Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@ugursway, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@cleszi
    Bu tarz bir bireysel kisilere paylasildigi soylenen, x kisisi su sekilde dedi vb. gibi bilgilerin hicbir dayanagi olmamakla beraber surec icin gereksiz bir beklenti olusturabilir.
    Kisinin vermis oldugu bilgi hangi soruya istinaden cevaplapmis? Mesela 1 Kasimdan once tasinmis olan dosyalar derken tam olarak ne demek isteniyor? 1 Kasimdan once mulakati olan dosyalari kastediyor olabilirler mi? Eger 1 Kasimdan once dosyasini tasimayi basarmis olan kisileri de kapsadigini belirtiyorsa bu durumda yayinlanan bu duzenlemenin bir anlami kalmiyor.
    Bir de konsolosluklar bu tarz operasyonel bilgileri bireysel kisilere paylasamazlar. Resmi olarak tarafiniza yapilmayan aciklamalara kulak asmamaniz sureciniz icin vereceginiz mucadelinizi kolaylastiracagi kanaatindeyim.

bu konuya bir ekleme de ben yapayım;

senelerdir bu ve buna benzer konular gündeme gelir ve bir çok kişi buna istinaden hareket etme eylemine girer. sonrası hep hüsran olur

ben şahsen bunu şöyle düşünürüm;
    dosya taşımanın iptal olması kime zarar verir?
    tercüman x bey'e. neden? çünkü müşterisi kalmayacak.. akan musluk baya bildiğin borcu ödenmemiş mesken aboneliği gibi kapatılacak. akli olan, bu potansiyeli canlı tutmak icin, koskoca dışişleri bakanlığı'nin yazılı metni / emri olmasına rağmen "öyle değilmiş, söyleymiş, konsolosluk çalışanı dedi" diye hurafesini salar. tıpkı bu örnekte olduğu gibi..

ben bahsettiği şey gerçek değildir demiyorum, sadece bundan para kazanan birinin sürekli bunu pompalamasi garip geliyor.

doğru olması kötü değil ama; malum beyefendi para kazanacak diye bir şeyleri öyle değilken öyle göstermek sahtekarliga girer. bunu da forumdaki kimseye yasatmayiz. çünkü iki gun sonra, "forumda gördük" denecek.

bırakın bu bilgileri konsolosluklar ya da kcc versin.

bir daha da tercuman x bey; konsolosluk geceleri de calisacakmis, iki vize alana üçüncü bedavaymis, salı gelenlere uçak bileti de verecklermis minvalinde bilgileri forumda paylaşan arkadaşları forumdan süresiz olarak uzaklastiracagimizi bildirmek istiyorum.

DV2020 ve 21'de curtis morrison ve ahalisine LA'de malikane aldık bir kere.
    şimdi de asya'nın nemli topraklarında tercüman x bey'e klima almaya niyetimiz yok.

ne demek istediğimi çok iyi anladınız sanırım.

sevgiler
    yesilkartforum vergi ve harçlar birimi

• @gucarslan söylediğiniz şeyleri son derece mantıklı buluyorum ki zaten sizin söylediğinizin dışında kötü bir niyetim hiçbir zaman olmadı benim de babamın oğlu değil sonuç olarak bu forum sayesinde tanıdığım ve iletişime geçtiğim birisi. ben de tercümanın bilgisinin yanlış ve eksik olduğunu söyledim zaten.

• ⭐⭐⭐⭐

@se-du, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar, kiz kardesim DV2026 talihlisi ve CN 72XX.

Mulakat sirasi bu yil kaclarda kapattigini merak ettim. 2025 yili talihlilerinde en son 8binlerden ANKARA'da mulakat gorunuyor bu tablodan baktigimda ( https://docs.google.com/spreadsheets/d/1tDYbUUCBZdMs7pjwJXmjzGj6DlUGqf0ijGtTX5UjMHw/edit?gid=0#gid=0 )

O halde ANKARA bu yil 8binleri cagirmis diye okuyabilir miyiz? Tesekkurler.

Merhaba,
    Kızkardeşiniz için hayırlı olsun. Kendisi foruma üye olup imzasını tamamlarsa ve excele de bilgilerini girerse çok iyi olur. Şimdi ve gelecekteki soruları için çok gerekli olacak çünkü.

• Arkadaşlar merhaba,
    15 Mayısta kcc 'ye dosya taşıma başvuru maili atmıştım, 17 Mayısta işlemin yapıldığına dair mail geldi. İşin garibi gönderilenler klasöründe gönderdiğim mail kaybolmuş, gelen klasöründe de taşıma işlemi yapıldı onay maili kaybolmuş. Sadece 15 Mayısta mail gönderdiğime dair kcc 'den gelen otomatik mail duruyor.
    Gmail kullanıyorum, başına böyle bir şey gelen oldu mu hiç?

• @gucarslan hocam merhaba,
    İrlanda’da yaşıyorum . Ds 260 formu doldururken konsolosluk olarak Dublin seçmiştim . Dolayısıyla dosya taşıma hiç yapmadım.

• Son gelişmelerden sonra benim de mail ile KCC ye mülakat yerimi tekrar teyit etmem gerekir mi ?
      Teşekkürler

• baktığınızda forumdaki yetkili yetkisiz herkesin dosya taşımaya yönlendirdiğini okuduk ve öyle yaptık. sonuç olarak olay kcc tarafından patladı. öngörülebilen bir durum muydu? hayır. bu konsolosluğa giren birinin ki 1-2 yıldır sürekli girip çıktığını düşününce çalışanlarla kurduğu bir dialog olabilir. doğru yada yanlış olabilir. tıpkı forumun dosya taşıyın diye yönlendirmesi gibi. herkes birbirine yardımcı olmaya çalışıyor. yeşilkart forum çok fazla bilgi barındırıyor ama başka insanlarda farklı yerlerden bilgi edinebilir sorun olmaz bana kalırsa diye düşünüyorum.

• @cleszi
    Merhabalar, evet, paylasiminizi okumustum, ayni kisiden bahseden gonderiyi daha once de gordugum icin genel bir hatirlatma yaptim. Deginmek istedigim noktayi anladiginizi dusunuyorum ve umut satmadiginizin farkindayim, kisisel algilamayin lutfen.

Ben sizlere kendi deneyimim uzerinden bu surecte avukatiniz dahi olsa bile vermis oldugu bilginin de sorgulanabilir oldugunun kaniti bir ornek vermek istiyorum. Bu ornegi veriyorum cunku DV26’in ilerleyen zamanlarinda dosya transferlerini kisitlayan bu duzenlemeler sebebiyle aranizdan bircok talihli Ankara ozelinde “Mandamus” vb. gibi davalara yonelecegini ongoruyor olmam.(Umarim yanilirim).
    DV22 ozelinde paylasmis oldugum mulakat deneyimim profilimde mevcut okuyan arkadaslar biliyorlar. O donem herhangi bir oturum iznimiz olmadan bizzat mulakat alabilecegimizi dusundugumuz ulkelere seyahat ederek bu sekilde gerceklesen dosya transferlerinin onculerinden biri oldugumu soyleyebilirim. Ben bu vizeyi alabilmek icin cok ugrasanlardan birisiyim. Bu ugraslarin bir tanesi ise, DV22’de bizimde dahil oldugumuz 13 kisilik bir Turk talihli grubu olarak, bir onceki gonderisinde sayin @gucarslan ’in zengin ettik dedigi gocmen avukat burosu olan Morrison Urena ekibinin acmis oldugu UAO v BIDEN grup davasina katilmis olmamizdir. Davanin temel amaci, mali yil bitmeden vizelerimizi alabilmek ve eger surec uzarsa mali yil sonrasinda da dosyalarimizin islenmeye devam etmesi icin zaman kazanmakti.
    O donemki uzun ugraslarimiz sonucu Malezya’ya dosyamizi tasimayi basardigimiz sirada, kendilerinin bir muvekkili olarak Curtis’in ekibine dosyami Kuala Lumpur Buyukelciligine transfer ettigimi ve kendilerinin dosyami sorgulamalarini talep etmistim, sonucta ben parasini odeyerek ilgili davaya katilmistim. Ne yazik ki Curtis’in bizzat kendisi bana sacma bir sekilde soyle cevaplar vermisti; “Dosya transferleri sadece acil durumlarda olan ulkeler icin yapilabilir”, “Kuala Lumpur DV2022 sürecini bitirdi”, “Siz dosyanizi tasimis olabilirsiniz ancak maalesef mulakat alamayacaksiniz” seklindeydi.
    Oysaki biz ise su an Amerikan vatandasligimiz icin aylar kaldi…
    Bu surec oyle bir surec ki sadece icerisine girenler anlayabiliyor. Zamanla bir bakmissiniz ki siz x bir tercumandan, x bir gocmen avukatindan daha fazla guncel ve dogru bilgiye sahip hale gelmissiniz.
    Engeller, kisitlamalar her zaman var olacaktir. Bu surecte gercekten ne istedigini bilenler her ne olursa olsun bir sekilde bu engelleri asacaklarini biliyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@doguyilma ankaraya büyük yoğunluğu oluşturan iranlılar zaten onlarda gelmeye devam edecek çünkü kendi ülkelerinde konsolosluk yok

• ⭐⭐⭐⭐

@Selimdiskaya52 adaletsizce olan bir durum yok çünkü iranlıların buraya gelme nedeni bizim yurtdışındaki x konsolosluğuna gitmek isteme nedenimizden farklı

• @bketcrsur Siz bilgi edinin istiyorsanız. Rica ederim burada bilgi kirliliği yaratmayın. Kimsenin net bir şey bilmediği bir süreçte tercümanınız sormuş da onlar da şöyle demiş hiçbir anlam ifade etmiyor. Ve yine söylemiştik özellikle current olmayan numaraların mail atmasının anlamı yok şu an diye. Size de tam olarak hiçbir anlamı olmayan bir cevap vermişler. Gerçekten kayda değer gelişmeleri ve kıymetli forum yöneticilerinin yorumlarını okumak istiyoruz. Konsolosluğa hiç gittiniz mi bilmiyorum ama hiç de öyle gidip muhabbet edilecek hayırdır ne oldu bizim DV işi denecek bir yer değil. Burayı bunlarla meşgul etmeyin rica ederiz. İyi akşamlar.

• @bketcrsur Ayrıca herkes taşıyın dedi biz de taşıdık doğru yanlış olabilirdi söyleminiz de çok anlamsız. Çünkü istatistik diye bir alan var ve DV istatistiklerine bakarak bunu yapmak gerektiğini kendiniz de anlayabilirsiniz.

• Bekleyip gorecegiz dostlarim umarim hakkimizda hayirlisi olur. Yakindan takip edecegiz ve bulten yayinlandiktan sonrada planimizi ona gore sekillendirecegiz...

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@uonur26 hayir, gerek olduğunu düşünmuyorum

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@bketcrsur, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

baktığınızda forumdaki yetkili yetkisiz herkesin dosya taşımaya yönlendirdiğini okuduk ve öyle yaptık. sonuç olarak olay kcc tarafından patladı. öngörülebilen bir durum muydu? hayır. bu konsolosluğa giren birinin ki 1-2 yıldır sürekli girip çıktığını düşününce çalışanlarla kurduğu bir dialog olabilir. doğru yada yanlış olabilir. tıpkı forumun dosya taşıyın diye yönlendirmesi gibi. herkes birbirine yardımcı olmaya çalışıyor. yeşilkart forum çok fazla bilgi barındırıyor ama başka insanlarda farklı yerlerden bilgi edinebilir sorun olmaz bana kalırsa diye düşünüyorum.

forumdaki yetkili yetkisiz herkesin dosya taşımaya yönlendirdiğini okuduk

ifadenizdeki yetkili / yetkisiz kişiler kimler örnek verir misiniz?

forum kimseye yetki ya da yetkisizlik unvanı vermez. kullanıcılar, yorumlarını beğendiği, paylaştıkları bilgilerin kanitlanabilir olduğuna inandığı kişilerin iletilerine oy verir ve böylece o kişilerin forumda tanınır olmasını sağlar.
    bir kişinin yıldızlı üye olması onun bilgili, yıldızsız olması onun bilgisiz olmasını göstermez.
    bu cümleyi kurup, destek aldığınız forumdaki herkesi tohmet altında birakmayin.
    kaldı ki dosyanızı yine bu forum sayesinde başka bir konsolosluğa tasidiniz, tercüman x bey sayesinde degil.

burada amacımız; en doğru bilgiyi, en hızlı şekilde, bedelsiz almanızı sağlamak.
    yoksa biz de biliriz foruma üye olmayı ücretli hale getirip 5000$'a vize garantisi vermeyi.
    onun yerine geçmiş 8-10 yılın tecrübelerini güncel tutup, kişiler hayatlarımızdan ödün verip, gerekirse geceleri uyanıp bu başlıklara bilgi aktarıyoruz. cebinizden boş yere para çıkmasın, ailenizin rızkını boş yere harcamayın diye danışmanlık şirketlerinden, sözde göçmenlik avukatlarindan uzak durun diyoruz.
    bana vizesini aldırmam için 100K$ teklif eden de gördüm, hayrına ds260 formunu bütün ailesi için doldurup ap'ye kalmasına rağmen vizesini aldirdiktan sonra "ne yaptın lan sanki, gören de vizeyi kendi bastı sanır" diyen de.

bu forumda, babası 23 sene ankara konsoloslugu'nda çalışan arkadaşımız bile tek kelime bilgi alamadığı için (-ki normali bu) current olmasına rağmen vizesini alamadı.

adını soyadını, abd'de gideceği yeri turkce'den ingilizce'ye ücretli çeviren birinin içerden bilgi alıp onu da dışarı vermesi (-ki yaptığı doğru değil) bana pek gerçekçi gelmiyor. size gelebilir o sizin tasarrufunuz. ben bahsi geçen kişinin bu süreçte insanlardan para kazanmasına ve bunu temelsiz ifadelerle yapmaya devam etmesine karşıyım.

hiçbirimiz pizza 🍕 degiliz, kimseyi de memnun etme zorunluluğumuz da yok.
    ama konu forumda bilgi verip / deneyim paylasanlara "yetkili / yetkisiz" ifadesini kullanırsanız orada karşınızda beni bulursunuz.
    burası devlet dairesi degil. biz kimseyle yetki verip yetki almiyoruz oturduğumuz yerden.
    senelerini o bilime vermiş profesörler dururken, aile eşrafini yüksek mevkilere getiren muz cumhuriyeti de değil burası hatta.

iş bu yüzden siz eğer bir yetkiliden profesyonel bir destek istiyorsanız;
    bir göçmenlik avukatına gidip "siz yetkili bi abiye benziyorsunuz" diyebilirsiniz.

bol şans..

• @gucarslan @SEVCAN-KARATAŞ Benim amacım hiç kimseyi töhmet altında bırakmak ya da forumun değerli katkılarını küçümsemek değildi. ‘Yetkili / yetkisiz’ ifadesi yanlış anlaşılmış olabilir; kastım sadece bazı kişilerin tecrübelerine dayanarak yönlendirme yaptığını, bazılarının ise kendi yorumlarını paylaştığını belirtmekti. Sonuçta hepimiz aynı yolda ilerliyoruz, farklı kaynaklardan duyduklarımızı da paylaşıyoruz. Burada herkes kendi aklıyla karar veriyor. Benim için de bu forum çok önemli ; yıllardır biriken deneyimlerin paylaşıldığını biliyorum. Sadece farklı bakış açılarına da kapalı olmamak gerektiğini düşünüyorum.
    Herkese emekleri için teşekkürler. Ben de pizza değilim ama dilim döndüğünce katkı yapmaya çalışıyorum 🙂 kolay gelsin size.

• @Emre-Kurtulmuş Onlar yüzünden biz mağdur oluyoruz

• ⭐⭐⭐⭐

@Selimdiskaya52 maalesef ki mağduriyetin doğrudan sebebi iranlılardan ziyade konsolosluk. Hatta şöyle söyleyim ben artık hiç inanmıyorum ki bugün diyelim ki iranlılar ankaradan girmese ankara bütün slotlarını türklere ayırmaz başka vize türlerine ayırır

• @gucarslan Sürecin en başından itibaren bizlerle değerli bilgi ve deneyimlerini paylaşan, özellikle sizin özelinizde tüm deneyimli forum kullanıcılarına teşekkür ederiz. Bilgi ve tecrübeleriniz bizlere yol gösterici oldu. Hepiniz, bir pizzadan çok daha fazlasısınız 😊. Çünkü bir pizza insanları yeni bir hayata doğru yönlendiremez; ama sizlerin katkıları doğru yönde ilerlememizi sağlıyor.

• @bravist Dostum böyle bir durum ilk defa senden duyuyorum atılan mail geri alınamıyor bildiğim kadarıyla, alınsa bile kcc bununla uğraşmaz. Arşivlenenlere bi bakabilirsin veya mevcut mailin içinde eklenti şeklinde de durabilir.

• @Emre-Kurtulmuş evet burada olay biraz da niyet aslında

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

125

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |