Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• Vize bültenlerinde DOF'a mi yoksa FAD'a mi bakilacagi konusu forumda daha önceleride tartisilmisti. Hem vize bulteni hem de Chen'e göre eğer Amerika disinda basvuru yapiyorsaniz DQ olana kadar (USCIS ve NVC surecleri) DOF tarihi dikkate alinir. Sadece Interview icin FAD dikkate alinir. Amerika icinde basvuru ve AOS yapilacaksa vize bultenlerinde ozel bir not da yoksa her zaman FAD tarihi dikkate alinir. Ben boyle biliyorum eger yanlisim varsa lutfen duzeltiniz.

• @shinriyeon merhaba, benim mülakatımda da sadece bu konuyu sorguladılar sadece diyebilirim, planlı miydi turist vizemizi bu sebeplemi aldık, planlı olmadigini turist olarak 2 defa girmemiz uzerine 3. girişte doguma gittiğimizi söyledik. Bu seferde girerken memura doguma geldiginizi belirttiniz mi diye sordu, buna da memurun hicbirsey sormadigini bizimde bir beyanda bulunmadımizi soyledik. Biz tum odemelerimizi yapmistik, hastane, doktor vs hiçbir yerde borc birakmamistik. Daha sonra genel 1-2 soru sonrasi vizeniz onaylandı dese de issued olana kadar stres yaşamadık desem yalan olur. Bu arada Londra konsoloslugunda girdik mülakata.

• Merhaba,

Son güncellemeyle birlikte benim de öncelik tarihim current oldu. Bu aşamadan sonra, mülakat randevusunun ortalama ne kadar sürede geldiğini öğrenmek isterim.
    Ayrıca, mülakat tarihi belirlenene kadar bekleme sürecinde yapmamı tavsiye ettiğiniz herhangi bir şey var mı?
    Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.
    Saygılarımla,

• @Yağız-Pekyiğit ankarada 4 ay gibi montreal 2 ay sonra Frankfurt ve sydney gibi yerler 1 ay içinde gönderir .Ama bu arada curent olma durumun değişebilir interview letter gelmesine ramen bu durumda ya iptal eder randevunu ya momtreal gibi alır sana der pasaportun bende mi kalsın yoksa sana göndereyim mi diye

• Merhabalar, Ekim visa bulletin FAD e gore benimki de current oldu. Yağiz Arkadaş dedi gibi mulakat tarihi beklecegız. Ben de aynı şey soracaktım. mülakat tarihi belirlenene kadar bekleme sürecinde yapmamı tavsiye ettiğiniz herhangi bir şey var mı? Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.
    Saygılarımla,
    EB-2 NIW Category
    Priority Date: 30.11.2023
    DQ: 11.07.2024

• @Yağız-Pekyiğit Current olduguna sevindim, onemli bir asamayi gectiniz.
    Current oldugunuz gun ile IL (Interview Letter) aldiginiz gun arasi Turkiyeden basvurdugunuzu varsayarak Ankara'nin islem suresine gore gittikce uzamakta. Son gelismelere gore Iran vatandaslarinin dosyalari orta doguya kaydirilmis, ama pratikte bunun Ankara mulakat performansina nasil yansiyacagini henuz bilmiyoruz.

Benim current olmam ile IL almam arasi (14 Mayis - 20 Agustos) 3 ay. Bu sirada NVC'den 2 defa beklemeye devam edin mesaji aldim. IL ile mulakat arasini da 2 ay olarak eklersek 5-6 aylik bir surece hazir olmalisiniz.

Bu konunun Ocak - Agustos arasi mesajlarini okumanizi oneririm, ben dahil pek cok kisinin sordugunuz surece bilgi saglayacak mesajlari mevcut.
    Mesela bazi arkadaslarimizin daha gec PD'si olmasina ragmen daha erken DQ olmasina gore hemen IL aldigina da sahit olduk.

Yapilacak sey ise sabir ile beklemek, eksik evraklarinizi toparlamak ve saglikli kalmak diyebilirim.

• @meke teşekkür ederim

• @botanist, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Vize bültenlerinde DOF'a mi yoksa FAD'a mi bakilacagi konusu forumda daha önceleride tartisilmisti. Hem vize bulteni hem de Chen'e göre eğer Amerika disinda basvuru yapiyorsaniz DQ olana kadar (USCIS ve NVC surecleri) DOF tarihi dikkate alinir. Sadece Interview icin FAD dikkate alinir. Amerika icinde basvuru ve AOS yapilacaksa vize bultenlerinde ozel bir not da yoksa her zaman FAD tarihi dikkate alinir. Ben boyle biliyorum eger yanlisim varsa lutfen duzeltiniz.

hocam bildigim kadariyla abd icinden aos yapilacaksa, dof'a gore current isen i-485'i gonderebilirsin fakat green card'i almak icin fad'a gore current olmayi bekleyeceksin.

• @mutlu234 bir duzeltme yapayim, AOS yapacaklar icin USCIS her ay hangi tablonun kullanilacagini bulten yayinlandiktan kisa sure sonra aciklar.

DOF dikkate alinacaksa basvuru iceri verme hakkiniz olur bu sayede calisma ve seyahat izni alabilirsiniz ama green card icin her durumda FAD tablosu dikkate alinir.

• Merhabalar,

Sürecin başında olmam gereken yere başvuruyu yaptığım gün geldim 🙂 bir çok yabancı kaynak ve forumu takip ederken gözümün önündekini kaçırmışım. Bugün itibariyle dosyam USCIS' e kargolandı. PP ile başvuru yapıyorum. Hayman ile çalıştım. Tam 1 sene gibi uzun bir süre sonunda hazırlanan dosya ile umarım RFE' siz approve alabilirim.

Yazışmaları okuduğumda PP yapmış olmaya pişman olmadım değil ama net bir kanaat olmadığı da görülüyor gibi. Tecrübelerinize dayanarak bir sorum olacak. Dosya USCIS' e gönderildikten sonra ne kadarlık bir sürede case number alıp PP sürecine başlamış olurum?

Teşekkürler

• @meke Tesekkurler.

• @Taner-Yanar Merhaba, foruma hos geldiniz.
    Ben de PP yapanlardanim ve dosyayi gonderdikten sonra 1 hafta icerisinde Approved aldim.
    Umarim sizin de sureciniz hizli sonuclanir.
    Kolay gelsin

• Merhaba, ben de HAYMANN ile çalıştım ve PP yaptım. Benim yaklaşık 5-6 hafta sonra approved oldu. Bol şans dilerim.

• @meke Teşekkür ederim Hoş buldum. Harika olmuş sizin sonuç. Darısı başımıza 🙂 Interview tarihiniz de gelmiş. Şimdiden görüşmede başarılar dilerim.

• Merhaba, ustraveldocs.com ve vfs global hakkında bazı sorularım var. usatraveldocs.com un yönlendirdiği www.usvisascheduling.com/tr-TR/ ye kaydoldum eşim ve 2 çocuğumu Aile/grup üyeleri (Bakmakla yükümlü olunan kişiler:3) olarak ekledim. Bu durumda tek UID numarası ile tek bir barkodlu çıktı oluşuyor. 1 adet 1144tl ödemeyi Akbank kredi kartı ile tamamladım (iş ve yapı krediyi kabul etmedi). Bu durumda aile bireylerinin 3 pasaport teslimi için 3 ödeme daha yapmam gerekiyor sanırım. Ama ödeme için tek bir UID numarası var ve vfs global için bu uid numaralarının ayrı ayrı olmasını gerekiyor diye okumuştum. Sorum şu aile/grup üyeleri ekleme işi doğrumu yoksa ayrı ayrı hesap açıp sonradan mı birleştirmek gerekiyor (Vize Randevu Sisteminde Değişiklik forum sayfasında buna benzer şeyler var). https://www.usvisascheduling.com/tr-TR/ ana sayfada işlem tamamlandı yazıyor, fakat Randevu Teyidi sekmesinde Hiçbir Randevu Planlanmadı yazıyor, oysaki ekim ayı için randevu emaili geldi. Pasaport Durumları Sekmesinde 4 adet pasaport numaraları var görünüyor fakat yanındaki Durum sekmesinde birşey yazmıyor. Son olarak vsf globalde premium delivery seçeneği ile adresimi kaydetmiştim fakat barkodlu sayfada daha önce seçmiş olduğum pickup seçeneği duruyor. Bu konular hakkında tecrübesi olanlar paylaşırsa sevinirim.

• Hocalarım, arkadaşlar,

Benim kabulum Mart 2025 ayında geldi (PD Kasım 2023). Hala Welcome Letter'a cevap vermedim ve DQ değilim. Sizce tahminen yakın zaman ortalamalarına göre bana ne zaman interview gelir? Kabaca bir aralık verebilirseniz çok sevinirim.

Şu ana kadar Amerika'dan AOS yapmaya çok odaklanmıştım ve Ekim bülteniyle hem DOF hem FAD olarak current oldum fakat Amerika'dan başvurduğumda çalışma izninin gelmesi 3-8 ayı bulabiliyor. Onun üstüne de Ekim'den itibaren green kartın gelmesi 1-2 sene arasını bulabiliyor. Fakat benim işim 3 ay sonra bitecek ve buradan başvurup yeni bir akademik H1B işi bulamazsam çalışma iznine kadar 4-5 ay işsiz beklemem gerekecek ve Amerika'dan çıkamayacağım. Dolayısıyla ben de riskleri minimize etmek adına NVC düşünmeye başladım. @meke hocamızın yukarıda belirttiği gibi 6 ay gibi süreler şu an DQ olmasam bile gerçekçi olabilir mi ?

NVC sitesinde şu an Ankara'da Ocak 2025 DQ olanların mülakat günü verildiği söyleniyor. Bu adaylar arasındaki en erken DQ tarihi ChatGPT'ye göre, fakat bunu inandırıcı bulamıyorum. Ocak 2025'de DQ olmak için ve interview alabilmek için current olmak gerekiyor. Yani baya önceden sonbahar 2023 de başvurmuş olmak ama DQ yu geç almış olmak lazım. Tamam o zaman aslında Ekim'den önce current olan herkes interview tarihi aldı çoktan anlamına geliyor. Ekimle birlikte FAD 2-3 ay ilerledi (retrogression olmuştu) yani ben bu 2-3 ay içerisinde current olan arkadaşlarla aynı sırada fakat herkesin gerisinde olacağım (daha DQ olmadığım için). Fakat bu arada FAD ilerleyen aylarda ilerlerse yeni current olanlar da önüme geçecek. Eğer yukarıda anlattığım gibi Ekim'den önce current olan herkes IL aldıysa (bu neredeyse hiç backlog yok anlamına geliyor), o zaman herkes önüme geçecek olsa da demekki bana da IL gelebilir 3-4 ay içinde. Yanlış mı yorumluyorum acaba. Acaba bu backlog sadece Amerika'da vardı da, konsolosluklarda current olabilmek mi limitliyordu sadece sistemi. ,

Chatgpt artık bir yere kadar, sizlerin fikirleri ve tecrübeleri varsa paylaşabilirseniz çok sevinirim. AOS yerine NVC yapabilirsem benzer bir zamanlamayla hem $10k kadar avukat ve başvuru parasından yırtıyorum hem de daha az riskli bir yola geçmiş oluyorum. Fakat bunu yaparak zaman da kaybetmek istemiyorum 🙂

• @raxtedi Merhaba, sistemde yükümlü olduğum kişilerin ayrı ayrı e-mail ve pasaport numaraları ile girişlerini yaptıktan sonra bir ödeme yapmadan premium delivery seçeneğini seçtim ve en sonunda sistem her birimiz için isim, UID numarası ve barkodu ile pasaport numaralarının bulunduğu ayrı çıktı verdi. Mülakattan sonra da gelen e-mail'de ya para ödemesi yapıp daha önceden seçilen premium seçeneğini aktifleştirme ya da ödeme yapmadan Ankara'daki teslim noktasından pasaportlarınızı alma seçenekleri sunuldu.

• @californiapostdoc, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Benim kabulum Mart 2025 ayında geldi (PD Kasım 2023). Hala Welcome Letter'a cevap vermedim ve DQ değilim.

Kabul dediginiz USCIS approved statusu mu? Oyleyse PD tarihinize gore bu durumda bir gariplik var sanki, aciklayabilir misiniz?

@californiapostdoc, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Ekim bülteniyle hem DOF hem FAD olarak current oldum.

DQ olmadiginizi belirtmistiniz, DQ olmadan nasil current olabiliyorsunuz aciklarsaniz daha iyi yanitlayabiliriz.

@californiapostdoc, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

@meke hocamızın yukarıda belirttiği gibi 6 ay gibi süreler şu an DQ olmasam bile gerçekçi olabilir mi ?

DQ ve current iseniz su an Ankara EB2-NIW performansi en fazla 6 ay oldu. 6 Aydan daha kisa surenler de var forumda, bu konuda Ocak - Mayis arasina bakmaniz iyi olur. Ornek @Megadeth, Current olduktan 2 ay sonraya IL aldi ve Temmuz'da mulakata girdi.

NVC sitesinde şu an Ankara'da Ocak 2025 DQ olanların mülakat günü verildiği söyleniyor.

Bu bilgiye nereden ulastiniz acaba? Kaynaginiz ChatGPT ise size referans olmamali.

Ocak 2025'de DQ olmak için ve interview alabilmek için current olmak gerekiyor.

Bu varsayiminizi soyle destekleyebilirim, DQ=01/25 oldugunda 05/2026 current olunabilir ve 07/2026 - 10/2026 arasi mulakata girilebilir. (Referans vaka - @Megadeth, DQ=24/1/2024 iken 05/2025'te Current oldu 2 ay sonraya IL aldi ve 07/2025'te mulakata girdi)

Ozetle sunu onerebilirim:
    Basvuru vize tipiniz EB2-NIW fakat AOS yapmaya calisiyorsunuz sanirim.
    DQ olmadan Current olmayi planlayamazsiniz, once DQ olmak icin gerekli asamalari tamamlamali ve ondan sonra current olmayi beklemeli ve en erken IL alabilmek icin biraz sansina beklemeniz gerekir.

Ve son sorum, AOS yaparken ayni dosyayi NVC'ye nasil cevirebilirsiniz bilmiyorum, siz biliyorsaniz lutfen bizi de aydinlatin.

• @raxtedi, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Merhaba, ustraveldocs.com ve vfs global hakkında bazı sorularım var. usatraveldocs.com un yönlendirdiği www.usvisascheduling.com/tr-TR/ ye kaydoldum eşim ve 2 çocuğumu Aile/grup üyeleri (Bakmakla yükümlü olunan kişiler:3) olarak ekledim. Bu durumda tek UID numarası ile tek bir barkodlu çıktı oluşuyor. 1 adet 1144tl ödemeyi Akbank kredi kartı ile tamamladım (iş ve yapı krediyi kabul etmedi). Bu durumda aile bireylerinin 3 pasaport teslimi için 3 ödeme daha yapmam gerekiyor sanırım. Ama ödeme için tek bir UID numarası var ve vfs global için bu uid numaralarının ayrı ayrı olmasını gerekiyor diye okumuştum. Sorum şu aile/grup üyeleri ekleme işi doğrumu yoksa ayrı ayrı hesap açıp sonradan mı birleştirmek gerekiyor (Vize Randevu Sisteminde Değişiklik forum sayfasında buna benzer şeyler var). https://www.usvisascheduling.com/tr-TR/ ana sayfada işlem tamamlandı yazıyor, fakat Randevu Teyidi sekmesinde Hiçbir Randevu Planlanmadı yazıyor, oysaki ekim ayı için randevu emaili geldi. Pasaport Durumları Sekmesinde 4 adet pasaport numaraları var görünüyor fakat yanındaki Durum sekmesinde birşey yazmıyor. Son olarak vsf globalde premium delivery seçeneği ile adresimi kaydetmiştim fakat barkodlu sayfada daha önce seçmiş olduğum pickup seçeneği duruyor. Bu konular hakkında tecrübesi olanlar paylaşırsa sevinirim.

Merhaba, gercek basvuru sahibi olarak hesap acip iceride yeni kisi ekle ile aile bireylerinizi eklediyseniz buraya kadar dogru.
    Ayni zamanda eklenen kisi sayisindan bagimsiz tek bir odeme yapmaniz da dogru, lutfen toplamda odemeniz gereken miktari ve odediginiz miktari kontrol edin.
    Ancak sonunda kisi sayisi kadar UID ve barkod olan bir islem teyit asamasi olmasi gerekir. Bunun ciktisini almaniz ve PDF kaydetmenizi de oneririm.
    Kendi kopyamda basvuran kisi sayisi kadar farkli UID ve barkod gozukuyor.

Ayrica o siteye pasaport teslimi icin adres kaydetmek icin girdiniz, dogru adimlari izlediginize emin olun lutfen. 27 Agustos tarihli mesajimda dogru adimlari yazmistim.

@meke, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

@MACOFU-MACOFU, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

@meke Hocam herkes için ayrı bir account mu açtınız ben mesela bir tane eşime B2 için açmıştım oradan devam edince otomatik onun adı sadece geliyor değiştirelemiyor, devam edince immigranttan da böyle tag ler çıkıyor siz nasıl ilerlediniz burada ve her bir kişi için yeni hesap mı açtınız.

1b43cd50-cf1b-4190-9093-32cd25c23de7-image.png

Ben bu sayfada sirasiyla

• Immigrant
    • ANKARA IV
    • ANK 2. Registration of document delivery information (all IV visa categoriesexcept K)
    • Regular
    • E21 sectim.
      Daha sonra ilerleyip teslimat kisminda Premium Delivery sectim.
      Bu arada 'bakmakla yukumlu oldugunuz kisi ekle' vb bir secenek vardi.
      O secenekte sirasiyla
    • Yeni kisi ekle
    • DS260 konfirmasyon barkodu ekle
      diyerek oglumu ekledim.
      Daha sonra ilerleyip teslimat kisminda Premium Delivery sectim.
      Siz de oradan ekleyebilirsiniz diye dusunuyorum.

Bu arada Premium Delivery secenekleri icin odeme baglantisi acildi ancak kayit barkod bilgisi istedi. Bu bilgi henuz elimde olmadigi icin odeme yapmadan sureci bitirdim. Surecin sonunda barkodlu evrak basim imkani aciliyor. Onu hem kagida basip hem de PDF olarak kaydettikten sonra o belgelerdeki barkod bilgilerini kullanarak VFS sayfasinda odemeyi 2 ayri kisinin pasaport teslim opsiyonunu tek seferde adres bilgileri ile birlikte kaydettim ve odedim.
    Umarim size de yardimci olur.

• 2024 PD’ye sahip olup NVC’ye Ask NVC üzerinden yazan ya da avukatı aracılığıyla iletişime geçen var mı?

IV ücretlerinin açılması ve işlemin yeniden başlatılması konusunda dönüş alabildiniz mi?

Benzer Başlıklar

• 3164
  • 40
  • 70
  • 47
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

136

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |