testi sonucu
E-nabızdan çıkarttığım aşı listesi
Çocukluk aşı kartı9:00'daki randevu için 8:55 gibi kapıdaydım, tabi daha açılmamıştı klinik. Bir süre sonra ben ve diğer insanları içeri aldılar.
İlk girişte pasaportumu verdim ve bir fotoğrafım çekildi. Daha sonrasında doldurmam için bir form verildi. Ad soyad, TR ve ABD adresi vs isteniyor.
Ardından aşı ve antikor belgelerim istendi. 21 yaşında olduğum için idrar örneği alındı ve sonrasında bir odaya çağırılıp tansiyon ve ateş ölçümü, boy-kilom, göz numaram, düzenli kullandığım ilaç, daha önce ameliyat olup olmadığım, sigara kullanımı gibi sorular soruldu ve aşılarımın hepsinin tam olduğu söyleyip başka bir odaya yönlendirdi. Odada kan alımı yapıldıktan sonra iç çamaşırı hariç soyunup Dr. Molnar’ı beklemem söylendi.
Muayene 5 dakika bile sürmedi. Sonrasında nakit olarak muayene ücretini ödedim. (idrar testiyle beraber 415 Euro). Sonra röntgen merkezini tarif eden bir kağıt verildi.
Klinikten çıkıp 5A numaralı otobüsle röntgen yerine vardım. Girişteki makineden “Ich habe keinen termin” yani "Randevum bulunmuyor" seçeneğine basıp sıra numarası aldım. Birkaç dakika içinde sıram geldi. Klinikte verilen evrakları ve pasaportumu teslim ettim ve sonrasında oturup ismimin çağırılmasını bekledim. İsmim söylendikten sonra röntgen odasına geçip göğüs röntgeni çekildi. 15-20 dakika bekledikten sonra ismim son kez okunup CD teslim edildi ve işim bitmiş oldu.
Perşembe sabahı mail geldi ve aşı listeme erişebileceğim bir link yollandı. Bu da sağlık sonucunun konsolosluğa ulaştığını gösteriyordu.
Mülakat
Normal şartlarda perşembe olan mülakat sanırım perşembe gününün 11 Eylül'e denk gelmesi sebebiyle Cuma gününe verilmişti. Bu sebeple pasaport teslimi pazartesi'ye kaldı.
Stadtpark'ın karşısında olan Mariott hotelin sağ yan tarafında olan girişten 13:00 randevusuna 12:55 civarı çıktım ve 13:00da gelmem söylendi. Tekrar geldikten sonra pasaportuma bakıldı ve çantamı xray'e koydum. Powerbank getirmiştim onu almadılar güvenlik masasına emanet bıraktım. Bekleme alanında 5 dakika civarı bekledikten sonra evrak teslimi için ismim okundu.
Alınan belgeler:
1 adet Formül A
Lise diploması ve bir fotokopisi (yeminli tercümesini çıkartmıştım türkçe diploma olduğu için fakat gerek olmadığı söylendi. Tabi siz yine de önleminizi alın.)
Arşivli ingilizce adli sicil kaydı
Banka hesap dökümü (imza sirküleri alınmadı)
Pasaport
2 adet amerika standardı fotoğraf
kısacası mülakat mailinde ne istendiyse onlar alındı.
Not: 18 yaşımdan sonra evlat edinilmiştim ve kimlikte anne adı değiştirilmişti. Lise diplomasındaki anne adıyla kimlikteki uyuşmadığı için olaylı Formül B götürmüştüm fakat konusu açılmadı bile.
ABD adresi ve oradaki kişinin iletişim bilgilerini de verdikten sonra başka bir bankoya 330 dolar nakit ödeme yaptım ve birkaç dakika bekledikten sonra mülakat için ismim okundu. Mülakat öncesi görevli beni tebrik etti, diploma aslını geri verdi ve daha sonra sağ elimi kaldırıp yemin ettim.
Sorulan sorular:
Evli misin?
Gitmeden önce evlenmeyi düşünüyor musun?
Çocuğun var mı?
Nereye gideceksin?
Orada tanıdığın var mı?
Ne iş yapacaksın?
Şu anda ne iş yapıyorsun? (öğrenci olduğumu söyledim ve bölümümü sordu)İsim soyismim aşırı yaygın bir kombinasyon olduğu için isim incelemesinden AP'ye kalma korkum büyüktü fakat daha sonra masanın altına uzandı ve orada anladım ki vizem onaylanıcaktı. Fakat bayrak kalmamış sanırım ki arkaya gitti ve elinde bayrakla geri döndü. Vizemi onayladığını söyledi ve ne zaman döneceğimi sordu. Salı gününe dönüşümü almıştım. Yetiştirmeye çalışacaklarını fakat garanti vermediklerini söyledi.
Pazartesi sabah 8:50 gibi gelen mailde vizemin hazır olduğu ve 11:45'e kadar ya da 13:00-16:00 arası teslim alabilceğim yazıyordu. 11 gibi gidip pasaportumu ve asla açmamam gereken sarı zarfımı teslim aldım. USCIS ödemesi hakkında bilgi verildi.
Böylece süreç tamamlanmış oldu. Beklediğimden çok daha rahat ilerledi her şey. Umarım ilerideki süreçlerde yardımcı olur.
-
@retro
Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..
-
@retro Yeni hayatında başarılar dilerim herşey gönlünce olsun kardeşim.
-
Arkadaşlar şimdi benim eve teslimat seçeneği ile pasaportu alacaktım ama 29 Ağustos’tan itibaren 3 4 haftadır VFS global Ankara’daki şubesinde teslimat için bekletiliyor kargoya verilmedi. Almak için randevu almam gerekiyor mu randevu almak için bazı arkadaşlar size link gelecek yazmış bana gelen link falan yok randevu da alamıyorum Randevusuz alabilir miyim?
-
@retro yeni yaşamında bol şans, herşey gönlünce olsun...
-
@can-6 evet var
-
Hong Kong Mülakat Deneyimi
Merhaba dostlar, sevgili yönetici-adminler ve bu süreçte sancı çeken bütün emek verenlere selamlar. Belki klasik gelecek ama bu forumu kurup devam ettirip, her ülke ve şartları paylaşan herkese çok teşekkür ediyorum. Çünkü gerçekten sizlere kılavuz oluyorlar ve hepsi ücret talep etmeden bilgi paylaşan kıymetli insanlar. Bu sözlerim özellikle foruma yeni katılan ve araştırma içerisinde olanlaradır. Eminim Amerika’da da bu güzel ülkemizin Anadolu kültürünü sizlerle beraber dostça ve burada kalanlara olan hasretle hep beraber çok güzel yaşatacağız. Çok uzatmadan Hong Kong deneyimimi paylaşmak istiyorum. Öncelikle bu kısımda kendimden bahsedip aşağıda başlık başlık yazacağım. Kim bilir sizlerin ne hikayeleri vardır. 2009 yılında Trakya üniversitesi’nde okula başladığımda yazın work and travel yaparak Amerika’da belki kalıcı olabilirim diye hayal kurup yaza kendimi hazırlamıştım. Ancak ara tatilde babamın rahatsızlandığını öğrendim. O yazı erteleyip ailemle ilgilenirken ertesi yıl yine ara tatilde 2011 yılında babamı kaybettim. Bu hayali erteleyip aileme odaklandım. Sonraki süreçte eşimle üniversitede tanıştım ve 6 yıl sonra evlendik. Baştan şunu belirteyim greencarda başvurduğumda 2 çocuğumuz vardı ve DS260 formunu doldurduktan sonra mülakata yaklaşık 4 ay kala 1 bebeğimiz daha oldu. Ben bu süreç boyunca hiç kendimi kasamadan strese sokmadan bekleyerek ve okuyarak geçirdin. Ki aile ve iş hayatı yoğun olduğundan foruma çok yazmaya ve soru sormaya fırsat bulamıyordum. Ki çoğunlukla gerekmiyor. Sağolsun herkes bilgileri paylaşıyor. Başlık başlık yazacağım. Çünkü sürecin içinde olan ve olmayan istediği bilgiyi rahatça çekip alabilsin.Green card başvuru ve açıklanması;
2023 ekim ayında eşimi ve iki çocuğumu alıp fotoğraf çekimine gittim. Ama ilk önemli ve doğru atılması gereken adımın buydu doğru fotoğraf çekimi. Yeşilkart forumda yazanlar ve Youtube üzerinden birkaç video izledikten sonra kalıbı ve fotoğrafın önemini anlayıp çekecek arkadaşa bunu belirttim. Ama bizim ülkemizde herkes tecrübeli artık bu konuda biraz rahat olabilirsiniz. Sadece boyutun 5cm*5cm ,beyaz arka plan ve yüzünüz net görünür olmalı.
Başvurumuzu yaptıktan sonra 7 ay gibi bir süre bekledik. Sakın confirmation number gibi önemli bir bilgiyi bir hatta iki yere kaydetmeyi unutmayın(yeni başvuracaklar için). Mayıs ayının ilk haftası kazandığımı öğrenince 15 yıllık bir hayal gerçek oldu dedim. Hemen eşime ve çocuklarımada pasaport çıkardık ve bu aynı fotoğrafları kullandık. Forumu takip ederken dosya taşımamın şart olduğunu anladım. Çünkü sıram 223XX ve Türkiye’ye göre yüksek bir rakam. Aslında bizim ülkemizde sıra hızlı ilerliyor. Fakat Türkiye tampon ülke olarak belirlenmiştir. Rusya, İran ve Suriye gibi ülkelerde konsolosluk problemi olduğundan o insanlarda sizinle beraber Ankara’da mülakata girecektir. O yüzden burada verilen vize sayısı yüksek ancak numaranızda yüksekse güncel durumları takip etmekte fayda var. Her yıl farklı süreçler var. Yani biz bu yıl Hong Kong rahat diye gittik ama 2 yıl sonra zor olabilir. Önden bilglenmek lazım.Dosya Taşıma Süreci;
2025 Ocak ayına kadar sadece bekledim. Forumu tekrar açıp plan yapmaya koyuldum. Ama bu süreçte tabiki vize resmi sayfasından sırayı, dvcharts üzerinden ülkelerin gidişatını ve forum üzerinden tecrübeleri okumaya başladım. Yine bu süreçte bir çok danışma şirketiyle görüştüm ve 50-60 bin TL arası rakamlar istediler ki tek kişilik. Yani aslında gerek yok. Sadece mülakatta tercüman tutun yeterli. Dili iyi olanlar rahatlıkla geçebilir mülakattan. Dosya taşıma zamanı gelince Tiran konsolosluğuna mail attım ve oturum istediler. Muscat ve Bangkok’a rotayı çevirip oralara baktım. Ancak Hong Kong çok rahat ilerleyince direk yöneldim. Bu arada KCC aracılığıyla current olmadan dosya taşıyabileceğimi öğrendim. Hemen forumdan mail örneklerine bakıp transfer maili yolladım.
Mail Örneği;
Dear KCC Officer,
I kindly ask you to transfer my case from U.S Embassy in Ankara to U.S Embassy in Hong Kong.Best regards.
HONG KONG Adress: Bishop Lei International House, 4 Robinson Rd, Mid-Levels, Hong Kong
First Name: XXXX
Last Name: XXXX
Date of Birth: XXXX
Case Number: 2025EU223XX
Phone: 0090 5XX XXX XX XXBu maili attığımda 1-2 gün içinde dosyanız taşınmıştır diye mail aldım ve bir rahatlama geldi. Emek verip ve araştırıp bir sonuç aldıkça bu süreç keyifli oluyor

Mailde yazdığım adreste kalmadım. Sorun olmuyor. Uzun bir beklemeden sonra 17.07.2025 tarihinde statünüzü kontrol edin diye bir mail aldım. Confirmation number ile giriş yapıp 4 Eylül’de mülakat randevusu aldığımı öğrendim. Ayrıca alt tarafta eşim ve iki çocuğumun isimleride yer alıyordu. Ancak bebek doğmuştu ve Hong Kong pahalıydı. Maliyetten öteye eşimle konuştuğumuzda bu böyle olmaz. Artık üç çocuğumuz var hepsi küçük 5 yaş 3 yaş ve bebek. Şimdi biz orada bir koltuk bir halıyla idare edemeyiz. Bu çocuklara doğru ve sıkıntısız bir süreç üstelik kurulu bir ev lazım. Zaten küçükler dili hemen öğrenirler. En sonunda verilen ortak karar benim tek gidip vizeyi alarak daha sonra aile birleşimi yapmaktı. Aile birleşimi 2-3 yıl arası sürüyor. Burda düşündüğüm konsolosluk acaba ailesini bırakıp gidecek veya hiç almayacak diye düşünür mü? Sonra asıl tahlili olduğum için benden taraf herhangi bir sıkıntı olmayacağını biliyordum. Bu arada eğer bu şekilde daha sonra aile birleşimi yapmak isteyen olursa 2-3 yıl gibi bir süreyi gözden çıkarması gerekiyor. Ardından hemen Dr. Nicolson için randevu maili attım. 21 Ağustos tarihine randevu aldım. Sağlık muayenesi ve mülakat için evrakları hazırlamaya başladım.Sağlık Muayenesi İçin Hazırlanan Evraklar;
- Pasaport fotokopisi
- Fotoğraf 1inch X 1,5 inch (6 adet alın 5 alıyorlar)
- Hedef adres A4 kağıdına yazılmış şekilde. Ayrıca bu kağıda mail adresi telefon numarası isim soyisim
- Türkiye’deki ikamet adresiniz ( Benden istemediler )
- ESC randevu mail çıktısı
- Antikor testi sonuçları
- Sağlık ocağından aşı kartı kaşeli imzalı
- KKK denilen aşı, Polio, hepatit B, Tetanoz, suçiçeği aşılarınızın tam olması gerekiyor. Antikor sonuçlarında bu aşılarınız görünmüyorsa ya da düşük çıkarsa Türkiye’de yaptırıp gelin. Ben çocuk felci yani Polio aşısını zamanım olmadığı için Türkiye’de yaptıramadım. Ama merak etmeyin orada eksik olan bütün aşılarınızı yaptırabilirsiniz tabi ücreti karşılığında. 6’lı karma aşı ve grip aşısı olursanız başka bir aşıya gerek kalması çok zor olur. Bunu kendi sağlık ocağı yada doktorunuzdan isteyebilirsiniz.
Tam 10 gün sonra Dr. Nicolson kliniği whatsapp üzerinden dosyamın hazır olduğunu söyledi. Bana beyaz bir zarf verilde ve bunu konsoloslukta açacaklar sen açma denildi. Ayrıca daha sonra olmam gereken aşılarım yazıldığı bir belge verildi.
Mülakat için gerekli evraklar;
- Pasaport ve fotokopisi
- TC kimlik kartı ve fotokopisi
- Fotoğraf 5 cm X 5 cm 6 adet ( 2 alıyorlar )
- Lise diplomasının aslı. Fotokopisi, transkripti, apostili ve yeminli çeviri (iki yıllık üniversite mezunu olanlar lise mezunu olarak görülüyor orada. Bunun için endişe etmeyin hem lise hem üniversite diplomaınızı yanınıza alın
- Lise mezuniyet durumu ( E-devlet )
- üniversite diploması, transkripti, fotokopisi, yeminli çevirisi ( E-devlet ingilizce)
- Formül A ( E-Devlet ingilizce )
- Formül B ( E-Devlet İngilizce)
- Nüfus kayıt örneği vukuatlı olacak ( E-Devlet ingilizce )
- Evlilik cüzdanı aslı, dolu olan sayfaların fotokopisi ve yeminli tercüme
- İkametgah (E-Devlet İngilizce )
- Arşivli adli sicil kaydı (E-Devlet İngilizce )
- Amerika hedef adres, isim soyisim, email, telefon numarası ve Amerika’daki yakınınızın isim soyisim telefon numarası.
- Bize bir A4 kağıdında anne baba adı anne kızlık soyadı ve baba soyadı yazan şekilde İngilizce doldurmamızı istediler. Bundan sonra gelecek kişileri de buna hazır etmelerini iletin dediler. Yazamazsanız dahi orada konsolosluktan çıkarıp size veriyorlar ve doldurabilirsiniz.
- Askerlik durum belgesi ( E-devlet ingilizce) + varsa terhis belgenizide alın ingilizcesi çeviri yapın isterlerse verin.
- Konsolosluktan aldığınız randevu sayfasının çıktısını alın. ESC sayfasından direk çıktı alınabiliyor. Tuhaf ama benden istediler.
- Sgk hizmet dökümü ingilizce çeviri
- Evliyseniz aileyle gidecekseniz aynı evraklar ve çocuğunuz var ama tek gidecekseniz eş, çocukların pasaport kimlik fotokopisi fotoğraflarınıda alın. Çocuklarınız doğum belgesini ingilizce çeviri yapın. Ben tek gitmek zorunda kaldığımdan istediler. Sürekli neden tek gittiğimi sorup aileni ay sonuna kadar getir vize verelim dediler. Ama bebek küçük orada bir düzen kurmam gerekiyor üstelik gider gitmez aile birleşimine başvuracağım, buda 2-3 yıl sürer bunu biliyorum dedim. Sürece hakim olduğumu anladıklarında benden emin oldular. Daha sonra senin için onay talep edeceğim denildi ve ertesi sabah gelen maille gidip vizemi aldım. Bir tane sarı dosya verildi. Bunu Amerika’ya girişte polis açacak denildi. 3 sayfa ayrıca bilgilendirme kağıdı vardı. Bunları üzerinde Amerika’ya girmeden önce ödenmesi gereken 280$ civarında olan bir ücretin nasıl ödenmesi gerektiği yazıyordu.
Ekstra alabileceğiniz evraklar;
- Banka hesap dökümü
- İşyeri ünvan listesi
- İngilizce CV
- Başka bir ülkede bir yıldan fazla yaşadıysanız oraya ait adli sicil laydı, geçmiş adres, güncel adres bilgileri.
- Tercümanla katılanlar için önden konsolosluğa mail atıp birlikte katılacağınızı belirtin. Tercümanın kimliğini maile eklemek gerekiyor. Gelen cevapla bu maili çıktı almak gerekiyor.
- Eksik kalan bir belgeniz olursa Türkiye’den yeminli tercümanla iletişime geçin ve renkli pdf olarak atmasını isteyin. Konsolosluk bu şekilde kabul ediyor. Hatta kendilerine pdf olarak mail dahi atabilirsiniz. Benden yeni doğan için doğum belgesi istendi. Bunu eşimden whatsapp üzerinden isteyim İstanbul’daki tercümana attım ve kendisi pdf attı. Kabul edildi.
Her evrakı almakta fayda var en azından stres olmazsınız. Ayrıca istenilen belgeleri çıkarın. Evrak alım esnasında onların söylemediği ekstra bir evrak çıkarırsanız bu size sorun olabilir. Farklı evraklar isteyebilirler. Her şey hazır olsun ama sadece istenileni verin. Ben iki dosya yapıp ekstraları ayrı tuttum. Ayrıca hepsi sıralıydı. Çok rahat ettim.
Hong Kong Gezi, Konaklama ve Ekstralar;
Gidiş dönüş biletinizi alın. Çünkü girişte bana problem yarattılar. Dönüş biletim olmadığı için sorguya alındım. 20 dakika kadar sürdü. Ama kendim THY çalışanı olduğum ve biletleri uçacağım gün alıyorum, firmaya ait çalışma kartlarım bunlar diyerek gösterdim. Bu şekilde geçişime izin verdiler. Daha önce çalışmak için gelen Türk bir aşçı geri gönderilmiş. Bunu yaşamak mülakat sürecini sıkıntıya sokacaktır. Dönüş tarihiniz uzarsa farkı ödeyip biletinizi tekrar alın. Uçaktan iner inmez havalimanında ya da şehirde simkart alabilirsiniz. Ben Global Exchange ofisine uğrayıp 100 dolar bozdum tek kişi olduğum için ve bir tane simcard aldım. 88 HK dolarıydı. Para bozmak için acele etmeyin. Çünkü kartlarınız her yerde geçiyor. Otobüs, tramvay, metro, market vs her yerde kartla rahatça ödeme yapabilirsiniz. Kartlarını gitmeden dolar ekstresi olarak yurtdışına açın doğal kurlarla ödeme yaparsınız. Hatta metroyla şehire gitmeniz gerekmiyor çünkü 120 HKD. Otobüsler 40HKD. Ulaşım konusunda çok rahat. Bir tane octopus kartı alabilirsiniz. 200HKD içinde 150 HKD yüklü olarak verilir. Dönüşte iade edip içindeki depozito alabilirsiniz.
Hong Kong adasının her yerinde otel veya apart tutabilirsiniz. Airbnb yasak olduğu için hiç bulaşmayın. Çünkü polis kalacağınız yeri sorarsa problem yaşanabilir. Mong Kok adasında yer tutabilirsiniz yani adanın üst tarafı. Macao uzak o yüzden adanın üst tarafı ve ada mantıklı olacaktır.
Biz genelde tramvayla seyahat ettik ama adalar arası geçişte otobüs ve metro kullanılmalıdır. Taksiler her mesafeye gidiyor ayrıca pahalı değil. Genel olarak navigasyonu çok kullandık gideceğiniz yeri yazın ve rahat rahat adrese gidilir.
Yeme içme konusunda fast food, türk restoranları gayet iyi. Wna chai bölgesinde apartta kaldım. Odalar çok küçük. Giderken muhakkak kek, börek, hazır çorba vs. sıvı olmayan şeyler götürün çok işe yarayacaktır. Hong kong bazı konularda çok pahalı düzgün bir akçam yemeği 1000-2000 tl civarında ama fast food menüleri 250-300 tl. Kahvaltı için wellcome marketler var. Bazı binaların altında kalıyor navigasyondan bakabilirsiniz. Helal etiketli ürünler ve uygun fiyata kahvaltılıklar alabilirsiniz. Yemek yapabilenler her şeyi uygun fiyata alabilir.
Seyahat açısından Lan kwai sokağı barlar ve kulüpler var ama hepsi küçük. Wan chai bölgesinde yine barlar var. Sigarayı sevmedikleri için her 3-4 sokakta bir turuncu çöp kutuları ve bazı binaların arasında sigara içilebilir. İfc mall isminde bir avm vardı. Sonradan keşfettik ama terası mükemmel sigara içmenize karışmıyorlar. Manzarası görmeye değer. Yeme içme her imkan var. Buda heykelini ziyaret etmek isterseniz teleferik 300 HKD ama hemen teleferiğin dibinde otobüsler 20HKD karşılığında gidiyor. Victoria Peak ziyaret edilebilir. Sigara içenler kesinlikle yanlarında sigara götürsünler. Ben iki karton sigara götürdüm. Çünkü orada sigaranın paketi 500 TL.
Benim için harcamalar ;
-uçak bileti 8000 TL (THY çalışanı)
-konaklama 30.000 TL
-yeme içme 25.000 TL
-Seyahat gezi harcamaları 5000 TL
-şahsi harcamalar 20.000 TL
-Sağlık muayenesi 28.500 TL
-mülakat 330 $
-toplam 105.000 TL -
Tebrikler, yolunuz açık olsun. Aile birleşimi ile ilgili umarım planladığınız çerçevede ilerler süreciniz

-
@ibrahimyuce
Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..
-
@Flight101 çok teşekkür ederim. Emekleriniz için ayrıca teşekkür ederim.
-
@ATS16 teşekkür ederim. Gider gitmez ilk işlerimizden olarak başlayacağız inşallah.
-
DV 2025 Bangkok Mülakat Deneyimi
Hastane
Hastane randevum 27 Haziran saat sabah 7 de ayarlanmıştı.Sabah 7 ye gelirken ordaydım danışmanın gelmesini bekledim.Ondan sonra önce kayıt açtırma işlemlerine başlandı kayıt açıldıktan hemşirelerin yanına başka bir kata gittim.Hemşireler aşı kartı antikor testi gibi şeyleri aldılar ve beklemeye başladım.Hemşire tekrar geldiğinde kısa bir tarama yapıldı.Tansiyon ölçtüler boy ve kilo ölçüldü ondan sonra göz taraması yapıldı.Sonra yine beklemeye başladım.Hemşire geldi ve tespit edilen eksik aşıları bana türkçe tercümesiyle beraber söyledi benim MMR Influenza ve Polio aşım eksikti bunları yapacağız dediler.Sonra başka bir hemşire beni doktora götürdü doktor türkçe bilen birini aradı bana klasik alkol,sigara,geçmiş hastalıklar veya ameliyatlar ve kullanılan ilaçlarla alakalı sorular sordu.Ondan doktor bey kendisi çok yüzeysel bir muayene yaptı ve gidebilirsiniz dedi.Sonra ciğer taraması için başka kata gittim ondan sonra kan alındı aşılar yapıldı ve 1-1.5 saat sonra gelin dediler.Tekrar gittiğimde dosyamı ne zaman alabileceğimi söylediler.
Konsolosluk
Mülakat randevum 8 temmuz saat sbah 7 deydi.Saat 7 ye gelirken ordaydım sıraya giriyorsunuz tercümanla girecekseniz tercüman gelmeden sıraya girmeyin.Iceri alınırken ds 260 onay sayfası ve pasaport alıyorlar sonra telefonlarınızı alıyorlar içeri sokulması yasak olan eşyaları girmeden atın alırlarsa geri vermiyorlar.Vezne geç açılıyor siz sıraya girin vezne için 330 dolarlık ödemeyi kartla yada nakitle yapabilirsiniz.Ödemeyi yaptıktan sonra belge vermek için sıraya giriyorsunuz.Konsoloslukda sıra numarası mantığı yok ayakta sıra bekliyorsunuz.Sonra belgeleri aldılar.Benden adli sicil,askerlik durum belgesi,formül a,üniversite diploması ve transkriptini aldılar.Belge alan memurun sorduğu sorular;
-Hic amerikaya gittiniz mi ?
-1 yıldan fazla başka ülkede kaldın mı ?
-Daha önce hiç evlendin mi ?- En yüksek mezun olduğunuz okul derecesi ?
Ondan sonra belgelerimi aldı kopyalarını da istedi.Sonra belgeleri iki farklı dosyaya koydu orjinaller ve asılları farklı yerde olacak şekilde.Bu iki dosyayı size veriyor siz de mülakat yapacak memura veriyorsunuz.Belge verme işleminden sonra mülakat için tekrar sıraya giriyorsunuz.Mülakat yeminle başlıyor.Bana sorulan sorular;
-Nereye gideceksiniz ?
-Neden orayı seçtiniz ?
-Mezun olduğunuz en yüksek okul derecesi nedir ?
Sonra vizenizi onayladım.Amerikada başarılar dedi.
Hastaneye 15.506 baht odedim konsolosluğa 330 dolar,tercüman egemen beye de 6000 tl ödedim.
Bu süreçte gerek forumda gerekse telegramda bizlere yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.
- En yüksek mezun olduğunuz okul derecesi ?
Benzer Başlıklar
150
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k