Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@cleszi Ankara onlara belirli sayıda slot ayırır ve mülakat planlarsa, iranlıların masrafa girmeyip ankaraya gelmemeleri hiçbirşeyi değiştirmez, ankara takvimini onlarla doldurmuş olacak. Hiç bir zaman da, "aaa bu iranlılara biz mülakat randevusu atıyoruz ama gelmiyorlar, bir sonraki ay iranlılara hiç slot ayırmayalım, bu sefer hepsini Türk'lere kaydıralım" demezler. (Kaldıki slot ayırma işi ülkeye göre değil regiona göre olabilir, bilmiyorum). Yani önemli olan ekim ve sonrasında Ankara İranlılara slot ayıracak mı yani mülakat planlayacak mı, önemli olan bu. ZAten ban kararından sonra ankarada as dosyalarının çoğu red yiyor, ama bu önemli değil, önemli olan Ankara'nın slot ayırmaya devam edecek olup olmaması..

• @Serapp Hanım bu geri taşıma tüm dv2026 larda mı olacak yoksa şuanda sadece Viyana için mi , Bangkok için aynı durum varmı merak ettim.

• @05kartal16 Mülakat tarihiniz olusturulmus olmasi gerekiyor kontrol sagladiniz mi?

• @yunustg evet geldi mail no replyden mülakat tarihimi görmem için

• ⭐⭐⭐⭐

@ekingültekin hayır böyle bir hakkınız yok, ilk girişte pasaportunuza 1 yıl geçerli bir vize basılıyor. Belki bununla ilgili birşeyden bahsediyorsunuzdur. 6 ay gibi, 1 yıl gibi farklı sürelerle ilgili farklı yaklaşımlar var. Ancak öncelikle şunları yapmalısınız..

ABD dışında kalış sürenizle ilgili bilgiler için;
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri/2?page=1

İlk girişle ilgili bilgiler için;
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/183/göçmen-vize-ile-abd-ye-ilk-giriş/7?page=1

Sorularınıza doğru ve detaylı yanıtlar alabilmeniz için sürecinizi imzanıza taşıyın lütfen.
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin

• ⭐⭐⭐⭐

@iibrahimd bunu daha önce deneyimleyen talihliler olmuş, bunların bir kısmı vizesine kavuşmuş ancak bir kısmı da konsolosluk tarafından kasıtlı apye bırakılıp 30 eylüle kadar apde bırakılıp vizeleri tabiri caizse yakılmış. Forumdaki geçmiş deneyimlerden bulup, en detaylı bilgiyi edinebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@uguz karar metni çok uzun değildi zaten, dolayısıyla kalıcı/geçici oturum şartıyla ilgili detay bilgi yok. Sadece oturum veya vatandaşlık şartından bahsediyor, detay yok. Birçok detayla ilgili bekleyip göreceğiz sanırım.

• @aysegul Sanırım bir süre daha gelişmeleri takip edip aksiyonu ona göre almamiz gerekiyor.

• En olumsuz tabloda bile bir çıkış noktası olacağını umuyorum .Özellikle 10k üstü numaralara...

• @Cihat-58 Bey aynı durumdayız, herkes Ankaraya güvenmeyin Cn niz bıcak sırtı taşıyın çok erken gidersiniz diyorlardı şindi O CN ile dosya mı taşınır diyorlar , inşallah ortada kalmayız Current olduk yeni uygulama geldi.

• ⭐⭐⭐⭐

@iibrahimd aynen öyle, birkaç gün sabredip şu tozun dumanın bir dağılmasını beklemeliyiz.

• @iibrahimd yok oluşturlmadı hergün kontrol sağladık😊

• @aysegul anladım çok teşekkürler bilgilendirmeniz için. yani umuyoruz ki ankara dosyaları kabul etmesin.. 😕 ama ne zaman bizim yararımıza bir şey yapmışlar ki bundan sonra yapsınlar.. ne diyelim bir ümit insan her şeyi düşünüyor bir çıkış kapısı arıyor. peki sizce diğer ülkelerin vatandaşlarının ankara’ya taşıyamaması örn. ruslar bir etki yaratır mı az da olsa ?

• @05kartal16 tamam sıra gelmez değil ama 2025 kazananları bizim case numaralara ağustos’ta anca sıra geldi. Risk almanın mantığı yok dosya taşıma sürecine vericeğin parayı orda 1,2 ay çalışarak çıkartabilirsin sonuçta.

• @madman numaralar currunt olmadan KCC’de görünüyor.

• @sule75 İlk 5 bin içindekilerden biri olarak hemen merakınızı gidereyim. Hepimize tanınmış böyle bir hak varken; Amerika hayaliyle bu yola çıkan, çekilişi kazanan ve maddi durumu da dosya taşımaya el veren bir insan neden Ankara gibi ağır giden bir konsolosluğu gönüllü seçip 1 senesini sinir stres içinde her ay ne olacak, ne değişecek, kimler çağırılacak diye beklemekle geçirsin ki?
    Ankarayı beklersem mülakat alacağım tarih Ağustos 2026, dosyamı taşıdığımda ise Viyana’nın beni çağırdığı tarih 2 Ekim 2025 yani tam 1 ay sonra. Her gün her şeyin değişebildiği bir sürecin içindeyken ve Ekim’de Amerika’da olabilme hakkım doğacakken neden 1 sene vakit kaybedeyim, siz ilk 5 binde olsaydınız Ankarayı bekler miydiniz?

• ⭐⭐⭐

@sule75 Duygularinizi anliyorum, haklisiniz da, ama kizginliginizin hedefi yaniltici olabilir. Burada bizler degil, kurumlar kabahatli, siyasiler ve ulkenin temsiliyeti sorunlu. Kimsenin aslinda 'dosya tasima', 'sitemde bosluk yakalama' hatta 'baska ulkede ise basvurma' gibi turlu turlu cambazliklar yapmasina gercekten gerek olmamali. Cok basitce herkes bulundugu ulkeden aciklanan bultenlere gore sirayla mulakata girebilmeli. Acikcasi ben ilk 100 de bile olsam dosya tasimayi makul bulurdum 2021 sonrasi. O sene olanlardan sonra Turkiye icin ozellikle butun isleyis kotulesti. Kimseye neden tasima yaptiniz diyemeyiz, tipki kucuk dosya numaralilarin sistemde daha riskli dosyalara daha az hak etmis gibi bakamayacagi gibi. Evet burada kolektif bir duzen yuruyor, paylasimlar yapiliyor, harika bir sey bu, ender bir durum Turkiye icin. Karsinda konsolosluk kurumunun oldugunun bilincinde olmadan uygunsuz dil ve uslup ile ieltisim kurulmasini ben de riskli buluyorum ve bunun pratikte zaralari da oldu, eminim olmaktadir da. Neyse ki hala iyi niyetli insanlar bir yerlerde varlar. Surecinizi sisteme uygun ve elinizden gelen her yasal yontemi deneyerek umarim basari ile sonuclandirabilirsiniz. Ictenlikle cok sanslar dilerim.

• ⭐⭐⭐⭐

@sule75 gereksiz mail trafiği noktasına katılsamda 5bin altındaki kişiler yorumunuz çok mantıksız. Öncelikle ankara DV25 döneminde 8bin seviyelerine ulaşabildiyse bu 5bin altında dosya taşıyan bir çok kişinin olması sayesinde oldu yoksa ankara ekstra performans sergiledi diye değil. Bir diğer nokta ortada böyle bir imkan sağlanmışken erkenden işlerini yokuna koyabilme şansı olması kişinin çok rahatlatıcı bir şey bunu DV23 döneminde 3.5K numarasına sahip olup randevusunu ds submit nedeniyle taa mart ayında alabilmiş biri olarak söylüyorum. O geçen 6-7 ayda yaşadığımız stresi anlatamam

• @Emre-Kurtulmuş fikirlerime katılmama özgürlüğünüz var, benim fikirlerimi yazma özgürlüğüm olduğu gibi. Umarım herkesin dilediği olur. Ben 50 yaşında zaten düzeni oturmuş birisinin bakış açısını yazdım. Orada vatandaş olan 15 yıldır görüştüğüm yakın bir arkadaşım var, eski anadolu lisesi grubumda orada yaşayan 2 arkadaşım daha var ve bu süreçte onlar da çok yardım ettiler. Bir aydır benim için bölgeleri, iş olanaklarını araştırıyorlar ve uzun uzun konuşuyoruz. Şu anda ise tüm bu ön araştırmaların ve umutların boşa gitme riski doğdu.

Genç arkadaşlar ilk göç yılının sıkıntılarını bir an önce yaşayıp ankaranın mülakat tarihi vereceği tarihe kadar düzenlerini oturtmuş olmak isteyebilirler. Onların da bu özgürlüğü var. Ancak bu yapılırken, hem işini yapmayıp kendi vatandaşını mağdur eden hem de düşük numaraların bile dosya taşımasına tepki gösteren kendi konsolosluğumuz da bu ağır cezaya neden olmuş olabilir. Sadece bu ihtimalden bahsettim. Olan oldu. Tepki verilecek kişi ben değilim. Ülkenin çivisi çıktı diye gitmeye çalışıyoruz zaten. Yani hepimiz aynı gemideyiz. Acaba dedim sadece.. Kimseyi eleştirme niyetim yoktu, öyle algılandıysa üzgünüm

• ⭐⭐⭐⭐

@iibrahimd, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar hayırlı akşamlar, Yeni açıklanan karar bir çok kişiyi derin bir üzüntüye soktu ancak cıkmadık candan ümit kesilmez. Yayimlanan kararda gireceğiniz ülkenin vatandaşı yada oturum hakki olmanız gerektiğini söylüyor. Ancak Oturum Hakkı sahibi olmanin sınırsız mı yada gecici süreli mi olduğunu okudugum kadariyla belirtmemis. Bu durumda Dil Egitimi icin 4-5 aylik gecici oturum hakki alip vize randevusu alma ihtimalimiz var mi?

KCC dosyanızı taşısa bile bu geçici oturumu mülakatta kabul edip etmemek konsolosluğun inisiyatifinde, oturum sormamak da bir seçenek, oturum bile değil vatandaşlık istemek de bir seçenek. Böyle konularda her zaman son karar konsoloslukta.

Benzer Başlıklar

• 180
  • 728
  • 19441
  • 221
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

119

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |