Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Scythep

KKTC uyruklu vatandaşlar ABD göçmen vize işlemlerini Ankara’dan yapıyor. Güney Rum kesimindeki Nicosia ABD büyükelçiliği göçmen vize işlemlerine bakmiyor vatandaşın güneye geçme hakkı olsa bile, Nicosia yerine Frankfurt konsolosluğunda işlemleri yapılıyor.

• @Spectator yani çok da rahatladık denemez çünkü current olmadık mülakat planlaması kasım sonrasına denk gelecek ama yine de hala Bangkok yazması güzel

• @Scythep Dünyanın birçok ülkesi tarafından resmi olarak tanınmayan, Türkiye dışında bir ülkeden uçuşun olmadığı bir yerden bahsediyorsunuz. Orada bunun olma ihtimalini düşünmek fazla iyimser bir beklenti. 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@ozlemus

Nasıl bir sorun yaşıyorsunuz?

Ankara konsolosluk iletişim için konsolosluk web sayfası navigator üzerinden veya email adresi [email protected] üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

• @SEVCAN-KARATAŞ Orası öyle haklısınız ama Türk olmak bu kadar zor olmamalıydı :d Milletin 1 eforla yaptığını biz 1000 eforla yapamıyoruz.

• @Selimdiskaya52 Öncelikle son günlerdeki karar değişiklikleri için son 30-40 sayfayı bir tekrardan gözden geçirin. Sonrasında sakin kalıp sürecinizi takip edin.

• @HALİT-Ozgur bangkok nerede yaziyor acaba? Ceac uzerinde mi? Bende kcc yaziyor.

• Herkese Selam,

Bence " Dosya Taşıma " konusuna bir de şu açıdan bakmak lazım.
    Nasıl Viyana - HK - BK vs ülke konsoloslukları artık sadece o ülkenin yerleşiklerine hizmet vereceği gibi Türkiye - Anakara da sadece TR yerleşiklerine hizmet verecek. Demek ki yıllarca bu konsolosluk Hem TR hem bize vizesiz gelebilen ülke vatandaşlarına hizmet vermiş. Ama artık sadece TR ikametlilerine hizmet verecek. Bu da CASE Number mülakat sayılarını 5,000 'in üzerine çıkartır anlamına geliyor. Eski günlerdeki gibi +5,000 olacaktır diye düşüyorum.
    Herkese bol şans

• @doguyilma Türkiye için değişen pek bir şey yok, iranlılar gelmeye devam edecek.

• @dogan28 Travel banları yok mu? alsalar bile giremeyecekler o vakitte konsolosluk neden boşuna onlara zaman ayırsın ki?

• @Selimdiskaya52

Merhaba, 3 - 4 sayfa geride biri bu durumu iyice açıklamış bulunuyor.

Vize verilmeyecek olsa bile AS dosyalarına randevu verdikleri ifade edilmiş.

• @koci Bize oturum isteyip onlara istememesi çok saçma ve adaletsizce

• @Selimdiskaya52

Duyurunun en üst kısmında şu ifade yer alıyor:

"Residents of countries where routine visa operations are suspended or paused should apply at their designated immigrant visa processing post, unless the applicant is a national of another country with ongoing operations. See the designated posts listed below."

Bu bölümün altındaki tabloda, onların randevu alabileceği merkezler arasında Ankara da belirtilmiş. Dolayısıyla bu sebepten dolayı istisnai durumdan faydalanıyorlar.

• @koci Umarım Ankara inisiyatif alır ve onlara mülakat planlamaz

• @HALİT-Ozgur @CARL-COX @osmanatasoy00 @omurk @Spectator

Değerli arkadaşlar merhabalar,

Heyecanınızı çok iyi anlıyorum; ben de sizlerle aynı durumdayım. Ancak forumdaki tecrübeli kişilerin uyarılarını dikkate alarak, konsolosluklara ve KCC’ye gereksiz yere daha fazla mail trafiği oluşturmadan beklemenin hepimizin yararına olacağını düşünüyorum.

Konsolosluklar defalarca, basmakalıp cevaplarla mali yılın henüz başlamadığını vurguluyor ve net bir yanıt vermiyorlar. Sürecin bu aşamasında farklı cevaplar beklemememiz gerektiğini görüp yolumuza devam etmemiz gerekiyor.

Kaldı ki ikinci bültenin açıklanmasına ve yeni randevuların dağıtılmasına yalnızca 10–12 gün kaldı. Yeni bülten açıklandığında alınan randevu aksiyonlarına göre biraz daha bilgi sahibi olacağız. Ekim ayında mali yıl başladığında da süreç hakkında daha fazla netlik kazanacağız. (Bu arada ben de bu “arafta kalmış” numaralardayım; numaram current, ne olacağını bilmiyorum. İkinci bültende randevu alırsam sürecin geri kalanında gerektiğinde mail trafiğine girmeyi düşünüyorum. Eminim birçok arkadaşımız da aynı yaklaşımı sergileyecektir.)

Şimdi gereksiz mail trafiği sebebiyle sürecin olumsuz etkilenmesi kısa vadede bize, uzun vadede ise hepimize sorun çıkarabilir. O nedenle biraz daha itidalli ve metanetli durmamız gerektiğini düşünüyorum.

Ayrıca süreç hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak ve sakinliğinizi korumanız için, 28.08 tarihinden (duyurunun yapıldığı tarih) itibaren başlık altında yazılanları okumanızı tavsiye ediyorum.
    Bunu yapamayacaksanız da her 4–5 sayfada bir, o anki konjonktürde süreci ve durumu özetleyen uzun yazılar var; onları okumanızı tavsiye ederim.

Saygılarımla.

• @koci sürecin başından beri forumu okuyorum, kararın yayınlandığı günden önceki ve sonraki bütün postları okudum, şimdiye kadar sadece dosta taşımak için mail attım, geçen gün de mülakat yerimi teyit etmek için mail attım, yeni uygulamaya geçilmeseydi teyit etmek için de atmayacaktım. Yani endişelenmeniz yersiz, gereksiz bir mail trafiği oluşturmadım, diğer arkadaşlardan bazıları da mail atmadılar benim atıp cevap almamı beklediler. Ayrıca gereksiz ve absürd olmadığı sürece mail atmak en doğal hakkımız, ki dediğim gibi sadede iki mail attım…

• @tolga-ozfidan
    siz daha ds260 ı doldururken mi viyana seçtiniz, zira şuan numaranız aktif olmadı dosya taşımayı numara aktif olmadan zaten başlatamıyorduk

CN: 2025EUX10XXX
    DS-260 Gonderimi: 07/05/2025
    Mülakat Yeri: Ankara
    Saglik Muayenesi: gg/aa/yyyy
    Vize Mulakati: gg/aa/yyyy
    Vize Onayi: gg/aa/yyyy
    Pasaport Teslimi: gg/aa/yyyy
    ABD Ilk Giris: ?

• @HALİT-Ozgur Açıkçası numaranız current olmadığı için -diğer current olmayan arkadaşlar dahil- mail atmanızın hiçbir anlamı yok. Çünkü geçtiğimiz yıl Ocak’a kadar visa bulletin aynı kaldı. Ki bu yıl daha yüksekten açtılar açıkçası ben Eylül bülteninde değişiklik beklemiyorum. Yani sizin mülakat alabileceğiniz ay bile daha belli değil. Bu süreçte en kritik konu current olmak. Current olmadan yaptığınız herhangi bir hamlenin gerçekten bir anlamı yok.

2 hafta sonra bizlerin durumuyla sizin de süreciniz netleşecek. Ki atılan maillerde de mülakat yerim neresi değil; mülakat yerim …. İdi ve bu yeni duyuruya göre oturum iznimin olması gerekecek mi gibi bir şey sormak gerek. O yüzden sadece mülakat yerim neresi diyen current olmamış arkadaşların mail cevaplarının bir şey ifade etmediğini de söylemek isterim. Herkese bu süreçte sabır ve şans dilerim - kendim dahil 🙂 -.

• @SEVCAN-KARATAŞ Sevcan hanım size kısmen hak veriyorum. Ama mail atmamın sebebi şu ki önceden taşımış bazı arkadaşların mülakat yeri ankara olarak değişmişti, ben de teyit amaçlı yazdım, yani bi mail atmak nasıl bu kadar büyük bir olaya döndü anlamış değilim, daha önce de belirttiğim gibi ben diğer arkadaşlar gibi taşıma sonrası teyit için bile atmadım, bazı arkadaşlar bunu da yaptılar yani, ben de herkese gereksiz mail konusunda katılıyorum zaten ama ben aksi şekilde davranmadım zaten yani. Bu mail mevzusu hakkında daha fazla konuşmayı gereksiz buluyorum. Herkese bol şans, umarım hepimize kısmet olur vize almak

Benzer Başlıklar

• 153
  • 8486
  • 2655
  • 728
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

161

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |