Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @HALİT-Ozgur Sanırım konsolosluğa mail atmaktan bahsediyor, siz KCC'ye atmışsınızdır, onda sıkıntı yok

• @meral formu gönderdikten sonra haziran gibi direkt KCC ye mail ile dosya transferi talebinde bulunmuştum. dosyamın taşındığına dair mail atmışlardı

• @Rutkay gelen mailde yazıyor, o diğer sayfada görünmez zaten mailde bunun açıklamasını yapıyor, current olup mülakat verildikten sonra orda görülür

• @koci Öncelikle içinde bulundugumuz durum hala current olmadıgımız ve current oldugumuzda dosyamızın tasınıp tasınmayacagı konusundakı belırsızlık bunu ogrenmek ıcınde kcc ye maıl atmak ıstememız kadar dogal bırsey olamaz ki ben oncelıkle @HALİT-Ozgur beyin cevabını bekleyip gelen cevaba gore hareket edecegım.Sorun şu eger current olursak ve kcc otomatık olarak dosyamızı tasırsa ardındanda baska bır ulkede oturum alırsak sız current oldukdan sonra oturum almışsınız bunu kabul edemeyız derlerse ankarayı beklemek zorunda kalacagız ve numarası 8k uzerı olan herkes ıcın bu aslında baştan kaybetme riski demek.Ankara performansının artacagını bılsek zaten hıc farklı yollara basvurmayacagız ama hıcte ıc acıcı bır durumu yok son yıllara bakınca.Lutfen elımıze 20 yılda bır gecen bır fırsat ıcın kcc belırsızlıklerıyle bogusan adaylar olarak bırseyler ogrenme ıstegımızı cok gormeyın kaldıkı dunyanın heryerınden yuzlerce maıl alan kcc kalkıpda 5 10 tane turkıyeden gelecek maılle fıkır degıstırmez ama bız o arada bır ayrıntıyı kacırır zamanında harekete gecmezsek elımızdekı fırsatı kaybedecegız.tum forum arkadaslarıma bu surecte kolaylıklar dılıyorum kımse ıcın kolay bır yıl degıl

• arkadaşlar bizim gibi dosyasını taşımış ama ne current olmuş ne mülakat almış taşıdığı ülkeden de oturumu vatandaşlığı olmayan kişiler için kendi üzerimden örnek verecek durumu açıkladım ve net bilgi istedim kcc den bana sadece We are currently reviewing your request. bunu dediler onlar da bilmiyor ne olacak 😃

• ⭐⭐⭐⭐

@nsercan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Ben Dosyamı Hong Kong sonrasında Viyanaya taşımıştım. Bu işlemi 28 Ağustos karar yayınlanmadan önce yapmıştım. Karar açıklandığı gün dosyamın nerede olduğunu sorduğumda ertesi gün dönüş geldi ve Ankara olarak dönüş alıp yıkıldım. Ancak forumda bu durumu yaşayan başka kimse var mı diye sordum. Kimse böyle bir şey yaşamamış. Kaç kere teyit için sordum hepsinde taşınan ülke olarak görünüyordu. Şuan bir işlem yapmayıp gelecek yorumları okuduktan sonra ne olacağına bakıp ona göre aksiyon almayı planlıyorum. Ekim ayına kadar zaten bir şeyler netleşir diye tahmin ediyorum. ABD için açık tarihli uçak biletimi aldım. Her şey olumsuz olursa. Ekim ayında AOS başvurusu başlatacağım.

Sercan Bey sizin taşıma işleminde bir aksaklık olabilir. Çünkü sizden başka hiç kimsenin mülakat yeri otomatik olarak değişmedi.
    Sanırım siz önce HK'a taşıdınız ve teyit aldınız doğru mu?
    Daha sonra Viyana'ya taşıdım diyorsunuz, teyit almış mıydınız? Eğer almadıysanız belki de Viyana değil yanlışlıkla Ankara'ya taşıdılar. Yeni karar sonrası sorduğunuzda Ankara cevabı almanız bu yüzden olabilir.
    Bunu bir netleştirebilsek KCC'nin otomatik işlem yapmadığını anlamış olacağız.

Ayrıca AOS seçeneğine sahip olmanız harika. Bol şanslar.

• ⭐⭐⭐⭐

@Rutkay, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@HALİT-Ozgur bangkok nerede yaziyor acaba? Ceac uzerinde mi? Bende kcc yaziyor.

Dosyanızı taşıdıysanız imzanızı güncellemenizi rica ederiz.

Ayrıca buradaki 2026 Excel tablosuna girip alt taraftaki beyaz alana bilgilerinizi eklemeniz çok faydalı olacak.
    Kolay gelsin.

• @Serapp iki ülke için de teyit almıştım. Hatırlarsınız hatta mülakat tarihi için dönmemişlerdi. Sizin mülakat tarihi öğrenme formatıyla tekrar mail attım ve mülakat yeriniz viyana ancak tarih henüz yok diye dönmüşlerdi. O yüzden iki taşıma içinde aslında onay almıştım. 28 ağustos sonrası attığım maille şoke oldum. Şimdi mail atan arkadaşlardan dönüş bekliyorum. Ben sadece mülakat yerim hatalı kontrol eder misiniz diyip mailleri ekine koymuştum. Bugün 4. Gün halen ses yok. Ben de tekrar tekrar sormamak için mail atmıyorum şuan.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@cleszi, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@MKA bugün bize verilen bilgide şöyle söyledi emre bey:

“1 kasımdan önce taşımış olanlardan istemeyeceğiz ama 1 kasımdan sonra olan süreç ile kcc ilgilenecek” demiş oradaki görevli ne kadar doğru bilemiyorum.

yani biz 1 kasımdan önce taşıdık fakat mülakat maili vs. almadık bizim dosyamız hala hali hazırda kcc’de. bu daha mülakat almamış insanlar için iç açıcı bir durum değil. sizin adınıza sevindim. umarım herkes istediği vizeye kavuşur.

bu emre bey, bu bilgileri tam olarak hangi platformda veriyor sizlere?
    sürekli bir bilgi akışı var ama nedense sadece bazi kişilere/ gruplara gidiyor bu bilgiler.

kendisi bu bilgileri nasıl ulaştırıyor sizlere?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@MKA, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhaba,

Mülakat bekleyen arkadaşlar için güzel bir haberim var.

Tercüman Emre Bey, bugün Bangkok’ta girmiş olduğu mülakatında bu konuyu sordu ve 1 Kasım’dan önce taşınan dosyalar için oturum istenmeyeceğine dair bir cevap aldı.

Konsolosluklar’dan gelen mailler ile bu konuyu teyit edebilirsek bizim için harika bir gelişme olur.

yukarıdaki sorum sizin için de geçerlidir.
    ilgili bilgileri belirli bir grup alıyor gördüğüm kadarıyla.
    bu grubun bu bilgileri nasıl aldığını lütfen açıklayın.

• @gucarslan bangkok’ta 2025 mülakat tecrübelerini okuduğumuzda herkes önerdiği için tercümanımız olacağı yönünde emre bey ile anlaşma sağladık. bu karar çıkınca da orada konsolosluğa hâlâ mülakat için gideceğini bildiğimizden eşim ve ben sorduk cevap verdi. herhangi bir grup vs. değil kendisiyle bizzat konuştuk ve bilgi almak istedik o da bize bu sekilde bir geri donus sagladı..

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@cleszi anladim.
    eğer emre bey ya da herhangi biri / birileri tarafından kurulmuş ve bilgi akışı sağlanan bir platform varsa lütfen haber verin.

ayrıca bahsi geçen tercüman beyefendi, maddi kaynak sağladığı için lütfen artık forumda kendisi ile alakalı bir durumdan bahsetmeyin. forumdan ya da forumdaki kullanıcılardan maddi kazanç sağlayan herkes, bunu profesyonel olarak bizlere ulaşarak yapmalı. ..eski tecrubelerde buna göz yumduk ama bu başlı başına bir ticarete evrildi. tamamen gönüllülük esasına dayalı bir platformda buna kurallar harici izin veremeyiz.

• @koci mail atmadım, Halit Bey'in aldıgı cevaplar bekleyip yorum yaptım. Sizinle aynı fikirdeyim ki zaten kimse artık keyfi mail atmıyor sadece bazı istisnai durumlarda atıyoruz ki durumu Halit Bey acıklamıs.

• @cleszi
    Bu tarz bir bireysel kisilere paylasildigi soylenen, x kisisi su sekilde dedi vb. gibi bilgilerin hicbir dayanagi olmamakla beraber surec icin gereksiz bir beklenti olusturabilir.
    Kisinin vermis oldugu bilgi hangi soruya istinaden cevaplapmis? Mesela 1 Kasimdan once tasinmis olan dosyalar derken tam olarak ne demek isteniyor? 1 Kasimdan once mulakati olan dosyalari kastediyor olabilirler mi? Eger 1 Kasimdan once dosyasini tasimayi basarmis olan kisileri de kapsadigini belirtiyorsa bu durumda yayinlanan bu duzenlemenin bir anlami kalmiyor.
    Bir de konsolosluklar bu tarz operasyonel bilgileri bireysel kisilere paylasamazlar. Resmi olarak tarafiniza yapilmayan aciklamalara kulak asmamaniz sureciniz icin vereceginiz mucadelinizi kolaylastiracagi kanaatindeyim.

• @gucarslan

Aciklayayim, Emre Bey’den tercumanlik destegi alacagiz. Forum uzerindeki referanslardan görüp onunla iletisime gecmistim. Herhangi bir grup vb. söz konusu değil.

• @gucarslan ben de ayni sekilde iletisime gectim. Grup vb. soz konusu değil.

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   K koci 

• Merhabalar, kiz kardesim DV2026 talihlisi ve CN 72XX.

Mulakat sirasi bu yil kaclarda kapattigini merak ettim. 2025 yili talihlilerinde en son 8binlerden ANKARA'da mulakat gorunuyor bu tablodan baktigimda ( https://docs.google.com/spreadsheets/d/1tDYbUUCBZdMs7pjwJXmjzGj6DlUGqf0ijGtTX5UjMHw/edit?gid=0#gid=0 )

O halde ANKARA bu yil 8binleri cagirmis diye okuyabilir miyiz? Tesekkurler.

• @ugursway merhabalar uğur bey 🙂

benim iletimi okudunuz mu acaba ?
    okumadıysanız :

“1 kasımdan önce taşımış olanlardan istemeyeceğiz ama 1 kasımdan sonra olan süreç ile kcc ilgilenecek” demiş oradaki görevli ne kadar doğru bilemiyorum.
    yani biz 1 kasımdan önce taşıdık fakat mülakat maili vs. almadık bizim dosyamız hala hali hazırda kcc’de. bu daha mülakat almamış insanlar için iç açıcı bir durum değil. sizin adınıza sevindim. umarım herkes istediği vizeye kavuşur.”

tercümanın söylediği şeyin tamamiyle doğru olmadığını bazı şeyleri atladığını, verdiği bilgiyi sorguladım görüyorsunuz ki. kimseye de umut satma gibi bir derdim yok. tekrardan “umarım herkes istediği vizeye kavuşur.” diyeyim..

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

127

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |