Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Bu konsolosluklar insiyatif kullanır mı gibi soruları ümidimizi kesmeden ( malum case number 10 binlerin üstünde ankaradan mülakat alamayacağımızı bildiğimden) tüm ihtimalleri gözden geçirmek amacıyla sordum. Hayallerimiz yıkılmışken bir soru kimseyi bu kadar rahatsız etmemeli

• @şanslıbiremir yaklaşık son 10 sayfayı okumanızı tavsiye ederim

• @Zeynep_Oz evet kesinlikle size katılıyorum. ankara’ya güvenmememiz gerektiğini yeterince anladık. zaten bu süreç başladığında daha fazla netlik kazanacak. bu yıl ankara’nın nasıl çalışacağını kimse bilemez nasıl bir karar alındı bunu da bilemeyiz. bk ya da hk belki insiyatif de alabilir. haftaya umarım netlik kazanır bu süreç.

• ⭐⭐⭐⭐

@Zeynep_Oz

Öncelikle kolaylık ve bol şans diliyorum. Ne yazık ki içerisinden geçtiğiniz süreç iniş ve çıkışlar ile dolu, hayal kırıklığınızı tahmin edebiliyorum.

Karar yayınlanalı henüz 72 saat oldu. Önümüzdeki günlerde konsolosluklardan gönderilecek bildirimleri sabırla beklemek, talihlilerin kendilerine sistemin göndereceği bildirimleri burada paylaşmalarını beklemek, KCC veya konsolosluklara email atmaksızın herhangi bir umuda kapılmaksızın gelişmeleri takip etmek faydanıza olacaktır. Bol şans!

• @ATS16 Merhabalar rahatsiz ediyorum DV2024 te aynisi degil ama can sıkan bir olay yasanmis miydi acaba sürec icerisinde

• Bence buradaki asıl problem şu: Türkler neden US tarafından verilen bir hak için kendi ülkelerinde mülakata giremiyor ve yıllardır dosya taşıyarak mülakat almak zorunda? Ha doğrusu benim de pek umudum yok, ancak böyle bir karar alındıysa belki bir şekilde bu sorunu da fark etmişlerdir ve çözecek bir aksiyon da alırlar, kim bilir.

• 10 K üzeri Türk vatandaşlarının Ankaradan mülakat alma ihtimalinin sıfıra yakın olduğu gerçeğini göz önünde bulundurarak hak gaspı olmaması adına dosya taşıma işinde yüksek numaralara bir alternatif sunulanileceğine inanmak istiyorum

• @winter-is-coming Daha kendi konsolosluğunuz ilgilenmiyor bizim ilgilenmemizi mi bekliyorsunuz demezler umarim

• Bu surec korku ve umidin dengelenmesi gereken bir surec fakat gordugum kadariyla kendi inisiyatifimiz disindaki faktorlere bel baglama hatasina dusuyoruz.

İmkani olanlar pasif gelir gibi yontemlerle gecici oturum saglayan ulkelere yonelmeli, Ankara yi beklemek cok naif bir yaklasim, ds260 i doldurup usa vizesi olmayanlar zaten vize alamaz eger AOS dusunuyorlarsa cunku ds260 da zaten bir vize basvurusu.

Sartlari zorlama zamani, yeni kitada yeni bir hayati ne kadar istedigimizin de ekg si olacak bu surec, umit ve korkuyu dengeleyenler dilediklerine nail olacaklardir, lahitlere gecsin…:)

• @aysegul Yani Ankaranın performansı belliyken mülakat alabilir miyim onu merak ediyorum geçen senelerdeki performans a göre 4.-5.-6. aylarda mülakat verilmiş Danimarkada ikamet ediyorum eğitim amaçlı ikisi arasında seçim yapmak durumundayım ve amerikayı seçmek istiyorum açıkcası.

• @jcmaxwell Ds-260 formunu doldurmuş olmak turist vizesi için başvurmaya engel değil, biri göçmenlik için diğeri ise turistik amaçlı. Neye dayanarak bunu kesin bir dille yazdınız ?

• @jcmaxwell, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Bu surec korku ve umidin dengelenmesi gereken bir surec fakat gordugum kadariyla kendi inisiyatifimiz disindaki faktorlere bel baglama hatasina dusuyoruz.

İmkani olanlar pasif gelir gibi yontemlerle gecici oturum saglayan ulkelere yonelmeli, Ankara yi beklemek cok naif bir yaklasim, ds260 i doldurup usa vizesi olmayanlar zaten vize alamaz eger AOS dusunuyorlarsa cunku ds260 da zaten bir vize basvurusu.

Sartlari zorlama zamani, yeni kitada yeni bir hayati ne kadar istedigimizin de ekg si olacak bu surec, umit ve korkuyu dengeleyenler dilediklerine nail olacaklardir, lahitlere gecsin…:)

imkanı olan pasif gelir gibi yontemlerle “gecici oturum saglayan ulkelere yonelmeli” demissiniz fakat bilginiz yok sanırım. geçmiş yıllarda bu şekilde vize almaya çalışanları apye bırakıp haklarını yakmışlar. bu dediğiniz tamamiyle bir risk içeriyor. ki yayınlanan kuralda “geçici oturum sahipleri” hakkında bir şey söylenmemiş. kalıcı oturum isteyebilirler her türlü.

• @cleszi

Ben sansi denemekten bahsediyorum, gecmis yillarda soyle soyle olmus cok genel bir ifade her sene farkli iste goruyorsunuz, oturup beklemek de bir secenek tabi.

• @Selimdiskaya52
    Eger Danimarka’da ikamet ediyorsaniz dosyanizi tasima talebinde bulunabilirsiniz. Hatirladigim kadariyla Denmark DV dosyalarini isleme almiyor ve Stockholm Buyukelciligine yonlendiriyor.
    Sizin dosyaniz ozelinde, Ankara’dan mulakat alabilirsiniz, ancak bunun ne zaman olacagini kestirmek zor, 4. 5. Aylari beklerken bir bakmissiniz mali yilin bitimine ramak kala dosyaniza mulakat planlanir, bu olasiklar Ankara ozelinde hep ihtimal dahilinde. Bunun yerine trene ilk atlamak her zaman daha cok onem arz ediyor. Ornegin siz ilk firsatta Stockholm Buyukelciginden mulakat alma ihtimaliniz mevcut, bu da sizin bir an once Amerika’ya gelip LPR statunuzu baslatip, size taninacak bu ayricaligi ivedilikle yasal olarak hakkiniz haline getirmek demek. Amerika’ya geldiginizde bu sure zarfinin onemini cok iyi anlayacaksiniz, sira numaraniza gore normal olan surelerde gelmek yerine, Ankara gibi isleri cok agirdan bir postu bekleyip ~6 ay daha gec gelmek arasinda koca bir ucurum var.
    Siz elinizde olan butun egitim bilgileriniz ve kanitlarinizla beraber KCC’ye email atarak sansinizi deneyebilirsiniz, eger onlar current oldugunuz icin islem yapmazlarsa(CN current oldugu halde tasidiklari orneklerde mevcut), bu sefer ilgili konsolosluktan talepte bulunmaniz gerekecektir. Birkac mulakat dagitimi icerisinde mulakat alma sansiniz varken aylarca Ankara icin sarkilar ve siirler(yasandi) yazmanin bir anlami olmadigini dusunuyorum. Kolayliklar.

• @jcmaxwell tabii ki şans denenir fakat bir risk olduğunu söylemediğiniz için yazma gereği duydum. ayrıca sadece risk de değil belki tamamiyle “kalıcı oturum” istenirse bu seçenek de ortadan kalkmış oluyor. ilerleyen zamanlarda neler yapabileceğimizi göreceğiz. umarım bizim için mutlu bir son olur.

• @cleszi katilirim ama hic gelmeyecek bir mulakat mi yoksa kabul edilme sansi az da olsa olan bir mulakat mi? Tabi ki ikincisi

2026 mali yil cok degisik bir yil olacak, ins herkes diledigine kavusur…

• @ugursway Merhaba vizemin bitmesine 40 gün kaldı, Türkiyeye geri dönmek zorundayım. Okulum bittikten sonra tekrar döneceğim Danimarkaya lakin aynı zamanda Green Card şansı da varken, kafam karışık yani her türlü beklemek zorundayım.

• @aysegul evet doğru. Eksik bilgi yazmışım pardon.

• ⭐⭐⭐⭐

@Umut-P, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera
    Niye EU bölgesine ağırlık vermesinler ki böyle bir kural mı var? Ben sadece bu sene pandemi öncesi normal sisteme dönüş işareti olabileceğini ve Türklere ağırlık verilebileceği ihtimalini söyledim. Bu da ihtimal dahilinde. Burada herkes karalar bağlamış ama pratikte her şey çok daha farklı işleyebilir. İlk defa bu sene insanların dosya taşıma şansı kalmamasından dolayı bir mağduriyet söz konusu olabilir. Pandemi öncesinde zaten dosya taşıma olmamasına rağmen Ankara gördüğüm kadarıyla bayağı yukarı ilerleyebiliyordu. Bekleyip göreceğiz bakalım. Ama mevcut duruma göre İranlılara randevu verilemez. Bu da dv tarafında Türklerin toplam sayısı kadar boşluk demek. Bu boşluğu nereye yönlendirecekleri önemli olan.

Birkaç önceki iletimde anlattım, ilk defa dosya taşıma şansınız kalmıyor değil, zaten hiç yoktu böyle bir şansınız önceden. Ne pandemi öncesi ne pandemi sonrası. Sadece 1 yıldır olan bir şey bu. Muhtemelen geçen sene bir şey denediler ve vazgeçtiler. O yüzden bu bir “mağduriyet” değil. Size tanınmış bir alternatifti ve artık yok. Normal olanı, herkesin yaşadığı ülke konsolosluğunda mülakata girmesiydi her zaman. Eğer vatandaşı olduğunuz ülke dışında bir yerde mülakata giriyorsanız zaten mülakata götüreceğiniz belgeler arasında oradaki oturum belgeleriniz de vardı.

Ankara sorunuzun cevabı ise çok basit. Neden EU’ya ağırlık versinler ki? Ankara hem EU hem AS dosyalarının hepsine mülakat verebilecek kadar büyük bir konsolosluk ama bırakın hepsini, ilk bültende açıklanan sayıya ulaşmaları 1 yıl sürdü. Yani istemedikleri için mülakat vermiyorlar, kapasiteleri olmadığı için değil. O yüzden AS dosyalarının aradan çekilmesi bir şey değiştirmez, istemiyorlarsa yine istemeyecekler. DoS onlara “tüm vize taleplerine mülakat vereceksiniz” veya “Her yıl en az 1000 DV vereceksiniz” diye bir şey dikte etmiyor ki.

Ayrıca Ankara yine AS dosyalarına mülakat ve randevu verebilir. İranlılar randevulara gelmez veya vize alsalar bile Amerika’ya giriş yapıp GC alamazlar ve vizeleri yanar. Bu Ankara’nın sorunu değil ki.

Ben zaten karalar bağlayın demiyorum. Ben sadece umutlarınızı sadece Ankara’ya bağlamayın diyorum çünkü süreç ilerledikçe alternatifleriniz azalacak ve sonunda bir bakacaksınız ki süreç bitecek.

Her sene mağdur olan o kadar çok aile, o kadar çok talihli görüyorum ki, süreç bittiğinde en çok duyduğum cümle “keşke hiç kazanmasaydık” oluyor. O noktaya gelmeden yolunuzu çizin diyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@Zeynep_Oz, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba @EzgiLera hanım,
    Sizce kcc tüm taşınmış dosyaları Ankara'ya geri mi? gönderir.
    Bir ihtimal taşınan dosyalara konsolosluk insiyatif alıp kabul etmeye devam ederler mi? Sizin deneyimlerinizden yola çıkarak görüşünüzü çok merak ettim

Sanırım hali hazırda bu şekilde olan dosyaları geri göndermiş bile. Zaten taşıdığınız ülkeden mülakat alamayacaksanız eğer, KCC’nin taşıması daha iyi. Aksi halde işinizi sizin Ankara ile halletmeniz lazım ve Ankara ile dosya taşımak çok zor.

Eğer konsolosluk sizin için bir inisiyatif alacaksa, bunu KCC taşıdığında değil (çünkü KCC taşıdığında konsolosluğun durumuna bakmaksızın taşıyor), kendi isteğiyle kendisi KCC’den dosyayı talep ettiğinde alır. Zaten rica minnet taşıma dediğimiz olay da bu.

Benzer Başlıklar

• 153
  • 642
  • 73
  • 180
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

134

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |