ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
-
@chemistontheroad Evet bende bekliyorum artik. Merak ettim ama sizle pd yakin oldugu icin, bizim icin sanirim fad tarihi onemli diye biliyorum. Bir sonraki sicramayi bende ocaktan sonra bekliyorim Ama orda da 1.5 ay civari olabilir,
-
@biophys
Aynen evet hocam FAD tarihinin current olmasi onemli Interview bekleyenler icin. Bende 2026 basinda olur gibi dusunuyorum ama hic belli olmuyor 1 ay sonrada olabilir 6 ayda. -
Merhabalar
Daha once Amerika'da dogum yapmis olup da EB2-NIW konsolosluk mulakatinda sorun yasayan oldu mu?
Su aralar vize sayfalari bu durumu paylastigi icin boyle bir deneyimi olan var mi diye merak ettim. -
@shinriyeon bizim tanıdıklarımız ABD de doğum yaptı hastaneye de borç taktılar. Hiç bir ücreti ödemeden döndüler. Aynı kişiler I-140 başvurusunda onay aldılar. Ancak konsolosluk mülakatından sonra red aldılar.
-
Selamlar,
benim PD 16.07.2025
fakat bundan sonraki süreç için bilgim yok. TR'deyiz hali hazırda. FAD'ı mı baz alacağım DOF 'u mu. ya da i 140 onayı gelene kadar bir şey yapacak mıyım?
FAD DF
-
@the-maintain Sureciniz hayirli olsun. USCIS size eposta ile haber verecek ve DS260 doldurmanizi isteyecek.
Sonra NVC size eposta ile haber verecek ve evraklari postalamanizi isteyecek.
Sonra NVC size eposta ile haber verecek ve DQ (Documentarily Qualified) oldugunuzu teyit edecek.
Sonra PD'nize gore Current olmayi bekleyeceksiniz.
Bu 4 asama 18-24 ay surecektir, sabirla ve dikkatle sureci takip etmenizi oneriyorum. -
@the-maintain Hayırlı olsun, bültenlerde "A. FINAL ACTION DATES FOR EMPLOYMENT-BASED PREFERENCE CASES
" bunu takip etmeniz gerekiyor. Asıl önemli olan, current olmanız. Current olduktan sonraki süreç sadece birkaç ay alıyor. Ama Temmuz 2025 ne kadar zamanda current olur, onu tahmin etmek çok zor. şu anda "aralık 2023" current durumda. -
Vize bültenlerinde DOF'a mi yoksa FAD'a mi bakilacagi konusu forumda daha önceleride tartisilmisti. Hem vize bulteni hem de Chen'e göre eğer Amerika disinda basvuru yapiyorsaniz DQ olana kadar (USCIS ve NVC surecleri) DOF tarihi dikkate alinir. Sadece Interview icin FAD dikkate alinir. Amerika icinde basvuru ve AOS yapilacaksa vize bultenlerinde ozel bir not da yoksa her zaman FAD tarihi dikkate alinir. Ben boyle biliyorum eger yanlisim varsa lutfen duzeltiniz.
-
@shinriyeon merhaba, benim mülakatımda da sadece bu konuyu sorguladılar sadece diyebilirim, planlı miydi turist vizemizi bu sebeplemi aldık, planlı olmadigini turist olarak 2 defa girmemiz uzerine 3. girişte doguma gittiğimizi söyledik. Bu seferde girerken memura doguma geldiginizi belirttiniz mi diye sordu, buna da memurun hicbirsey sormadigini bizimde bir beyanda bulunmadımizi soyledik. Biz tum odemelerimizi yapmistik, hastane, doktor vs hiçbir yerde borc birakmamistik. Daha sonra genel 1-2 soru sonrasi vizeniz onaylandı dese de issued olana kadar stres yaşamadık desem yalan olur. Bu arada Londra konsoloslugunda girdik mülakata.
-
Merhaba,
Son güncellemeyle birlikte benim de öncelik tarihim current oldu. Bu aşamadan sonra, mülakat randevusunun ortalama ne kadar sürede geldiğini öğrenmek isterim.
Ayrıca, mülakat tarihi belirlenene kadar bekleme sürecinde yapmamı tavsiye ettiğiniz herhangi bir şey var mı?
Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla, -
@Yağız-Pekyiğit ankarada 4 ay gibi montreal 2 ay sonra Frankfurt ve sydney gibi yerler 1 ay içinde gönderir .Ama bu arada curent olma durumun değişebilir interview letter gelmesine ramen bu durumda ya iptal eder randevunu ya momtreal gibi alır sana der pasaportun bende mi kalsın yoksa sana göndereyim mi diye
-
Merhabalar, Ekim visa bulletin FAD e gore benimki de current oldu. Yağiz Arkadaş dedi gibi mulakat tarihi beklecegız. Ben de aynı şey soracaktım. mülakat tarihi belirlenene kadar bekleme sürecinde yapmamı tavsiye ettiğiniz herhangi bir şey var mı? Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla,
EB-2 NIW Category
Priority Date: 30.11.2023
DQ: 11.07.2024 -
@Yağız-Pekyiğit Current olduguna sevindim, onemli bir asamayi gectiniz.
Current oldugunuz gun ile IL (Interview Letter) aldiginiz gun arasi Turkiyeden basvurdugunuzu varsayarak Ankara'nin islem suresine gore gittikce uzamakta. Son gelismelere gore Iran vatandaslarinin dosyalari orta doguya kaydirilmis, ama pratikte bunun Ankara mulakat performansina nasil yansiyacagini henuz bilmiyoruz.Benim current olmam ile IL almam arasi (14 Mayis - 20 Agustos) 3 ay. Bu sirada NVC'den 2 defa beklemeye devam edin mesaji aldim. IL ile mulakat arasini da 2 ay olarak eklersek 5-6 aylik bir surece hazir olmalisiniz.
Bu konunun Ocak - Agustos arasi mesajlarini okumanizi oneririm, ben dahil pek cok kisinin sordugunuz surece bilgi saglayacak mesajlari mevcut.
Mesela bazi arkadaslarimizin daha gec PD'si olmasina ragmen daha erken DQ olmasina gore hemen IL aldigina da sahit olduk.Yapilacak sey ise sabir ile beklemek, eksik evraklarinizi toparlamak ve saglikli kalmak diyebilirim.
-
@meke teşekkür ederim
-
@botanist, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
Vize bültenlerinde DOF'a mi yoksa FAD'a mi bakilacagi konusu forumda daha önceleride tartisilmisti. Hem vize bulteni hem de Chen'e göre eğer Amerika disinda basvuru yapiyorsaniz DQ olana kadar (USCIS ve NVC surecleri) DOF tarihi dikkate alinir. Sadece Interview icin FAD dikkate alinir. Amerika icinde basvuru ve AOS yapilacaksa vize bultenlerinde ozel bir not da yoksa her zaman FAD tarihi dikkate alinir. Ben boyle biliyorum eger yanlisim varsa lutfen duzeltiniz.
hocam bildigim kadariyla abd icinden aos yapilacaksa, dof'a gore current isen i-485'i gonderebilirsin fakat green card'i almak icin fad'a gore current olmayi bekleyeceksin.
-
@mutlu234 bir duzeltme yapayim, AOS yapacaklar icin USCIS her ay hangi tablonun kullanilacagini bulten yayinlandiktan kisa sure sonra aciklar.
DOF dikkate alinacaksa basvuru iceri verme hakkiniz olur bu sayede calisma ve seyahat izni alabilirsiniz ama green card icin her durumda FAD tablosu dikkate alinir.
-
Merhabalar,
Sürecin başında olmam gereken yere başvuruyu yaptığım gün geldim :) bir çok yabancı kaynak ve forumu takip ederken gözümün önündekini kaçırmışım. Bugün itibariyle dosyam USCIS' e kargolandı. PP ile başvuru yapıyorum. Hayman ile çalıştım. Tam 1 sene gibi uzun bir süre sonunda hazırlanan dosya ile umarım RFE' siz approve alabilirim.
Yazışmaları okuduğumda PP yapmış olmaya pişman olmadım değil ama net bir kanaat olmadığı da görülüyor gibi. Tecrübelerinize dayanarak bir sorum olacak. Dosya USCIS' e gönderildikten sonra ne kadarlık bir sürede case number alıp PP sürecine başlamış olurum?
Teşekkürler
-
@meke Tesekkurler.
-
@Taner-Yanar Merhaba, foruma hos geldiniz.
Ben de PP yapanlardanim ve dosyayi gonderdikten sonra 1 hafta icerisinde Approved aldim.
Umarim sizin de sureciniz hizli sonuclanir.
Kolay gelsin -
Merhaba, ben de HAYMANN ile çalıştım ve PP yaptım. Benim yaklaşık 5-6 hafta sonra approved oldu. Bol şans dilerim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
58
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum