Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Bu ileti silindi!

• @CARL-COX Lütfen kişisel polemiğe girmeyin. Bence diye başladığım konu ile ilgili ne yazıp yazmayacağım hakkında karar ve hüküm vermeye çalışan kişi sizsiniz. Cevap verilmesini gerektiren bir soru sormadım ki. Benim düşüncem yüksek CN sahip kişilerin akışı daha sağlıklı görebilmesi maksadıyla biraz beklemesi gerektiği idi. Bu düşüncemi ifade ettim. Zaten oturum ve vatandaşlık hakkında gereken mailleri atanlar oldu. Ben de sizin gibi aklımdaki sorular için o mailleri bekliyorum. Siz nasıl şuan mail atmıyorsanız, ben de sizin ve benim gibi durumda olanların duyarlı davranıp biraz beklemesini söyledim sadece. Diğer türlü çok karışıyor çünkü.

• @Spectator önceden İran vatandaşları Ankarada göçmen olmayan vize randevusu alıyorduysa ve bu yeni kararla İranlılar için Ankarada göçmen olmayan vize randevusu alamayacaklırı için konsolosluk dolaylı olarak bize öncelik verebilir mi. Bu açıdan bizi etkilemez mi?

• Sevgili arkadaşlar, lütfen konuşmamı yanlış değerlendirmeyin. Birlikten kuvvet doğar diyerek, hepimizin gemisini yanaştıracağı yeni limanlar bulalım. Gurbete gittiğimizde buradan edindiğimiz dostluklarla belki de komşu olacağız. Birbirimize çaya geleceğiz; çocuklarımızı okuldan alacağız. Bunun için polemik yerine Fikir Teâtîsi yaparak nereden kolay oturum alırız, bunları konuşalım. Ben maneviyata bağlı, tesadüfe de inanmayan bir insanım. Burada birbirimizi tanımadan bir araya geldiysek, mutlaka bir sebebi vardır.. birbirimizin hayatına dokunacağımıza da eminim. Kolay oturum veren ülkeleri el birliğiyle araştırırsak, birçoğumuz bu kaotik ortamdan kurtulabiliriz belki de.. ben mesai aralarında bile oturum konusunu araştırıyorum. Biz güçlü bir milletin güçlü evlatlarıyız.. başaracaz, bunu da aşacağız inşallah..

• Bulgaristan ile ilgili bir bilgi var mı acaba? Mülakat deneyimi ya da orada mülakata girebilmemiz adına herhangi bir fikri olan, bllgisi olan varmı aramızda?
    Geçmiş yıllarda orada 5 yıl bir üniversite deneyimim oldu o zamanlar oturumum vardı, şayet orada mülakata girebilme imkanımız varsa gidip araştırmayı düşünüyorum belki tekrardan oturum alabilirim diye, hem yakın olması sebebiyle de avantajlı gibi görünüyor, fakat Bulgaristan da GC mülakatları yapılıyor mu onu bilmiyorum.

• Arkadaşlar, gençler biraz sakin olalım hepimiz aynı gemideyiz. ben ilk başvuruyu belki bir çoğunuz cocukken yapmıştım olmadı sonra hayat mücadelesi derken kısmet bu zamanaymış. Bu konularda bilgi ve tecrübesi olan insanları dinleyelim ona göre ne yapabiliriz bir yol haritası oluştururuz. Randevu verilmiş olanlar zaten görüşmelerini yapıyorlar diye biliyorum. sakin kimse kimsenin kalbini kırmasın sevgili oktay3847 kardeşimin dediği gibi belki orada komşu ya da arkadaş olacağız. Eğer herkes kendi ülkesinde ya da oturumu olan ülkede mülakata girecek derlerse ona göre bir yol izleyebiliriz. mesela bazı ülkeler kolaylıkla oturum verebiliyor mesela dominik cumhuriyeti ya da uruguay panama vs. sakin olup durumun netleşmesini bekleyelim.

• @Aslan-3
    Merhaba, Bulgaristan DV vize gorusmelerini Sofya’da bulunan ABD Buyukelciliginde gerceklestiriyor.
    Sizin ozelinizde bu konuda sizlere kisa yol olmasi adina konsolosluklari arastirirken su sekilde bir yol izleyebilirsiniz;
    Bu linkte yer alan resmi internet sitesinde dunya genelinde bulunan butun ABD konsolosluklarini A’dan Z’ye goruntuleyebilirsiniz.
    Daha sonra bu linkte yer alan arama motorunu kullanarak arastirmakta oldugunuz ABD konsoloslugunun adini yazip kendilerinin DV vizesi basip basmadigini, performanslarinin nasil oldugunu vb. verileri kontrol edebilirsiniz.
    Son olarak eger ilgili konsolosluk ozelinde forumda paylasilmis olan mulakat deneyimlerine erisebilmek icin ilgili konsolosluklarin adini forumun arama motorunda aratabilirsiniz.
    Bu sekilde konsolosluklari arastirirken zaman kaybetmeden dogru bilgiye erisebilirsiniz.

• @ugursway
    Çok teşekkür ederim, bu arada sizin de efsane DV serüveninizi keyifle okudum, inanılmaz ilham kaynağı oldu benim için bunu da söylemiş olayım bu vesileyle .Siz bu uğurda binlerce km yol ve aylarca çileli bir süreçten vizeye ulaşmışsınız, bizim Bulgaristan’a gidip orada halledebilecek olmamız devede kulak kalır, önemli olan finalde maçı kazanmış olmak, dilerim emek veren herkese nasip olur 🙏

• @ugursway linkleri göremedim ama hocam. Yanlış yere mi bakıyorum?

• Göçmen olmayan vize türlerinde mülakat konusunda şöyle bir gelişme var: İran vatandaşları mülakata yalnızca Dubai’de girebilecek ve bu kural derhal uygulanmak üzere yürürlüğe konuldu. Umarım bu Dubai kararı DV sürecinde de uygulanır ve bize pozitif yansır

• @Aslan-3 merhaba evet 2025 çekilişinde sofyada mülakata giren biriyle görüştüm ben. bizim de oturum var orada ama bitti yenilemedik eşim okudu orada oğlum orada doğdu 10 yıldan fazla postayano vardı. bende şimdi onu yenilemek için çalışıyorum. sofyada konsolosluk veriyor green card.

• @Aslan-3 • En az 8 ay geçerli pasaport;
    • Dogum belgesi;
    • Polis belgeleri - basvuru sahibi, mevcut ikamet yerinden polis belgesinin yani sira, 16 yasini doldurdugu tarihten itibaren alti ay veya daha uzun süre ikamet ettigi herhangi bir yer veya yerlerden polis belgeleri de sunmalidir. Polis belgesi Bulgaristan'da mevcut degildir;
    • Bulgaristan'dan mahkeme belgesi
    (Bulgaristan vatandasi veya Bulgaristan da ikamet eden, 16 yas üstü tüm basvuru sahipleri için);
    • Evlilik cuzdani;
    • 18 yasini doldurmus tüm Bulgar vatandaslari için Evlilik Durumu, Es ve Çocuklara iliskin Belge ;

• Mirasçinin önceki evliliginin sona erdigine dair belae:

• Askeri kayitlar;
    • 5x5 cm boyutlarinda, yüzün göründügü, gözlük takilmamis iki adet fotograf - https://travel.state.gov/content/travel/en/ us-visas/visa-information-resources/photos.html;
    • Belirlenen kliniklerden birinde yapilan
    Saglik Muayene Belgesi:
    Technical Difficulties
    nt-visas/medical-examinations/ . Saglik sertifikasi için klinige dört adet fotograf götürmeniz gerekmektedir.
    • Lise diplomasi - sadece asil basvuru sahibi için; ve
    • Kisi basi 330 dolar ücret - Ucret, mülakat günü konsolosluk veznesine ödenir.
    Tüm belgeler orijinal ve fotokopisi olarak sunulmalidir. Ingilizce veya Bulgarca olmayan bir dilde düzenlenen belgelerin Ingilizce çevirisi olmalidir.
    Pasaportunuzun teslimati için adresinizi burada açiklandigi sekilde kaydetmeniz gerekmektedir:
    https://ustraveldocs.com/bg/en/collection-
    locations/ .

mülakat mailinde istenenler bunlar sofaydan

• @Scythep
    Merhaba, renkleri mavi olan kelimelere tiklamaniz gerekiyor. Paylastigim link baglantilari kelimere yerlesik bir sekilde gonderide yer aliyor.

• @Hasan-Ayvaz öncelik vermek istese suanda bile verir onemli olan öncelik vermeyi isteyip istememesi ki Ankara'nın cok da öncelik verdigini goremiyoruz

• ⭐⭐⭐⭐

@oktay3847

Eski bir konsolosluk calisani olarak tahmin edeceginizi inanıyorum ki ilgili vize türünde hangi kapasite ile çalışılacağını muavin konsolosun ve büyükelçinin alacağı kararlar belli edecektir ve KCC’ye iletilecek sayılar doğrultusunda planlama yapılacaktır.

Bahsettiğiniz üzere olumlu bir mesaj olabilir sizin sürecinize olumlu yönde etki etmesi adına ancak yönergede belirtildiği üzere “mevcut göçmen olmayan vize randevuları genellikle iptal edilmeyecektir” bilgisine istinaden Ankara konsolosluğun performansında (DV) yakın tarihli, hızlı ve yukarı yönlü artış beklemek iyimserlik olur. Yaşanıp gorulecek alinan yeni kararların etkisi, sizler için en iyisi olması dileğiyle 🙏🏻

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• @bketcrsur

Teşekkürler 🙏

• @bketcrsur

Bende 5 yıl kalmıştım daha önce, orada üniversite okıduğum yıllarda bende lichna kart vardı (mavi) şimdi bende gidip araştırmak istiyorum tekrar nasıl alabilirim diye

• Merhaba tablodan çıkarım yapamadığım için sormak istiyorum ekim ayı için ankarada randevu alabilen en yüksek numara hangisi bilginiz var mı çünkü bazıları excele girmemiş ve omerakin adlı kişi 800 demiş ama teyitli değil mesaj olarak bahseden ama tabloya girilmeyen en yüksek numara nedir yeni bülten yaklaştıkça acaba kasım aralık için hangi numaralara gelir diye meraklanıyor insan 😅

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Ege-Bey bence süreci siz değil babanız takip etsin.
    çünkü belli ki kendisi doğru yolda.

• @ATS16 Ankara 5xxx lere kadar çıkabilir mi?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

153

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |