Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Değerli arkadaşlar merhabalar

28.08 (duyurunun yapıldığı gün) tarihinden bu yana sürecin akıbetiyle ilgili oldukça fazla konuştuk. İlk iki gün bazı arkadaşlarımızın hızlı aldığı aksiyonlar ve yaşadıkları küçük deneyimler üzerinden tahminler, senaryolar ve spekülasyonlar yapıldı. Ancak gözlemlediğim kadarıyla bu paylaşımlar üzerinden çok geçmemiş olmasına rağmen bazı arkadaşlarımız bunlardan haberdar değil. Başlık da aynı sorularla biraz tekrara düşmeye başladı. Bu nedenle, duyuru gününden itibaren yapılan yorumları, spekülasyonları ve farklı bakış açılarını toparlayıp özetlemek istiyorum. Belki böylece tekrar eden sorular azalır ve herkes gündemi yakalayabilir.

28.08.2025 – Duyuruda belirtilenler

• Yeni politika hayata geçirilirse, önceki “physical presence” (fiziksel olarak bulunma) şartını geçersiz kılacak ve bazı kritik değişiklikler getirecek.
    • Görüşmeler artık ikamet edilen ülke (veya vatandaşlık ülkesi) ile sınırlandırılacak. Sadece sağlık vb. sınırlı istisnalar olacak.
    • Elçiliği kapalı olan ülkelerde yaşayanlar için belirlenmiş “atanmış elçilikler” kullanılacak.
    • Randevu alındıktan sonra yapılan “post to post transfer” (dosyanın bir elçilikten diğerine taşınması) artık doğrudan konsolosluklar aracılığıyla yapılamayacak. Bu talepler KCC’ye yönlendirilecek. (Duyuruda NVC deniyor ama DV için bu büyük ihtimalle yanlış bir ifade.)
    • Yer değişikliği talebi için ikamet veya vatandaşlık gibi kanıt sunmak gerekecek.
    • Bu değişiklikler DV2025 dosyalarını veya halihazırda randevusu verilmiş dosyaları etkilemeyecek. Ancak DV2026’dan itibaren geçerli olacak.
    • 1 Kasım’dan önce mülakat almış olanların randevuları genellikle yeniden planlanmayacak veya iptal edilmeyecek.

Forumdaki yorumlar ve olası senaryolar

Özellikle üçüncü maddeden itibaren açıklanan kurallar bizleri ilgilendiriyor. Buradaki P2P transfer ifadesinden kasıt, dosya current olduktan sonra yapılan klasik transferler. Eskiden bu, doğrudan konsoloslukla iletişime geçilerek yapılabiliyordu. Artık bu tamamen devre dışı bırakıldı ve dosya taşıma taleplerinin KCC’ye iletilmesi gerektiği açıkça belirtiliyor.

KCC bu talepleri, duyuruyla getirilen yeni kısıtlamalara göre değerlendirecek. Yani transfer talep eden kişilerin, dosyasını taşımak istediği ülkede oturumu ya da vatandaşlığı olması istenecek.

Olası senaryolar:

1. KCC mevcut durumda taşınmış dosyalara dokunmaz. Süreci karmaşıklaştırmamak adına eski taşıma işlemleri geçerli sayılabilir. Ancak konsolosluklar yeni regülasyonlara dayanarak oturum kartı vb. belgeler talep edebilir.
    2. KCC dosyalara dokunmaz, konsolosluklar da geçmişte olduğu gibi devam eder. Bu en iyimser senaryo olur ve vizelerimizi sorunsuz alırız.
    3. KCC tüm dosyaları otomatik olarak ikamet edilen ülke postlarına yönlendirir. (En olası senaryo bu gibi gözüküyor. Çok düşük ihtimal ise KCC’nin bunu yaparken eş zamanlı olarak konsolosluklara “kapasitenizi artırın” talimatı vermesi.)
    4. Konsolosluklara geniş bir inisiyatif alanı bırakılır. Konsolosluklar talimatları uygularken esneklik gösterebilir, bazıları dosyaları geri göndermeyebilir veya farklı çözümler üretebilir.

Sonuç

Senaryolar çoğaltılabilir, ancak ortak nokta şu: Henüz ne biz ne de konsolosluklar sürecin nasıl işleyeceği konusunda net bilgiye sahip değiliz.

Önümüzdeki günlerde yapılacak açıklamaları beklemekten başka çaremiz yok. Özellikle Viyana’da randevusu planlanmış olup iptal edilen arkadaşlarımız için gelecek yanıtlar sürecin gidişatını gösterecek.

Yeni kuralların ve talimatların nasıl uygulanacağını gördükçe tablo daha da netleşecek. O zamana kadar sakin kalalım, gereksiz e-postalarla kurumları darboğaza sokmayalım (en azından bu haftayı bekleyelim) ve @gucarslan’ın dediği gibi “kervanı yolda düzelim.”

• Herkese merhaba,

Mülakat bekleyen arkadaşlar için güzel bir haberim var.

Tercüman Emre Bey, bugün Bangkok’ta girmiş olduğu mülakatında bu konuyu sordu ve 1 Kasım’dan önce taşınan dosyalar için oturum istenmeyeceğine dair bir cevap aldı.

Konsolosluklar’dan gelen mailler ile bu konuyu teyit edebilirsek bizim için harika bir gelişme olur.

• @MKA 😍😍😍😍 sabah sabah ne güzel haberler. Dualarımız kabul oldu. Çok sağ olun böyle bir haber için

• @MKA bunu biraz açmak lazım.

• 1 Kasım dan önce taşınmış; mülakat alanlar mı?
    • 1 Kasım dan önce taşınmış; cutoff olmuş ama henüz mülakat almamış olanlar mı?
    • 1 Kasım dan önce taşınmış cutoff olan/olmayan tüm dosyalar mı?

• @MKA umarım biz de bugün Viyana’dan güzel haberler iletiriz 🙏🏻

• Bu ileti silindi!

• Merhaba arkadaşlar, kendi sürecimle ilgili yeni kararları da sorarak bir mail atmıştım Bangkok’a. Cevap sabah geldi:
    Dear Applicant,

Thank you for your inquiry.

Please note that the Diversity Visa (DV) 2026 program has not yet started. Please be advised to wait the notification from the KCC when your case is ready for processing. Once your case is ready for processing, the KCC will provide you an interview appointment date. Please note that the KCC will also make determination regarding the designated processing consular Posts for the applicants.

We hope this response is helpful to you.

Regards,
    Immigrant Visa Unit
    U.S. Embassy Bangkok
    Consular Section

• @turtleman1821 Mesajın son kısmında konsolosluğun insiyatif alabileceği yorumunu çıkartabilir miyiz?

“Please note that the KCC will also make determination regarding the designated processing consular Posts for the applicants.” bu cumleden anlamamiz gereken tam olarak nedir?

• Biz de dosyamızı Bangkok a taşımıştık biz de tedirginiz. Şayet 1 kasımdan önce taşıyanlar bu kurala tabi tutulmayabilir buna katılıyorum. Ancak bizim dosyanız numarasından dolayı mülakat tarihimiz 1 kasımdan sonraya atanırsa ne olacak bu duruma bence bu soru hala muallakta. Umarım yine muaf tutuluruz.

• @iibrahimd “KCC, başvuru sahipleri için belirlenmiş işlem yapacak konsolosluk birimlerine ilişkin kararı da verecektir.” Bence tam tersi konsoloslukların inisiyatifinde değil, tüm kararı KCC’nin vereceğini belirtiyor

• @iibrahimd umuyorum insiyatif kullanırlar.

• ⭐⭐⭐⭐

@iibrahimd tam tersini belirten bir ibareden o yorumu cikartmak biraz gercek disi olur maalesef

• @turtleman1821 @iibrahimd

Merhaba,

Mesajın son bölümünde KCC’nin, başvuru sahiplerinin dosyalarının hangi konsoloslukta işlem göreceğine dair nihai belirlemeyi yapacağını açıkça ifade etmişler.

Ayrıca,

"Please be advised to wait the notification from the KCC when your case is ready for processing. Once your case is ready for processing"

kısmında ise – mailinizin tam içeriğini bilmemekle birlikte – dosyanızın current olana ve interview için hazır hale gelene kadar beklemeniz gerektiğini belirtmişler.

Bunu da case numaranızın 26K seviyelerinde olmasını dikkate alarak yanıtladıklarını düşünüyorum.

• dün gece bangkok konsolosluğuna uzun bir mail yazdım ve durumu net bir şekilde açıkladım. vatandaşlığımın olmadığını oturum iznimin olmadığını yine de dosyamı işleme alacaklar mı diye sordum bana şu yanıtı verdiler.

Sorunuz için teşekkür ederiz.

Çeşitlilik Vizesi (DV) 2026 programının henüz başlamadığını lütfen unutmayın. KCC, başvuranlar için belirlenen konsolosluk görevleriyle ilgili kararları verecektir. Herhangi bir sorunuz varsa lütfen KCC ile iletişime geçin. Kamuoyu Sorgulama Formu.

burada bir umut ışığı görüyorum yada görmek istiyorum arkadaşlar. çocuklar inanın inanın çocuklar güzel günler göreceğiz güneşli günler söylüyorum içimden 🙂

• @MKA bugün bize verilen bilgide şöyle söyledi emre bey:

“1 kasımdan önce taşımış olanlardan istemeyeceğiz ama 1 kasımdan sonra olan süreç ile kcc ilgilenecek” demiş oradaki görevli ne kadar doğru bilemiyorum.

yani biz 1 kasımdan önce taşıdık fakat mülakat maili vs. almadık bizim dosyamız hala hali hazırda kcc’de. bu daha mülakat almamış insanlar için iç açıcı bir durum değil. sizin adınıza sevindim. umarım herkes istediği vizeye kavuşur.

• @bketcrsur
    Merhaba,

Bir sonraki mesajlarınızda aldığınız yanıtın orijinal halini paylaşırsanız daha iyi olabilir. Çünkü mevcut çeviri biraz zayıf duruyor.

Bu cevaptan anladığım kadarıyla, üstte aldığı yanıtı paylaşan arkadaşımızdan çok da farklı bir yanıt almamışsınız. Dosyanızın hangi posta (konsolosluğa) yönlendirileceği gibi işlemleri KCC’nin yapacağı belirtilmiş.

Ayrıca son bölümde geçen "Kamuoyu Sorgulama Formu" ifadesi muhtemelen orijinalde Public Inquiry Form. Bu bölüm, 28.08 tarihinde yapılmış olan malum duyuruyla %100 örtüşüyor.

Dolayısıyla sürecin, dosya bazında tamamen KCC’ye bırakıldığını söylemek mümkün diye düşünüyorum.

• @cleszi @elbruz

Henuz ben de mulakat almadım. Konsolosluk calisanlarindan direkt aldigimiz bilgi bu yonde evet ki bence bu bile cok degerli. (Viyana’nin mevcut mulakatlari bile iptal ettigini dusunursek) Ama KCC guncellemelerine ve konsolosluk maillerini beklememiz gerekiyor bence, teyitli kesin bilgiye bu sekilde ulasabiliriz. Yakin zamanda , 2025 yili tamamen sona erdiginde bu sureci ve kafa karisikligini ortadan kaldiracak gelismeler olacaktir.

• @koci Thank you for your inquiry.

Please note that the Diversity Visa (DV) 2026 program has not yet started. The KCC will make determination regarding the designated processing consular Posts for applicants. Please contact the KCC if you have any questions at Public Inquiry Form.

orginal metin bu şekilde geldi bana mail.

• Bana da şöyle bir cevap geldi: "Dear Applicant,

Thank you for your inquiry.

Please note that the Diversity Visa (DV) 2026 program has not yet started. Please be advised to wait the notification from the KCC when your case is ready for processing. Once your case is ready for processing, the KCC will provide you an interview appointment date.

We hope this response is helpful to you."

• Excelden bakiyorumda 21 Agustostan sonra interview e-maili alan kimse yok, bu normal bir durum mu ? Her ayin sonuna dogru mu gonderiliyor randevular yoksa ?

Benzer Başlıklar

• 11427
  • 19441
  • 180
  • 12173
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

163

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |