Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)


  • @meke
    Hocam defalarca mail attim.Defalarca aradim.Hatta konustugumuzda "bize soyle bir mail atin"dediler.icbirinden sonuc alamadim.Verdiginiz linke tiklayinca *Belge teslimi iade adresinizi müşteri hizmetleri (https://www.ustraveldocs.com/tr/tr/contact-us) departmanımız aracılığıyla kaydettirebilir veya değiştirebilirsiniz. seklinde bir kisim goremedim. Tam olarak o cumlenin oldugu linki atar misiniz?


  • @Megadeth sayfanin linki
    Bu sayfada ortalarda soyle bir baslik var:
    Belge Teslimat Adresini Seçin
    Ulusal Vize Merkezi (NVC) tarafından planlanan randevunuza gelmeden önce pasaportunuzun iadesi için bir teslim alma yeri seçmelisiniz. Teslim alma yeri seçerken ABD Konsolosluğu bildirim mektubunda bulunan Göçmen Vaka Numaranızın olduğundan emin olun. Vize başvurunuz onaylanırsa pasaportunuzu ve vizenizi seçtiğiniz teslim alma yerinden alabilirsiniz. Pasaportunuz yalnızca belirttiğiniz konuma teslim edilecektir.
    Belge iade adresini çevrimiçi olarak kaydetmek için burayı seçin.
    Mevcut belge teslimi adres seçiminizi değiştirmek için burayı seçin.
    Belge teslimi iade adresinizi müşteri hizmetleri departmanımız aracılığıyla kaydettirebilir veya değiştirebilirsiniz.

    Sohbet kanalini kullandim ben.
    https://www.ustraveldocs.com/tr/tr/contact-us#Chat

    Ancak sohbet cok ilerlemedi, talebimi aktardim sonra sohbet kapandi. Sanirim temsilci kapatti.

    Bu arada ek bilgi: ben adimlari takip ederek adres kaydini tamamladim, VFS premium teslimi sectim ve ucretini odeyerek sureci tamamladim.


  • @meke Hocam herkes için ayrı bir account mu açtınız ben mesela bir tane eşime B2 için açmıştım oradan devam edince otomatik onun adı sadece geliyor değiştirelemiyor, devam edince immigranttan da böyle tag ler çıkıyor siz nasıl ilerlediniz burada ve her bir kişi için yeni hesap mı açtınız.

    1b43cd50-cf1b-4190-9093-32cd25c23de7-image.png


  • @MACOFU-MACOFU, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

    @meke Hocam herkes için ayrı bir account mu açtınız ben mesela bir tane eşime B2 için açmıştım oradan devam edince otomatik onun adı sadece geliyor değiştirelemiyor, devam edince immigranttan da böyle tag ler çıkıyor siz nasıl ilerlediniz burada ve her bir kişi için yeni hesap mı açtınız.

    1b43cd50-cf1b-4190-9093-32cd25c23de7-image.png

    Ben bu sayfada sirasiyla

    • Immigrant
    • ANKARA IV
    • ANK 2. Registration of document delivery information (all IV visa categoriesexcept K)
    • Regular
    • E21 sectim.
      Daha sonra ilerleyip teslimat kisminda Premium Delivery sectim.
      Bu arada 'bakmakla yukumlu oldugunuz kisi ekle' vb bir secenek vardi.
      O secenekte sirasiyla
    • Yeni kisi ekle
    • DS260 konfirmasyon barkodu ekle
      diyerek oglumu ekledim.
      Daha sonra ilerleyip teslimat kisminda Premium Delivery sectim.
      Siz de oradan ekleyebilirsiniz diye dusunuyorum.

    Bu arada Premium Delivery secenekleri icin odeme baglantisi acildi ancak kayit barkod bilgisi istedi. Bu bilgi henuz elimde olmadigi icin odeme yapmadan sureci bitirdim. Surecin sonunda barkodlu evrak basim imkani aciliyor. Onu hem kagida basip hem de PDF olarak kaydettikten sonra o belgelerdeki barkod bilgilerini kullanarak VFS sayfasinda odemeyi 2 ayri kisinin pasaport teslim opsiyonunu tek seferde adres bilgileri ile birlikte kaydettim ve odedim.
    Umarim size de yardimci olur.


  • Teşekkürler hocam ilk fırsatta deneyeyim. Bu arada EB2 onayı olup, B2 turist vizesi durumlarını merak edenleri her aşaması ile bilgilendireyim ama tabi şunu unutmayalım herkesin geçmişine ve durumuna göre ufak farklılıklar olabilir.
    Benim doktora Amerikadandı ve oğlum orada doğdu, EB2 onayından sonra issue yetişmediğinden ve onun college süreci için eşim ile beraber B2eye başvurduk ama ikimizin de 10 yıllık vizesi yeni dolduğundan posta ile uzatmaya başvurduk benimki bir haftada onaylandı ve geldi eşimi elçiliğe yüz yüze interview e çağırdılar, bu durumlar için ama randevular açık oluyor, randevuyu aldık, eşim 11 yıldır aynı kurutma öğretmen, çalışma belgesi ve bankadan mali durumları gösteren belge dışında hiç bir şey almadık, onları da iyi ki almışız çağırma sebepleri bir önceki vize başvurumuzda eşimin henüz çalışan olarak görünmeme sebebiymiş, 2dklık bir interview ile o da onay aldı.
    Gelelim USA girişine biz normalde Houstonda yaşamıştık doktorada oranın girişinde hatırladığım çok sıra oluyordu ve gümrük kısmında bayağı soru soruyrolardı, ben de açıkçası endişeliydim EB2dan dolayo, burada belki de vakitten dolayı hic sıra yoktu direk passaporta oğlumla beraber geçtik, ve onu Collega getirdiğimi söyledim belki de ondan olabilir bana hiç bir soru sormadı sadece oğluma welcome home dedi ve bastı mührü :). Hatta niye bu kadar geç geldiğini arada niye gelmediğini espri ile sordu.
    Gümrük kısmını da ileteyim, para getirme ile ilgili eskiden form olurdu o bile yoktu bavullara bakan vs hiç bir şey yoktu, ama tekrar ileteyim bu SanFrancisco ya has olabilir, başka tecrübesi olan arkadaşlar da ileteiblir.
    Şimdi tekrar EB2 işlemlerine dönüp önce @meke hocam sağolsun onun ilettiklerini deneyip, delivery seçelim sonra da evrak ile email gelince paylaşırım. Diğer tecrübesi olan arkadaşlar da evrak listesi vs iletebilirse seviniriz.
    EB2 NIW
    PD: 19.07.2023
    DQ: 04.03.2024
    IL: 07.10.2025


  • @MACOFU-MACOFU hocam öncelikle tebrik ederim. Benim de vizemin süresinin bitmesine 1 yıldan az bir süre kaldı ve ben de başvuru yapmak istiyorum. Benim EB2 henüz current değil. Vize yenileme sürecinde sebep soruyorlar mı? Ayrıca, rica etsem size özelden ulaşabilirsem çok güzel olurdu 🙂


  • @scholarway Merhabalar hocam soracaklarınızı direk mesajdan da sorabilirsiniz, bu 10 yıllık biten vizeleri uzatma da herhangi bir gerekçe sorulmuyor otomatik tamınlanan bir hak, 2-3 tane belge istiyor ve dokuman gönderiyorlar onlarla beraber özel postahaneler var her şehirde oralardan postalanıyor. Ama sizin daha 1 yıl varmış o kadar erken olur mu bakmak lazım, benim ki bittikten sonra başvurmuştum.


  • Hocalarım pasaport teslimi için adres kayıt sisteminde 4 kişilik ailem için grup başvurusu yapmadım ben. Bireysel basvuru seklinde ilerleyip katilimci ekle seceneginden ekledim onları. Bir de premium delivery seçmek istedim ancak yaşadığım ilin merkezi çıkmadı sistemlerinde. Bunun üzerine kendi ilimdeki kargo şubesinden almayı seçtim. Fakat vize basılınca VFS bana gelip ankaradan almam gerektiğine ilişkin mail attı. Eşime de geldi bu mail. Çocuklar adına gelmedi. Mailden 3 gün sonra ankaraya pasaportlari almaya gittim. Çocuklar adına mail atmadiklari için onlar adına randevu olusturamamistim ve bu nedenle çocukların pasaportunu teslim edemeyeceklerini söylediler. Randevu almak için gelen maildeki OID numarası olmadan randevu alamıyorsunuz çünkü. Zorla VFS görevlisinden çocukların numarasını öğrendim. Bununla ertesi güne hazır ankaradaykan randevu alayım dedim ama randevular doluydu. Bir sonraki hafta ancak teslim alabildim. Rezalet bir süreçti.


  • @Oz58 Gecmis olsun.
    Grup basvurusu bilgisi yapilmasi gerektigi yanlis bir bilgiymis, ben de ayni bilgiyle isleme basladim ancak Grup basvurusu 10+ kisi icin, muhtemelen topluca vize islemi yapan acentalar icin eklenmis bir secenek.
    Kendi basvurumuzu kaydedip "aile uyesi ekle" secenegi dogru yontem.


  • Merhaba Arkadaşlar mülakattan sonra pasaport almak için sisteme kayıt oluyorum, "DS 260 Onay Numarası" soruyor, bulamadım. yardımcı olurmusunuz.
    "


  • @joewalker DS260 formunuzun sizde kopyasi olmali, Online Immigrant Visa and Alien Registration Application (DS-260)
    Bu tip bir PDF belgeniz var mi? Yoksa da bunu elde etmelisiniz.
    Su siteye girip DS260'inizi gorebiliyor olmalisiniz.
    Websitesi: https://ceac.state.gov/IV/
    NVC case number: ANKxxxxxxx

    Elinizdeki DS260 onay belgesinin alt kisminda hem Case numaraniz hem de DS260 Confirmation (Onay) numaraniz yazar.


  • @meke Teşekkür ederim. Belirttiğiniz üzere https://ceac.state.gov/IV/ buraya girip aldım. 👋


  • Arkadaşlar, Delivery işini bitirebildim sonunda. DS-260 confirmation numaraları her aile bireyi için ayrı ayrıymış, hepsini ceac sitesinden elde ettikten sonra, UPS premium location ile sonlandırdım. ancak benden ödeme istemedi muhtemelen print ettiğim barkodlu kişiye özel sayfalarla upsden alırken ödeme yapacaz. ben öyle anladım. ve bu printi interview sırasında getirin diye bir not çıktı. bilginize. düzeltme yapmak isteyen varsa bekliyorum.


  • @joewalker Hocam benim 27 Agustos tarihli cevabimi lutfen okuyun, odeme yapmaniz icin sistemin sizi yonlendirmesi gerekir.


  • @meke Merhaba Hocam, evet sizin yazdığınız mesajı biliyorum Premium Delivery ve VFS ile demişsiniz. ben premium location seçtim ve UPS listesinden ilimdeki Şubeyi seçtim ve bitirerek bakodlu sayfa verdi. herhangi bir yönlendirme yapmadı.


  • Merhabalar, pasaportları UPS şubeden almayı işaretlemiştim fakat UPS ile sıkıntı yaşandığını daha sonra forumdaki arkadaşlardan öğrendim. Ankara'daki teslim adresinden alma seçeneğini değerlendirme şansımız olabiliyor mu peki daha sonra (mülakat esnasında mesela ya da da mülakat öncesi yeni bir email alacak mıyız bununla da ilgili)?


  • @pelinoaydin Premium delivery seçeneğini seçseniz bile eğer sistemde başvuru esnasında herhangi bir ödeme yapmadıysanız mülakat sonrasında size gelen e-mailde 2 seçenek sunuyorlar, ya Ankara'dan alın ya da ödemeyi yapıp önceden girdiğiniz adrese premium delivery'i aktifleştirin diyorlar.


  • Arkadaşlar merhaba. Unvanlardan randevu almaya çalışıyorum. Ama Amerika’da yaşayacağımız adresi soruyor, orayı doldurmadan ilerleyemiyorum. Sizler nasıl yaptınız, bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
    Greencard teslimi için oradaki avukatımın adresini yazmıştım, IVP sürecinde de avukat ile ilerliyorum diye. Buraya da avukatın adresini mi yazmalıyım bilemedim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.


  • Unganlardan olacaktı


  • @NNDDD Selamlar, ben ds260 formunda belirttigim adresi yazdim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

133
Çevrimiçi

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum