Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Burak-Kurt-0 arkadaşım ne alaka. Yani topu topu beş on kişiden bahsediyorsun. Birilerini suçlamaktan vazgeçin. Olayın kazananlar ile bir alakası yok. Forum yöneticileri ısrarla ne söylediler. Her senenin dinamikleri farklıdır. Bu sene de dinamik bu şekilde. Bekleyip ne olacağını göreceğiz. Biri de çıkıp 23 bin üzeri neden taşıdı ki dosyasını onlar yüzünden bu karar alındı diyebilir.

• ⭐⭐⭐⭐

@earslann Excel şuan Türkiyedeki(veya eu regiondaki) bütün talihlileri yansıtmıyor tabiki.
    Ceac datalara göre; DV2025te ekim ayında Ankara 21 eu dosyasını işleme almış, biri ready olarak kalmış 20sine vizeyi basmış. 2025 excelinde de şuana kadar girilen bilgilere göre; 12 talihli ekim ayında mülakata girmiş görünüyor, yani gerçekteki 21 kişiden (caseden) sadece 12si bu sitedeki excele bilgilerini girmiş. Yani %57 oranında bir bilgi akışı olmuş gerçek durumdan excele.
    2026da bu oranı henüz bilemiyoruz. Tahmin edebiliriz sadece, onun da şuan anlamı yok.
    Velhasılı kelam, 2026exceldeki ilk 5xx de bulunan 9 kişiye mülakat planlanmıştır, sadece 5i veya 6sı exceldeki satırını güncellemiştir. Bu 9 kişinin dışında da belki 10 belki 15 kişiye (eu) daha bence mülakat planlamışlardır. Bunları da ocak ayında göreceğiz.

• @aysegul super bilgiler. Tesekkurler

• ⭐⭐⭐⭐

@H-A normal genelde randevular bülten açıklandıktan sonra gönderilir ve o ayın planlaması yapılmış olur. Eylül bülteni açıklandıktan sonra yeni mülakatları görürüz

• @Burak-Kurt-0 Öncelikle 2025 yılı talihlisi olarak bu yaptığınız yorumun ne bir temeli var ne de bir faydası. Ayrıca geçen yıl dosya taşıyan kişiler sayesinde Ankara 8000 lere gelebildi. Biz burayı şu anki kritik güncellemelerden haberdar olmak için okuyoruz. Bir dayanağı olmayan faydasız yorumlarınızı içinizde tutabilirsiniz bence. Ayrıca geçen yıl sizlerin darlamaları yüzünden kaldırdılar belki de. Çünkü DV2026 daha başlamadı. İyi akşamlar.

• ⭐⭐⭐⭐

@mertd istanbul dahil edilemez çünkü göçmen vize basmıyor. Taşıma geri açılır mı noktasına gelirsek çok sanmıyorum ancak oldu ki birşeyler oldu açıldı ve Viyana'ya taşıdınız tercüman kullanabilirsiniz. Sıra numarasına gelirsekte bu numaraya ankaradan sıra geleceğine pek olanak vermiyorum maalesef

• @Burak-Kurt-0
    Merhaba, bu durum bizim uzerine dusunup neden 1 yil boyunca dosya tasima kolayligi saglandi ve su an tekrardan bu kolaylik kaldirdi sorusunu sorabilecegimiz ve bunun icin zorlama bir sebep arayisina cikacagimiz bir durum kesinlikle degil. Bu Amerikan hukumetinin yasal olarak ulkesine goc etmesine izin verdigi gocmen vize adaylari icin hazirladiklari ve uyguladiklari gocmen politikalarindan sadece birisidir.
    DV vizesi ozelinde yeteri kadar deneyim sahibi arkadaslarla her zaman ortak noktada bulustugumuz bir gercek vardir. Sizin randomly selected olmaniz bir hak vs degildir, bu belirli kriterleri saglayan kisilere taninan bir ayricaliktir ve Amerika’ya giris yapip Green Card’inizi alana kadar hicbir seyin garantisi yoktur.
    Imzanizdan anladigim kadariyla henuz Amerika’ya giris yapmamissiniz, en azindan 6-7 ay gecirip gocmenliginizin ilk acemilik evresini atlatmis olsaydiniz inanin dosyasi 3k olan neden dosyasini tasiyor demezdiniz. Bu ayricaligi elinde bulunduran kisilerin bir an evvel bu ayricaligi hakka donusturmesi icin surecini en hizli sekilde tamamlanmasi buyuk onem tasiyor. Ne zaman LPR statunuzu aldiginizda Amerikan hukumeti resmi olarak sizi tanimaya basliyor.
    Kacirdiginiz nokta su 3K CN sahibi bir aday normalde ilk iki ay icerisinde vizesini almis olmasi gerekirken Ankara gibi yavas isleyen bir konsolosluk yuzunden neden 6-7 ay sonra vizesini alsin ve bu bekleme suresinin getirecegi bircok riski, kaciracagi bircok firsati goze alsin? Bu mali yilda bu ve vb. gibi bir duzenleme yeniden cikarilip surecin daha karmasik hale gelmeyeceginin bir garantisi yok ve bu sebeple mumkun olan en erken zamanda Amerika’ya goc edilmesi gerekmektedir. DV26 surecinde sizin dediginiz gibi kucuk CN sahibi oldugu halde kasim ayina kalmadan uzak dogu ulkerinden vizelerini alip bu yeni uygulamadan etkilenmeyecegini bekledigimiz kisiler icin sunu konusacagiz, iyi ki Ankara’yi beklemeden dosyalarini tasimislar.
    Gocmenliginiz ilk 6-7 ayi sizleri en zorlayacak olan zaman dilimidir ve bunun bir an once mumkun olan en smooth sekilde deneyimlenmesi gerekmektedir. Tam olarak bu sebeple trene ilk atlayanlarin yolu acik olsun.

• @ugursway bir eklemede de benden gelsin . Kaldi ki birde kota sorunu olusabiliyor , numarasi 3K olup Turkiyede mulakat beklerken kotaya takilan Dosya biliyorum .

• ⭐⭐⭐⭐

@aysegul

DV2023’den beri takip ettiğim kadarıyla her yılın ortalaması yaklaşık aynı. Excel’e kayıt olan kişi kadar (forumdan haberi olsun olmasın) bir o kadar da dışarıdan süreci takip eden talihli var.

• Arkadaşlar yeni karar ile ilgili "istisnai durum"dan faydalanmak istersem yine de kcc'ye mi yazmalıyım?

• ⭐⭐⭐⭐

@H-A her ay bültenle birlikte mülakatlar planlanır ve dağıtılır.
    Bülten açıklanır, 7-10 gün (genellikle) sonra 2nl emailleri gönderilir (bazen gecikebilir bu emailler, hatta istisna da olsa bazılarına hiç ulaşmayabilir). 7-10 gün sabretmek istemeyen talihliler; bültenin açıklanmasını müteakip, sonuç sayfalarındaki dosyalarının konumundan veya kcc ye email göndererek bültenden sonraki 1-2-3 gün içinde mülakat alıp alamadığını öğrenir. Süreç 'genelde' böyle işler.
    İlave : Ankara canı isterse mülakat planlamayabilir bu arada, bu notu da düşelim.

• ⭐⭐

@Burak-Kurt-0 selamlar, bence sunuda atliyoruz, bu islemi sadece turk vatandaslari yapmadi, afrikada olanlar veya asyada olanlarda yapti. Dv25 te turkiyeden kazana sayisi aile uyeleriyle beraber 4k (tam rakami hatirlamiyorum) dv geneline baktigimiz zaman bu sayi devede kulak kaliyor, dusuk cnlerin tasimasinin sebebi ankaranin yil icinde nasil davranagaini kestiremiyor olmak, sizin elinize boyle bir firsat gelse, ankarayi mi beklerdiniz yoksa dosyanizi mi tasirdiniz?

• @SEVCAN-KARATAŞ sevcan hanım dosya taşıma yüzünden 8000 ilerledi dediğiniz konsolosluk performansı hakkında bilginiz var mı acaba ? tiran bangkok hongkok toplarsanız anca türkiyenin kotasına yetişiyor. Eğer dosya taşıma olmasa sadece türkleri alsa bu konsolosluk 20 bine kadar kimsenin dosya taşımasına ihtiyaç kalmayacak. Bana burada yazan insanlar olaya bencil bakıyor. ben alayım gerisi umurum da değil? bu nasıl bir mantık. Ayrıca bu dosya taşıma yüzünden 23 binde eu 14500 asia kapattı. Peki 24 bindeki insanların sucu neydi? Olaya tek taraflı bakmayın rica ediyorum siz beni insanlara kızıyorum zannediyorsunuz ama ben sayısal konuşuyorum.
    Sadece şunu soruyorum size fam yasası ile 3 bin 4 bin 5 binde ki tüm eu, af, as, bölgerindeki numaraların taşıması ne kadar mantıklı ?

• @Burak-Kurt-0 İnsanların 1000'lerde bile dosyalarını taşıma sebebi, Ankara’nın güven vermemesi. İnsanlar da haklı olarak hayatlarında %0.1 ihtimalle elde ettikleri ABD'de yaşama şansını garantiye almak istiyor. Keşke Ankara kotayı doldurup tüm Türklere vize verse, kimse bu tarz şeylerle uğraşmak zorunda kalmazdı. Sizin koca bir yılı bu sürecin içinde geçirip hâlâ bunu anlayamamış olmanız da ilginç. Size ABD’de iyi şanslar diliyorum.

• @bkaraca Ankara konsolosluğu kapasite olarak dünyada ilk 5 te. Ankaranın suçu yok nasıl biz 3 4 5 binde dosya taşıyorsak diğer bölgelerde bize dosya taşıyor bilmem anlatabildimmi.
    İyi dilekleriniz için teşekkürler.

• @Burak-Kurt-0 peki bu dosya taşıma mevzusu kalktığına göre sizin dediğiniz ankara daha hızlı çalışabilir oluyor öyle mi ?

• @onuru şahsen ankarayı beklerdim ilk 5 binde olsam kendi dilim ile görüşme yapabilme şansım var. Hastanede keza öyle akciğerimde bir sorun çıktı çözmem burada daha kolay.
    dv 2025 talihlisi bir arkadaş bangkokta şuan mesela balgam testi verdi bir ümit çıkar diye bekliyor ve süresi bitti çözüm üretemiyor ve bu arkadaş sigara bile içmiyor. Hastanenin biraz işgüzarlığı. ben mecburen gittim bangkoka çünkü türkiyedeki konsolosluk başka millletlerede hizmet veriyor. Bize vereceği slotların hepsini iran, arap asıllı insanlar dolduruyor.

• @Burak-Kurt-0 Ankara'da, DV2025 kapsamında bugüne kadar AS: 1.183, EU: 837 dosya işlem görmüş. Peki neden yabancı ülke vatandaşlarına, Türk vatandaşlarından daha fazla öncelik veriliyor? Burada suçlu biz miyiz?

• @Burak-Kurt-0 daha 2 gün önce vizesini alan bir insanın bu kadar düşüncesizce söylemlerinin kimseye faydası yok.keşke yalnızca mutluluğunuzu bizimle paylaşıp bu üst perdeden bakışınızı kendinize saklasaydınız.

• ⭐⭐⭐⭐

@onuru, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Burak-Kurt-0 selamlar, bence sunuda atliyoruz, bu islemi sadece turk vatandaslari yapmadi, afrikada olanlar veya asyada olanlarda yapti. Dv25 te turkiyeden kazana sayisi aile uyeleriyle beraber 4k (tam rakami hatirlamiyorum) dv geneline baktigimiz zaman bu sayi devede kulak kaliyor, dusuk cnlerin tasimasinin sebebi ankaranin yil icinde nasil davranagaini kestiremiyor olmak, sizin elinize boyle bir firsat gelse, ankarayi mi beklerdiniz yoksa dosyanizi mi tasirdiniz?

Çok doğru, aynı zamanda herkesin eşit hakkı var süreçte. DV2025 sürecinde Türkiye’den kazanan sayisi aile uyeleriyle beraber tam olarak 4194 kişiydi. Bu her bir kişi DV2025’de Paraguay’dan seçilen 20 kişi ile aynı hakka sahip. Post’u Ankara olup EU1 CN’ye sahip talihli dosyasını Viyana’ya ne kadar taşıma hakkına sahipse EU21xxx olan talihli de aynı hakka sahipti 👍

Benzer Başlıklar

• 728
  • 19441
  • 12173
  • 83
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

121

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |