Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@uguz, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selamlar ben de Bangkok için dosya taşımıştım fakat son karardan sonra herkes gibi benim de işim Ankara'ya kaldı. Oturum izni alması kolay ülkeler var mıdır bildiğiniz? En azından onun için uğraşıp deneyebiliriz. Veya yapılabilecek başka neler vardır bildiğiniz farklı yollar varsa paylaşırsanız çok sevinirim.(Turist vizesi hariç)

Ayriyeten yeni kararname gereği istenilen şart kalıcı oturum izni mi yoksa geçici oturum izni de yeterli olacak mıdır?

Teşekkürler.

Oturum alması kolay yerler var ama bunu bildikleri için bu oturumu kabul etmeyen konsolosluklar da oluyor. Hatta dosya taşımayı bilmeyen konsolosluklar bile var. Örneğin Malta 3+ ay dil kursuna yazılanlara oturum ve çalışma izni veriyordu (değişmediyse). Ama İtalya konsolosluğu dosya taşımayı bilmediği için ısrarla KCCye yazın dedi ve KCC de ısrarla current olmuş dosyaları taşıyamam dedi.

Yani hem kolay oturum alabileceğiniz, hem bu oturumu mülakata gireceğiniz konsolosluğun kabul edeceği, hem de dosya taşıma konusunda tecrübe sahibi bir konsolosluğu olan bir ülke bulmalısınız oturum almak için.

O yüzden kendi durumunuza göre kendi araştırmanızı yapmalı ve kendi risklerinizi almalısınız.

• ⭐⭐⭐⭐

@Umut-P, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar, şimdi size umut vermek gibi olmasın ama Haziran ayındaki bildiride İran varandaşlarının göçmen olan ve olmayan bütün vizelerden yasaklandığı ibaresi açıkça aynı sitede belirtiliyor. Hali hazırda Ankara’dan vize alanların sayısına bakarsak İranlılar 4 vize alıyorken Türk varandaşları 1 vize alabiliyor. Neredeyse 4 katı yani. Basit bir matematik yaparsak İranlılar aradan çıktığında Ankara’nın her yıl verdiği vize sayısınına da bakarsak EU sıralamasının en az 15-16 bine ilerlemesi gerekiyor. Benim yanlış gördüğüm, atladığım ya da bilmediğim bir durum mu var? Sizin fikriniz nedir? Bu konuda bilginiz var mı?

Şu Ankara’dan umudu kesin artık. Ankara mülakat vermeyecek gibi davranın. Olur da mülakat verirse çok şanslıymışım dersiniz ama umutlarınızı Ankara’ya bağlamayın.

AS dosyalarına 4, EU dosyalarına 1 vize veriyorsa Ankara ve AS dosyalarına artık mülakat vermeyecek olsa bile bu sadece AS dosyalarına mülakat vermeyecek demek. AS dosyalarına vereceği mülakatı EUya vereyim diyecek değil. Zaten hali hazırda çok fazla vize veren bir konsolosluk Ankara. Ama DV’ye önem vermiyor. 1 ayda 5bin turist vizesi basabiliyor ama. Ne kadar büyük olduğunu siz hesap edin…

• ⭐⭐⭐⭐

@MKA, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@zero Konsolosluklardan otomatik mailler dışında cevaplar gelmeye başladıkça önümüzü görmeye başlayacağız. Ben de sizin mailinize gelecek olan cevabı bekliyorum merakla. 🙂

Umarım konsolosluklara bir insiyatif bırakılır ve Bangkok-Hongkong dosyaları almaya devam eder. (Viyana'dan pek umutlu değilim, gelen cevaptan dolayı...)

Evet konsoloslukların hala oturumsuz dosya kabul etme ihtimali var ancak bu süreç KCC ile olmayacağı için, ancak current olduktan sonra taşıma yapabilir konsolosluk.

• 8XX lere kadaf mülakat tarihi verilmiş gözüküyor son olaylardan sonra 45XX lere kadar çıkar mı mülakat?

• ⭐⭐⭐⭐

@sule75 yok size verdiğim bir tepki yok zaten sadece yazınızda katıldığım ve katılmadığım yönleri belirtmek istemiştim

• @EzgiLera yeni yasaya göre KCK ile dosya tasiyamiyacakmiyiz şimdi.Kasima kadar taşıma şansımız yokmu ki?gerçi tasisakda taşidigimiz komsolosluk Kasım sonrası mülakatlarda oturum isteyeceği için şu an Viyana ninnyaptigunu yapacak iptal edecek doğrumu anladım?

• Merhaba @EzgiLera hanım,
    Sizce kcc tüm taşınmış dosyaları Ankara'ya geri mi? gönderir.
    Bir ihtimal taşınan dosyalara konsolosluk insiyatif alıp kabul etmeye devam ederler mi? Sizin deneyimlerinizden yola çıkarak görüşünüzü çok merak ettim

• @Zeynep_Oz Bunun cevabını KCC’nin bu hafta alıcağı aksiyonla görmüş olucağız aynı zamanda KCC’ye şöyle bir soru sorulmuş cevabı geldiğinde buradan aktarmış olurum.

“ Hello, good day. According to the newly published decision, individuals without citizenship or residence permits will not be able to obtain immigration visas outside their home countries. The bill will take effect after November 1st. Therefore, will the transfers of those who transferred their files before November 1st be canceled and they will be transferred back to their home countries “

• Arkadaşlar herkese merhaba,
    Yeni açıklanan yasadan dolayı herkesin canının sıkkın ve telaşlı bir durumda olması çok normal. Farklı düşünceler kurup elinizde olmayan şeyler için (örn: Ankara acaba hızlanır mı?, Yeniden yasa açıklanır da dosya taşımayla devam ederiz vs.) gibi hayaller kurmanızı tavsiye etmem. Bunun sonunda daha çok üzülürsünüz. Onun yerine elinizden gelebilecek şeyleri listeleyip çözüm yollarınızı oluşturmanız sizi daha iyi hissettirecektir. Elinizde tutunacağınız sadece bir opsiyonunuz olmasın. Birden fazla yolu düşünerek hareket edin. En azından sürecin sonunda ben başarmak için elimden gelenin en iyisini denedim diyebilirsiniz.

Büyük bir kararname yayınlanıyor ve bundan geri dönülmeyeceğinin artık farkına varılması lazım. Tabii süreçte neler olur bilemeyiz çünkü daha çok taze bir olay. Şimdilik sadece bunu kabul ederek hareket etmeliyiz. Bir öneri olarak benim gibi current olmayan arkadaşlarımın konsoloslukları mail bombardımanına tutarak suyu bulandırmamasını, sakince mevcutta current olan arkadaşlarımızın aksiyonlarını incelemesini tavsiye ederim. Yaptığımız tüm işlemler yoğunluğu arttırarak hem kendinizi hem de mevcutta current olan arkadaşlarımızı geciktirecektir. O yüzden sabırlı olalım değerli arkadaşlar.

Düşününce bu durumda yapılabilecek aktiviteleri sizlere sıralamak istedim.

1)Ankara'yı beklemek.
    2)AOS yapmak
    3)Geçici oturumla (dil kursu vs.) dosyayı farklı bir konsoloslukta işleme aldırmak

Bakın benim aklıma gelenler bunlar ve farklı fikirler oldukça forum yoluyla birbirimizi beslememiz gerektiğini düşünüyorum. Sevgili deneyimli forum üyelerimizin de bu konuda düşünüp bizlere alternatif yolları sunacağından şüphemiz olmasın. Bu noktada riskleri değerlendirip ilerleyeceğiniz yolu oluşturmanızı tavsiye ederim. İnşallah hepimiz hayal ettiğimiz şekilde sürecimizi başarıyla tamamlarız.

• Yasaklı

@EzgiLera
    Niye EU bölgesine ağırlık vermesinler ki böyle bir kural mı var? Ben sadece bu sene pandemi öncesi normal sisteme dönüş işareti olabileceğini ve Türklere ağırlık verilebileceği ihtimalini söyledim. Bu da ihtimal dahilinde. Burada herkes karalar bağlamış ama pratikte her şey çok daha farklı işleyebilir. İlk defa bu sene insanların dosya taşıma şansı kalmamasından dolayı bir mağduriyet söz konusu olabilir. Pandemi öncesinde zaten dosya taşıma olmamasına rağmen Ankara gördüğüm kadarıyla bayağı yukarı ilerleyebiliyordu. Bekleyip göreceğiz bakalım. Ama mevcut duruma göre İranlılara randevu verilemez. Bu da dv tarafında Türklerin toplam sayısı kadar boşluk demek. Bu boşluğu nereye yönlendirecekleri önemli olan.

• Dvcharts verilerine göre, Hong Kong 2025'te 1-2 AS dosyası dışında sadece EU dosyalarına bakmış. Yani bu kişiler 2026 EU dosyalarını reddederse, DV kategorisinde bütün yıl en fazla 5 vize vermiş olacak. Ankara bu kadar yoğunken ve Hong Kong bu kadar müsaitken (Eğer vize vermek istiyorlarsa) ben inisiyatif kullanacaklarını düşünüyorum, gereksiz umut aşılayıp kimsenin hayal kırıklığına uğramasını istemem ama bu ihtimale inanmak istiyorum. Herkesin vizesini alıp hayallerine kavuşması dileğiyle.

• ⭐⭐⭐⭐

@yasinaf HK niye inisiyatif kullansın? Kim iş yükünün artmasını ister? Onların işi sadece DV vizesi vermek değil ki.
    2023 Mayıs ayında bir kaç kişiyi kabul ederek başlayan bu iyi niyetleri sonraki seneler maalesef suistimal edildi. Süreç başlamadan e-posta yağmuruna tutuldular. Bir de süreci başlayanların formun kilidini açtırmak, yeni yararlanıcı ekletmek, diploma aslı olmayanların diploma teyitleri, askerlik soruları vs derken gönderilen yüzlerce e-postaları var.

Adamlar ilk başta iyilik yaptı ama sonra bir baktılar ki büyük bir iş yükü altına girdiler.

Önceleri konsolosluklara taşıma ricası yazılıyordu ve istedikleri kadarını kabul ediyorlardı. Sonra bu FAM kuralı çıkınca herkes KCC ile taşıdı ve tahminimce isyan ettiler.

Beklenti içinde olmayın derim.

• @Serapp Kesinlikle haklısınız Serap hanım, onlar da insan sonuçta bu kadar suistimale ve rahatsız edilmeye tepki koymaları ve reddetmeleri en büyük hakları.

• ⭐⭐⭐⭐

@cleszi onların yarattığı yoğunluğu hiç bilmiyorum, o yüzden birşey söyleyemem. İnşallah bugüne kadar iranlılardan başkalarının da yarattığı bir yoğunluk olmuştur da, artık onlar olmayacağı için bir nebze boşluk açılacak olsun, o da Türklerle dolsun.. inşallah diyelim.

• ⭐⭐⭐⭐

@hasaanemree current olduktan sonra eğer henüz mülakat planlanmadıysa da dsoya kcc de görünür. Mülakat randevusu verildiğinde dosya ilgili konsoloslukta görünmeye başlar sadece.

• ⭐⭐⭐⭐

@Selimdiskaya52 ne zamana kadar 45xx lere çıkar mı diye soruyorsunuz? Bir sonraki ay olan kasım mı, dönem sonu olan 2026 eylül mü? veya başka bir zaman aralığı mı?

• ⭐⭐⭐⭐

Metinde bu konuyla ilgili birşey göremediğim veya anlamadığım için soruyorum. Şu insiyatif konusu.. DOS un bu açıklanan karar yazısının herhangi bir yerinde, "biz bu kararı çıkarıyoruz, dosya taşıma işini bitiriyoruz, artık herkes (istisnalar hariç) ikameti veya vatandaşlığı olan ülkede mülakata girmek zorunda ama konsolosluklar isterlerse onlara dosya taşıyabilirsiniz, biz bu insiyatif kullanma hakkını konsoloslara veriyoruz" gibi bir ifade var mı? Yani Genel merkezin iradesine karşı gelip, "ben insiyatif kullanıyorum (ekim için verilmiş randevuları hariç tutuyorum, o mülakatları gerçekleştirmek karar metninde existing.. diye başlayan maddeyle uyumlu zaten), kasıma da randevu vericem aralığa da, kim karışırmış ki bana, ben yardımcı olmak istiyorum eu dosyalarına" diyebilir mi gerçekten? Veya bu insiyatif çıkarımını neye dayanarak yapıyoruz?

• @aysegul

“Konsoloslukların Yetkisi

ABD konsoloslukları, başvuru sahiplerinin ikamet ettikleri ülkede mülakat yapmalarını teşvik eder; ancak bazı durumlarda bu mümkün olmayabilir. Bu gibi durumlarda başvuru sahiplerinin mülakatın yapılacağı ülke veya konsolosluk hakkında bilgi almak için Ulusal Vize Merkezi (NVC) ile iletişime geçmesi gerekir.”

Yani bu istisnalar:
    • İnsani veya tıbbi acil durumlar: Başvuru sahibinin ikamet ettiği ülkede mülakat yapmasının mümkün olmadığı durumlar.
    • Dış politika nedenleri: Bazı ülkelerdeki diplomatik ilişkiler veya güvenlik durumu nedeniyle başvuru sahibinin ikamet ettiği ülkede mülakat yapamaması.

Açıklanan yazıda sadece bu 2 istisna var.

Bunun dışında bir bilgi paylaşılmamış. Ucu açık mı bilemeyiz, kesin karar olabilir. O yüzden bu hafta içi gelecek cevaplara göre sanırım ne olacağını göreceğiz..

• Şimdi birkaç gündür burada yazılanları okuyorum , bende bir yorumda bulunmak isterim; Cn itibariyle şu an fazla heyecanlanmıyoruz, numarası aktif olup mülakat maili alan ve sonrasında (viyana) iptal maili alan arkadaşları çok iyi anlıyorum. Fakat burada da bazı deneyimli ve daha bilinçli arkadaşlarında yazdığı gibi 3 gün öncesinde alınan bir karar var ve daha çok yeni aslında birkaç hafta bekleyip görmek sindirmek gerekir diye düşünüyorum. Bir diğer farklı ve yeni haberde geçtiğimiz haftalarda Hong Kong başkonsolosluğuna bir önceki İstanbul başkonsolosu atanmış 1 Eylül itibari ile de göreve başlıyor. Eğer umulduğu gibi case transfer misyonların insiyatifine bırakılırsa belki bu da bizler için pozitif olabilir. Yani sözün özü konsoloslukları numarası aktif olmamış ve mülakat almamış arkadaşlar hariç soru bombardımanına tutmanın bizlere sadece negatif etkisi olur diye düşünüyorum...
    Umarım herkesin gönlüne göre olur...

• Arkadaşlar merhabalar, açıklanan yeni karardan az önce haberim oldu ve forumun son sayfalarını dikkatlice okudum CN20 binlerde olduğu için ilk haftalarda hızlıca kcc ye mail atıp dosyayı viyanaya taşımıştık. Şimdi bu yeni kararla birlikte hepimiz ankaraya mı kaldık oturum veya vatandaşlığımız yoksa bașka ülkede? Çok üzücü bir karar bu özellikle Türk vatandaslari icin, malum Ankaranin performansi ortada. Insallah bizler icin olumlu gelismeler de olur ilerleyen sureclerde.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

116

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |